Ishockey och djupa fotbollstankar

Det är tungt ibland att vara supporter. Fyra raka Rögle förluster och ikväll den andra raka förlusten för HIF. Lägg därtill två förluster för vårt eget innbandylag. Men det är bara idrott, nya tag oh det vänder snart. Ja klyschorna är många, men oj så sanna.

Rögle var bra med och är på intet sätt körda. För det är detta som är tjusningen med idrotten I och med tre poängsystemet så förändras läget på några matcher. Vid det laget låg Rögle och hade en eller två poäng upp till topp två. Nu några matcher senare så ligger man åtta i tabellen och har sex poäng upp till topp två men olustigt nog bara tre poäng ner till plats tretton. Vilken innebär kval nedåt. Och andra sidan kan en segersvit på X antal matcher göra läget annorlunda. Samtidigt som om förlustraden skulle bestå, göra läget än mer prekärt.

Idag väntar Karlskoga hemma, sedan AIK på Hovet (torsdag) och sedan Västerås hemma (lördag) innan ett tio dagar långt uppehåll. Några segrar och en hel del poäng in på kontot hade varit önskvärt och hade förmodligen förändrat tabelläget också för Skånes hockeystolthet.

I fotbollen hade HIF ungefär samma kurva. Men efter Kalmar hemma och seger med 4-1 och säkrat allsvenskt kontrakt, så väntade först ett sjutton dagar långt landslagsuppehåll. Sedan inget att spela för och bortamatch mot Falkenberg och förlust med 2-0 efter en svag insats. Igårkväll hemmamatch mot silver jagande Göteborg och den insatsen var inte mycket bättre, utan att förringa blåvitts insats och debut för målvakts Linde (ska inte lastas för något av målen). Så förlorar man med 3-0.och ligger på en tionde plats och i sista omgången väntar Gefle borta. Ett Gefle som har allt att spela för, då man vill undvika kval nedåt och har tre poäng upp till Falkenberg. Ett Falkenberg som behöver en poäng fö säkra kontraktet och möter Mjällby hemma. Mjällby som vill undvika nedflyttning och måste besegra FFF, Samtidigt som man får hoppas att inte Gefle besegrar HIF för då blir det superettan för Blekingelaget.

Spännande lär det bli. Och inte nog med detta. På söndag spelas sista omgången av superettan..

Sundsvall möter Landskrona hemma. En poäng räcker för giffarna. Men BOIS behöver en poäng om inte tre för att knipa en kvalplats och rädda kontraktet på så vis. Tvåan Hammarby möter Jönköping hemma på en utsåld Tele2 arena.Jönköping har inget att spela för, och Hammarby behöver poäng under förutsättning att trean Ljungskile vinner hemma hemma mot Varberg. Poäng kan räcka för LSK om Bajen förlorar med fem mål eller mer,men relativt långsökt med tanke på läget.
I botten är Husqvarna redan klara för ettan. Assyriska möter GAIS hemma och behöver värdefulla poäng för att knipa kvalplats och säkra sin SE plats genom det. Öster avslutar hemma mot Degerfors och behöver tre poäng för att ha chans till förnyat kontrakt. Man har två poäng upp till Ängelholm, Syrianska och GAIS ovanför strecket. ÄFF möter Östersund (ÖFK klar femma) hemma och är i behov av minst en poäng. Syrianska möter avsågade Husqvarna borta och GAIS har som jag nämnde innan bortamatch mot AFF.

Sista omgången på söndag eftermiddag. Avspark 15.00 och av omgångens sju matcher så är sex av dessa matcher av betydelse.
Omkring 17.00 vet vi hur det slutat. Jösses vilket drama det kan bli.

Slutligen så måste jag nämna något om det i inledningstexten. Angående att det bara är idrott. För när AIK:s Bahoiu firade sitt mål i matchen mot Åtvidaberg genom att dra av sig tröjan och på så vis hylla BP:s avlidne Segerström. Så slapp han undan den varningen man i regel får när man sliter av sig tröjan. Men domare Nyberg från Borlänge behöll kortet i fickan med tanke på omständigheterna. En fin gest av domare Nybrg som enligt utsago om han skulle få kritik från sina överordnade säger "det får jag ta i så fall"

Och även fint av Romas spelare i samband med bortamatchen mot Sampdoria, att bära en t shirt med bild och på det sättet hedra fadern och sonen och som avled i en trafikolycka på väg hem från Romas champions leaguematch mot Bayrn Munchen. Det värmer gott i en fotbollssupporters själ.

Jo en sak till. Idag fyller vår underbara farmor 95 år och jag vill passa på att gratulera henne på födelsedagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0