VM slutspel i hockey och EL semifinaler

Det blev sorti för kvartsfinalen mot Ryssland. Förlust med 5-3. Sverige låg under med 3-0 men gick ikapp till 3-3. Men efter Sveriges 3-3 mål så dröjde det 21 sekunder innan Ryssland återtog ledningen och kunde göra 5-3 i öppen kasse. Tyvärr så räckte inte Sverige mot ryssarna och det blir till att ta nya tag nästa säsong.
 
Finland fick också respass med 5-3 mot hemmanationen Tjeckien. Jaromir Jagr svarade för två mål och en assist. Gammal äldst så att säga. USA vände 0-1 till 3-1 mot Schweiz och gick vidare till semifinal mot Ryssland. Det var dom jämna kvartsfinalerna det.
 
Kanada krossade Vitryssland med 9-0 efter 4-0 efter första perioden. Tyler Seguin svarade för tre mål.
 
Semifinaler enligt följande: Kanada-Tjeckien 15:15 (TV4) och USA-Ryssland 19:15 (TV4) Båda semifinalerna spelas Prag
 
Final mellan..... Ja semifinalerna kan sluta hur som helst. Kanada har åtta raka segrar och men Tjeckien är hemmanation och Jagr i bra form typ. USA vann grupp B och vann mötet i gruppspelet med 4-2 men Ryssland är alltid Ryssland och i medgång är dom svårtuggade om ni ursäktar språket.
 
 
 
 
Och så blir det final i Europa League mellan Dnipro Dnipropetrovsk Ukraina och Sevilla Spanien den 27 maj på stadio Nardowy i Warsawa i Polen. Dnipro slog ut Napoli med totalt 2-1 (1-1 och 1-0) och Sevilla slog ut ett annat italienskt lag Fiorentina med totalt 5-0 (3-0 och 2-0).
 
 
För egen del blir det fotbollscup i Åstorp hela dagen. Börjar döma första matchen 10:00 så det är väl läge att hoppa ner i loppelådan och sova. Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0