Nyårsafton

Då var det nyårsafton idag. Jag vill passa på att tacka alla nära och kära för 2009. Och jag vill också önska ett gott slut och Gott nytt år. Hoppas på ett bra 2010. Med allt vad det innebär att alla får vara friska och krya. Jag vill också passa på att gratulera min kompis Fredrik som idag ska förlova sig. Lycka till till honom. Innan festen tar sin början ska jag städa och håller på att tvätta just nu. Kanske blir det en körning idag också. Eller som mamma sa. Imorgon är du väl inte i kördugligt skick. Alltid lika söt lilla mamma. Min broders hund, genom lider nu sin helvetes dag. I och med fyrverkerier. Så tänk på dessa när ni smäller. Min andra broders hund (den lilla) bryr sig inte. Får völ bjuda dom på lite godis idag. Även katten min får han något gott. Var rädda om er idag och må väl! Gott nytt år!

Hockey

Så har man varit och sett ännu en förlust match med Rögle. Snart lovar jag att stanna hemma ifrån matcherna. Suck vad trist att behöva se dessa förluster. Sist jag såg en seger på plats var i kvalet hemma mot Västerås. Jag börjar inse att Rahimi undviker en avstängning. Kan jag göra som Vimseborg. Göra en horribel kvittning. Nationalsången mot ett löppass. I så fall är det gjort nu ikväll. Enda som biter på mig efter en förlust. Nu efter löppasset är jag mer irreterad på Rögle än på domaren. Även om man förväntar sig bättre av Rögle. För övrigt vill jag bara meddela att flyttlådan är, ja just det. Flyttad. Sov gott!

Onsdag

Så närmar det sig nyår. Idag onsdag. Flyttlådan står kvar i hissen. Jag har hittat det gamla roliga bowlingspelet på min data. Suttit och lirat några minuter nu. Rögle avslutar året med hemmamatch mot Djurgården. Nedsläpp 19:00. Jag läste aftonbladets statistik om mardrömsdomare och drömdomare. Rätt inressant statistik. Rögle mardrömsdomare var Tomas Andersson och det hade inget med bedömningar att göra utan att man vunnit 7% av dom 15 matcher han hade dömt. Drömdomaren var och det var inget som förvånade mig, Sören Persson man hade på hans sju matcher 71% segrar. Till sist vill jag bara medela till spelciell bloggläsare att hustruns presentkort är upphittat. Det höll på att följa med i pappersåtervinningen men mamma hittade det i sista sekund. Önskar en bra dag!

Flyttlåda.

Jag var ner och blossade i pokerpausen. Då såg jag återigen flyttlådan som stått i hissen hela dagen. Undras om det är någon som tycker jag ska flytta?? Det har varit en del flyttningar i huset och husen omkring så jag är nästan säker på att den inte är avsedd för mig. En annan sak är om hockeyn igår. Jag missade Rahimis tackling på LHC:s Håkansson. Jag har nu sett sekvensen på webb TV och är ganska övertygad om att Rahimi blir den andra Röglespelaren denna säsong som blir avstängd i efterhand. Om inget annat lovar jag att sjunga nationalsången i Lindab arena denna säsong. Funderade på om jag skulle gå upp i förrådet och få lite dötid att gå.

Matchen slut

Matchen är över och slutar 4-3 till Linköping efter sudden. En poäng i alla fall. Är tämligen säker på att det varit tre om det inte varit för en viss hemmadomare. I ärlighetens namn skulle matchen varit avgjord i första perioden då Rögle hade 8-0 i utvisningsminuter, varav ett 3-5. Men det är något visst med Rögle som tydligen inte ska och vill vika ner sig för en pajas. Det enda som känns rätt med domaren ikväll var straffen LHC fick och kvitterade på. Men det var ett av få rätt domaren hade denna kväll. Dessvärre tror jag Nihlstorp hade för stor respekt för Hlavac för skotten han släppte på straffen såg lättsläppt ut. Med tanke på domarens (nämner inget namn)realation och betende när han dömer Rögle skulle han inte fått lov att döma Rögle mer. I alla fall inte denna säsong. Du ska vara nollställd som domare inför en match. Nämn en elitseriedomare som är det, EN!! Att ta tre poäng på dessa två svåra bortamatcher är strong och bevisar igen att Rögle lirar i rätt division. Men serien är lång. Måste bara nämna utematchen också. Frölunda vann med 4-1 mot Färjestad. Lär nog ha varit en trevlig föreställning om än kallt. 31 144 på läktaren. Idén kommer från NHL (var annars?) och allt ska importeras från NHL. Så snart är väl straffavgörandet efter sudden tillbaka. Var skulle Ängelholm kunna arrangera en sådan match?? Idag har jag övningskört med mammas vän. Jag frågade om jag fick välja var vi skulle köra. Det fick jag och svarade, då låter vi mamma uträtta sina ärenden och sedan kör vi hem och gör mackor och kaffe, så kan vi köra till Linköping ikväll. Nej det slutade med att jag tappade min övningskörningskylt och halkan slog till. Så kan det gå. Jag grät inte alltför mycket för jag blev bjuden på mat och tårta och då blir jag rätt nöjd.

