Pingst

Pingstafton och på väg till Eslöv och min broders familj. Just nu fick vi vända pga en trafikolycka. Afton och allting. Vi ska grilla och gå på marknad. Så går det väl en massa pengar. En dag med dyra konsekvenser. Jag blev ju ledig idag eftersom matchen blev flyttad. Och en kompis och jag skulle gå på resturang, men i och med min matchledighet följde jag med till Eslöv istället. Tyvärr blev min kompis ganska besviken. Men jag ska prata med honom.

Till sist glöm inte mamma imorgon.

Ha en bra pingsthelg!

Mycket att tänka på

Så var det slut på ledigheten. Ikväll har jag match igen mellan ÄFF-Hittarp P14 lokal. Sist jag var i farten var för två veckor sedan. Nu har jag kunnat vilat och tränat dessa dagar i lugn och ro. Och från att hålla koll på trafikregler vid övningskörning ska jag nu hålla koll på regelboken, 22 spelare och ett antal ledare. Men och andra sidan slipper jag tänka på bakspeglar, väjningsplikt och höger regeln. Det finns inte på en fotbollsplan. Dom är utbytt mot offside, hörna och frispark.

På tal om att träna. Det blev en och en halvtimmes innebandy igårkväll. Rätt hyfsat tempo och som inte det var nog hade jag emmellanåt huvudvärk som kom och gick. Lustigt eller olustigt beroende på hur man ser det. Efter passet var jag trött och frågade om någon hade något bra tips på att återhämta sig till matchen ikväll. Jag fick tipset att jogga ner och det kändes direkt att det gjorde nytta. Dessutom har jag inte haft kramp i natt utan kunnat sova ostört, tills jag vaknade kvart i sju. Men jag somnade om igen. Det behövdes nog.

En annan sak är att jag gjorde en kompis besviken. Vi skulle varit ute och käkat imorgon. Eftersom min match blev flyttad till på söndag så blev jag ledig imorgon och kan således följa med till min broder och hälsa på. Det är marknad i byn också. Därför fick jag lämna återbud till resturangbesöket igen. Typiskt med mig alltid något som kommer emellan och jag kan förstå min kompis besvikelse. Ska ringa honom idag.

Nu ska jag ner och göra stan och sedan ska jag averka en timmes teori på körskolan.

Ha en bra fredag och även en bra helg!

Skånetrafiken kan byta namn till senetrafiken

Igår eftermiddag var jag på väg till jobb i Helsingborg. Tog tåget från Ängelholm 16:45.
Och redan här började det. Vårt tåg väntade på ett mötande tåg. Det gick ett par minuter. Så rullade tåget vidare. Innan det var dags för nästa möte. Ytterliggare några minuter gick. Precis innan Helsingborg upprepades det näsan ironiska inslaget. Mötande tåg.

Nästan inne på plattformen hade tåget inte fått klart att rulla in och vi fick återigen vänta. Då kunde jag inte låta bli att i vagnen applådera sarkastiskt åt Skånetrafikens fadäser.

Slutligen skulle en annan vagn kopplas på innan dörrarna kunde öppnas. När vi väl gick av så var tåget ca 10 minuter sent och fick följden att jag kom senare till jobbet och vissa han inte med anslutninståg.

Så jag tänkte för mig själv att detta kunde dom lösa smidigare med dubbelspår, jag visste det hade disskuterats men inte hur långt dom kommit i ärendet. För så här kan dom inte ha det.

På väg hem på kvällen och nästan tillbaka i Ängelholm såg jag att det grävs och byggs en bit utanför stan. Kanske är det ändå på gång att bygga dubbelspår och i så fall kan ju Senetrafiken återfå sitt namn Skånetrafiken. Vi får väl se...

För övrigt kanske HIF skulle gå på shoppingrunda och försöka hitta en avslutare. Nu förstår jag varför R Jönsson blev reserv till U-21 EM. Och Henke missar mer än han gjort på en hel karriär.

Att vissa inte ska bli föräldrar. Eller vad ska man annars säga om två föräldrar som beter sig så illa att barnen tar skada. Drar i barnvagn så barnet hoppar en halvmeter i luften när dom ska av tåget. Båda föräldrar kraftigt berusade och barnen grät och det verkade som mannen körde bil ifrån stationen. Stackars barn.

Nu ska jag sluta skriva för jag glömde precis en gryta kokande vatten på spisen. Vattnet hade kokat bort. Så är det när man inte kan göra två saker samtidigt.

Ha en bra tisdag!

Veckans lag.

