Fotboll

Jo tjena vad det svänger fort. I fredags var kritiken mot HIF hård. Man skulle byta målvakt, göra om i anfallet och man var så positiv till ÄFF.
Ja ja. Igår slår HIF AIK borta med 3-0. R Jönsson gör hattrick och P Hansson håller nollan. HIF är tvåa i allsvenskan på samma poäng som Blåvitt, men sämre målskillnad. Och HIF har bättre målskillnad än trean AIK också samma poäng.

Kan man nu minimeradom här onödiga förlusterna typ Halmstad hemma, så finns det kanske hopp om en tredje-fjärde plats i alla fall.

Att ÄFF förlorade med 2-1 förändrar inte min syn på ÄFF. Jag är lika positiv till deras fotboll ändå. Ibland kan det vara nyttigt att förlora. Man är änå tvåa i superettan. Och det är bra.

Nästa match mot Sundsvall hemma på tisdag. Dagen före har HIF derby mot lillabror Malmö på Olympia. Samma väder som nu och det kan locka extra publik till arenorna.

Själv dömde jag i måndags. Det gick bra. En kollega till mig kollade på matchen och kom med tips och råd. Det är inte allt man ser när man är mitt i "smeten" Rätt nyttigt.

Som sagt man får sin motion. Kan nu bara sömnen bli bättre också kan det bli bra.

Fotbollshälsning ifrån mig

Full rulle med teori, innebandy och promenad

Det är valborgsafton idag. En del har hänt sedan jag skrev sist.

Jag har haft teorilektion 4 och 5 på trafikskolan. En hel del intressanta saker får man reda på. Att lösa föremål inte ska ligga i bilen när man kör, för skadoran om man måste tvärbromsa är enorma. En person som väger ca 70 kg och inte sitter fastspänd vid tvärbromsning och flyger fram väger alltså ton. Det är vikt i stil med en elefant och inte så trevligt att få över sig. Jag fick också lära mig att olyckssiffrorna på oss killar är betydligt  allvarligare än tjejer.

En annan siffra man blev mörkrädd av att höra var att 15 000-16 000 personer dagligen kör runt i trafiken i Sverige och är ALKOHOLPÅVERKADE. Illa illa.

Nu till annat. Igår gick vi till final i Englaligan. Efter 4-4 full tid mot Dynamo Utmarken så krävdes sudden. Efter halva sudden spelad så avgör Peters ptenterade patentare och finalbiljetten inkasserades. Härligt. Jag tyckte det var en coachseger och en match man var missfri i. Om man spelar finalen vet knappt vår lagledare bara. Annars får jag coacha igen. Men roligare att lira. Men minst lika nervöst och svettigt att stå i båset.

Slutligen vill jag passa på att berömma min promenadkompis, hunden. I måndags var vi ute över en timme och gick ca 4.9 km. I tisdags och onsdags runt halvtimmen. Bra gjort när det ändå är så varmt. Efter rundan i måndags sa jag till honom att skulle vi gå så långt fler gånger skulle jag ta med pengar så vi kunde köpa glass. Hunden tittade på mig och höll med.

Nu önskar jag alla en fin valborg och en bra start på Maj månad. Kom ihåg idag, Var rädda om er!

Dåligt beslut och rätt position

Nu är det sen lördagkväll. Ja lördagnatt om jag ska vara ärlig och det ska man vara, det har mina föräldrar lärt mig.

Igår hade jag varit ute och hälsat på min broder. Som vanligt håller ju jag och klockan inte samma hastighet, utan att det blev lite stressigt. Hemma och vänder och slänger av mig saker och min cykelhjälm. Stressar vidare mot stan och ett ärende. För att sedan fortsätta mot idrottsplatsen där jag skulle jobba. På väg ner i stan, vid Åhlens ser jag en kvinnlig bilist som är på väg att svänga ut och efter som utfartsregen gällde för henne cyklade jag vidare. Men ändå att jag hade sk handlingsberedskap på min cykel. Och mycket riktigt såg hon inte mig utan rullar ut mot mig. Som väl är så är jag steget före i handling och hon ser dessutom mig i tid. Nu lämnade jag min cykelhjälm hemma och det kunde varit mitt livs sämsta beslut. Så tänk er för och hjälm är aldrig fel oavsett när.