Scenförändring

Ja jävlar vilken scenförändring. Det är något visst med Rögle. Domaren har reducerat utvisningarna till 6-12, 6-4 i minuter till LHC. Skotten 18-21. 8-11 i skott i andra. Då förstår man att han fått på sig linserna till andra. Men det började med att Rögle åkte på sin femte raka utvisning innan LHC fick sin första. Något väldigt märkligt hände också i slutet på andra, LHC fick en tvåa för på många spelare på isen. Sorry jag är så kritisk till domaren men det går inte att vara annat. 2-2 målet av Högardh och 2-3 målet av Gath är klassmål. Det är inte vardagsmat att Gath dra en målvakt som han gjorde vid 2-3. På tal om Gath. Jag har radion på samtidigt. Reportern sa att Gath har åkte på en tvåa (utvisning) i matchen, nu satte han trean också. Lite humor vet jag......

Är matchen riggad??

Jag ska dra några korta rader om matchen LHC-Rögle. Det handlar givetvis om ännu en domare som skämmer ut sig och lär få löneökning av förbundet. Det står 2-1 efter period 1. Matchen är jämn. Tycker Rögle gör en bra period. Men domaren skämmer ut sig fullständigt och letar Rögleutvisningar i parti och minut. Linköping borta är en svår match sju dagar i veckan utan att man behöver domaren emot sig. Antingen är han påverkad, sjuk eller köpt. Pinsmat är ordet. Jag är trots allt lugn. Visste hur det skulle bli när jag såg listan. Nog om detta. Gunnar Rögles tränare var inne på samma linje nu i intervjun. Andra är igång.

Helgen och framtid

Ikväll fick jag provat brorsans nya x-box 360. Så himla skoj. Även om munnen gick som en symaskinsnål. Funderar på att skaffa ett eget. Men jag lovade precis mig själv att sova på saken i natt också. Man ska inte göra något förhastat. Det slutar bara "att man står där med byxorna nere" Ja det är ett talesätt jag har. En lugn söndag hos min broder, en god cykeltur och en god kebabtallrik. Men det blev sent. Jag cyklade hem 22:45. Glömde en sak igår i inlägget om hockeyn. Måste passa på att berömma kommentatorerna på Sveriges webbradio för en bra och objektiv syn på matchen. Det ska dom ha cred för, verkligen. Måndagen inleds med match borta mot "lilla ynkliga" dvs Linköping. Röglessupportrars öknamn på denna klubben, vars egna supportrar kallar LHC för stora stolta. Rätt lustigt i och med att det finns varken tradition eller kultur i detta hockeylag. Det enda som finns är pengar och som alla vet det kommer man en bit på vägen. För övrigt är julhelgen slut och till mitt stora leende läste jag om ett visst julfirande på en annans blogg. Riktigt roligt att läsa och detta måste bara visas för julvärdinnan. Snart nyår. Fan vad tiden går. Jag minns när man gick över från 1980 till 1990, nytt decennium och jag minns milleniumskiftet för tio år sedan. En del har hänt sedan dess. Jag har flyttat, tappat 20 kg i vikt men också blivit tio år äldre. Till nästa decenniumskifte så har jag väl hunnit bli gråhårig också. Shit alltså man är inte 20 längre. Konstigt för ibland tycks man orkar hur mycket som helst. Enda som protesterar är väl magen. Till sist. Hur hade varit om jag kunde fatta mig kort för en gång skull......

Efter matchen

Ja jag lovade jag skulle återkomma efter matchen. Så gör jag. Det är lite trist att få så rätt om domarna i elitserien. Tyvärr är det väl alldeles för uppenbart. Snart ligger dom på samma nivå som Reinfeldt och hans malajer. Angående Djurgården så dömdes den matchen av domare ifrån Stockholm och det kan inte vara fair för dom andra lagen i elitserien. Djurgården hade tre utvisningar och en av dessa avgör LHC. Linköping hade sju. Säger som han sa i sketchen i 1980 talets Nöjesmasakern, han brukade svara med att "kan dom vara så jävliga?? Det kan dom. Jag var väldigt kritisk efter två perioder efter Färjestad-Rögle. Värre blev det i tredje. Då Rögle helt sonika fick ett PP. Jag slickade mig om munnen, innan jag försvann för ett snabbt bloss. När jag kommer tillbaka till datorn så har följande hänt. Mammas skitmodem som är Telenor har lagt av och webbradion har tystnat. Jippi, irritationen steg och hade jag haft en inkompetent hockeydomares överbetalda lön hade jag förmodligen skickat ut både mammas data och hennes lika inkompetenta modem från balkongen. Jag hade med glädje köpt ett nytt. Till slut fick jag igång både modem och webbradio igen. Då hade en viss person varit i farten igen och Rögle spelade återigen 3-5 och denna gången i två minuter, vilket är lång tid i hockey. Jaha tänkte jag för mig själv då avgör Färjestad nu då. Men Skånes hockeystolthet med Beadoin och Nihlstorp i spetsen ville annat och man redde ut stormen och vid full tid var det 1-1. 1.39 kommer en Röglespelare helt fi med Färjestads målvakt dras ner och nej självklart ingen straff. Den neddragna spelaren hade ju en Rögletröja. Men i alla fall PP för Rögle. Bara en sådan sak är ju rätt fantastisk. I PP avgör Rögle med 1-2 målet. Min glädje blev enorm och fan vet om jag inte slog i armen eller axeln i väggen när jag slängde mig på köksgolvet. Men det var det värt. Jag bara förväntade mig att mamma eller hennes vän skulle säga typ, är du normal? Jag vet ej, det har jag väl aldrig påstått heller. Men blir så satans in i helvetes glad när mitt kära Rögle ger alla Röglehatande supportrar och sk journalister käftsmäll på käftsmäll. Gunnar Persson sa idag i kvp på frågan om Rögles utdömdhet att räkna aldrig ut Rögle. Finns bara en sak att svara på det. AMEN!!! När jag kom hem satt jag mig i fåtöljen för att se slutet på Brynäs-Frölunda. Domare i den matchen var Norrlands****** Forsström. Som vanligt var han och hans bedömningar en ända stor katastrof. Frölundas två utvisningar ger jag mig fan på dom hittar han inte i regelboken. Slutligen. Varför kan inte elitseriedomarna döma efter regelboken istället för lagets namn på tröjor?? Många nya domare i elitserien och många av dom har antagligen fått chansen på grund av domarebrist, men då måste dom få bättre. Boork fick grågan i sporten ikväll på TV 4 vad han tyckte om nivån på elitserien. Boork svarade med att den har varit lite svajig. Jag tror att domarnas kompetens eller brist på kompetens är en av många anledningarna. Och ärligt talat så tror jag inte Rögle är en av anledningarna. Ops slog nu på SVT 24 Sverige leder och vinner mot Tjeckien med 10-1. Imponerande. Blev en bra hockeylördag resultatmässigt.

