Avgörande hockey

Det börjar dra ihop sig till kval till elitserien i hockey. Västerås och Karlskrona gör upp i den allsvenska finalen i bäst av fem matcher. Västerås har hemmafördelen. Finalserien börjar i Västerås imorgon. Sänds för övrigt i viasat hockey.

På torsdag börjar play off, slutspelsserien eller vad den nu ska kallas. Följande omgång inleder, Malmö-Rögle (viasat hockey), Karlskoga-Björklöven (viasatsport.se) och Mora-Vita Hästen (S24)
På fredag är det match två i finalen och sänds i TV 10. Match tre är på söndag och eventuell fjärde och femte match på tisdag 10/3 och torsdag 12/3.
Övriga speldagar i play off är lördag 7/3, måndag 9/3, onsdag 11/3 och sista omgången fredag 13/3.

Förloraren i den allsvenska finalen och lag 1-3 i play off spelar direkt kval med Leksand och MoDo. Förloraren mot segraren av play off, lag. Leksand mot trean i play off och MoDo mot tvåan i play off. Dessa möts i bäst av sju matcher. Finalförloraren, Leksand och MoDo börjar hemma och har även hemmaplansfördel.

Den allsvenska finalserien och play off serien kommer att dömas av en huvuddomare och två linjemän. I det senare direktkvalet så blir det två huvuddomare och två linjemän. Att man inte har det i finalspelet och i play off är för mig personligen en gåta när så enormt mycket står på spel.

Läste idag att förbundet lättar lite på arenakraven för nästa säsong. Lagen får delta i elitserien men en så kallad handlingsplan ska finnas. Klokt beslut.
Sedan så fortsätter man att lägga energi på "skitsaker" Nu ska play in och övrigt slutspel ha matchstart på vardag som inte är röd dag klockan 18:30. Vad det nu ska vara bra för??
 
Jag skrev också för ett tag sedan att Almen Bibic i Rögle skulle bli anmäld och avstängd i efterhand med tanke på tacklingen på Malmös Mattias Persson. Jag trodde först jag hade fel, sedan läste jag på MrMadhawks blogg att två privatpersoner, varav den ena är Malmö IF:s funktionärsansvarige och ansvarig för det neutrala sekretariatet på matcherna hade anmält Bibic till disciplinnämnden. Men disciplinnämnden tog inte upp fallet för prövning. Vilket man kan åsikter om för och/eller emot.
 
Ikväll satt jag och kollade på slutet av kvällens elitserieomgång. Började med att ratta in matchen mellan Skellefteå och Växjö. Domare är "kuben" och Holm. Och så gör Skellefteå 1-0 och jag tänker att: målskytten stör inte Växjös målvakt men han är ju i målgården, så inget mål. Jo då, det dömdes mål. För att spelaren inte störde målvakten och inte var i målgården när puckfan spelades. Aha då fattar till och med jag. Och lite senare rattar jag i en annan kanal och matchen mellan Djurgården och Brynäs och ställningen är 0-0. Men tio sekunder före slutsignalen gör Djurgården 1-0 i Power play. Jag tänkte: godkänner dom detta målet så är det en skandal storlek medium i alla fall. Finns ju inte ens chans att Claesson och Johansson godkänner det. Jo då, mycket riktigt. Det dömdes mål, så klart, det var ju Djurgården. Nej skämt o sido. Mål blev det och Djurgården vann. Som sagt, man kan tycka vad man vill om.
 
Och så blev det klart vilka som ska mötas i slutspelets play in, trots en omgång återstår. Djurgården-Luleå och Brynäs-Färjestad. Luleå och Färjestad har eventuell tredje och avgörande match hemma.
 
Slutligen så kan man konstatera att Rögle inte får det enkelt i stundande play off. Så här ser statistiken ut mot kommande motståndare.
 
* Malmö 5 av 12 poäng och 8-11 i målskillnad (borta 5/3 inledande omgång)
* Karlskoga 7 av 12 poäng och 20-15 i målskillnad (hemma 7/3)
* Björklöven 2 av 12 poäng och 7-11 i målskillnad (hemma 13/3 även sista play off omgången)
* Mora 6 av 12 poäng och 8-7 i målskillnad (borta 11/3)
* Vita Hästen 6 av 12 poäng och 8-11 i målskillnad (hemma 9/3)
 
Så totalt: 20 matcher, 9 segrar (sudden och straffseger inräknat) 11 förluster (sudden och strafförluster inräknat). Målskillnad 51-55 och 26 av 60 poäng.
 
Så det lär inte bli tal om någon promenad i parken för Rögles del nu när allting sätts på sin spets. Det gäller att bli topp tre. Hur som helst. Spännande blir det. Hoppas på det bästa.
Trackback
RSS 2.0