Eskilscupen dag 1

Klockan åtta imorse blåste jag till avspark i Eskilscupen 2009. Första matchen spelades mellan Azalea BK från Göteborg och Kulladals FF från Malmö. Matchen slutade 0-7.

Det blev en händelserik första dag på cupen. Mitt tredje år. Roligaste matchen för dagen var mellan Bäckseda och Ängelholm. En match med mycket kamp och bra spel och engagerad publik.

Under dagen har jag blåst låt oss säga 150 frisparkar och om jag inte satt en hög nivå på matcherna och mer eller mindre blåst för allt så hade jag nog kommit upp i det dubbla. Jag hann med en straffspark och en varning under dag ett.

Annars en mycket givande dag och mycket trevliga människor. Ja maten ska inte heller förglömmas. Korv stroganoff och ris, som lunch och pytt i panna till middag. Ett par koppar kaffe mellan varven. Det är sådant som gör en domare nöjd.

Nu snart läggdags, nya tag imorgon i en ny månad med nya insatser. Håll igång!


Cup och vägtrafikanter

Nu är jag tillbaka med ett nytt blogginlägg. Gått en vecka sedan sist. Just nu sitter jag på bänken och skriver lite på datorn och i mina böcker. En maskin tvätt är ilagd.

Imorgon är det dags för Eskilscupen i Helsingborg. Det blir tredje året i rad för mig. Denna gång är jag utplacerad på Filborna IP. Antagligen nära Filbornatippen, det är väl där man hamnar om man gör för dåliga matcher. Klockan 07:30 ska jag vara på plats. Det kommer väl ta tv å matcherb innan man vaknat. Men det ska bli himla roligt. Långa dagar 07:30-18:40 på fredag och lördag och 07:30-13:40 på söndagen. Det är ändå rätt bra, för jag slipper tänka på middag i helgen. Blir bjuden på både lunch och middag..

Det var därför min förkylning kom  olägligt, men det känns bättre och bättre.

Nu något annat. Ämnet körning. Folk är lustiga i stan där jag bor. När jag skulle cykla ut till min broder igår så försökte först en  BMW tant köra om mig inne på Statoilområdet. På hemvägen försöker en annan tant på cykel slå detta genom att cykla mot rött ljus, uppe vid Maxi. Som grädde på moset kör en Golf (ingen tant) om mig mig på vänster sida. Alltså på vänster sida om farthindret. Imponerande.

Måste också berätta en annan komisk sak. I måndags skickade jag ett sms. Om lite info och om vi hannen övningslektion denna vecka. Idag torsdag  har jag inte hört något . Mobilen ljuder mest när jag har den som väckningsalarm.

Så kan det vara. Idag ska jag ha en vilodag, bara koppla av  och ta det lungt. Ska hinna med en hundpromenad iaf. Matte jobbar till 16:30.

Ha en bra dag!

Torsdagen

Det blev en händelsefull torsdag. Förutom tvätt, körkortsteori och hundpromenad, hann jag med att handla och lite annat.

Jag hann också med min eget triathlon. Nämligen promenad 30 minuter med hunden, cykelrunda Ängelholm-Munka Ljungby-Ängelholm på 12 km. Slutligen blev det också ett löppass på 2.7 km på ca 16 minuter. Det var inte utan man sov gott inatt..

Ja och HIF gick vidare i Europa league. Men det var inte mer ändå. 2-2 efter förlängning. Det räcker och jag är nöjd. Men en som inte var nöjd det var den estländska domarekvartetten. Så skiftande i bedömmningarna. Det som var frispark på ena hållet var inte frispark på andra. Jag minns också en situation i slutet på matchen. Först fasthållning på Skulasson (tror jag), Sulasson lyckades trampa vidare. Vad händer då? Jo Zestafoni spelaren fortsätter med en tröjdragning men får ändå med sig bollen och domaren gör mycket riktigt fördelstecknet. Men i nästa spelavbrott, vid en Zestafonifrispark ska ju den Georgiska spelaren ha en retroaktiv varning. Nej icke. Bortalaget kunde mycket väl fått avslutat matchen med 9 man.Överfallet på Lantz borde gett rött direkt. Men det blev med nöd och neppe varning. Sedan att spelaren fortsätter att begå fula tacklingar tog domaren inte hänsyn till. Det ska i ärligthetens namn också sägas att Lantz "pay back time" på Zestafoni spelaren borde renderat rött direkt. Det är bl a här skillnade ligger på europaspel och allsvenskan. I allsvenskan blir det rött, i eoropa bara gult kort. Sedan borde väl HIF haft en straff också.