Hockey

Jo som sagt det var det här med hockeyn. 1-1 efter två perioder. Lite frustrerande. Sa till min omgivning inför matchen att aj aj inte bra att det är en allsvensk domare, då dessa inte kan stå emot hemmatrycket. Ja och vad ska man säga efter två pereioder? Som vanligt så rätt man får, det olustiga är att jag inte sett ett skit av matchen, men lyssnat på webbradion. Jag ska förklara. I första perioden blir en Röglespelare däckade av en armbågstackling i huvudet, påföljd? Pinsamma 2+10. Hade Rögle spelaren gjort liknade sak hade det blivit 5+ matchstraff. Halvminuten efter den 2+10 rivs en Röglespelare ner utan åtgärd. Det är skillnad på lag och lag. Andra perioden är inte gammal när Rögle rättvisst tar ledningen. Vad händer sedan?Jo en inkompetent domare kliver in i handlingarna och halvminuten efter 0-1 målet åker Rögle på en utvisning, han måste ju ta det då när Rögle ledde. 42 sekunder senare så hittar domaren en ny utvisning på en Rögle spelare. Ja det hjäpte tydligen inte att ta en utvisning för det kom ingen kvittering då heller, så domaren får ju ge Färjestad ytterliggare läge. Så då får dom spela 5-3 i 1.18. Då var det väl själva tusan om inte det ska komma någon kvittering. Nej Rögle stretar emot och vill inte släppa in någon kvittering, så man trotsar domaren och reder ut 3-5 spelet. Fem minuter kvar av andra så uppstår lite tuppfäktning och gruff. Det slutar med att Granak i Rögle ensam åker ut för roughing. Efter andra perioden är det 1-1 och jag förstår att det är en nöjd domare som vilar i omklädningsrummet. Han var nog inte lika orolig nu sedan Färjestad kunde kvittera. Snart dags för tredje. En annan sak är att jag klickade vidare på Djurgården-Linköping, där är utvisningarna 2 för hemmalaget och 10 för borta laget. 2-2 i den matchen. Återkommer om jag inte är knäckt

Rea

God fortsättning på er alla! Idag annandagen. Vi stack iväg på mellandagsrea på El-giganten, Jysk och SIBA. Det blev köande för det var gott om folk. Och man fick vänta på att bli insläppt i butiken. Brodern hittade ett spel och jag en dammsugare. Så kan det vara. Brorsonen är här och det är full rulle i mellanåt. Är det någon mer som är vilse bland dagarna? Så är det när helgdagarna avlöper varandra. Återkommer senare om hockeyn.

Julafton

Julafton idag. Man tror knappt på det. Men så är fallet. Frukosten är uppäten, fått morgonblosset och allt det där andra. Nu får man vänta på tomten. Eller nej man är för gammal för tro på tomten. Blir kanske några paket ändå. Funderade på om jag skulle gå ut en runda, får se. Kan ju börja med en fika så länge. Hoppas alla får en bra julafton och jag och min katt önskar en riktigt God Jul!

Lilla julafton

Så var snart lilla julafton slut. Vi var och besökte farmor och hon uppskattade både blomma och rim. Kaffet uteblev men vad gör väl det? Fick hälsat på henne i jultider och gott att se att se att hon mår bra. Fick även en julklappsslant, som inte varade så länge utan den gick åt till en av Stieg Larsson romanerna och flickan som lekte med elden. Vilket fick mig att skriva följande rim till denna klapp: Denna fick du till största del av farmor, den snälla tanten. Där gick hela slanten. Att hon mådde bra förstod jag också när jag påtalade för henne att det är 30 km innaför området med rullator, för vilken jävla fart damen fick. Tänk om Rögle hade haft det tempot när man går till anfall. Jo som sagt jag sa att det var 30 km, vilket fick farmor att svara att det gör inget. Jag har satt på vinterdäck. Ja i och för sig med den farten hade jag inte blivit förvånad. Kanske en joggingpolare eller kandidat till att gå ut med hunden. När jag kom hem blev jag sugen på frukt, vilket jag inte brukar. så jag köpte clementiner och kiwis. Ja även en ostfralla och en vaniljsnurra. Nästan alla klappar med rim är klara. Så det ser bra ut i planeringen. Som så när på tre stycken. Pappret och snöret tog slut. Alla bingospel på uppesittarekvällen är över. Ingen vinst, vilket är brukligt på dessa stora bingokvällar. Men en insats för föreningslivet i alla fall. Men en bra dag har det varit denna lilla julafton, kan nu bara mitt onda bröst släppa till imorgon så ska jag inte klaga. En god natt sömn och klockan på 07:30 imorgon så blir det bra. Tack för idag och på återhörande!

