Statistik

Jag tänkte bjuda på lite fotbollsstatistik för säsongerna hittills. Herrarnas allsvenska, superetta och dom båda division 1 serierna. Och för damernas allsvenska och för damettan.
 
 
I allsvenskan denna säsongen har det gjorts  150 mål, ett snitt på 2.68 per match. Och allsvenskan har haft fem stycken 0-0 matcher och två matcher med sex mål som målrikast, Falkenberg-Malmö 3-3 och Djurgården-Gefle 5-1
 
Vidare så har det delats ut totalt sex röda kort, en målchansutvisning, en grov och fyra med två gula. 154 gula kort. Av dessa har Helsingborg fått flest med 16 varningar, följt av Häcken på 14. Minst varningar har Falkenberg och Åtvidaberg på 4 vardera Åtvidaberg har o andra sidan flest röda kort, 3 stycken.
 
Totalt har allsvenskan haft en publiksiffra på 565 227 på dom 56 matcherna hittills. Ett snitt på ungefär 10 093 per match. AIK-Hammarby har lockat flest åskådare med 41 630. Hammarby har på sina tre hemmamatcher lockat 83 042 åskådare vilket är en bra siffra. Sämst publiksiffra hade matchen Häcken-Norrköping 1826 på Gamla Ullevi.
 
 
I superettan så har det kommit 78 233 åskådare till dom 47 matcherna. Snittet ligger på 1651. Den match som dragit mest publik är Södertäljederbyt Syrianska-Assyriska som hade 5248 åskådare och den som dragit minst är Athletic FC United-Utsikten som hade 100 åskådare. Vill man nu vara en aning lustig så kan man väl påstå att under den matchen var väl utsikten rätt hyfsad. GAIS har bäst publiksnitt med 3645 och sämst publiksnitt har Athletic FC United med 314.
 
Det har i superettan gjorts 102 mål, ett snitt på 2.17 Målrikaste matchen hittills var Ljungskile-Sirius 4-3. Superettan har också haft 5 stycken 0-0 matcher.
 
 
 
 
I division 1 norra så toppas publiksnittsligan av Piteå FK som haft 1318 åskådare i snitt. Lägst snitt har Forward med 157 åskådare. I division 1 södra är siffrorna en aning bättre. Här toppar Örgryte med 2209 åskådare i snitt och lokalkonkurrenten Qviding har sämst snitt med 259 åskådare.
 
 
I damallsvenskan har det kommit 15 840 åskådare på dom 25 matcherna. Ett publiksnitt på 634 per match. Högst publiksiffra hade matchen Hammarby-Mallbacken i premiären med 1619 åskådare. Lägst publik hade matchen AIK-Mallbacken med 125 stycken åskådare.
 
Det har gjorts 58 mål i damallsvenskan, ett målsnitt på 2.32 mål per match. Och målrikaste matchen hittills var Rosengård-Piteå 5-2. I serien har det spelats fyra 0-0 matcher.
 
 
I damettan så har Lidköping bäst publiksnitt med 538 åskådare och i botten ligger Älta med 74 åskådare per match.
 
 
 
 
Så det var mycket på en gång om man så säger. Det var ungefär som när jag skulle skriva ett CV innan idag. Då var det också mycket att hålla reda på.
 
Det var det nog för Tre Kronor också under torsdagskvällens VM match mot Tyskland. Sverige vann förvisso, men det var på det berömda håret. Man fick nästan lite Vitryssland vibbar från 2001 om än lite att ta i. Skillnaden var väl bara att det inte fanns någon exalterad kommentator, något flygande bitsocker paket eller att vrål och svordomarna. Men som sagt seger blev det. Och på tal om Vitryssland så leder dom B gruppen med 10 poäng, efter att ha besegrat USA med 5-2. Tre Kronor känns lite upp som en sol ner som en pannkaka. Kan gå långt men kan också vara finito i kvarten. Återstår att se. Gruppspelet avslutas på tisdag kväll.
 
Ska vid tillfälle försöka få med lite bilder här i bloggen också. Jag haft det i tanke ett tag.
 
Nu önskar jag en bra fredag!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0