Sverige till åttondelsfinal.

Sverige är klara för åttondelsfinal i fotbolls VM. Sverige besegrade Mexico med 3-0 precis samma siffror som i VM 1958 på Råsunda i Stockholm. Första halvlek var jämn. Mexico hade bollinnehavet men Sverige skapade dom heta chanserna. I den minuten ropade svenskarna på straffspark, men jag tyckte den argentinska domaren eller domarteamet med Pitana i spetsen gjorde rätt efter att granskat situationen.
I andra halvlek fortsatte det med att mexicanarna hade bollen och Sverige skapade chanser. I matchminut 56 fick Sverige utdelning genom Ludwig Augustinsson som dunkade in 1-0 på pass från Markus Berg och Viktor Claesson. Skönt för Sverige att få det målet. I matchminut kom Sverige i en omställning. Berg ansågs bli fälld och Sverige fick straff. En tveksam straff i mina ögon, här hade Sverige tur. Någon som inte hade tur var kapten Granqvist som trots psykningar tryckte upp bollen i målvaktens högra kryss och 2-0. Strax efter klev både Sebastian Larsson och Markus Berg ut och in kom istället Isaac Kiese Thelin och Gustaf Svensson. Efter 78 minuter får Sverige ett inkast på höger offensivt. Inkastet touchar Ola Toivonen och så vidare på mexikansk back som råkar stöta in bollen i eget mål och 3-0 till Sverige. Resterande tid spelade Sverige av och bevakade sin ledning. Med detta vinner Sverige gruppen på 6 poäng och 5-2 i målskillnad. Mexico blir grupptvåa med samma poäng och 3-4 i målskillnad.

Mexico-Sverige 0-3 (0-0)
Publik 33 061 åskådare
Domare Nestor Pitana Argentina +++

+++ Ludwig Augustinsson 
++ Andreas Granqvist 
+ Markus Berg

(null)


Så hade vi då SKRÄLLEN!! Till Mexicos glädje och det som tog Mexico till åttondelsfinal. Sydkorea som inte hade något att spela för, mötte Tyskland och höll 0-0 i 91 minuter. På ett sällsynt anfall så skjuter Sydkorea mål. Men frågan är om det är offside. VAR granskar situationen in. Det döms mål och Sydkorea gjorde 1-0 genom Kim Young-Gwon efter 93 minuter till koreanernas stora glädje. Sydkorea spelade verkligen med hjärtat. I den sjätte tilläggsminuten och med tysk målvakt på offensiv planhalva ställde Sydkorea om och Son Houng-Min öppet mål och kunde enkelt skjuta 2-0 till Sydkorea och skrällen var fullbordad. Tyskland blir sist i gruppen med 3 poäng och 2-4 i målskillnad och åker ut i gruppspelet i och med förlusten. Sydkorea landar som grupptrea med 3 poäng och 3-3 i målskillnad. 

(null)
I grupp E så vann Brasilien med 2-0 mot Serbien efter mål av Paulinho i den 36 minuten. Silva nickade in 2-0 i matchminut 68. Brasilien blir gruppetta på 7 poäng.

(null)


Grupptvåa blir Schweiz på 5 poäng. Schweiz som fick 2-2 mot Costa Rica efter sen Costa Ricansk kvittering i minut 93 på ett självmål efter att Ruiz sköt sin straff i ribban och ner i huvudet på Schweizs målvakt och in i mål. Således räknades som ett självmål. Före det hade gjorde Dzemaili 1-0, 1-1 nickade  Watson in och 2-1 kom genom Drmic i 88 minuten.

I åttondelsfinal möter Sverige-Schweiz och Brasilien möter Mexico.(null)
Mot åttondelsfinalKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0