Grund för påstående.

Lilla julafton. Är hos pappa på julmiddag. Jag har ätit som en häst. Nu är man mätt och trätt. Snart ska vi ut till farmor och få julfika och fina julklappar, det blir nog inget lego som i gamla dar. Det blir säkert bra. Nu innan var jag ner och tog frisk luft. Jag var ju tvungen att prova husets nya porttelefoner. Efter som jag är klåfingrigare än en litet barn i tidig ålder. Detta betende har inte gått ur mig trots mina 34 år fyllda. Sedan kom en dam och var lika klåfingrig hon. Hon orkade inte öppna dörren för hand utan trckte på dörröppnaren. Det är nog höjden av lathet. När jag låg på sjukhus för X antal år sedan, fanns det en personal som lärde mig att man inte skulle använda dörröppnaren i onödan. Den kanske behövs bättre vid ett antal tillfälle. När man påtalar detta, så säger vissa att dom lagas igen. Igår på Maxi när mamma och jag hade julhandlat fungerade inte dörröppnaren. Oj tänkte jag för mig själv, då har jag grund för mitt påstående. Farmor ska få en julblomma med detta rim: Till en pigg dam, till denna behövs ingen ram. Bara den får lite vätska får, av en dam i fina år. Godkänd eller? Jag kan försöka hjälpa er med rim och ni behöver. Skulle kunna öppna egen rimstuga, jag och katten.

Teori.

Jag lärde mig något nytt igår på trafikskolan. Det ena var LABC, vid olycka. Att överblicka, larma, livrädda och varna. Ordagrant så blir det livsfarlig läge - andning - blödning och chock. Det andra var microsömn. Detta innebär alltså korta omedvetna sovstunder. Så man lär sig mer än körning med andra ord. En annan sak var också att jag som har glasögonkrav på "lämpet" ska alltid använda glasögon. Glömmer jag ta på dom kan jag riskera böter. Typ som när vi var i Hyllinge. Utanför Hylling hade jag glömt ta på dom, varvid jag stanna vid bästa bussficka och tog på dom. Vad ska du nu hördes i baksätet. Vid bussfickan stod en tjej och väntade på bussen. Men antagligen ingen som missuppfattade situationen. Precis avverkat ett gott löppass. Kanon, gott väder att löpa i. Nu trafikskolan och sedan jullov. Julstädningen är halvvägs så man har att göra.

Dessa tjejer och en utan sunt förnuft.

Ikväll innan hemgång från familjen gick jag en sväng för att se om jag hittade katten. Det gjorde jag gick med henne upp till hemmet. Ytterdörren igan problem, men nästa dörr. Innerdörren hade jag inte nyckel till. Jag bankade på dörren, då mamma antagligen precis lagt sig och jag ringde på dörren. Men utan resultat. Hon har förmodligen lagt sin hörsnäcka och då hör hon inte fullt lika bra. Stackars kise. Hon fick sitta kvar i trappen. Hade jag haft nyckel hemma skulle jag gått hem och hämtat den. Men den nycklen hade jag bara i gamla nyckelknipan. Ja ja hon är inomhus i alla fall. Sedan det som retar mig mest. Det ute på Munka Allköp. Min kompis som är ca 190 cm lång, med skäggstubb och brillor. Han var tvungen att visa legitimation för att få spela på oddset. Det är 18 års gräns och han är 27 år. Jag förstår om ombuden måste ha koll på hur gamla folk är som spelar. Men nu börjar det gå till överdrift. Det har blivit någon sorts prestige och makt process, detta med leg. Kräv dom på leg som är under 18 istället. Kanske har det blivit någon sorts söndagsritual. Förra söndagen var det min broder. Gången innan likadant när han skulle köpa snus. Nästa gång är det jag. Varför behöver man inte visa det på bolaget då? Brodern hade en rolig kommentar för ett antal år sedan, när han sa att det var bara för jag var stamkund (bolaget). Jag vet inte. Min kompis spelar rätt ofta på Allköpet också. Slutligen vad jag vet så sitter lilla kisen kvar i trappen. Lär jag i så fall märka imorgonbitti då det är ny promenad med hunden.

Vilket alternativ?

