Söndag

Söndag igår. En tur till Hyllinge. Mamma skulle byta sin nyinköpta tröja. Knappt hade dom öppnat och inte mycket folk sådär vid elva snåret. Jag fick bytat batteri i min klocka, vänligt nog gick det på garantin. Och pengarna till klockan kunde jag bjuda mitt sällskap på fika. Det i sin tur att mamma mådde illa när hon kom hem pga av magkatarr och orsaken troddes vara bakelsen. Tacksam att bjuda på fika. Men hon repade mod och någon timme senare var hon på väg till jobbet. När jag kom hem såg jag Aresenal-Chelsea. För att vara upphypad toppmatch var det en riktig mediokermatch. Arsenal som utsetts till en champion leauge seger kandidat var ovanligt bleka och målen man släpper in var ju rätt pinsamma dom också. Jag lirade poker i mellan, gick inte alls. Utan blev utan pengar. Men det som störde mig mest var pokersitens egna ska regler. Regler som är så luddiga att ingen vet något om hur dom fungerar. Istället såg jag El classico, Barcelona-Real Madrid. Hyfsad match. Nu ska jag skriva ett par rader om Zlatan, så folk som inte uppskatttar Zlatan som den spelare han är behöver inte läsa. Jo han blir inbytt 1 51:a matchminuten. Då ökar också Barcas offensiv. På plan i fem minuter och sedan slår han till och avgör El classico. Helt sinnesjukt. För att inte tala om passningen han får av Alves. Det var då jag började fundera på om jag har synska talanger. Innan Zlatan blir inbytt säger jag: Ja så är han väl på plan i ca tio minuter ochb sedan slår han till. Som sagt det tog fem minuter. Man kan som fotbollsälskare också jubla åt Messi. Vilka dribblingar med bollen klistrad intill sig. Pyuol som mittback. Två klockrena brytningar i eget straffområde. Och i RM och målvakten Canizares, vilken räddning han gör på slutet. Det är fotbollsgodis. Jag lirade poker sedan som jag nämnde tidigare. Sedan slutade jag kvällen med att titta på TV4 och oskyldigt dömd. Avsnitten var så räligt att jag nästan blev mörkrädd och kalla kårar på ryggen. Och så nattetid avsnittet gick och det gjorde inte saken bättre. Idag spelar Rögle mot Luleå. En hemmavisnt hade inte skadat. Önskar en bra vecka!

Inställt blä

Ja lördagmorgon. Den störtsa besvikelsen har lagt sig. Nu skulle vi varit på väg till Karlskrona och spelat innebandy. Men det blev mest skit med den avföringen. Först var vi för lite folk, sedan när vi hade raggat upp folk så var dom inte tillräckligt bra och när jag sedan raggat upp bra spelare, så kunde man inte bara ta in folk sådär. Nej då var det bättre att lämna WO och en ledare som var mer obstinat än en barnunge. Den andra ledaren hade förhinder. Det sorgliga är (som farmor brukar säga) att antagligen hade vi förlorat ändå. Men vi hade i alla fall fått spela och haft det roliga med att komma ut. Så ska man inte uppträda som ledare, det är ingen som tvingar dom att vara ledare. Synd om folk som tränar och lägger ner all energi på denna innebandy. Nu har jag i kylskåpet, som jag skulle haft med mig idag ett bröd, en risifrutti, en pucko, en cola och extra pålägg. En del att det kan jag använda ändå, trots allt. Ja det är ju tur man ska resa nästa helg. Nu ska jag återgå till filmen "the jacket" Önskar en bra lördag med förhoppningsvis en Röglevinst.

Är dom roliga eller??

