Idrott och fynd i buskarna

Nu har innebandyn kommit igång igen. Första träningen igår. Kändes man är lite ringrostig. Men det kommer. När man ibland skjuter skott på mål och märker hur illa man siktar, så förstår man att man inte har blivit pappa. Nej bara skoj, men att man kan sikta så illa, om man nu siktar överhuvudtaget.......

Jag gick ut med hunden igår efter träningen. Då gjorde jag ett fynd i vegetationen. Nämligen mamma lilla katt som nästan varit borta två dygn. Hon följde med mig och hunden hem och åt torrfoder så det stod härliga till.

Nu är jag nyklippt och skönt att blivit av med en del av det långa håret. Det blev ingen rakad skalle och det blev heller ingen Voronin i Liverpool frisyr. Snaggat på sidorna och lång uppe på och hästsvans.

Min egen domarekvartett till derbyt: Jag HD, Lillen AD 1, Ronia AD2, Jeppe 4:e domare och Maja matchdelegat. Jag är på skojhumör idag. Lillen och Jeppe är hundarna. Maja och Ronia är katterna. Småbarn roar sig lätt

I helgen är det mycket fotboll. Jag har derby ikväll och dubbelmatch imorgon, medan min broder och en polare spelar fotbollstunering i Blekinge.

Till sist önskar jag min broder och en polare Lycka till imorgon på fotbollstuneringen i Ronneby.

Trevlig helg

Obehaglig cykeltur eller för lite sömn

Är det inte tosingar på och omkring fotboll, så möter man dom på cykelbanan.

Gör en omkörning på väg till min broder, vilket inte personen i fråga tåler och ökar farten för att följa efter mig. Ungefär 30 cm ifrån mig. Jösses lite orolig blev jag allt.

Vad händer om jag tvärbromsar eller vinglar till? Tänk om han drar kniv eller kommer med annat vapen?

Nej obehagligt var det allt. Sjuka människor finns det gott om. Stofilen sa till och med "hej då" när jag svängde av.

Nästa gång tvärnitar jag, det lovar jag. Jag vet vems skuld det är i så fall.

Sveriges EM började väl. MEN var det inte offside på 2-0 målet????? Ny match på fredag.

Nu ska brodern få sin data åter.

Tjingeling!

En till som somnat på soffan

Ja ha så var HIF borta från guldstriden. Typiskt. Tacka en överhet islänning och en feg ledarestab för detta.

Domaren hade väl ingen bra dag, men det försvarar inte HIF:s pinsamma uppträdande. HIF får skylla sig själva. Allt ska inte lastas på domaren. Verkligen inte. Man ska inte sätta sig i den situation HIF gjorde. Så får domaren vara hur han vill. Han hade kanske också sovit på soffan. Vem vet???

Nya tag i derbyt.

Snart i ny vecka och nya insatser. Nu ska vi ut och åka en runda.

Sov gott! 

Fotboll, fotboll och idel beröm

Så där. Match två i helgen avklarad. En hemmaseger och en bortaseger. En flickmatch och en pojkmatch. Sov rätt dåligt i natt och när jag vaknade 5 imorse på soffan, kände jag mig lite stressad och tänkte detta går nog åt helskotta. Det var P14 match idag och det brukar vara mer intensivt. La mig två timmar och sov i sängen. När jag vaknade igen hoppades jag i alla fall att jag skulle få lite glädje av två timmar ordentlig sömn. Men ändå kände jag mig osäker inför matchen. Vilket jag också berättade för min domareansvariga.

Matchen avlöpte väl, förutom att jag fick något kryp i ögat med två minuter kvar av första halvlek.

Efter matchen fick jag idel beröm av samtliga lagledare. Därav hemmalagets lagledare påtalade för sina spelare att "vi tackar domaren också". Bortalagets ena lagledare utryckte det på sitt vis, "mycket bra domaren och fortsatte faktiskt väldigt imponerande". Som jag växte. Ungefär som att gå och lägga sig med huvudvärk och vakna dagen efter pigg och alert. Eller som jag själv tänkte på "som balsam för själen"

Efter sådant bemötande mår man därefter. Hade man fått lika mycket välförtjänt beröm när jag jobbade i butiken i stan hade jag kanske varit kvar i butiken än.

Nu ska jag snart in på fotboll och jobba som publikvärd, eller Steward vilket man vill kalla det för. Inte speciellt jobbigt med den fotbollen på förmiddagen i ryggen.