På väg upp till hunden imorse så gick jag och funderade på en del saker. Det ena är att jag har förhoppningar att bli den där lagspelaren som föregår med gott exempel. Men det skiter sig alltid, varför vet jag inte. Så förmodligen har jag två alternativ att välja på. Det är ett: tagga ner och hålla käften, vilket är ungefär som att få hunden till att sluta skälla eller att få pappa till att börja orientera igen. Det andra är nummer två: Sluta med innebandyn. Det finns ett alternativ till om inte två, varav det ena har jag inte pratat med min läkare om och det är om man skulle bli lobotimerad, men hade det hjälpt? Det andra jag tänkte på var, att man skulle prova att kastrera mig så kanske man blivit lugnare. Så gör dom på hundar och katter, men min läkare trodde inte det hade hjälpt. Så egentligen återstår två alternativ, sluta eller tagga ner. Sluta vill jag inte. Eftersom jag är lite småtjock behöver jag röra mig. Jag fick beröm av en kompis i fredags som tyckte jag lugnat ner mig på hockeyn. När det kommer ifrån honom betyder det något. Så man kan om man vill. Jag och hunden får gå i terapi. Han slutar skälla (han skäller inte alltid) och jag taggar ner. Under lördagen hade jag kul. Efter frukosten gick jag upp och gick ut med hunden. Stannade ett par timmar så jag slapp och gå en extra gång. Sedan gick vi ut på runda två. På kvällen gick promenaden upp dit igen och promenad nummer tre. I fredags kom jag upp sen eftermiddag och vi var ute. På kvällen kom jag tillbaka igen. Idag söndag ska jag dit på morgonen, när jag vaknar och sedan en runda till på eftermiddagen. Men jag stannar kvar ett tag på morgonen, så slipper jag gå dubbelt. Anledningen till att jag springer som en skållad råtta är att, hunden är stark, vilket inte hans matte är. Därför får jag offra mig. Till råga på allt är det halt också och det ogillar hans matte. Men roligt ändå och jag får motion. Dessutom kan man unna sig en bira extra när man kommer hem. Bara en sådan sak. Angående orientering. Det var två herrar som stod och diskuterade att om att orientering var en fridfull sport. Då den andra svarade att det är det väl inte, det är ju fullt av kontroller överallt. Ja ni får lov att skratta nu. Slutligen. Sex rätt på stryktipset och drömmar om att man gick på antabus. Ibland är det konstigt. Som till exempel nu. Min kise nyser och man hoppar 25 cm i datastolen. Dags för fjärde advent.

Nya tankar i en snötätt bygd.

Så kom då snön till Skåne också i år. Hoppas folk inte blev för överaskade med detta. Vid denna årstid kan det komma. Om inget annat lyser det upp istället för det här regniga gråa och slaskiga som brukar vara annars. Mamma ville ha med mig att köpa julgran, hyggligt jag får följa med. :-) Det lackar mot jul, en vecka kvar nu. Lite sport också. Jag blev inte speciellt för vånad över domen mot Hjalmarsson i Rögle som fick två matcher. Tärningen landade på en tvåa med andra ord. Mer förvånad över en skrbent på hd.se uttryckte sig. Typ Kokko borta resten av säsongen, strakt jobbat Rögle. Ungefär som det skulle vara avsiktligt. Henke som tränare till BOIS. Var det för att visa missnöje mot HIF att han inte fick en förfrågan om assisterande tränare. En assisterande till en som tydligen saknade utbildning. Är det inte typiskt för HIF att missa en sådan sak?? För ett år sedan vid denna tid var jag på väg till Stockholm med flyg. Jag minns dagen som igår. Nej tvätten kallar.

Allt väl, tror jag.

Idag onsdag. Min brodr är på besök. Allt är lungt, tror jag. Psyket håller än i alla fall. Får sluta kolla dörren och e-posten titt som tätt. Håller väl inte på bli paranoid. Inatt tror jag jag drömde något hemskt. Undrar om det inte handlade om någon kär hund. Men det är drömmar och drömmar är det omedvetna. Oavsett vilket inget som har med verkligen att göra. På tal om djur. Jag läste en insändare i Metro igår som handlade om att köttätare inte är djurvänner. Det stämmer inte på mig. Förvisso har jag funderat på att bli vegetarian, men stor djurvän är jag forfarande. Och kött äter jag inte alltid med glädje. Igår hade vi planeringsmöte på Olympia. Var ganska segt och jag hade verkligen uppskattat en kopp kaffe. Olympias matta låg vit och grön i decembermörkret.

Uppmaning

Jag möttes av följande lapp ikväll när jag kom hem, uppsittandes vid tidningshållaren. På lappen stod det: "Den som inte arbetar, ska heller inte äta" Nej jag arbetar inte men är en körkortsstuderande fotboll och innebandydomare. Så helt menlös är jag ändå inte. Någon som vet något? Tala om för mig så slipper jag vara orolig. Jag inte riktigt hur jag ska tolka det. Må väl!

God lördag

Ja så vann då äntligen Rögle igen. Så gott och fan vad dom behövde det. Högga gör två mål och Rahimi två ass. Dessutom gör Hjalle det första. Sjöa sista i tom kasse. Det ska vara hundar inblandade, jag lovar. Den sista minuten hörde vi i hallen hos mamma under Brinks referande från matchen i arenan. Jag hade hunden i knät. Det var så typiskt för nr 11 gjorde sista målet som sagt och hunden fyller år den elfte, så elva är hans nummer. Efter referatet dansade jag segerdans med hunden på i famnen på 20 kg. Han ville fortsätta sedan när jag satt ner honom. En annan sak jag undrar är, hur bortskämd kan man vara? Fick skjuts av mammas vän till Strövelstorpshallen och mina matcher. Jag fick skjuts hem av en kollegas förälder och när jag kom hem, kom jag till dukat bord. Köttgryta och potatis. Som inte det var nog blev jag bjuden på bio senare på kvällen. Vilken heldag, verkligen. Vi såg Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes. Den var lika bra som den första, fast inte fullt så splattig eller om man föredrar blodig. Kan jag rekommendera varmt. Bara för det har jag lånat en av böckerna och börjat läsa nu. Sitter just mu och strötittar på Luleå-MODO från igår. Den dömdes av lilla Claesson. Han log innan matchen. Det var nog första gången jag såg honom le. En annan sak som slog mig, när det gäller den domaren är: Att oavsett hur bra match han gjort när han hade dömt Rögle hade han ändå fått skit från Röglehåll. Himla tacksamt det måste vara. Slutligen två saker: Man åker till Tyskland och då köper man dansk öl. Sedan åker man till Danmark och köper tysk öl. Lustigt?! När jag skulle cykla hem inatt fick jag följande uppmaning från mammas vän. "Var försiktig nu och stanna inte för något". Rapp i käften som jag är svarade jag att då får jag böter, jag måste ju stanna vid rödljusen om det är rött. Annars kan jag få böter. Sådana ska man inte bjuda mig på. Men vi skrattade gott. Efter en sådan dag mår man gott.