På lördag hade jag match en F13 match. Första hörnan i matchen skarvas av en hemmaspelare, så till den milda grad att det håller på att bli ett snyggt självmål. En hemmaspelare räddar hennes skarv på mållinjen och jag har bra position där jag står och ser att bollen inte är inne. Gott så långt. Matchen avlöper lungt och fint. En bit in i andra halvlek trampar en hemmatjej förbi sin back och väl inne i straffområdet blir hon omkullvräkt. Just det jag står återigen i bra position och pekar på straffpunkten. Nu stod jag rätt och då var det inget snack om det var straff. Ingen ifrågasatte det heller. Matchen innan för ca två veckor sedan stod jag fel och blåste inte heller straff. Men det borde varit. Det går kort tid men man hinner tänka mycket inombords på dessa få sekunder.

I mitten på andra halvlek fick jag en mindre black out. Jag visste inte vems inkast det var och inte vilket håll dom båda lagen spelade åt. Jag hörde typ "det är vit, det är gult, det är vit boll" och så vidare. Men det stod helt stilla. Ju mer spelarna ropade på vems boll det var, ju mer snurrade det i skallen på mig. Till sist kom någon vänlig tjej i laget tog bollen och kastade inkastet. Ingen sa något, spelet fortsatte och jag kom ur situationen. Så kan det vara på en fotbollsplan.

Nu ska jag lägga mig och sova gott! God natt!

Fri tanke

Torsdag eftermiddag. Allt lungt. Besöker min broder. Vi har precis fikat. Tänkte jag kunde rita ett par rader under tiden.

Ska iväg på träningsmatch ikväll 19:15. Sista matchen för säsongen med vårt slutspelslag.

Igår avancerade vi till semin i Englaligan över vinst mot LT. Nästa match är semi och förmodligen står jag i båset.

HIF ska revanchera sig efter förlusten mot Örebro. Hemma mot Halmstad på Olympia.

Nu ska jag återgå till fikan.

Ha det

Kalasdags

Grattis säger jag till mina lilla katt som blir 8 år idag. Grattis kisen. Snart presentdags. Städningen är klar.

Ska hinna med teori, hundpromenad och lite annat också.

Ikväll innebandykvartsfinal i IBC hallen AIA-LT 18:15, vill ni är ni välkomna!

Med önskan om en bra dag och en bra födelsedag för katten.

Fotboll

Fotboll i massor och domare i fokus i massor. Oj vad det hände och missades mycket ikväll eller?

Var ska jag börja? I Göteborg. Straffen Blåvitt får ikväll är rena återbetalningen ifrån Helsingborgsmötet. Spelade i och för sig ingen roll.
Hammarby får ett regelrätt mål som är inne, men AD hinner inte fram till situationen. Inget konstigt med det. Mer än det borde vara mål.

I Örebro hände mycket. Efter hemmamatcherna mot Hammarby och Göteborg har domaren erkännt fel dagen efter i media. Det förväntar jag mig inte imorgon. Dels för 1 Det drabbade HIF, 2 Jämnar ut sig i längden och 3 ska denna domare erkänna felen i denna matchen får han nog ha ett eget förlängt "Fotbollskväll"
Att göra så många fel av en domare på 90 minuter på båda håll är imponeande. Hoppas det fanns någon domarekontrollant, om inget annat för fotbollens skull.

Men som sagt det jämnar ut sig och idag drabbade HIF.

Till sist ska jag bara skriva om att TV 4 sport tog ett nytt snedsteg när kommentatorn efter superettanmötet Norrköping-Sundsvall under visningen av aktuell superettantabell fäller följande kommentar: Tabellen visar att lilla ÄFF leder med full pott och senast 4-0 borta igår. Men man var snabb om att berömma tabelltreans framfart. Jo då ett Stockholmslag. Synd att media är så snedvriden och felriktad. Att man kunde läsa om säker Örebro seger(annan mediakanal), trots tveksamma situationer är bara så pinsamt.