Måste bara ta upp en annan sak. Efter matchen igår blev jag väl bemött av två personer, som egentligen inte borde bemött mig så väl av speciell anledning. Det är sådant människor som ska ha all heder och respekt.

Med anledning av ovan nämnda text är man pigg mentalt, men fysiskt borde man ta igen lite timmars sömn.

Slutligen vill jag passa på att tacka mamma och hennes vän för en trevlig tura och eftermiddag i Helsingör.

Ha en bra söndag, oavsett fotboll, friidrott eller vad ni än gör!

I Göteborg med HIF

Söndagmorgon åkte jag, 15 andra publikvärdar och en ordningsvakt till Göteborg och gamla Ullevi. Vi skulle jobba under den allsvenska matchen mellan Göteborg och HIF.

Matchen slutade 2-2 efter 2-0 innan kaffevilan. Andra halvlek dominerar HIF fullständigt och får med sig 2-2 helt rättvisst. Lite tur och dom kunde gjort 2-3 också. Men man kan som bekant inte få allt.

När vi kommer upp till Göteborg parkerar vi minibussarna och går in på arenan. Inne på arenan möts vi upp av Göteborgs publikvärdschef. Han guidar oss vidare in i ett rum, långt in under arenan.

Vi kan hänga av oss våra väskor och får en bit mat, dricka och en kopp kaffe. Sedan blir vi utplacerade på arenan vid HIF supportrarna. Dagen blir ovanligt lugn som en av mina chefer utryckte det. Kanske mycket med tanke på vad som stod på resultattavlan och hur matchen utvecklade sig.

Efter att tömt HIF sektionen, plockar vi upp våra väskor och avvaktar till att alla bortasupportrar kommit med bussen hem. Sedan är det vår tur att åka. Det har hunnit bli söndageftermiddag när vår minibuss med HIF märke lämnar gamla Ullevi och Göteborg. Kvar nu är bara 20 mil hem. En trevlig dag med nya människor och nya erfarenheter är slut. Jag är så tacksam att få uppleva detta.

Ha en bra måndag!

Full rulle i helgen

En händelserik helg har startat. Match 12:00 ÄFF-Bromölla. Nu börjar höst säsongen. Usch låter inte bra det. Men men så är det.

Igår fiske i Lagan. Nästan 8 timmars fiske. Men fisken uteblev. Man kan som bekant inte få allt.

Ikväll är jag bjuden på middag hos min granne. Måste bara ner och köpa en flska vin.

Imorgon ska jag till Göteborg och kolla HIF. Blir kanske en del jobb också. Vi får se.

Mycket aktivitet just nu. Kanske därför man är sliten i kroppen. Funderade på om det kunde vara migrän. Det är ju som bekant ärftligt. Försöka ha koll på läget, så det inte blir värre.


Till sist: Önskar jag mamma och hennes välkommen hem igen efter en vecka i Tyrolen. Och tack för alla fina presenter. Bäst.

Önskar alla en trevlig helg!

Extra inkallad

Mobilen ringde 18:10 ikväll när vi var på Netto och handlade. Det var min domareansvariga som hade en träningsmatch till mig. ÄFF-Skälderviken P12. Lagom motion idag tyckte jag och 50 minuter senare blåste jag igång matchen.
Matchen slutade 3-0 till ÄFF efter 2-0 i halvtid. Matchen avlöpte väl förutom en hands jag släppte. Ja tänkte jag för mig själv, dom blåser inte för det i allsvenskan så då gör inte jag det heller. Och det var inget som påverkade utgången av matchen.

Nu är jag hemma igen. Och jag bytte fisket i Lagan mot en träningsmatch. Ett bra byte tycker jag med tanke på att det blir Laganfiske imorgon istället.

Nu ska jag gå och ta en kvällsmacka och en dricka.

Må väl!


Fotboll och besök

Så är snart denna helg också över. Tiden rullar på. Tyvärr går det mot fel årstid nu, men vad göra? Inte mycket. Fotbollen har tjuvstartat med en träningsmatch igår mellan Ängelholm och Halmstad. Matchen slutar 1-3. Jag förundras fortfarande hur svårt hemmalagen har att vinna när jag dömmer. Men med handen på hjärtat måste det vara tillfälligheter. Igår ett mål luktar det offside. Men är inte säker väljewr därför att fria. Det andra målet ser konstigt ut men då är jag 100% säker på att spelaren är onside när bollen slås. Straffen till 1-2 är inte mycket att orda om. En hemmaspelare avände ordet filmning, men skulle inte tro det. Vid 1-3 får en hemmaspelare bollen i magen och skottet direkt efter betydde 1-3. Ja inte mycket att göra.

