Upprörd och sport

Ny vecka och tillbaka i vardagen igen.

Skånederby på måndagen. Ett derby som aldrig kom igång. Två bra defensiva lag och gott om målchanser var det ont om. Typiskt för HIF:s del att Henke avgör i 89:e minuten. En chans och ett mål. Sådant som kallas effetkivitet. Och en styrka hos ett lag.

Tyvärr är det mycket annat som inte hör till fotbollen, så som våld, smällare och skadegörelse. Synd om fotbollen.

Allt detta hata och annat olämpligt. Att man sjunger nidvisor kan väl vara helt okej.

Det var ändå inte det som gjorde mig mest upprörd denna måndagkväll. Utan när jag kom hem och zappade bland kanalerna och hamnade på SVT:s grillad. Att det programmet för anmälningar emot sig är inte så konstigt. Snarare naturligt. En komiker (?) som skulle skämta om Schlagergenaeralen Björkman passade på att skämta om självmord, att våldsföra sig på någon och terroristfängelset på Kuba. Redan efter två meningar hade personen ifråga passerat gränsen för det tillåtna och efter den tredje meningen bytte jag kanal. Det han skämtade om (skämtar man om sådana allvarliga saker) skulle nästan vara straffbart. Och det är inte ett dugg underhållande. Familjer som upplevt saker som detta tycker nog inte det är underhållning. Och jag tycker bara på ren svenska, Fy f*n vad illa. Ännu mer pinsamt är att höra folk sitta och skratta åt det. Men det visar hur vissa är funtade.

Ja ja nu ska jag sluta predika. Lovar.

Sverige till kvartsfinal i hockey VM. Mot Tjeckien. Tyvärr åker dom väl i sudden.

Ryssland-Vitrissland, Ryssland vidare, Finland-USA, Finland vidare, Kanada-Lettland, Kanada vidare.

Mina tips alltså. Kan bara tala om att jag är värdelös på att tippa just nu.

Ikväll ÄFF-Sundsvall på idrottsplatsen 19:00. Kom igen nu Ängelholmare tar er dit och kolla. Ställ upp för ÄFF. Dom behöver er!

Ha en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0