Objektivitet har aldrig varit medias starka sida.

Hemma igen

Hemma igen från huvudstaden. Ca 14:20 landade jag i Skåne. Pappa var hygglig att hämta mig på flyget.

Jag var hemma och vände, slängde i en maskin tvätt. Umgåtts med familjen i eftermiddag. Lämnat brordöttrarna hos deras pappa.

Kul att vara hemma igen och nästan tre dagar borta kändes det skönt att träffa bröder och föräldrar igen. Det är lagom med lilla Skåne för mig. Stockholm är för stort och stressigt.

Borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som passar bra in på mig.

Nu ska jag sova gott!


Dag 3

Så var jag då inne på dag i den huvudstaden. Klockan är halvtio och frokosten är uppäten.

Jag har haft en rolig helg härt uppe och roligt att träffa nya människor.

När jag gått här uppe har jag även tänkt på hur det skulle vara att bo här. Men inget för mig. Trivs bättre i lilla Skåne.

Morgonrusningen har kommit igång och alla flyger fram och tillbaka. Så är det i en huvudstad.

Jag tackar för mig och återkommer på hemmaplan igen.

Ha det alla!

Sista kvällen i Stockholm

Då är jag inne på sista kvällen i Stockholm. Allt bra.

Idag har jag haft att göra. Först var jag ute imorse och raggade frukost. Senare under dagen var jag med på den avslutade Tre Kronor sändningen av säsongen 08/09. idag var Nyström på Expressen och Roos på aftonbladet med.

Efter det begav jag mig helt sonika oplanerat ut mot Gärdet. Gick inom engelska kyrkan och helt plätsligt befann jag mig vid Turkiska och Koreanska ambassaden. Tyckte det var märkligt med kameraövervakning och sådant ända till jag kom på vad det var. då var det inte så märkligt längre.

Väl ute på Gärdet gick jag in på Riksidrottsmuseumet och tittade. Oj oj det fanns och titta på för en sportfåne som mig. Köpte med mig någon souvenir hem och gick vidare. 
Kom då till eller utanför Kaknästornet där jag tittade lite. Ganska högt det där tornet och jag som får svindel när jag putsar fönster på tredje våningen hemma.

Så tog jag fart mot vandrarhemmet och via buss hmnade jag vid Sergels torg. Fortsatte gå mot  mitt boende och kom förbi Regeringskansliet. Sedan var jag tillbaka. Tog en fika innan jag gick bort på Coop och hadlade. När jag kom tillbaka för kvällen blev det middag, fika och data. Och här är jag nu klockan elva en söndagkväll.

En líten parantes. Starkt av ÄFF att vinna mot Falkenberg och starkt av Mjällby att vinna med samma siffror mot Assyriska, 4-0. Bra gjort av Trelleborg att sno poäng mot Malmö (första bortalag att ta poäng på nya arenan). och på tal om att ta poäng Stattena snodde en av Linköping i damallsvenskan. Vilka resultat denna söndag. Heja Skåne.

Ha det riktigt bra.

Dag 2

Så då är jag inne på dag 2 i Stockholm. Allt lungt efter frukost rusningen. Nu är jag nästan ensam på stället. Bara tjejen i receptionen som är kvar här. Kan vara någon kvar av dom som bor en våning ner. Med det kommer jag in på en sak jag funderat på. Nämligen att vi svenskar har lite att lära av andra medborgare. Det märker man om inget annat här. Jag har berättat om gänget från Ungern. Som är vänliga, trevliga och pratar med en. Sedan har man dom andra, en svensk familj som varken säger Hej eller pratar med en. Det samma gäller dom andra svenskarna här. Dom säger varken bu eller bä. Som sagt vi har lite att lära. Inget snack om den saken. Klockan snart halv elva. Jag får väl ta ett tag.

På återhörande mina vänner!

Dag 1

God kväll säger jag ifrån Stockholm. Nu är jag på plats och varit så under större delen av dagen. Flög hit imorse och ankom  under förmiddagen.
Jag lämnade ett tio gradigt Skåne och möttes av ett rätt så kallt Stockholm med endast (med skånska mått mätt) +6.

