Sommartid

Ja då var det söndag och sommartid. Då hoppas man kunna slippa snö och kyla. Klockan är framflyttad en timme som brukligt.

Men vad var det bra för att sova till middag och på soffan. Inte bra. Nu gäller det att försöka trötta ut sig under dagen annars kan det bli svårt att sova och det kan det bli ändå.

Sitter just nu och lirar en 1.10 tunering poker. Efter rekommendation från familjens pokerorakel. Just nu är vi 1886 kvar och priser till 396. Min lilla katt och tillika sambo ligger som moraliskt stöd i sängen. Hon ligger dessutom och vilar ögonen på TV 4 sports program "Fiskedrag"

Man kanske skulle gå ut och prova kasta en halvtimme efter havsöring i ån.

Ha en bra söndag!

Nu är det nära

På väg hem ifrån hockeyn igårkväll upplyste pappa mig om han flitigt brukar läsa min blogg. Detta medför att jag nu känner mig inspirerad att blogga mer.

Så hur ska jag börja denna gång då. Jo på väg till familjen imorse och på väg att lämna min kamera till lån till min broder, så upptäcker jag att bron är avspärrad. Vad nu då tänkte jag. Jag får lämna kameran senare och tog en annan väg. När jag sedan med mobilen wapade såg jag på SVT:s regionala nyheter att en man omkommit efter att druknat i Rönne å. Tanken som går igenom mig är att hade jag gått som jag skulle, hade jag upptäckt det obehagliga. Usch ja sådant är obehagligt.

Något som också är skrämmande men långt ifrån lika allvarligt är att jag blev bjuden på ett V 75 system som jag fullkomligt, likt ett MIF fiasko totalt misslyckades och "lyckades" få två rätt. Om det ändå hade varit dagens dubbel.

Några som också misslyckades av det grövre slaget var Frölunda. Vinner i Jönköping och skaffar sig 2-1 i matcher inför hemmamatch. För att sedan förlora båda matcherna i Scandinavium och sedan bli utslagna idag. Allt annat än guld till Färjestad nu är orättvisst.

Nu till något roligare och det är Rögles framfart i kvalserien. Sex raka nu, om än två efter straffläggning. Och jag som var så negativ till straffläggning i kvalserien. Jo tjena. Där är Rögle och Nihlstorp (målvakten) 100% Nu är nytt kontakt nära, nära. MEN INGET är klart ännu.

Uppgång tidigt imorse och snart dags att bänka sig för fotbollen, Portugal-Sverige. Kan vi få ett bra resultat i den matchen är det fortsatt hopp.

I övrigt har jag haft en trevlig dag.

Glöm ej ställa klockan eller klockorna i natt.

Mot sommartid!

Snabbt återsende

Kom på ett par saker till.

Jag har slagit sönder myten om att vi män bara kan göra en sak. Precis innan hann jag med samtliga saker och det samtidigt.
Städa, tvätta, spela poker och koka pasta. Ser ni... vi kan om vi vill.

En annan sak var denna. Och nu måste jag varna känsliga läsare, om humor som är sjukare än "Monty Python" I måndags var det Rådjur (som jag mötte på löppasset). Igår var det Rådbjer (domaren i Rögles match). Vad blir det idag?

Slutligen vill jag passa på att berömma krönikör M Nyström på Expressen och NST:s egen D Rooth. Läsning med nöje. Bra jobb.

Dags att kila ner till tvätten.

Ser bra ut Rögle

Det är en kall onsdagsmorgon. Solen klämmer sig fram ibland molnen.

Rögle vann igår mot Södertälje med 4-2. Och det ser onekligen bra ut, men mycket återstår än så länge. En match i taget som det heter. Nästa drabbning är retur hemma mot Södertälje på fredagkväll.

Ska man nu vara innne på klychor så kan jag lägga till att det går fort i hockey och det är små marginaler.

