Rögle nollat igen.

Ikväll gick nog tåget för Rögle. Förlust borta mot Luleå med 0-3 och dom åtta poängen till Örebro kan imorgon bli 9, 10 eller 11. Oavsett vilket så kan man inte snegla på Örebros håll när Rögle själva inte tar några poäng och framförallt inte gör mål framåt. Luleå vann skotten med 34-26 och bästa chansen hade Ludvig Rensfeldt vid ställningen 1-0 för hemmalaget efter mål av Andreas Falk efter 28:17. 1-0 var ställningen efter två perioder. I tredje perioden så väntade man sig ett powerplay för Rögle men istället blev det en av varje och spel 4-4 efter en märklig utvisning för hög klubba på Edwin Hedberg. Frågan är om det fanns någon klubba i närheten över huvud taget. Men spel 4-4 vilket senare blev spel 4-3 för Luleå och med det 2-0 genom Daine Todd med knappt 14 minuter kvar av matchen. Sedan så gjorde också Luleå 3-0 i tom kasse genom Kael Mouillierat. Tid 57:45. Rögle avslutar för övrigt grundserien just borta mot Luleå den 8/3. Imorgon möter Örebro Malmö hemma. Skulle Örebro förlora, så är det 8 poäng upp med 12 poäng att tävla om. Mycket tveksamt om Rögle reder ut det. Man har kvar att möta Leksand hemma, Frölunda borta, Örebro hemma och så då Luleå borta.


En sak till. Nu kan jag låta väldigt enögd och det må så vara. Men Rögle har överlägset flest utvisningsminuter med 571 minuter mot laget före i utvisningsligan, Linköping med 470 minuter och på dessa tre borta matcher mot Brynäs, Malmö och Luleå har man endast fått tre powerplay. Det säger rätt mycket.


Luleå-Rögle 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).
Publik 4338 åskådare.

Domare Alexsi Rantala Finland och Andreas Harnebring Sigtuna ++


+++ Bryan Lerg
++ Ludvig Rensfeldt
+ Anders Lindbäck 


Så här gick det i dom andra matcherna.

Leksand-Karlskrona 1-4, Skellefteå-Färjestad 0-3, Frölunda-Linköping 3-4 str och HV71-Brynäs 3-0.

Växjö toppar ligan på 93 poäng. Linköping är tvåa med 90 poäng. I botten på kvalplats ligger Leksand och Rögle på 43 och 41 poäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0