Jag började med att sätta personligt rekord när det gäller att hitta vandrarhemmet, det tog bara 40 minuter ifrån Cityterminalen. Och jag sken ihop med den stockholmska solen när jag förstod jag hittat rätt. Så nöjd jag var. Idag har jag varit på besök på SVT huset hos Wikegård och programledare Fjäll. En ny bekant stötte jag på i finska K Kunnas. En hockeyreporter på finska Yle, med större inlevelse i matcher än någon svensk reporter. En skojfrisk kille med glimten i ögat och båda fötterna på jorden. Det snackades hockey så det stod härliga till och dom flesta hade något att tillföra i samtalen. Vi bjöds på fika, kaffe och kakor och kakorna gick som smör i solsken. Sverige vann efter övertid och det v ar väl ingen höjdarematch direkt, men men man kan ju inte få allt.

Efter tv sändningen promenerade jag tillbaka till vandrarhemmet och det positiva är att jag mer och mer kan läsa en karta, vilket jag haft svårt för innan. Hittar bättre och bättre i Stockholm och har mina riktmärke jag försöker gå efter. Lite bråttom blev det för att jag skulle checka in innan 18:00 men jag hann.

Åt sedan middag på "Donken" vid Katarinahissen, större fantasi än så hade jag inte idag.

Ikväll har jag varit ute en sväng och handlat och fotat och nu är jag tillbaka på vandrarhemmet för ikväll.

Precis nu blev jag bjuden på en apretif av mina ungerska grannar och den gick rätt upp i stjärnan. Inte f*n visste jag att fotogen gick att dricka.

Ha en bra lördagskväll!
 

Nu lyfter jag....

Tidig lördagmorgon. Bara katten och jag vaken, känns det som. Snart dags att resa iväg till kungliga huvudstaden. Jag lyfter 09:25 och landar på Arlanda 10:25.

Frukosten är uppäten, jag har diskat och min kise har fått mat och vatten. Får gå ner och slänga lite sopor, bra att rensa upp lite.

Önskar en bra dag!


Fotboll

Ja ha here we go again. HIF segermål var regelvidrigt och skulle underkännas. Hm börjar bli en följetong efter HIF:s hemmasegrar. Är det bara för att det gynnar Skånelag som det ska ältas i efterhand eller vad?? Dömt är dömt och därmed basta. Hade det varit lika mycket "på tapeten" om det gynnat något Stockholmslag eller Göteborgslag?? Nej precis. Ska kanske ha som dom har i tingsrätt och dylikt, dom meddelas om två veckor.

Nej hoppas slippa detta cenario efter Halmstad hemma. Och då hoppas man också slippa se så mycket poliser ute. Skrämmande att det ska behövas. Men så är fotbollen anno 2009. Tyvärr.

Annars glädjande att Skånelag är etta, tvåa och femma i allsvenskan. Heja Skåne. Och tvåan och femman möts i nästa omgång, så det kanske drar en par hundra extra på publikplats. HIF möter Örebro och på söndag är det Hallandsås derby Falkenberg-Ängelholm. Vem behöver champions league?

Vänliga fotbollshälsningar ifrån mig.

Turer hit och dit

Ja då är snart fredag till ända. Det har varit turer hit och dit. Det har varit hundens vara eller inte vara. Och denna under denna dag har jag hunnit med 25 km på cykel. Nu ska man sova gott.

Det var under kvällen hos min broder som jag fick reda på att mamma inte kunde lämna mig på flyget. Så med all snurr i skallen, ja värre än vanligt och överskottsenergi för två, så bestämde jag mig för att göra något åt saken. Alltså ta reda på mer info. Så jag cyklade ut om flygplatsen ifrån min broder, en ca 12 km. Hade då tagit mig ut till honom innan och var således redan uppe i 6 km. Och så skulle jag hem ifrån flygplatsen också och då 7 km till och alltså totalt 25 km.
När jag kommer hem säger jag som min polare och jag brukar skoja om, gott att komma hem nån dag.