Veckans lag V21 allsvenskan, superettan. Målvakt: Kristoffer Nilsson Ängelholm. Svarade för ett par bra räddningar när det osade kvittering.

Försvarare: Gabriel Ucar Ängelholm. Mycket stabil i för tidig comeback.

Mittfältare: Lolou Chanko Hammarby. Avgjorde och tog ansvar mot BP.

Anfallare: Mattias Ranigie Häcken 2 mål mot HIF.
 
Tränare: Peter Gerrhardsson Häcken. Hade gjort sin läxa.

Domare: Åke Andreasson Stenugnsund. Bra på Grimsta, hoppas på fortsättning på Olympia på måndag.

Veckans extra träning: HIF. 0-3 mot Häcken. Illa illa och då var ändå Häcken inte mycket bättre.

lördag, drömmar och datastrul

Lördag. En gråmulen lördag och fortfarande får jag inte rätt på min inloggning. Suck. Att allt ska vara så krångligt.

Inatt drömde jag om en förvirrad innebandylagledare, som inte meddelat sitt lag matchdag och matchtid. Det lustiga var att dom var trots allt på plats från Hässleholm för att möta oss.

Vidare fick jag bassning från någon överförmyndare att jag inte hade hållt vår överrenskommelse. Jag undrar om inte dessa två var lagleadarna i innebandylaget, vi gick upp i ettan med. Som in te det var nog hade jag halsbränna så att det brann i munnen på mig. Jösses.

HIF blev det platt fall för igår och säsongen blir nu inte lika rolig att följa i och med att dom inte kommer att fightas om guldet. Tyvärr är dom för ojämna och man tycks förlita sig på Henke och då går det som det går.

Lita avundsjuk är jag på en polare (?) som reser till Mallorca i eftermiddag. Men en bra fotbollströja med hem och han är förlåten. Bara skojade.

Nu ska jag lämna bänken och gå upp i värmen och dricka kaffe och spela x-box. Där kan jag i alla fall logga in.

Må väl!

Fiskedag som blev till heldag

Tidig förmiddag. Jag och min bror är framme och börjar fiska horngädda på Westhamnen i Helsingborg. Det är relativt varmt och nästan vindstilla.
Det tar ett par kast innan min broder kniper första. Sedan får han titta på ett tag medan jag plockar tre i rad. Lite småretlig som jag är kan jag inte låta bli att hetsa min snälla broder. Men tala är silver och tiga är guld. Nu är det jag som får titta på medan brorsan plockar upp horngädda efter horngädda. Näsan på mig blir lika lång som näbben på horngäddan.

Ja ha ska man bli utklassad igen, tänker jag. Det är mycket prestige i våra brödrarkamper. Jag vill alltid tävla och lustigt nog får jag nästan alltid stryk. Och när han inte vevar upp horngäddor så hjälper han mig med trassel. Men lugnet själv som han är, så reder han upp trassel på trassel på ett sätt bara han kan. Han till och med hinner med att skänka bort någon fisk till familjen sidan om oss.

Efter underläge med 12-8 inser jag att jag torskat igen. Då passar jag på att fälla kommentaren: Ja ja det enda Leksand slår Rögle i. Min bror håller på Leksand. Ja skulle vara det blir svaret snabbt på hugget.

Vi fiskar till 16:00. Då har jag förlorat med 41-21.

Vi går upp och möter den andra halvan av familjen på Lasarettet. Mamma är redan inne och 10 minuter senare är hon tillbaka.

På vägen hem är familjen så vänlig mot mig så dom låter mig gå inom Väla och titta på domaretillbehör. Det slutar med middags på McDonalds och ett skoinköp. Vardagsskor.

Vi åker hem alla till sina bostäder. Där hundar och katter väntar. Alla är nöjda och trötta. Så gick till när fiskedagen blev både fiskedag och heldag. Tror ni man sover gott i natt?

Tack alla för idag!

Helgen

Ledig helg men en del att göra ändå. Igår årsmöte och årsfest med AIA. En trevlig kväll med god mat, som bestod av filébuffé och potatisgratäng, råstekta potatis och bakad potatis och såser i massor. Till det dracks en Hof.

Underhållningen var väl sådär, bandet som spelade var ingen direkt succé. Men man kan inte få allt. Man slapp i alla fall alla pinsamma fylletal i microfonen. Trevlig personal.

Idag har jag varit och hämtat hunden för att gå och besöka hans matte. Han är med här medan husse är på dansträff.

Vi har varit i Förslöv och på Maxi för utträtta en del ärenden.

