Mer kamp i hockeyn.

För ett antal år sedan så var jag bekymrad för att "kampmontet" skulle försvinna från fotbollen. Alltså att man tillåter kamp om bollen utan det blir frispark på något håll. Vilket jag anser gynna fotbollen och matchen blir inte sönderblåst. Känns ändå som det blivit lite bättre på senare år.Däremot är hockeyn på väg att göra samma sak i dagens hockey. Minsta lilla fasthållning och det blir två minuters utvisning, trippingar där spelaren ändå kan stå på benen och spela vidare, interference i ett läge då två spelare kampar om pucken. Här är "kampmomentet" igen. Och dessutom alla dessa svårbedömda huvudtacklingar som ofta leder till matchstraff och ibland även avstängning på spelaren som utdelar tacklingen.


Då ska vi inte tala om situationer framför mål, där mål blir bortdömda då man står i målgården eller på annat sätt stör målvakten. Vilket har lett till i det närmaste parodi i olika situationer. Så tillåt lite kamp om pucken så blir det mer rytm i hockeyn och mindre avblåsningar.


På fredagen blev Rögles David Åslin avstängd fyra matcher. Två för tacklingen på Lukas Kihlström i Brynäs och två för han tidigare varit avstängd. Här blev det inte rätt någonstans. Och under mötet mellan Djurgården och Örebro så dyker en Örebrospelare i isen efter minimal kontakt och Djurgårdaren åker på 2 minuter tripping. Borde om något även varit 2 minuter diving på Örebroaren. Och i matchen mellan Leksand och Frölunda så åkte Frölunda på ett lagstraff med för många spelare på isen trots att pucken inte är i närheten.
Vad är det för regelbok som används i Sverige?? 


Så nu har jag fått ventilerat mina åsikter. Ha en god söndag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0