Att man sedan kommer hem och ringer ett par samtal och får reda på att mammas vän kunde lämna mig. Men jag är ändå rätt belåten och skickar mitt tack till personen ifråga. Jag hade också misstagit mig om mamma skulle jobba, jo förvisso var det väl rätt eller vad ska man annars säga om hon skulle passa barnbarnen. Men klart kanske lugnare på jobb, vem vet? Och på tal om att jobba. Pappa skulle sälja hamburgare på en orinteringstävling, "Tiomila" Mm gott rå lök och dressing. Pappa är som jag lite allt i allo.

Slutligen mina bröder har en ytterst liten plånbok, men dom har ett hjärta stort som en fotbollsplan. Det var en smaskens fika jag blev bjuden på. Gjorde inte ont någonstans det lovar jag.

Så mycket har man hunnit med idag TV-spel, cykling, fika och lite till. Nu ska jag unna mig lite ostbågar och en kall öl innan sängen kallar.

Må väl mina vänner.

Torsdag

Torsdag. Jisses vilken dag. Släpphänt som jag hade såpa i händerna.

Började lungt. Vid förmiddag gick det utför. Jag tappade saker, jag glömde saker, sprang ett par rundor ner i tvätten för jag glömde hälften. Som inte det var nog läckte sköljmedlet i från flaskan och halva innehållet på golvet. Man kunde bada i sköljmedel och tur man inte är långhårig för då hade man slitit håret i bitar.

Skulle gå och kolla posten. Tänkte ge mig något positivt i brevlådan...Ja exakt. En faktura på ett uteblivit sjukhusbesök som jag hade avbokat. Ja ja roligt nästan jämt.
Men dagen passerade och jag inte större fara på taket.

Roligare då att träffa min gamla styvfar på tåget, som jag inte sett på ett par år. Och sedan vann ju HIF. Och väl hemma så somnade jag slutligen gott.

Halland

Måste bara berätta om mammas väns dröm, han hade för några veckor sedan. Han drömde om att jag hade rekommenderat honom som domare till vår fotbollsmatch. Jag var med och lirade också. Nu föll det så illa ut att denna man under matchens gång  gjorde en felbedömmning som råkade avgöra hela matchen.

Stackars man han hade det inte lätt. För efter matchen jagade båda lagen honom och alla, inklusive jag var vansinnig på honom. Jag för att jag rekommenderat honom. Efter matchen fick han fly ut och gömma sig, där ingen kunde hitta honom. Efter ett tag kunde han smyga  vidare och då fortfarande jagad av båda lagen. Han gömde sig på nytt och kunde sedan slutligen fly till stationen och ta tåget hem till Halland.

Denna historia fick jag höra igår och ibland blir det bra komiskt i drömmens värld.

Annars är det bra här, solen skiner och våren är lika trogen som våra husdjur omkring oss.

Vi ska åka ner till min bror och hälsa på honom och brorsonen, som vi ej träffat på ett tag. Innan har jag mannen i huset slipat rost på mammas bil. Fortsättning följer imorgon.

Vad är oddsen på att Göteborgs 5-0 mål blir årets mål i allsvenskan? Vilken slakt av Göteborg. Och på tal om det. Jag ska erkänna och be om ursäkt för straffen som jag påstods var klar i måndagens möte HIF-Göteborg. Det var den inte, eftersom det var en naturlig ställning. Det förklarade våre domareansvarige på torsdagens möte. Så kan det vara.

Slutligen vill jag passa på att tacka alla inblandade för en trevlig (om än kort) vistelse i Falkenberg.

God fortsättning på påsken!

Låååååååååååååååååångfredag

Det är långfredag idag. Hockeysäsongen är över. Lite pinsamt att avsluta med förlust mot Växjö. Men så kan det vara.

Snart avresa till Falkenberg. Skulle åkt 10:13, men tack vare att jag fastnade vid x-boxet får jag nu åka 12:13 istället. Typiskt mig att vara så obstinat.

Härligt väder har vi, solsken och nästan blå himmel.

Annars inget nytt. Dags att plocka ner det sista och intaga en fika.

Må väl!

Jobbig dag.

