Fiskedag som blev till heldag

Tidig förmiddag. Jag och min bror är framme och börjar fiska horngädda på Westhamnen i Helsingborg. Det är relativt varmt och nästan vindstilla.
Det tar ett par kast innan min broder kniper första. Sedan får han titta på ett tag medan jag plockar tre i rad. Lite småretlig som jag är kan jag inte låta bli att hetsa min snälla broder. Men tala är silver och tiga är guld. Nu är det jag som får titta på medan brorsan plockar upp horngädda efter horngädda. Näsan på mig blir lika lång som näbben på horngäddan.

Ja ha ska man bli utklassad igen, tänker jag. Det är mycket prestige i våra brödrarkamper. Jag vill alltid tävla och lustigt nog får jag nästan alltid stryk. Och när han inte vevar upp horngäddor så hjälper han mig med trassel. Men lugnet själv som han är, så reder han upp trassel på trassel på ett sätt bara han kan. Han till och med hinner med att skänka bort någon fisk till familjen sidan om oss.

Efter underläge med 12-8 inser jag att jag torskat igen. Då passar jag på att fälla kommentaren: Ja ja det enda Leksand slår Rögle i. Min bror håller på Leksand. Ja skulle vara det blir svaret snabbt på hugget.

Vi fiskar till 16:00. Då har jag förlorat med 41-21.

Vi går upp och möter den andra halvan av familjen på Lasarettet. Mamma är redan inne och 10 minuter senare är hon tillbaka.

På vägen hem är familjen så vänlig mot mig så dom låter mig gå inom Väla och titta på domaretillbehör. Det slutar med middags på McDonalds och ett skoinköp. Vardagsskor.

Vi åker hem alla till sina bostäder. Där hundar och katter väntar. Alla är nöjda och trötta. Så gick till när fiskedagen blev både fiskedag och heldag. Tror ni man sover gott i natt?

Tack alla för idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0