Nattmöte med Daniel.

Så har det blivit lördag. Idag ska jagb döma innebandy i Strövelstorp under eftermiddagen. Samtidigt spelar Rögle hemma i en sexpoängsmatch mot Timrå. Se nu till och vinn Rögle. Domare Hansson var gäst i nyhetsmorgon i TV 4. En trevlig intervju. Inatt har det varit halabaloo igen. Denna gången var det Daniel Andersson i HIF som jag fikade med. Han gjorde också mål i en match. Jag tror till och med två. Vid det andra tog han av sig sin röda målvaktströja för att fira målet han gjorde. Under fikan frågade jag om det var klart med ÄFF. Fick inget bra svar. Shit vad man kan drömma alltså. Om jag fortsätter välta ner saker på golvet som jag börjat morgonen och förmiddagen så blir det en lång dag för mig. Fummel-Ola är i farten. Nu önskar jag en god lördag!

Grattis från bloggaren.

God kväll igen. Fredagkväll. Kvällen gick som en avlöning. Så ni kan ju tänka er. Är tillbaka i föräldrarhemmet ikväll. Nytt ärenden igen. Skulle boka biobiljetter tills imorgon. Mamma som har små rakartyg för sig och jag blir medskyldig. Som väl är det en god tanke. Det gäller ett födelsedagsbarn. Så därför säger jag Grattis till mannen från andra sidan åsen. Han fyller 58 år idag. Hipp hipp hurra. Undrar om det blir någon tårta? Må väl!

Planera inte en fredag

Jag väcktes imorse av en snubbe från moderns fastighetsbolag. Dom skulle ta mått för uppsättning av en köksfläkt. Så på grund av mitt ansvar med hunden så skulle jag vara på plats. Då var klockan 07:30. Dom lovade att återkomma. Det gjorde dom nästan fyra timmar senare. Då var det bara att byta om på cykeln och iväg upp till min gunstling. 20 minuter hade vi bestämt. Tänkte då hinner jag inom Affes (trafikskolan). Det hann jag också. När jag komm upp hade 20 minuter med råge passerat, ändå var jag först ut. Det tog ca 5 minuter sedan var mannen klar. Så mycket för så lite. Jag passade på att handla när jag var i svängarna. Jag gick en promenad med hunden, alltid lika trevligt. Efter promenaden gick jag och hunden tillbaka och åt våfflor. Hunden åt med god aptit och så även jag. Jag gjorde en miniladdning extra och även den gick åt. Passade på att ringa min broder om ett eventuellt besök. Han var lite osäker och skulle fundera. Då var det som att dra ner en rullgardin och hjärnan började arbeta. Vid dessa tillfällen har jag en förmåga att börja grubbla, därav rullgardinen. Jag tog fram datorn och surfade, då jag föga överraskande såg att Rögles forward hjalmarsson var anmäld till lotteri, förlåt disiplinnämnden. Vilket bevisade att jag hade rätt, för detta påstod jag redan i måndags. Dom synska talangerna igen eller bara lite orakel för ett tag? Vem vet? Snacka om att elitserielagen har olika regelböcker. Som inte vore nog läste jag en av AB pajasjournalister (om man nu kan kalla honom journalist). Som skrev om vilket lag i elitserien som var roligast att se. Linköping hade han överst. Inga problem med det. Men han hade Djurgården fyra och Södertälje sexa. Ja sedan givetvis Rögle tolva med motiveringen "fyra kedjor där inget händer" Jag menar hur enögd kan man bli?? Alla utom Röglefolk vill till hundra procent bli av med Rögle i elitserien. Vi får väl se vad kvällen har att erbjuda. En sak är säker som jag brukar säga, man ska aldrig planera något. Nu ska jag hemåt i skymningen.