Vilken dag jag haft än så länge. Give me a break. Mycket att göra lite betalt. Så kan livet vara. Det ska städas, tvättas och ringa diverse samtal. Ja ja det får man ta när man är familjens lilla springpojke. Men snart klar. Gott.

Annars är det kanske en sådan dag man bara skulle dra täcket över huvudet och somna om.

Det är sport i massor nu. SM final 4 igår och 5 ikväll. Förmodligen avgör Färjestad ikväll hemma i Karlstad. En sak jag inte fattar är, när man har chansen att avgöra på straffslag i sudden så lägger man en sådan usel straff som HV spelaren gjorde och då är det kanske inte så konstigt att man förlorar SM finalen. Men starkt av domare M Vinnerborg att dömma straff till bortalaget i en sudden i en SM final. Ska vara en proffsdomare till det. Han belönades dessutom med guldpipan som årets domare 08-09.

Desto gladare blev jag av Portos 2-2 mot Manchester United igår. Imponerande. Jag har svårt med United det ska jag erkänna. Klassmål var det Arsenal stod för i 1-1 mot Villareal. En cykelspark som innebar 1-1. Jag hörde kommentator C Andersson säga "vackrare än så här blir det inte" Nej det håller jag med om. Och det var första gången på i alla fall 8 år som den kommentatorn hade rätt.

På tal om journalister, mm just det. Aftonbladets S Alfelt skriver i sin krönika att nu är handstjafset igång igen. Ja mycket möjligt. Men varför? Jo för att journalister inte kan domarens uppgift. Och tänk vad enkelt om domaren dömmer fotboll och journalister skriver och rapporterar, då hade mycket underlättat. På tal om det, läste en krönika på tåget hem ifrån Helsingborg i måndagskväll. En journalist på Kristianstadbladet som skrev typ följande: " Att Hammarbys D Johansson sköt en riktig häxpipa, men tyvärr följdes den inte av en påsksmäll. Det såg domare M Strömbergsson till" slut citat. Vad det allt? Hade ju inte skadat om man hade utvecklat det lite mer än bara det. Vad domaren gjorde för fel och vad han skulle gjort annorlunda. Vilken av straffarna som var feldömda för det var väl antagligen det som det syftades på.

Slutligen håller jag på Liverpool ikväll och lite på Bayern Munchen.

Ha en bra dag!

Grattis

Idag tisdag 7 April. Hyggligt väder.

Grattis borsan på födelsedagen och hoppas du får en fin dag. Vi kommer och grattar dig ikväll.

Dags att hämta presenter till födelsedagsgrisen.

Må väl!

Oj oj oj

Ja ha då är allsvenska premiäromgången avklarad. Mycket 1-0 och 0-1. Även en smäll på 5-1 och en inte alltför högoddsare på Trelleborg-BP 0-0.

Igår befann jag mig på Olympia och HIF-Göteborg som slutar 1-0 inför 12640 åskådare. Sinnesjukt många poliser ute denna kväll och det är både pinsamt och skrämmande att det ska behövas. Själv upplevde jag stämmningen lite hätsk när jag jobbade igår och nog en av få gånger under min tid som publikvärd att jag tyckte det var emellanåt lite obehagligt.

För att återgå till fotbollens premiäromgång så är det en himla massa straffsparkar utdömts första omgången. Fem straffar utdömda redan nu. Elfsborg var värst och fick två. Jag är HIF:are och ärligt talat så HIF:s straff är om än den tycks billig, så är den rätt klar. Vilket den inte anses i media. Då är den tveksam och billig och så vidare. Okej. Fine. Men exempelvis Djurgårdens är likasinnad. Men vad har media för åsikt om den? Inget, nada. Klart, det är ju Stockholmslag. Och det är detta som är så typiskt för allsvenskan och media. Drabbar det Stockholmslagen är det inget att orda om, drabbar det Skånelagen, då jäv*ar råder det nästan upploppsstämmning här och var. Att sedan berörda domare går ut i media och erkänner "att jag inte är lika säker nu" är bara klantigt. Stå för er bedömmning istället. Så lugnar det ner sig.
Handssituationer ska bedömmas av avsikten och det ska vara naturliga rörelser, det får man ändå inse att Göteborgsbacken när bollen träffar armen är ingen naturlig rörelse och man spelar inte fotboll med armen så. Då lär man få riklig träningsvärk.