Jag har motionerat för dåligt. Det märktes lite igår. Tänkte skärpa till mig nu i dagarna.

Idag kolliderar HIF och ÄFF samtidigt nästan. Jag jobbar som parkerinsvakt på IP och Steward på Olympia. Jag kan inte vara på båda arenor, så det fick bli Olympia.

Har haft besök i helgen av en kompis och min broder. Dom sov över båda till i lördags och min kompis i natt också. Roligt med besök ibland. Man slipper vara ensam.

Mamma och hennes vän har åkt på semester till Tyrolen ska vara borta en vecka. Min broder passar lägenheten, katten och hunden. Jag får assistera lite emellanåt. Man ska ju som bekant hjälpas åt.

Nu hoppas vi på tre poäng till ÄFF och HIF och jag önskar en bra dag!

Göteborg

Hemma igen. Efter cupäventyr och två dagar i Göteborg är man nu tillbaka i vardagen. Tröttheten har gett sig till känna därför har sömnen blivit eftersatt och ett par nätter på soffan. Idag sov jag längre men på soffan så det kan kvitta.

Det var trevligt i Göteborg. Vi var på Liseberg och Universeum. Besökte också två kyrkor och flanerade i centrum. Middag intogs på pizza Hut. Jag var värst där på lunchbuffén med sju pizzabitar. Efteråt hade jag lite problem att röra mig men gott var det. Den fina service vi fick av dom två kvinnliga servitörerna gjorde inte besöket där sämre.

På Liseberg gick vi mest runt och tittade. Vi spelade lite lyckohjul och kranen. Resultatet blev en kyckling, en fisk chocklad och min broder vann en Lisebergskanin. Dagen efter besökte vi Liseberg igen och då besökte vi Evert Taube huset.

På tisdagen var vi också på Universeum. Det fanns mycket att titta på, men mycket folk. Det blev tagit en del foto iaf.

Hotellet var ok tyckte jag, men det är överskattat att bo på hotell, servicen är obefintlig. Men med allt räknat på priset och vad som ingick känns det rätt bra ändå.

Tisdageftermiddag åkte vi hem. Och vi var i Ängelholm igen 19:10. Slutet gott, allting gott.

Måndagmorgon

Måndag morgon. Klockan är snart sju. Göteborgäventyret står för dörren. Min brodert reingde och checkade att jag var uppe. vilket jag var. Somnade på soffan och pga det satte jag mig själv på straffkommendering med tvätt och diska kylen med mera. Annars rätt lungt. Katten följer varje steg jag tar, ska passa på att ge henne lite kattmat också.

Idag har jag inte fått på f*n av grannen för jag hostat, bara en sådan sak. Annars är man lite småstressad så dags att öka farten. Ska hinna med en dusch och fika innan jag går mot stationen.

Till sist passar jag på att tacka min broder för han ställer upp och bl a passar hundarna. Utan honom hade man inte kunnat utföra hälften av nöjena vi gör.

Ha en bra dag!

Cupen slut för denna gång.

Så var man då hemma igen efter tre dagars cup äventyr i Helsingborg och Eskilscupen. Ett stort nöje för mig att få deltaga även i år. Vilket blev det tredje året.

Det är mycket man tänker på nu när man sitter hemma och söndagkväll summerar och tänker tillbaka på helgen. Alla minnen, alla nya människor man träffat och inte minst alla nya erfarenheter man fått med sig. För hur bra domare du än är så kan man alltid lära sig något nytt.

Maten har också varit mycket bra, med allt från korvstroganoff, köttfärsås och spagetti till lördagens snitzel och klyftpotatis. Man kan ju säga som så, man har inte kommit hem någon kväll hungrig.

Vädret har också visat sig från sin bästa sida, lite sådär på fredagen mmen sedan varmt och realativt soligt lördag och söndag.

Nu blir det att till att sova gott inatt och sedan koppla av med att åka till Göteborg med mamma och broder.

Tackar inblandade för en kanonhelg och ser framemot nästa års cup.

Ha det bra alla.

RSS 2.0