Till något annat. Hörde på radion igår morse att det varit bråk på utestället Slagthuset i Malmö. Kanske var det dags för stället att göra skäl för namnet....

Stackars Marlena blev bara 21:a i Melodifestivalen. Hon om någon hade man unnat en bättre placering. Men att kalla det flopp som tv4 text skrev är att ta i. Sverige räknas nästan alltid som favoriter i media. Dom som har koll på läget vet bättre. Nu ska det bli skönt att slippa allt tjat om melodifestivalen på några månader.

Måste snart ta kontakt med en typ Zeida kvinna. Min broders mobil är fortsatt försvunnen.

Ha det bra!

Ska jag sluta dömma ÄFF?

Ja då är det fredagkväll och jag känner mig rätt färdig. Förutom att jag dömt fotboll 2*40 minuter har jag också varit i Munka på cykel och vänt. Dessutom var jag ute ca 20 minuter med min broders hund. Som avslutning på min aktiva dag, förutom den obligatoriska fredagskvälls målet med ostbågar och en öl, så sprang jag 400 meter på idrottsplatsen.

Nu är jag mör och jag har stretchat ordentligt, vilket är ett måste för annars kommer jag inte av sängen imorgonbitti.

Nu var det inte det jag skulle orda om utan mina ÄFF matcher. Jag har dömt 7 seriematcher denna vår och det har slutat följande: 1 ÄFF seger, 1 oavgjord och 5 ÄFF förluster. Alltså 14%, 14% och 71 %. Oj då. Så ska jag sluta dömma ÄFF eller?? Jag konfronterade min domareansvariga om detta efter min match och han bara log och svarade, "det är nog bara tillfälligheter"

Så bra då vet jag det. En annan sak jag också vet är att så som jag ibland är under mina matcher så är kvinnor i trafiken när dom kör bil. Det kom jag på idag på väg till match, då en kvinna bara svängde i ett läge hon hade väjningsplikt.

Nu är det snart helg och från att ha haft match lördag och söndag, blev jag helgledig pga matchändringar. Så årsfest imorgon och sedan blir det väl att slappa på söndag. Andra har helgen till att vila upp sig. Då är det fullt ös på mig med idrott, familjeliv, promenad och cykling. Därför har jag vardagarna till att vila upp mig, så jag är pigg och alert till helgens entré.

Somnar jag på soffan nu inatt, så jag ska gå och bada i Rönneå imorgonbitti. Om inte så ska jag njuta av morgonstunden. Extra lång frukost, tidningsläsning och en extra match på x-boxet.

Ha en fin helg och var rädda om er!

Jösses vilken reaktion

Berättade om dom där upphittade nycklarna igår. Som var grannens. Måste bara berätta om hennes reaktion imorse när jag mötte henne. Jo hon blev alldeles till sig på gränsen till nästan rörd. Och f*n vet om hon inte var på väg att krama om mig också men ångrade sig. Vilken lättnad hon visade och hennes sätt hade jag aldrig förväntat mig.

Jag svarade varsågod och typ så lite så och det är klart det var lite för mig, men för henne var det en tung sten som föll från hennes hjärta. Så är det. Roligt man kan hjälpa till.

Denna reaktion och bemötande lever jag denna dag på.

Ha en bra onsdag!


Allt

Ikväll var mamma och jag och såg filmen Män som hatar kvinnor. En film som hade det mesta. Kärlek, humor och spänning så det räckte och blev över. Den kan jag rekomendera.

En annan film jag såg på Canal plus imorse ihop med katten var Misstänkt för mord med Harrison Ford i huvudrollen som åklagare. En bra thriller men på en konstig tid 07:10-09:05 på morgonen. En bra film det också.

Det lustiga idag är att jag inte sett någon sport, utan film för hela slanten. Men så ska det vara någon gång.

Till sist: Det finns två ägarelösa barnvagnar i vår trappa. Innan fanns det en men nu har dom förökat sig till två. Hm. Någon som vet?

Jag har också ett par nycklar, men dess ägare vet jag vem är. Problemet är bara att damen inte varit hemma de två gånger jag ringt på dörren. Dam, ja en äldre dam. Något annat vågar jag inte skriva.

Det var alles. Tack för biobiljetten mamma.

Natti natti!

Nyförvärv och en stannar

Måste bara presentera det senaste nyförvärvet. Nämligen en Butler coffe maker. Just det en ny kaffebryggare. Skönt att kunna laga kaffe smidigt igen. Slippa allt strul med gryta och annat.