En givande dag

En givande dag kan ser ut lite olika. För mig har denna dag varit givande. Jag var med hunden hos sin husse. Vi hälsade på honom och tog en fika. Det var givande för oss alla tre. Igår när jag var ute med hunden så gick jag och kallade på katten. Nu var detta tredje gången jag gjorde samma grej. Katten var nämligen inomhus. Snyggt. Rögle möter Skansen, eller Djurgården om ni så vill. Om mindre än en timme är det nedsläpp på Hovet. Jag var sugen på att flyga upp, men varken plånbok eller tider passade bra. Hoppas på ett trendbrott idag. Så kanske dom slår Timrå på lördag av bara farten. Vi förlorade igår igen i innebandyn. Under spelets gång var det så mycket i form av ord att man skulle kunna tro det handlade om SM. Och då var ändå jag tyst. Nya tag efter uppehållet. Tänkte jag skulle rösta på Jerringpriset och lägga min röst på simmaren Sjöström. Annars vet jag att Zlatan är nominerad (och nu kommer jag för en gång skull få ert medhåll) men jag vet egentligen inte varför. Vad har han gjort som är bragdartat? Skulle i så fall vara att vinna skytteligan i serie A, men det hör inte hit. Jag var en RPS nu innan, alltså en Runda På Stan. För lite ärenden. Hittade en resa till Teneriffa på söndag som vid närmare koll kostade 2400 ca. Men jag får vara hemma nu ett tag till. Bättre att kanske köpa halslänken på Guldfynd istället. Jag hörde dom skulle ändra i korsningen Östergatan-Laxgatan vid stadshuset och Åhlens. Den korsningen är inte rolig. Nu ska stoppljusen tillbaka. Tack för det televerket. Det är perfekt. Nu blir det en snabbfika innan innebandyträningen, med headsetet i örat, måste ju följa Rögle. Två veckor till julafton. Nu går det fort dit.

Tankar om det mesta

Jag tänkte dra några rader här på samma tid som jag lirar cash games. Behöver ju nya respengar. Rögle elände ska jag inte älta för mycket mer än att säga att den värsta irritationen kagt sig nu, sådär 24 timmar efter förlusten. Det jag har varit mest upprörd på sedan Brynäsmatchen är medias pinsamma sätt att behandla Rögle. Det snackades om hämnd i samband med en knätackling på en Brynässpelare. Vilken tackling. Ska han bara försvinna? Kommentatorns upphetsade referat i samband med Brynäs lyckorus och (som iofs inte har med Rögle att göra) är tjatet om Foppa och Näslund. Sedan var ju Rögle under all kritik, det är inget att hymla om, men det sorliga är att domare Rönnmark skulle sjunka lika lågt som Rögle denna match fattar jag inte. Rögles tre sista utvisningar kan han inte ha hittat i regelboken. Den ena hittade han på spelarens rygg. Med namnet Gath. I slutet plockar han Brynäs utvisningar han inte tagit tidigare och om matchen inte varit avgjord. Sådant kan jag reta mig på när det gäller domare. Skyller absolut inte på förlusten på honom, absolut inte. Och sist han kanske skulle tagit en Rögle utvisning (leksandsmatchen i våras) slutade det med två matchers avstängning. Hoppas nu inte detta upprepas på "tacklingen" igår. Vilket det förmodligen ändå kommer att göra, eftersom spelaren som utförde handlingen bar en Rögletröja. Då gäller tio matchers avstängning och en miljon i böter. Nog om det. På tal om ekonomi. Skulle inte allt bli billigare när vi gick med i EU? Har väl för mig det. Men då var kronan värd något. Det är den knappt idag. Idag har man fått sig en genomkörare på träningen. Det behövdes efter taggtråd till frukost. Nu vann jag en godkänd pott med en sophand. Helt otroligt alltså. Snart dags att gå och knyta sig. Kommer en ny dag imorgon. Ska prova en ny grej imorgon för att få struktur på dagen.

Hemma igen

Så nu är jag hemma igen efter en helg i Berlin. En fin stad med många invånare. 3.4 miljoner närmare bestämt och på en yta av en fjärdedel av Skåne. Jo jag har haft en bra helg med mycket att göra. Förutom att jag inte fick tag på min moder och hennes vän och att tjejen jag stötte på var för trött för att följa med ut och fika. Igår kväll besökte jag, eller var utanför Olympiastadion. Men det var så mörkt, ödslig och pugigt och att jag inte blev mörkrädd bevittnar om hur lite knepig jag kan vara. Det blev i alla fall julmarknad, kebab och kaffe (sent om siders) och några shoppingcenter. Idag tog jag bussen till Brandenburger Tor och passade även på att besöka monumentet som är ett minne för hedra dom drabbade från andra världskriget. Åkte buss hem vid middagstid allt som allt ca 41 mil. Hemma igen och mår bra. Så nu dags att plocka upp mina väskor.

I Berlin

Jag tänkte bara skriva ett par rader ifran min weekend i Berlin. Allt är bara bra här och jag har det fint. Idag har jag varit i Lichenberg och försökt hälsa pa min moder och hennes vän. Men dom var inte inne. Sa jag fick vandra tillbaka mot tunnelbanan och dom 6.5 km till Alexanderplatz. Jag har varit pa julmarknad bade idag och igar. Jag har besökt domkyrkan och varit ute och fotat. Besökt nagra shoppingcenter och tänkte ga upp i tv tornet efter jag varit här. Det har varit en händelserik natt. Niklas har pratat flytande tyska, sa till den milda grad att jag sag ut som ett om inte munnen sag ut som ett fagelbo sa i alla fall liknade jag ett levande fragetecken Tobias har skaffat en ny brun hund, som lekte med mig. Det var nagot mer som jag inte kommer pa. Berlin är en hyfsat fin stad och en aning större än Ängelholm. Lite lustigheter har man stött pa. Gubben som salde tunnelbanabiljetten ville inte prata engelska, vilket alla andra har kunnat göra. Och pa väg tillbaka fran moderns hotell, hittade jag ett fikaställe. Det trodde i alla fall jag, men det visade sig vara ett seniorboende. Jag hade inte rätta kläder för besöka casinot pa hotellet. Sa kan det vara i storstaden. Jo en sak till, varje gang jag lämnar hotellrummet är jag pa väg att säga som hemma när jag ska ga ut. "Jag kommer igen om ett tag Ronia. Hej da" Imorgon ska vi aka hem igen, en helg gar fort. Ha det bra alla och hälsning fran Berlin fran mig.