Till journalisterna kan man bara säga det, att sköt ni ert jobb med att rapportera och skriva så sköter domarna sitt jobb på planen. Journalister kan inte domarens jobb och tvärtom.

Och så lite hockey. Välkommen tillbaka där ni hör hemma Rögle. Elitserien. Gott jobb och det slutade lyckligt.

Ett par saker

Ikväll avspark för allsvenskan för HIF:s del. På Olympia 20:00. Mot Göteborg. Tränare Nilsson väljer att satsa på P Hansson i mål. Allsvensk debutant. På hd.se kan man rösta på följande:

Är det rätt att stoppa in P Hansson i HIF målet i premiären?

Siffrorna visar sitt tydliga språk. 80% Tycker det känns som ett logiskt val, 3% tycker D Andersson borde få forsatt förtroende, 6% tycker dom ska stå 50-50 och slutligen 11 % tycker att ingen av dom håller måttet och att man ska varva ny första keeper. Det är siffrorna i nuläget.
Domare ikväll är J Eriksson Sigtuna (så vida han inte flyttat) och 9000 biljetter är sålda.

Rögle reser till Leksand och näst sista omgången i kvalserien. Idag blir det väl 100% klart att Rögle spelar elitserien till nästa säsong.

Slutligen tankar från innebandyn igår. Två förluster, en oavgord och 31 insläppta och en plakett som plåster på såren. Roligt ändå och visst ska vi kunna ta en förlust bättre än igår. Samtidigt måste jag bara passa på att berömma dom båda domarna vi hade. Dom var mycket bra och gav oss verkligen chansen. All heder till dom. På tal om det måste jag bara berätta om följande dialog efter match 1. Jag- Dömmer ni högre upp i seriesystemen, jag tyckte ni var riktigt bra. Domarna- Ja division 3. Jag -Okej, jag spelar i en korpserie hemma i Ängelholm och dessa domare lämnar mycket i övrigt att önska. Domarna -Men det vet du väl att korpen har bara dåliga domare. Jag- Jo det är klart, det är kanske samma kvalitet på spelarna. Då får jag den ena domaren att börja skratta ordentligt. Och med leende så skiljs vi åt.

Nu ska jag gå ut med hunden. Ha en bra måndag! 

Hemma igen

Det blev hemfärd efter tre matcher. Två raka förluster och oavgjort i den sista. Motståndarna kvitterade med 1 sekund kvar.

Så irreterande och man är fortfarande lite sur för att det gick som det gick. Lite bättre kändes det när jag fick en plakett av vår lagledare när vi kom hem. Helt ärligt så hade vi för stora förhoppningar och kom inte upp i normal standard.


Så är det ibland. Nya tag bara.

Just nu sitter jag och dricker kaffe och äter tårta hos familjen. Jag har också fått middag. Det hade man knappt förtjänat.

Nu ska jag återgå tillsällskapet.

Mot nya mål.

På väg

Då var vi på väg mot Laholm. Passerar just nu åsen. I bilen sitter vår lagkaptenen (han som kör) och två backar och vår målvakt.

Allt är bra. Just nu spelas pokerface med Lady Gaga. Innan spelades Gyllene tider. Vår goalie underhåller med vitsar och glada tillrop. Dom andra sköter musiken och jag skriver ett par rader..

Under skrivande stund har nu nästan tagit oss till Laholm. Kort resa denna gång. Det tackar vi för.

Återkommer under dagen

Sadla om

Snart dags att bege sig till samlingen. Idag sadlar jag om från domare i fotboll till offensiv back i innebandy. Tunering i Laholm.

Fredag och lördag har jag dömt fotboll P12 och F13. Har också hunnit med att avverka 18 km på cykel i fredags och 16 km igår. Härligt att hålla igång. Särskilt med ett sådant vårväder.

Hoppas det finns energi kvar till innebandy idag.