Ja och den som stannar är hunden. Det verkar så. Vilket jag är lättad, tacksam och fällt tårar för. Ett av få glädjeämnen man har i livet och som gör dagarna lite roliga är hundarna och katterna. Djurvän med stort D.

Nu ska jag passa på att smaka på kaffe som är kokt på den nya bryggaren.

Tackar vår vän ifrån Halland för rabarberna.

Till sist vill jag rikta ett stort tack till vår moder. Du är fantastisk på alla sätt. Tack för att du finns!

Må väl alla!

Ang mina tips

Fredagmorgon och jag sitter nere på bänken på gården och begrundar mitt öde.

Ska börja med att tala om att det dröjer innan jag äter jordgubbsglass igen. Åt nästan en burk på två liter själv igår på två omgångar. Så nyttigt var det med en timmes innebandy.

Nu något annat. Jag tippade kvartsfinalerna i VM. Och oj vad bra jag tippade. Förutom dom nästan två klara med Ryssland och Kanada tippade jag svensk förlust i sudden och att Finland skulle ta sig vidare. Ja man såg hur det gick. Sverige och USA til semifinal. Därför tippar jag inte Rögle.Får jag frågan brukar jag svara, man får hoppas på det bästa. Fungerar utmärkt.

Semifinalerna då: Ja jag försöker igen då. Kanada slår Sverige efter full tid. Och Ryssland slår USA också full tid.

Final Kanada-Ryssland och bronsmatch Sverige-USA.

Det var gnäll igår från kommentatorerna om domarenivån. Sluta gnäll det gynnade Sverige. Någon mer än jag somn tror Kenny blir framröstad till VM:s bästa back??

Och kan Sverige överraska igen? Bra gjort hittills.

Heja Sverige

Självkritisk

Så nu fungerar internet igen. Bra.

Ska passa på att skriva om matchen igår mellan ÄFF-Eskilsminne F15. Slutresultatet och jag var ungefär lika skrämmande. Det blev 0-10. Ändå möttes jag av positivt av ÄFF lagledning och idel glada miner trots allt. Och det är ju positvit.

Jag är inte säker på att det varit lika positivt om resultatet hade blivit omvänt. För det finns en och annan lagledare som börjar gapa i tid och otid. Och passar under namnet Gapehalsen. Det är ju konstigt också att man annars hör illa, men sådant lyckas man höra. Oj så fantastiskt, eller var det bara för man rensa öronen?

Det blåste och kallt som bara den var det och som grädde på moset spelade tjejerna 2*40 minuter. Med 20 minuter kvar stod det 0-7 och jag tänkte för mig själv "Nu vill jag snart gå hem" Men det var bara och forsätta löpa i majvinden 20 minuter till. Eller ja 22 minuter. Blev ju ett skadeavbrott också och ett målvaktsbyte pga skada.

Nej det var ingen rolig kväll att dömma. Vid 0-2 var det misstänkt offside, nej det var offside jag missade och då ville jag ett lock skulle finnas på planen som jag kunde öppna och krypa ner i och komma bort ifrån matchen. Men man lär sig av misstag. Som väl är spelade det ingen roll för matchen i sig.

Efter matchen funderade jag på att göra som T Andersson i hockeyslutspelet. Nämligen att skicka ett ursäkta SMS. Men nej jag hoppade över det. Som väl är har jag match imorgon igen och chans till snabbrevanch.

Slutligen jag var i riktig tid till matchen igår, det ska man kanske inte vara...Man ser ju hur det slutar. Bättre att komma en halvtimme innan.

Ha en bra kväll. Dags att lira lite innebandy. Man slipper frysa i blåsten.

Upprörd och sport

Ny vecka och tillbaka i vardagen igen.

Skånederby på måndagen. Ett derby som aldrig kom igång. Två bra defensiva lag och gott om målchanser var det ont om. Typiskt för HIF:s del att Henke avgör i 89:e minuten. En chans och ett mål. Sådant som kallas effetkivitet. Och en styrka hos ett lag.

Tyvärr är det mycket annat som inte hör till fotbollen, så som våld, smällare och skadegörelse. Synd om fotbollen.

Allt detta hata och annat olämpligt. Att man sjunger nidvisor kan väl vara helt okej.