På tal om hockey. Så läste jag att kronprinssesans pojkvän D Westling hade förärrat Ängelholm med ett besök i Lindab Arena i matchen mot AIK. Trevligt. För att komma till saken så läste jag på ett forum någon skribent som undrade vad han tänkte när han hörde Röglelåten, "Vi är alla grönovita bröder" Texten där inledds med "kungen bor inte på Drottningholm, Kenny Jönsson bor i Ängelholm" Jag vet inte heller vad han tänkte eller hur han reagerade, men man får ju hoppas bara att han inte tror att Kenny Jönsson är hans svärfar. Ja ja skämt osido.

Snygg mustach på M Gath, kanske man skulle prova själv......

Nej dags att återgår till näringen och få lite gjort.

Önskar alla en bra dag!

Måndag

Måndag snart avverkad. Jag övningskörde med läraren på trafikskolan och hennes kollega. Gick bra. Sedan la jag mycket tid på teorin och tiden gick där.

Förutom ett besök hos familjen och varit och handlat så körde jag dubbelt löppass. Rätt skönt faktiskt. Andra rundan på kvällen trodde jag inte jag skulle ha den krämen i benen jag hade.

Första rundan mitt på dagen var av det härliga slaget. I skogen bakom kapellet möter jag helt sonika två stycken Rådjur, förmodligen var dom syskon men så söta att jag blev varm inombords. Dom stod och tittade på mig och tycktes säga ungefär vad är du? Då är det helt klart värt varje meter i skogen man tar när man ser sådant.

Det var det hela, på återseende.

Sport, fiske och övrigt

Hallå ja.

Vi börjar med sport. Så nära men ändå så långt ifrån. Ålborg hade Manchester City i gungning men föll på antiklimaxaktigt vis på straffar. Med mindre än fem minuter kvar är det fortfarande 0-0, men ca tolv minuter senare är det 2-2 totalt. Snöpligt men så är idrotten.

Färjestad vinner borta mot Skellefteå, gör 0-1 med 14 sekunder kvar. För att sedan göra 0-2 i tom kasse någon sekund senare. Nu ska jag sticka ut hakan ordentligt (och då har jag ändå ingen dubbelhaka) och säga att det avgör denna semifinal. Spel 5-3 i 1.52 och mindre än 5 minuter kvar utan resultat. Och så detta slutet. Det innebär också att Skellefteå måste vinna 2 (!) i Karlstad. Och sedan var detta också nyckelmatchen i omgången. Färjestad på något vis visar sin klass. (Nej jag gillar inte Färjestad) Det är vad jag jag grundar detta på. Den andra är fortfarande oviss. Men varför inte Färjestad-Frölunda i final??

Blev 4 timmars fiske igår. I stan, hamnen och roddklubben. Det blev en besa på ca 1200 g. Med glädje och stort hjärta så fick han friheten åter, efter att vi tacka varandra för god fight. Kom på det också att jag aldrig skulle kunna bli jägare. Mitt hjärta för djur är för stort för det och dessutom är jag blödig. Kan man inte tro när man hör mig på hockey.

I öpvrigt blir det mer och mer vår men kvällarna är fortfarande kalla.

Nu ska jag återgå till näringarna. Ha en bra dag!


Slutspel i Kallinge

Lördagen den 14 Mars åkte vi mot Blekinge och slutspel division 2 i Kallinge sporthall.

Avresan utgick ifrån Nyhemshallen 07:30 på morgonen. Innan så hade en kompis och hans pappa varit så vänliga och plocka upp mig så jag slapp cykla till samlingen. Det är bara tacka och ta emot för den vänliga gest.

När alla spelare ledare och fans dykt upp så gav vi oss iväg. Hinner inte långt iväg innan halva bussen sover. Vår chaufför är bara inte chaufför utan också Dj.

Vägen är rätt så dryg, men vid tiosnåret är vi framme i Kallinge.

Då följer uppvärmning, fika och genomgång. Nu är alla på hugget. Framförallt våra bröder som peppar igång oss ordentligt.

10:40 börjar vår semifinal mot Team KaRo. Allt går bra och vi dominerar hela vägen. Slutresultaeteskrivs till 8-0 efter 4-0 i paus.