Slutligen det mest paradoxalla i andra förlängningskvarten då det spelats 30 minuter. Då bluir det helt sonika en tilläggsminut. För vad då? Inga byten, inga skador och ingeting. Sedan att det blir ytterliggare 12 sekunder efter det, så Zestafoni hinner med  ännu ett skott gör det ännu mer smaklöst. Lite ironiskt undrade man om trion hade dubbla pass, både estländska och georgiska. ja ja hur som helst skippades rättvisa till slut.

Nu är det dags att återgå till näringarna. Ska dammsuga och diska. Får se om jag hinner med ett löppas också.

Med önskan om men bra dag!

Fotboll och lite hockey

Så var det igånmg igen. Är det inte det ena så är det det andra. HIF vinner borta mot Gefle med 2-0. 1-0 målet diskuteras än. Jo så här var det. Först var inte bollen inne. Okej, sedan kom man på det att assisterande var säker på att bollen var inne. Ja ha då gick inte det. Nej då skulle det vara frispark till Gefles målvakt istället. Varför då? Han blir tacklad. Jo sure. HIF:s mittback går på bollen och rör aldrig hemmamålvakten. Att dom sedan hamnar på varandra en kvart efter bollen passerat är en annan femma. Alltid detta dravel så fort det gynnat HIF. Ja och sedan skulle Gefle haft en straffspark, när HIF: ytterback Oavsiktligt får bollen på armen, en naturlig rörelse. Det är ungefär som att gå fram till domaren och protestera. Domaren undrar vad protesterar ni mot? Spelaren svarar: ALLT. Jag vet inte om ni såg Göteborg straffsituation mot Trelleborg? Den är väl lika diskutabel. Spelaren stäppar som en primmadonna innan han beslutar sig för att ramla. Såg ni Kalmars straffsituation mot BP? Den ser väl lika tveksam ut. Den nya regeln i år är att målvakten är tacklinsbar och det hade ju inte skadat om lagen hade anammat denna nya regel. Det jämnar ut sig i slutet ändå. Örgryte tog sin första seger mot Hammarby borta. Och allsvenskan lever i högsta grad. Göteborgslag på 16-15:e plats och stockholslag på 14-13 och 12:e plats och dessutom Malmö på 11:e plats. som grädde på moset är det hyfsat jämnt i toppen. Det blir en spännade andra halva av allsvenskan. Igår var det derby mellan Landskrona och Ängelholm. Såg ut att sluta mållöst. Så vad gör man om man inte kan göra mål själv. Jo man har tur och vänder på dom två orden och så ser man till att motståndarna gör självmål. Och hej och hå så har man tre nya poäng in på kontot. Till sist var jag inne och läste lokaltidningen på nätet och såg att Tjärnqvist inte förlänger med Rögle. Nu börjar till och med jag bli orolig. Måtte dom ansvariga ha något att tillgå? Tappat Kenny, Tjärnqvist, Abbott bröderna, Sondell, Karlsson, Strbak. Dessa ersätter man inte på en förmiddag. Dessutom har man tappat , Lotentzen, Rosa och Salmonsson (ej nya kontrakt) Nya är Granak, Beaudoin, Amare, Colliton och några unga talanger. Men det är klart vi har ju en tränareduo med Gunnar och Sjödin. Så jätteorolig behöver man nog inte vara. Rögle bli ordentligt nederlagstippade och det är då Skånes stolthet brukar uträtta stordåd. Vi får se framåt hösten. Det var allt för nu.

Var blir tiden av

Tisdag och dagarna rullar på. I samma snabba takt. Helgen var bra. Hade min brorson hos mig mellan söndag och måndag och det var hur roligt som helst. Det var länge sedan man fick agera barnvakt och killen var ju lugn som en filbunke. Dessutom tyckte vi det var lika roligt båda två. Motionerat har jag gjort mycket på sistone. Löpning måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag. Promenad med hunden onsdag, torsdag och fredag. Och cykelrundor på tisdag och lördag. I söndags räknade jag ut förra veckans aktivitet och kom fram till följande 15.5 km löpning, 7 km promenad med hunden och 24 km cykling. Tydligen då jag mår som bäst och nätterna har jag också sovit därefter. Lägger man då till körkortsteori, hundpromenader och lite ideellt arbete som är jag inte av skrikande behov av ett arbete. Man får tiden att gå ändå. Igår var jag ute med en kompis och lirade boll, vi var lika rastlösa båda två. Och eftersom vi inte åkte till Landskrona och såg derbyt BOIS-ÄFF så spelade vi själva. Vi spelade i världens ösregn, regnet öste ner. Med på planen var ett par av mina nya grannar också, en riktigt bolltrollare. Visserligen stod vi på öronen då och då, pga det hala underlaget och ibland såg det ut som Bambi på hal is. Men roligt hade vi. Det brukar bli så när man inte förväntar sig något. När jag kom hem fick jag vrida kläderna av all väta och benen var som svartvinbärsgelé. Idag tänkte jag ta en cykeltur. Jag önskar en bra dag!

