Från champions league till korpen

Så har vi nya serieledare i allsvenskan efter den åttonde omgången. Ny tabelletta är IFK Göteborg på 19 poäng, en poäng före Malmö 18 och två poäng före Elfsborg 17. Göteborg besegrade trettonde placerade Kalmar (7) borta med 2-0 i fredags och just nämnda Elfsborg och Malmö spelade 2-2 på måndagskvällen i Borås.
 
Djurgården har gått upp som ny tabellfyra efter bortasegern mot fjortonde placerade Åtvidaberg (4) med 3-2 efter ha vänt 1-2 till seger 3-2. AIK är femma på 15 poäng efter 2-2 hemma mot Norrköping. Just Norrköping är sexa med 14 poäng. Sedan följer fyra lag på 11 poäng. Sjua är Helsingborg, åtta är Häcken, nia är Hammarby (som på nytt drog över 20 000 åskådare) och tia är Gefle som bortaslog sjuan Helsingborg med 2-1. Häcken slog jumbon Örebro (2) med 2-0 inför årets lägsta publiksiffra 1431.
 
Nian Hammarby på förlorade nykomlingsmötet mot elvan Sundsvall (10) med 2-1 och slutligen så vann tolvan Falkenberg (8) Hallandsderbyt mot nästjumbon Halmstad (4) med 1-0.
 
 
Skytteligan i herrallsvenskan toppas av: Nyasha Mushewi Djurgården på 7 mål. Målvaktsligan toppas av John Alvbåge som på 8 matcher har 85 i räddningsprocent och har hållit nollan fyra matcher
 
Skytteligan i damallsvenskan toppas av Ramona Bachmann Rosengård på 6 mål. Målvaktsligan toppas av Katie Fraine Linköping som har en räddningsprocent efter fem matcher på 92% Hon har hållit nollan fyra matcher och har endast 1 insläppt mål.
 
 
I superettan toppar Jönköping södra med 18 poäng, två poäng före Varberg med 16 och tre poäng före trean Östersund med 15.
I botten har vi exallsvenska Mjällby på 4 poäng och Brommapojkarna på 1 poäng. Vårt Ängelholm tog poäng och den första på hemmaplan (och även månollan framåt sprack) efter 2-2 mot Värnamo.
 
 
 
 
Barcelona är klart för champions League final i Berlin efter 5-3 totalt mot Bayern Munchen. Bayern vann returen med 3-2 men det hjälpte föga. Ikväll avgörs det om det blir Real Madrid eller Juventus som möter Barca i finalen. Real Madrid-Juventus ska för övrigt dömas av team Jonas Eriksson med Daniel Wärnmark och Mattias Klasenius som assisterande, Daniel Gustafsson som fjärde domare och Markus och Martin Strömbergsson som "straffområdesdomare"
 
 
När jag ändå är inne på domare så kan jag berätta att jag debuterade i söndags på idrottsplatsen som domare i korpen med matchen Red Army från Hyltebruk och Armans XI från Ängelholm. Det gick väl bra och jag kände att jag hade bra kontroll på matchen. På någon minut gick matchen från att vara lugn till att vara het och med mycket känslor, det bara eskalerade på några sekunder och jag kände hur pulsen ökade. Men fick rätt snabbt kontroll på matchen igen och kunde ta den i land med godkänt betyg och 1-1 som resultat.
 
Vårt eget Korpen city A laget förlorade med 4-1 mot Shit Manhattan. På söndag möter vi Brainarps Boys. Nya tag då.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0