Sedan följer en halvtimmes vila innan vi i mixat lag träningsspelar mot ett division ett lag. Den vinner vi med 3-1 och det är rätt match för min kompis i målet att släppa in en boll i. Annars är han 100 % under dagen.

Efter den matchen  följer en lång vila med mat, läsning och annat vi kan aktivera oss med. Tittar på dom andra matcherna och passar på att scouta våra motståndare i finalen.

16:20 äger finalen rum. Vi i Kick Off möter Lund. Lite smånervöst i lägret och coach manar till lugn. I paus har vi ett rejält snack och coach försöker få oss att tagga ner. Vi leder med 2-0 i paus. andra perioden blir stabilare från vår sida och till slut har vi vunnirt finalen med 4-0 och vunnit division 1 och avancerat till division två.

Senare blir det prisutdelning och vår kapten lyfter pokalen och vi mottar guldmedalj och diplom.

I omklädningsrummet efteråt är det klang och jubel föreställning. Alla är glada och nöjda.

Vi sätter oss i bussen med medaljen runt halsen och åker dom tjugo milen hemåt.

Vid åttatiden på kvällen anländer guldlaget till Ängelholm. En minnesrik dag är över.

Onsdag

Onsdag eftermiddag. Som vanligt en del att göra i och med städdag.

Förutom det har jag varit på Trafikskolan och fiskat en liten runda. Just nu leker jag lite poker. Inte så seriöst precis, en free roll. Nu strulade datan. Så jag gick misste om ett fyrtal. Jaja den är som den är.

Rögle lirar i Västerås i kvalserien. Och hoppas man tänder till nu när "Tjärna" blev avstängd. Ett horribelt beslut, men föga oväntat. Man kallas ju inte för "Lotterinämnden" för inte.

Jag återkommer om slutspelet i Kallinge i lördags. Tänkte jag behövde mer tid till att skriva det än vag jag har nu.

Ska avsluta pokern nu och sedan gå ut med hunden innan jag skulle plugga lite igen.

Ha det så bra under dagen!

Knappt vaken

God morgon!

Nu har man precis gått upp. Men mer är det inte, Man ska inte ha sjulden för att man är vaken. Hemkommen från Växjö. Snart dags för nästa roadtrip, Kallinge..

Rögle hade lite tur igår som vann. Men vinner rättvisst.

Nejm dags att göra sig klar.

Ha det!

Det är mycket nu

Oj då fredag och den trettonde. Nu är det mycket.

Växjö ikväll och innebandy i Kallinge imorgon,

Full rulle med andra ord. Ska hinna med och plugga lite också. Kanske en halvtimmes fiske och en promenad.

Aja lika bra att sätta fart.

Lycka till ikväll Rögle!

Nu kör vi så det ryker.

Aktivitet

Så ja nu är man i slutet av veckan igen. Allt bara rullar på.

I tisdsags fiske inget resultat. Det var rätt kyligt och kalla vindar. Antagligen fölr kallt i vattnet.

Igår innebandymatch med AIA mot Villan. Vi segrade med 12-5, efter 6-3 i paus. Tror nästan jag var den enda i laget som inte målade. Så jag fick bidra med annat så som assist och att hålla rent framför vår målvakt.

Idag är det träning innan slutspelet i Kallinge på lördag. Ser framemot det.

Imorgon börjar kvalserien ovanpå alltihopa är det fredagen den 13:e.

Annars inget nytt. Mer än att prinsessan har namnsdag idag.

Ha det så bra!

Lördag

God morgon.

Så var det helg igen. Inget planerat än så länge. Men det är klart klockan är ju bara 07:10, så det är lungt.

Funderade på om jag skulle gå och ordna frukost eller vad jag skulle. Lägga mig en halvtimme till.

Som vanlig här i stan är det molnigt och ett par plusgrader.

Fiksade igår. Utan resultat. Ett par bottennapp, två snäckor, en pinne och ett cykellås lyckades jag få upp. Får kanske på det idag igen.