Ja nu sitter man här inne. Det blev tidig morgon efter natten på soffan. TV är på och ser på nyhetsmorgon på TV 4. Mitt i allt blir det reklam. Då den här knepiga kvinnan dyker upp. Jag blir inte klok om hon är på permis eller bara på frigång. Har länge funderat på denna kvinna. Som går och pratar med sig själv i headset och brukar alltid säga samma sak. "Välkommen till Mekonomen, det är Karin" Ja och så fortsätter hon sådär artigt. Ja jag vet inte. Kanske slarvat med medicinen. Sedan blir det nyheter. Nej inget konstigt med det. Mer än så här. Nyhetsuppläsaren säger: God morgon! Ja ha vad är det för gott med den då?? Sovit i soffan, ont i ryggen och dagen efter Rögleförlust. Dom är så lustiga dessa TV människor. Bara för jag är på detta halvtoppade humöret ska jag till pappas stora glädje bjuda på en Rothman. När Rögle och deras kapten suger och domaren som vanligt inte duger. Rögle blir utan pinnar och tur vi inte har 1996 års finnar. Nu måste Rögle bli bättre i Lindab arena och hitta hem, ja nu och inte efter omgång femtiofem. Snart måste Rögle göra valet om man ska nå slutspel, förnya kontraktet eller hamna i kvalet. Laget har kapacitet och kan om man vill, bara man inte på sina skridskor står still. Ej heller onödig energi på domaren spill. Ingen Kenny i laget, men sportchef har andra spelare till Rögle taget. Nu gäller det att i hemmaborgen återskapa det fina offensiva draget. Mot nya djärva mål, så vi på motståndaren kan ta kål. Så kommer nog även fansens sgervrål. Nu önskar jag en bra dag!

Lite snabbt bara

Ska snart iväg på innebandy och ska hälsa på min broder innan. Jag tränade igår med dom nya killarna i laget. Det var ingen rolig träning. Trams och "one man show" nästan hela tiden. Dessutom ett slag på fingret så det lyste rött och ett saftigt blåmärke på benet efter en ful eftersläng sedan jag lyckas sno bollen från en annan. Nej roligare kan man ha det. Hoppas lagledare snart är tillbaka efter sin skada och hoppas det blir mer allvar vid matchen ikväll mot serieledarna, mitt gamla gäng. Såg på canal plus igår i första pausen mellan Frölunda-HV 71. Det diskuterades om att kritiken mot domare skulle inte tas i media. Nej det är väl klart. Men som spelare är det inte ok att framföra kritik i media om överhuvudtaget någonstans. MEN och det är ett MEN, det är ok att domarna använder könsord mot spelare... Eller i alla fall om det är Röglespelare. Framförde detta till en annan bloggare, då jag hade läst att spelare skulle svara på samma vis i en annan blogg. Bara det då hade vederbörande spelare fått 20 minuter matchpenalty och så hade man inte sett röken av den spelaren före jul. Nej det ska vara ömsesidigt mellan domare och spelare och domare ska föregå med gott exempel. Som när jag dömer ÄFF typ, eller ja ni förtsår vad jag menar. Mot brodern och innebandyn.

Dom fyra b-na

Guten Tag! Wie Gets? Ja lite tyska tog vi nu. Skulle berätta om mina fyra b:n om Tyskland. Nu är det klappat och klart. Dom fyra är, B-Beställt, B-Bokat, B-Bekräftat och slutligen B-Betalat. Ska bli roligt. Hoppas jag kan ragga upp mamma och hennes resekompis också i lilla Berlin. Tja Berlin är väl inte mycket större än Ängelholm och Falkenberg...... Jo okej då lite större. Bussen går 05:40 ifrån McDonalds, synd dom stängt då. Men men. Man går väl antagligen direkt från soffan och till bussen. Tänkte jag skulle leta upp min tyskabok jag hade på Komvux om jag hittar den i röran i förrådet. Kan vara bra träning med röra, det lär väl vara rörigt i Berlin också. Perfekt med bra lokalsinne. Hm det jag inte äger. Får smuggla med min broder, om inget hittar han kyrkorna. Får väl växla till lite euron också, kan vara bra att ha. En annan sak jag läste på en annan blogg som värmde gott i själen var berömmet jag fick av denna bloggare för jag tagit min brorson med på hockey. Tackar ödmjukast för det. Hat einen schönest nachmittag unt Auf Wiederhören!