Frukosten är uppäten och kaffet uppdrucket. Tid att ordna det sista.

Önskar en bra söndag

På tal om ingenting

På väg hem ifrån körskolan slog det mig en sak. Nämligen följande, med tanke på att jag håller på att ta körkort och ska dömma två matcher i helgen är det väl tur att man inte ser lika illa som man hör. Då hade det kunnat bli problem. En fördel med att höra illa när man just dömmer fotboll är att när någon säger något olämpligt kan man skylla på det. Och ibland är det inte en dålig ursäkt utan sanning. Men jösses hur ska det bli när man blir gammal??? Hur lång beställningstid är det på en hörapparat? Kanske kan jag vänta beställa en sådan i alla fall till jag fyller 40. Kan jubli en bra 40 års present.

Nu kallar middagen. Jo då den hörde jag microvågssignalen. Och det luktar panbiff med lök och potatis. Mums.

Rögle

Ja då var det nästan klart. Nästan klart med ett nytt elitseriekontrakt till nästa säsong. Rögle har 6 poäng och +16 i målskillnad att gå på. Ser bra ut som jag brukar säga.

Varför får folk för sig att jag tror en massa om Rögle? Det är ungefär 4 år sedan jag slutade tro och har sedan dess haft inställningen "man får hoppas på det bästa" Gör jag fortfarande och det verkar funka.

Det är en solig dag man kommer upp till Härligt. Vårkänslorna dom spirar.

Med önskan om en bra helg!

Allt

Morrn, morrn. Eller som han sa i "all allo emliga armen. God mörning.

Ska börja med att rekommendera en bok att läsa och det är L.Marklunds "Livstid". Ytterliggare en bra skriven bok om henne. Nu ska jag fortsätta på B Hellbergs Trofésamlaren om kommisarie Sten Wall.

Utbildningen avslutades igår. Gick helt ok. Lite fundersam blir jag när dom vill ha in fler domare och en annan som skulle kunna leva på att dömma fotboll och har viljan och engagemanget där, inte riktigt får chansen. Men den kommer förr eller senare vem vet?

Fisket igår var stiltje. Började vid hamnen framför middagsätande Röglespelare. Niklas tog en skrubba och det var det ända vi fick.

Igår förlorar Sverige mot Serbien med 2-0. Det talar om hur illa det är ställt med svensk landslagsfotboll. Det kan vara  helt okej att förlora men att inte göra et ända mål på ett b-landslag som Serbien är illa, mycket illa.

Ikväll hoppas jag Rögle slår in matchbollen som kvalificerar dom för forttsatt elitseriespel. Om jag förstått det rätt, så vinst ikväll för Rögle (full tid) och Leksand eller AIK inte tar tre poäng kan man kvittera ut biljetten. I och för sig man har målskillnaden också, men bättre att vara på den säkra sidan.

Nu ska jag återgå till mina sysslor och ta en fika.

Bye for now!


April, April

Så ja då gäller det att vara beredd. Så man inte går på något aprilskämt. I NST så käste jag precis två. Det ena var en lägenhet på Norra hamnen för 5.5 miljoner kronor.
Det andra var att Rögle skulle flytta en del av sina hemmamatcher till Malmö. Jo visst. Nog skulle dom behöva lite riktig hockey i den staden också men ändå.

Därför ska man inte läsa för många tidningar idag.

Annars lungt. Rögle spelar inte förrän imorgon. Då hoppas jag man kan bli elitserieklara en gång för alla. Men imorgon är det mer risk för psykologi än hockey. Förlust i måndags efter en bedrövlig insats. Inte mycket att orda om. En sak förvånar mig och det är domareinsatsen. Annars är det en bra domare, men på Hovet hade han och hans kollegor inga bra dag. Sedan så är det någon match domaretrion ska falla för hemmatryck är det väl AIK på Hovet. Aja på det igen.

SM final ett idag. Spelar ingen roll vem som vinner. Men Färjestad känns mer värdiga mästare än HV71.

Fotbollen är mer och mer på G. Roligt det. Har två matcher i helgen, eller ja fredag och lördag.

Ha en bra första april!

RSS 2.0