Dags för avresa.

Så då var det tidig fredagmorgon. Dags för avresa. Allt är klart. Frukosten uppäten, packat det sista, skickat sms till pappa och kolla mailen. Om en halvtimme kommer taxin. Det som återstår är klä på sig, duscha, ge katten mat och vatten packa matsäck. Sedan bär det av mot die haupstadt von Deutschland Berlin. Ska bli spännande. På tal om taxi, mamma och hennes vän hade inte fått tag på taxi, tur att jag själv var ute i god tid för en gång skull. Ha en bra helg!

Torsdag innan avresa

Så då var denna dag avdukad. Snart läggdags. Jag har hunnit med att se mina bröder och våra husdjur innan avfärd imorgonbitti. Den ena har dessutom lovat att titta till katten och väcka mig imorgon. En brorder som verkligen är ett föredöme och alltid ställer upp. Rögle fick en poäng hemma mot Frölunda, en poäng är bättre en noll. Annars inga kommentarer. Det blev också en timmes innebandyträning ikväll mellan 19:00-20:00. Till sist kan jag bara konstatera att mina nyinköpta kläder passar och väl är väl det. Man vill ju vara fin när man ska ut och resa. Nej nu kallar sängen. Guten Nacht! Auf Wiederhören!

Drömmål hit och dit

När jag kom hem igår efter innebandy och hundpromenad. Satt jag framför TV:n och kollade elitseriematcherna i repris. Jag zappade mellan Timrå-Brynäs och MODO-Skellefteå. Jag slog över på TV4 för att undersöka vad en rätt klocka var. Det var då jag slogs av följande rubrik: Foppas drömmål avjorde i förlängningen. Hmm tänkte jag, den där Foppa är ett unikum i svensk hockey. För sedan han gjorde comeback (nr 3?) för ett par veckor sedan har han bara gjort drömmål. Aja tänkte jag får zappa över och kolla det där drömmålet sedan. Dom var ännu inte i sudden. Så slog jag över på MODO matchen i sudden och ser följande anfall. Foppa får pucken i egen zon, kör in i mittzon och lägger över pucken till Näsa (Näsdlund). Han i sin tur spelar in centalt till Foppa som styr in 3-2 pucken och MODO vinner bonuspoängen. Okej tänkte jag. Nu förstår jag ingenting och knappt ens det. Var det drömmål?? Då har jag gjort mångga drömmål i innebandy och brorsan många drömmål i fotboll. Zappade över på TV4 text TV och läste artikeln. Då läste jag att han skulle slagit in den på volley. Jo men tjena, vad då volley han styr ju in pucken bara. Suck. Läste också längre ner att "läs mer på hockeykanalen.se" Ja ja tänkte jag. Är det samma författare på den artikeln som den lallare som innehar bloggen på hockeykanalen.se är jag inte förvånad. Som inte detta var nog. Så under huvudmatchen på canal plus mellan Färjestad och hans Djurgården (Åström), så kunde Åström inte ens denna sändningen, trots annan huvudmatch tjata om Foppa. Men som en kompis brukar säga, "häng inte upp dig på det nu" Nej det ska jag inte göra. Till sist: På tal om drömmål. Jag gillar verkligen båda Zlatan och Foppa som idrottsmänniskor, men det måste finnas någon gräns ifrån media. För övrigt anser jag inte Zlatans mål i el casico var så märkvärdigt. Mer ett mål i mängden. Blir mycket tjat om Zlatan också, men felet ligger hos media. Avslutningsvis: Det var ju bövelen vad kallt det var idag då, dags att plocka fram långkallingarna och termosbyxor. Ha en bra dag!

Vilken match och ny förlust

Ja så förlorade Rögle ännu en hemmamatch. Dags att börja agera annars är kvalserien ett faktum. Hade man tagit poäng hemma som man skulle hade kontraktet varit säkrat vid detta laget. En himla massa utvisningar och en nivå som inte kan varit lätt för spelarna att veta vad man får och inte får. Å andra sidan så gör inte spelarna det lätt för domarna, med i sitt i mellanåt dumdristiga uppträdande och förlusten igår ska och får inte skyllas på domarna. Som sagt dags att agera, nästan match på torsdag. Även den hemma och även hemma på löördag mot HV71. fem-sex poäng på dessa matcher och man kommer kanske på bättre tankar i hemmaborgen. Själv gick jag en rolig match på mitt x-box nu. Mitt Ny Islanders besegrade Boston med 9-0. Det efter 41-3 i skott och hela tio utvisningar, fördelat på 3 på mitt lag och sju på motståndarna. Varav fem av dom omsattes i mål. Rolig match och jag hade garanterat lirat en till, men ska snart i väg. Såg på text tv igår att T Åström på canal plus och radiosporten hade av fått Stockholms idrottsförbund fått pris som årets sportjournalist. Ha ha vilket skämt. Men det är väl bara för han är så partisk med stockholmslagen och ser inga andra lag mer än AIK och Djurgården. För han är pinsamt bedrövlig och skulle inte på refera sport i en sådan pass stor kanal. Nu ska jag snabbt avhandla en fika innan det är cykeldags och möte. Snart ringer väl modern och jagar en. Kan ju iofs behövas när man aldrig blir färdig. Ha en bra första december, snart kommer nog snön.

RSS 2.0