Ett steg närmare Tyskland

Så då var man ett steg närmare Berlinresan. Nu ska det bara bekräftas också sedan får man växla valuta och annat roligt. Hoppas nu inte dom jag skulle sammanstråla med ryggar bara, det lät lite skeptiskt igår när vi pratade om det. Då får jag nytta av passet ännu en gång. Bara en sådan sak. Resebolaget har varit hyggliga och visat fin service, så det är tacksamt och när man åker arrangerad resa så har man ändå någon form av trygghet, om att i fall. När väl bekräftelsen är kommen är det bara att betala och sedan invänta avresadatum. Spännande!

Positivt och negativt, eller se om blindstyre. Behövs det glasögon på vissa??

Nu är det kväll och jag och en polare har sett färdigt på matchen Södertälje-Rögle. Den slutade med bortaseger 0-3. Som vanligt var det inte rättvisst, men det kan jag leva med och som Rögle supporter är man van vid detta, ja det är nästan vardagsmat vid Röglesegrar. Detta gladde mig ikväll. Och det var ett sköt genombrott efter MODO matchen i lördags. Som till viss del sabbades av huvuddomaren på slutet. Idag var väl domarestandarden bättre till viss del. Om inget annat fram tills det gick upp för mig att det var fyrdomaresystem och den ena domaren dömer allsvenskan i vanliga fall. Det förstod jag rätt fort i andra. För när publiken skrek då höjde Sjöqvist handen och tog Rögle utvisning. Vid dom tillfällen var han lika löjlig som handlare Sjöqvist är i Åsa-Nisse filmerna och sedan smittade det av sig på rutinerade Andersson. Som förövrigt inledde perioden med att ta en Rögle utvisning för checking to the head. Det var en enkel tackling bara och defenitivt ingen 2+10. Problemet var antagligen att Södertäljespelaren Klasen hade fått ett par andra smällar och vid ovan nämnda så lipade han väl tillräckligt bra för att få med sig en utvisning. Så pinsamt att man bara kunde skratta åt det. Otroligt vilken skillnad på bedömning det är. När Rögle får utvisningar är det verkligen nolltolerans, men är det motståndarna är det allt annat en nolltolerans. Men tre goda poäng i på Röglekontot och roligt för Nihlstorp att hålla nollan och även för Gath som fick sänka 0-3 i tom kasse. Rögle fortfarande elitseriens bästa bortalag. Igår innan jag skildes åt med min brorson hörde jag en rolig fråga. "Har jag drömt att jag var på hockey och såg Rögle igår??" Nej det hade han inte. En annan sak jag tänkte på var om mamma behöver byta bromsklossar på sin cykel. Igår när jag skulle hem och lämna saker lånade jag hennes cykel och i en korsning fick jag tvärnita för att inte rulla på bilen som bara körde rätt ut. Men nu skiter jag i detta, nästan gång ska jag fanimej inte bromsa utan köra på fanskapen som inte lärt sig köra bil. Felet hade inte varit mitt ändå. Ska bara se till och ha hjälmen på mig. Undrar om jag har fått ett återfall??? Jag har spelat Bingolotto dom två senaste söndagarna. Hjälp jag trodde jag blivit av med mitt beroende....... Till sist. Idag när jag skulle gå ut med hunden fann jag en lapp på bordet med texten: Det finns en jultallrik till dig i kylen, sådant gör en matgald Röglekille varm i själen.