Fortfarande födelsedag

Ja som sagt fortfarande födelsedag. Jo han fick gryn, en bok, badlakan och blommor. Den som fylla år var jag. Jag fick besök av familjen, hunden, pappa och hans hustru. Blev en lyckad dag, men nu är jag trött och pokern tog precis slut.

Nu ska jag avsluta dagen med tv tittande och lite gott.

Det tar på krafterna att fylla år.


Födelsedag

Hej, Hej!

Vi skriver 17 juli 2009 och fredag idag.

Jag vet en kille som fyller år idag. Han blir en bit över 30.

Och denna kille är rätt så speciell. Det råder det väl inget tvivel på. Ja menar förutom kaffe och tårta med anhöriga så kopplar man väl mest av och njuter. Nej inte denna kille. Han börjar dagen efter frukost med x-box och poker spel, innan han tar en förmiddagsfika. Efter smiter han ner på trafikskolan för körkortsteori en timme.

Väl hemma igen byter han om och drar ut i skogen och ett löppass på 3 km. När sedan middagen är uppäten och som det inte vore nog så cyklar hem till hunden och tar ut honom på en 45 minuter lång promenad. När kompisarna två kommer hem lägger sig hunden på golvet och vilar medan födelsedagsbarnet fikar och bloggar.

Visst finns det olika sätt att fira sin födelsedag på....... Och jo då det blir kalas ikväll också. Kanske man får ett par promenad och löparskor eller? Vi får väl se ikväll.

Hej så länge!

Fotboll, samhälle och körkortsutbildning

Till att börja med. HIF vidare i Europa league, efter 1-1 totalt 4-2 mot Mika. Kanon.

Har psykiatrin semesterstängt? En utslängd från balkong i Malmö i söndags. Ofredande i Helsingborg och knivskurningar i Ängelholm och Helsingborg. Jag följde lite av dramat från balkongen. Och det var mer fart i polisbilarna än polismännen. Även piketstyrkan var med på ett hörn. Men resultatet uteblev och vad jag vet är inget gripande gjort ännu, idag 18:50 på torsdagskväll. Men men dom är väl ute och jagar ungdomar med trimmade mopeder.

På tal om fordon har jag inte innan trott på hypotesen att trafikskolorna tar ut fler körlektioner än nödvändigt. Jag har till och med ställt frågan till chefen på körskolan och då var allt ok. Jag har kört 29 lektioner och jag ställde frågan till minkörlärare idag och hon svarade att hon tippade på 30-40 till. Vilket motsvarar med en körlektion i veckan 30-40 veckor TILL. I runda slängar ca 14 000 kr. Och då har jag redan passerat 10 000 strecket med ca 700 kr. Lägg där till teoripaket, teorilektion, riskettan, uppskrivning, halkkörning och uppkörning. Ja billigt är det inte. Det ska tilläggas att jag inte övningskört privat i större utsträckning. 4-5 gånger har vi varit ute. Där skulle jag kunnat hålla kostnaderna nere. Ja ha undrar om jag hinner fylla 35 före, jag fyller 34 om en vecka.

Nu ska jag återgå till näringarna.

Romantik och föräldrar

Här sitter man efter kvällen på Ekebofestivalen. En kul kväll, med mycket bra musik och trevligt sällskap.

Men som folk fick krusa innan jag följde med. Man är mer envis än en åsna.  Passar på att tacka folk som (inte bokstavligt) drog dit mig.

Kvällen kanske trots allt bar frukt vem vet?? Det ironiska är att jag tror inte jag hört så mycket kärlekmelodier på radion som denna natt. Och så har det fortsatt fram på morgonen. Tydligen flödar romantiken på sina håll och kanter.

Idag har mamma namnsdag och jag säger Grattis till henne.

När jag ändå är inne det här med föräldrar, så hände något lustigt i fredagskväll. Min fader ringde. Första gången på ca två månader. Så lite, men ändå så betydelsefullt.

Allt bra så här på söndagsförmiddagen. Dags att ta en promenad.

Må väl alla!


Semester

Så var man hemma ifrån en kortare semester i Halland. Trevlig vistelse om än kort.

Men man har verkligen kopplat av och haft det bra. Nära till naturen och skogen, där hunden och jag avverkat ett par kilometer dagligen.

Vi passade också på att shoppa, se oss omkring och svalt en och en annan glass. Vi har också siúttit en del i trädgården och lapat sol och frisk luft.

Nackdelen är att pengarna rullat men det får man räkna med när det är semester.

Hemma är det fortfarande varmt och gott.

Ha en bra dag!


RSS 2.0