Ny straffseger och lite annat

Rögle säkrade under onsdagskvällen direktkval mot antingen Västerås eller MoDo. Ny seger på straffar borta mot Mora med 4-3. Det som är mindre bra är att man tappar både 2-0 och 3-2. Och att man inte gör mål i PP. Däremot är det bra att man är hundra i BP och att nu målvakts Volden har räddat nio av nio straffar, det gör ju att man får chansen att vinna om man sätter en enda av dom tre.

Denna match är det Le Blanc (2mål) och Molin som kliver fram och den egna produkten Christopher Liljewall som nätar på enda straffen. Rögle saknade nyckelspelarna Calle Rosén och Jesper Jensen på grund av skador.

I Karlskoga hetta det till det direkt på uppvärmning mellan Karlskoga och Malmö. Det blev handgemäng mellan BIK:s Daniel Wessner och MIF:s David Liffiton. Händelsen är anmäld till disciplinnämnden. Själva hockeymatchen vann Malmö med 3-2 efter straffar. I andra perioden spelar Malmö med en man mer i hela elva minuter i rad. På tiden lyckas Malmö göra ett mål.

Vita Hästen bortabesegrar Björklöven med 2-1 under ordinarie tid. Här lyckas Björklöven dra på sig 40 utvisnings minuter dom sista sju sekunderna. Låt vara att det är två tio minutare och en tjugo minutare, (game misconduct) men i alla fall.

Sista omgången i slutspelserien är på fredag, en fredag den trettonde. Bara en sådan sak. Rögle-Björklöven, Malmö-Mora och Vita Hästen-Karlskoga

Rögle 4 +6 11 (klara för direktkval)
Vita Hästen 4 +3 9
Björklöven 4 +3 7

Mora 4 +-0 6
Malmö 4 -6 5
Karlskoga 4 -6 4

SM slutspelet inleds under torsdags kvällen med Skellefteå-Brynäs och Frölunda-Luleå. Nedsläpp på den nya tiden 18:30.

Även kvalserien till allsvenskan inleds denna kväll med AIK-Södertälje, Sundsvall-Pantern och Västervik-Tingsryd. Nedsläpp 19:00.Får bli lite fotboll också. Bayer Munchen slog Sjachtar Donetsk i returen med 7-0 och 7-0 totalt på två matcher.

I andra matchen fick Paris SG Zlatan utvisad efter en omdiskuterad situation. Trots detta lyckades Paris SG via en suverän insats då man med tio man i nittio minuter (60 ordinarie och 30 i förlängning) via 2-2 efter förlängning och bortamål lyckades slå ut Chelsea. Båda möten slutade 1-1.
PSG, Bayern, Real Madrid och Porto vidare till kvartsfinal. Fyra lag till ska bli klara för kvartsfinal nästa vecka den 17 och 18 Mars.

Jag måste avsluta med några ord om att Jacob Liljas cross-checking har blivit föremål för förundersökning om misshandel. Det är så sjukt att en åklagare väljer att inleda förundersökning så det finns inte. Jag säger inte detta för att jag är supporter till Rögle. Jag hade haft samma inställning om det varit en Malmöspelare som hade blivit fall för förundersökning. Ishockeyn har sitt regelverk och man har disciplinnämnden. Man funderar lite på om själva åklagaren är intresserad av att komma fram i rampljuset, eller vad är syftet med det hela. Ska sådana saker testas av åklagare så lär dessa inte ha annat att göra. Så gör om gör rätt. Det finns en jury i disciplinnämnden That´s It. Slutdiskuterat!!!

Önskar en bra torsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0