På hockey med min brorson

Jag var på hockey idag med brorsonen. Från början skulle jag och min bror gått på matchen eftersom han ville se sina Coloradofavoriter Foppa och Hinote. När vi inte kunde skaffa biljett till lillkillen så offrade min bror sig och överlät biljetten till vår brorson. Men det var inte det jag skulle skriva om utan hockeymatchen med min brorson. Han stod lungt och stilla matchen igenom. Enda gången han reagerade och sa han blev lite rädd var när Rögle gjorde 1-0. Då talade jag om för honom att -du vet hur gapig jag kan vara... -Här är det ca 4000 till som är som mig, sa jag och då log han mot mig. I slutet på andra perioden viskade han förvisso till mig att han ville gå hem eftersom han var hungrig. Så vad gör man inte för killen och för att se matchen klart. Jo vi köpte en hamburgare och dricka i nästa paus. Och så såg vi matchen slut. Jag menar det blev ändå relativt billigt med tanke på vad han såg efter matchen i shopen. Då ville han ha en matchtröja som kostade 600 kr, en nalle iförd en Rögletröja som kostade 130 kr och en hockeyklubba som kostade 100 kr. Han fick ett lagfoto som jag köpte till honom och trots den ringa kostnaden av 20 kr blev han lika nöjd för det. Och snart kommer tomten också. Det var han väl unnat. Och något får han ju ha när han är med sin fanatiska farbror (som denna match inte var så fanatisk, vem det nu berodde på??) på hockey denna lördageftermiddag. På vägen ut till arenan skulle han heja på MODO, men under matchen fick jag honom att heja på Rögle, så nu får han följa med fler gånger *S* Även om det nu inte blev Rögleseger så var det säkert lika roligt för oss båda.

Speciella människor

God dag! Är för tillfället hos min broder och fikar. Pågen är på bra humör. Han ska spela bas ikväll och jag lirar innebandy. Ben, leder och muskler var som cement idag när vaknade. Jag skulle få gjort lite på dagen, men det sket sig. Tvätten hanns med och så mötte jag min favoritgranne, idag väckte jag i alla fall inte henne för uret var närmare 11:30. Det blev kaffe och middag innan jag tog en RPS. Vad är då RPS? Runda på stan. Ha ha ha. Mötte en gammal arbetskamrat som påstår sig inte vara högfärdig. Nej nej, det var därför hon cyklade förbi mig utan att hälsa. På trafikskolan satt receptionisten framför datorn i datorrummet. Jag frågade om hon pluggade extra. Nej datorn hade hängt sig. Aha tänkte jag det var därför datorn var fin för den skulle gå bort. Ikväll möter Rögle, Timrå borta. Och såg att det var femenina Sjöberg som skulle döma. Så förbered er på en match typ som innebandyn jag berättade om igår. Och kan ju hoppas Rögle slipper nya skador, med tanke på vad som hände i lördags. Å andra sidan slipper man Norrlandssplågan Forsström denna gång. Alltid något. Till sist blev det ingen halkkörning imorse. Jag trodde jag skulle fått spruta igår, men det blev ändrat på båda håll. Inget fel med det, då kan jag och kunda jag lira innebandy båda idag och igår. Nu återgår jag till kaffet. Ha en bra kväll!

Frustration och sent löppass

Så jag har precis avverkat ett löppass på 2.5 km. Ja nu 23:00. Jag var tvungen efter innebandymatchen vi speladei Munka 21:10. Vi förlorar med 8-7 och leder med 7-6 och får PP. Då lyckas vi släppa in två mål och förlora med 8-7. Surt sa räven. Ändå är inte det jag jag var irreterad på. Det var domarestandarden. Dom gör så gott dom kan, brukar det heta men inte i detta fallet. Skaderisken var ganska uppenbar och att något inte hände var fantastiskt bara det. Efter halva andra perioden får en av våra spelare en tackling in sargen, ja han flyger nästan in i väggen bakom sargen. Åtgärd? ingenting, spela säger domaren. Hm enligt regelboken är det fem minuter för överdrivet hårt spel och frislag. Ja ni förstår. Det var bara en droppe i havet. Motståndarnas första är via spark, det andra hög klubba. I slutet av matchen har vi en solklar målchans men hindras via ettslag och målchansen uteblir. Åtgärd? "Spela" När man sedan påtalar att det var en pinsam insats gör domaren som en viss Sjöberg i Scandinavium han hånler oss upp i huvudet. Är det konstigt man är upprörd. Allting är inte alltid så lätt, men när man saboterar matchen och inte brukar allvar då måste man reagera. Vi har haft en annan domare dom andra onsdagarna och förlorat större. Men domareinsatsen har varit betydligt, betydligt bättre. För övrigt tror jag inte det har med insatsen i sig att göra, utan snarare attityden. Man kanske skulle kopiera regelboken och överlämna den till vederbörande nästa gång. Det blev både innebandy och löpning ikväll, man verkar vara på gång igen efter vaccinationen. Nu ska jag ta en dusch och en fika sedan kallar kudden. Och på tal om vaccination. Detta skulle kunna utspela sig i måndagskväll. Jag kommer med ett leende ut från Laxen. Ska vidare. Då möter jag min fader som är på väg till arenan och jobba. U - Hej! P -Hej! P -Var har du varit? U - Jag har varit på Laxen och steriliserat mig. P - Va?? Skulle du inte vaccinera dig?? U - Visst fan...... det var så det hette....... Tänk på att aldrig snubbla på ord det kan få förödande konsekvenser. Sov gott!

