Felvinklade nyheter

Jag tänkte skriva en artikel om felvinklade texter som jag läst lite här och var. Vissa texter är äldre än vissa och jag har samlat på mig ett tag.
 
Jag kan börja med den igår där man på text tv kunde läsa att Rögle förlorade trots nya tränare och att Anders Eldebrink hade lämnat. Att Eldebrink har lämnat vet vi. Men vilka var dom nya tränarna?? För Roger Hansson och Patrik Ross är inte nya.
 
Det var den första.
 
För några/någon månad sedan skulle Göteborg möta Jönköping på Gamla Ullevi. Det hade sålts över 10 000 biljetter till matchen skrevs det. Bara det att publiksiffran stannade på 9142 åskådare. Ok att vissa inte utnyttjar sina biljetter men att publiksiffran stannar under antalet sålda biljetter verkar märkligt.
 
På tal om Jönköping. Jönköping som möter Trelleborg i kvalet om en allsvensk plats. För några veckor sedan låg Trelleborg trea i superettan och hade några poäng att gå genteemot dom andra lagen. Då skrevs det TFF mot allsvensk kvalplats och Trelleborg tog grepp om kvalplats... Hur kan man göra det med fyra fem omgångar och åtskilliga poäng att spela om??
 
När vi ändå är inne på kvalmatcher så förra onsdagskvällen så skrev text tv (ärlig talat text tv har lite att jobba med) följande "Mjällby närmare superettan, för att sedan i texten skriva citat "att 2014 spelade Örgryte bort Mjällby från superettan och ner i division 1. Men nu är det ljusare tider för Mjällby" slut citat. Problemmet var att 2-1 i ett dubbelmöte med bortamål värt dubbel enligt UEFA modellen var en väldigt skör ledning och inget klart än.
Och i lördagens returmöte vann ÖIS med 2-1 och gjorde 3-1 i förlängningen. Så hur var det nu med att Mjällby närmare superettan??
 
Det var texten om att då kan kvinnor börja döma herrallsvenskan. Lugn och fin nu. I höst så har första kvinna dömt en division 1 match för herrar så man lär få vänta innan någon kvinnlig domare dömer herrallsvenskan. En sak i taget.
 
 
Så lite hockey. En tv 4 profil har förmågan att varje gång dom ska visa bilder från mötet Leksand-AIK så heter det alltid "tungviktsmöte" och för någon vecka sedan så möttes Södertälje och Björklöven, då hette det "klassikermötet". Lite mycket snack istället för att bara konstatera att lagen möttes.
 
Efter Rögles seger för någon månad sedan borta mot Luleå då Daniel Widing avgjorde på straff, så kallades Widing för matchvinnare. I normala fall skriver text tv ordet hjälte om en som avgör på straffar eller i förlängning. Men eftersom det var en Röglespelare så drog man till med "matchvinnare" Det är möjligt jag verkar ha konspirationsteorier men jag får gärna överbevisas att jag har fel.
I slutet av texten drog text tv till med citat "trots segern är skåningarna sist i SHL" slut citat. Ja i det läget var dom det och man hade två poäng upp till övriga lag men också en match tillgodo.'
 
Denna åsikt har jag väl lite få äta upp då Rögle är fortsatt sist, har en match tillgodo men också 5 poäng upp till övriga lag och i nuläget uppträder och spelar Rögle som att poängskillnaden inte kommer bli mindre. Men det kan förvisso ändra på sig.
 
 
Denna ovan nämnda text tycker jag visar på felvinklade nyheter och skulle vara intressant att veta hur den som skriver egentligen har tänkt.
 
Missa nu inte kvalmatchen till allsvenskan i fotboll ikväll mellan Trelleborg och Jönköping med avspark i TV12 klockan 18:00
 
Ha en god kväll!
Trackback
RSS 2.0