Böcker och sommar

Nu är midsommar förbi och nästan juni också. Lite svalare väder men ändå skapligt. 

Jag har läst ut två böcker jag kan rekommendera. Den första är fortsättningen på Emelie Schepps romaner om kammaråklagare Jana Berzelius och kommissarierna Mia Bolander och Henrik 

(null)

Den andra läste jag ut nyligen och är fortsättningen på Milleniumserien om journalist Mikael Blomqvist och den kvinnliga datorhackern Lisbeth Salander. Mikael och Lisbeths vägar korsas.


På tal om berättelser och kultur så var vi och tittade på Origonlens bygdespel i Össjö. Dom har ett spel på vintern och ett på sommaren. Sommarens spel hade titeln Förgås måste den onde.

(null)


Jag fortsätter på temat kultur och två filmer jag kan tipsa om, såvida ni inte sett dom redan. Den första är filmen från 1998 som heter Kod Mercury.

"Den autistiske nioåringen Simon knäcker en topphemlig kod och chefen för National Security Agency beslutar att pojken måste tystas för gott. Men Simon hittas först av den cyniske FBI-agenten Jeffries som tar honom under sitt beskydd."

Nummer två är Patrioter från 1992. Lite äldre filmer jag tipsar om men i alla fall.

"Jack Ryan har lämnat livet som agent bakom sig och åker på semester till London med sin familj. Under ett besök vid Buckingham Palace hamnar han mitt i en terroristattack som han lyckas stoppa. Men han blir måltavla för IRA som låg bakom attentatet."


Ni ska få en film till. Men inte väldigt ny men bra och spännande är den. Den heter Taken. 

"Bryan Mills (Liam Neeson) gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin före detta fru Lenore (Famke Janssen) och sin 17-åriga dotter Kim (Maggie Grace) i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu, men det svider att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält. När Kim vill resa till Paris med sin kompis Amanda (Katie Cassidy) motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern."

(null)

Vi besökte Helsingborg igår. Det var en trevlig tur. Sällan man är och går inne i city i Helsingborg. Men man borde kanske göra det oftare. Vi åkte buss in och jag var dum nog att inte att fixa mitt jo jo kort. Så jag betala med vanligt betalkort. Det kostade 63 kronor enkel resa. Av dom 63 var 10 kronor för att jag betala med annat kort. Annars 53 kronor enkel resa. Och så vill dom att folk ska åka kollektivt. Med bil och parkering hade det kostat ungefär 115 kronor och då kunde vi varit 3-4 stycken till.

En dag till att jobba sedan fyra veckors välförtjänt semester. Härligt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0