Ha en bra dag!

Fredag

Så snart helg igen. Dagarna går fort som en avlöning. Men allt l lungt. Vaknade tidigt idag på soffan.

Idag har jag inget så inplanerat. Teori och lite fiske kanske.

Sitter nu och spelar morgonpoker. Skoj. Samtidigt äter jag frukost och skriver här.

Så kan en fredagmorgon se ut. Dags att gå all in.

Ha en bra  dag!

Mycket att göra

Onsdagmorgon. Allt som vanligt. Jag i full gång och kisen vilar på min säng.

Har precis avverkat två maskiner tvätt, eller ja tre. Den är snart klar och ska torkas.

Ska hinna med städning också idag. Och en liten promenad, lite fiske och plugga teori på trafikskolan.

Ikväll är det match AIA mot Tasmanien 21:10. Hoppas det finns någorlunda energi kvar då.

Annars inget nytt. Vi fiskade igår min utan resultat. Får kanske prova en halvtimme idag också.

Ska det bli sol idag eller regn. Plusgrader eller minusgrader. Ser hyfsat ut än så länge.

Ha en bra onsdag!

Aktivitet och sport i massor

Tisdagmorgon. Vad göra idag då? Ingen aning. Ta en promenad nu på morgonen tänkte jag. Sedan får man se. Plugga teori på Affes. Ina större planer för dagen.

Trött idag, blev tidigt. 07:10 tyckte jag jag skulle gå upp. Igår vat jag nästan lika trött. Då gick jag upp 09:50. Man är trött alltid, märks man börjar bli gammal. *ler*

Den ena som är pigg här i detta hushåll är katten. Om klockan så är 06:00 på morgonen eller 00:30 på natten är hon lika pigg. Den energin skulle man haft. Men det är klart jag äter ju inte torrfoder.

I sportens värld händer mycket. Träningsmatch idag mellan ÄFF-HIF och play off match 2 av eventuellt 3. Imorgon har vi match i Englaligan AIA mot Tasmanien 21:10. I söndags gjorde jag min första match för säsongen en F13 match ÄFF-Skälderviken. Gick helt okej. Första matchen är alltid första matchen och detta var min första grusmatch. Blir snabbare spel i och med grus och någon offside har jag nog bommat. Men jag för det mesta tyckte jag jag hängde med bra.

Rögle har bytt tränare. Till Gunnar Persson, min gamla favvis. Tack för det televerket. Tror och hoppas det blir bra.

Slutspelslottningen i SVT:s hockeykväll var seg. Inga större överraskningar, möjligtvis att Frölunda valde Luleå. Annars så rätt stiltje. Vilka Rögle valde i slutspelet? Leksand, AIK, Västerås och Södertälje. Plus ett play off lag.

Igår såg jag på sporten att bandymatchen mellan Sirius och Vetlanda slutade 1-1. Tänkte för mig själv, hur f*n kan en bandymatch sluta 1-1. När jag såg bilder ifrån matchen i TV 4 sporten nu på morgonen fick jag svaret. Rena snökaoset. Tacka f*n för det blev så lite mål. Behövde väl nästan karta för hitta målet.

Avslutningsvis lite hockeytips: Mora besegrar Almtuna idag och en avgörande väntar imorgon. Växjö slår ut Troja (kan gå till sudden). Jag tror också (jag som inte brukar vilja tro) att segraren mellan Mora och Almtuna går till kvalserien. Något av dom lagen går alltså vidare ifrån PO 2 mot Växjö/Troja.

Slutspelstips: Linköping-Skellefteå. Linköping går vidare ifrån den matchserien. Färjestad-Brynäs. Färjestad vidare. HV71-Timrå. HV71 vidare. Blir nog jämn matchserie och till sist Frölunda-Luleå. Frölunda vidare. Här tar nog Luleås flyt slut och Frölunda känns starkare.

Ha en bra dag alla med eller utan idrott!

RSS 2.0