Det var ändå inte det som gjorde mig mest upprörd denna måndagkväll. Utan när jag kom hem och zappade bland kanalerna och hamnade på SVT:s grillad. Att det programmet för anmälningar emot sig är inte så konstigt. Snarare naturligt. En komiker (?) som skulle skämta om Schlagergenaeralen Björkman passade på att skämta om självmord, att våldsföra sig på någon och terroristfängelset på Kuba. Redan efter två meningar hade personen ifråga passerat gränsen för det tillåtna och efter den tredje meningen bytte jag kanal. Det han skämtade om (skämtar man om sådana allvarliga saker) skulle nästan vara straffbart. Och det är inte ett dugg underhållande. Familjer som upplevt saker som detta tycker nog inte det är underhållning. Och jag tycker bara på ren svenska, Fy f*n vad illa. Ännu mer pinsamt är att höra folk sitta och skratta åt det. Men det visar hur vissa är funtade.

Ja ja nu ska jag sluta predika. Lovar.

Sverige till kvartsfinal i hockey VM. Mot Tjeckien. Tyvärr åker dom väl i sudden.

Ryssland-Vitrissland, Ryssland vidare, Finland-USA, Finland vidare, Kanada-Lettland, Kanada vidare.

Mina tips alltså. Kan bara tala om att jag är värdelös på att tippa just nu.

Ikväll ÄFF-Sundsvall på idrottsplatsen 19:00. Kom igen nu Ängelholmare tar er dit och kolla. Ställ upp för ÄFF. Dom behöver er!

Ha en bra dag!

Finalseger

Så var det då klart att vi i AIA vann Englaligan 2008-2009. Efter att i finalen besegrat Rovers med 8-3 (5-0). Bra defensiv, ett utmärkt målvaktsspel och vassa avslutare grundlade segern.

Får passa på att tacka vår lagledare för den gågna säsongen och all tid och energi han lagt på detta. Nu siktar vi mot nya mål framöver.

Avslutningsfest med måltid och pubrunda blev lyckad och ett väldigt bra intiativ. En hel dag helt enkelt.

Det blev nästan söndagmorgon innan man var hemma och söndagen gick åt att njuta och bara ta det lungt.

Tack för denna säsong!

Uppdatering innebandy

Vår lagledare ringde precis. Han meddelade att jag skulle lira. Hyggligt han ringde idag och inte igår. För då hade jag förmodligen sovit noll i natt och sprungit skyttetrafik till dass på morgonkvisten. Skönt nu slapp jag det.

Han skulle fylla upp laget till max och han var väldigt optimistisk. Så nu blir det till att käka boll om det skulle behövas.

Match om bronset börjar 15:15 och inget annat. Jag uppgav 14:15 innan. Men 15:15 ska det vara and thats it.

Finalen 16:15 AIA-Rovers

Välkomna eller ha en bra dag!

Innebandy

Idag är det finaldag i innebandyns Englaliga.

Vårt AIA spelar final mot Rovers i gamla IBC hallen kl 16:15.

Vi tog oss till final efter hårt jobb och Peters patenterade patentare som avgjorde i sudden 5-4. Efter 4-4 full tid och 3-0 i paus. Själv stod jag i båset och spelade inte. Målen gjordes av Peter 2, Palle 1 och Patrik 2.

Men det var lika svettigt och nervöst i båset som att spela.

Match om tredje pris spelas mellan Caspton-Dynamo Utmarken kl 14:00.

Vi får vi det lär bli heldag i alla fall. Och spänning och dramatik.

Med önskan om en bra lördag.

Valborg-första maj

Då har vi kommit in i Maj månad. Det är varmt och gott ute och solen skiner för allt vad den kan.

Det blev en lugn valborgsafton. Vi kom aldrig till skott och det rann ut i sanden.

Igår var jag på Kullaberg med familjen och hundarna. Roligt att hitta på något med dom. Brorsans kamera gick varm och han hade en heldag kändes det som. Hans lilla hund blev lite orolig, när han skulle fotografera och undrade var husse blev av och ville följa efter honom. Men blev desto gladare när husse dök upp. Så glad att han följde tuggorna på mammas glass. Det större hunden var det full fart på över backar och sten, det gällde och hålla i sig. För fort skulle det gå. Eftersom jag höll i kopplet försökte jag hålla tillbaka honom. Som väl var gick det inte lika fort uppåt när vi skulle tillbaka. Och roligt hade han för det fanns många hundar att skälla på och det hörde över Kullen vem som var där.

Efter glass och fika fortsatte vi till Höganäs hamn. Min broder fortsatte fota. Själv tog jag också bilder med min videokamera.

Kvällen ägnades åt grillning, kaffe och tårta hemma.

Sedan åkte alla hem till sig och dagen var över.

RSS 2.0