Äntligen och äntligen

Jag sov länge idag, antagligen en reaktion efter helgens händelser. Trodde väl på en slätstruken dag, ända tills jag skulle på hockeyn och skulle ta mig till arenan för egen maskin. Jag kollade vårdcentralens hemsida och upptäckte att dom utförde svininfluensa vaccination tills 18:30 ikväll. Så på med jackan och bort till vårdcentralen och fick min injektion till min stora lättnad. Nu behöver jag inte vara nojjig av att se nyheter i media längre. Med ett stort leende cyklade jag inom min moder för lämna saker till henne. Då jag upptäckte att jag inte skulle hinna ut till arenan till nedsläpp. Så det blev att cykla hem till min kise och följa matchen på TV. Så lungt har det aldrig (?) varit i min lägenhet när jag sett Rögle på TV. Om det var vaccinationen eller om det berodde på Rögles tämligen enkla seger låter jag vara osagt. Det enda jag lyckades reta mig på var kommentatorns insinuationer om att Färjestad var nära poäng, vilket inte var fallet. Rögle vann hemma i sin egen borg och det har man inte gjort sedan den femte oktober, då för övrigt Rögle hade samma målvakt som gjorde en större Rembrandt vid 5-2 och även vid senaste hemmavinsten leddes matchen av domare Rönnmark. En Rönnmark som gör en godkänd insats men inte mer. Och för övrigt visar hans linjemän total avsaknad av känsla för spelet vid icingavblåsningar. ENDA gången eller få gånger det inte blåses för icing är när pucken skickas långt ner i Röglezon. Men å andra sidan ska man inte begära det omöjliga. Ska bli intressant när förbundet lyckas diregera ut bättre och mer spelfrämjande direktiv till dessa linjemän, då kommer hockeyn att bli dubbelt så rolig att titta på. För övrigt var det imponerande av domaren att ta ett lagstraff på Färjestad när man var sex utespelare på isen. Det är ungefär lika ovanligt att dessa domslut drabbar bortalaget som att Rögle vunnit hemma på slutet. Nu ska jag inte gnälla mer, utan njuta av dessa tre fina poäng som gör gott i ett sargat Rögleläger. Hoppas nu inte det ska dröja ytterliggare än månad innan nästa hemmaseger. En intetsägande start på denna dag som slutar med vaccination och Rögleseger. Förmodligen är det en nöjd skribent som lägger sig framemot småtimmarna.

Söndag

Idag är det söndag och verkligen dagen efter. Dagen efter den lyckade resan till Malmö och dagen efter kvällen på Ekebo. Vi kom hem från Malmö vid femtíden igår eftermiddags. Sedan åt vi middag i föräldrarhemmet. Vi blev skjutsade hem till min broder på kvällen. Vi tog en fika och på kvällen var vi på Ekebo och dansade. Det var Jannes och Lasse Stefanz som spelade. En helt okej kväll med brodern och en kompis. Timmarna flöt på rätt bra och 02:20 gick taxin hem till brodern där jag övernattade. Idag blir det en allmänn slappedag och bara koppla av. Önskar en god söndag

CUPGULD CUPGULD

Då var det klart. HIK Kick off från Ängelholm vann Integrated Sport cup i Malmö vann först semifinalen Hvidovre 2 med klara 6-1. Bra spel och en stabil resa mot slutsignalen. Efter semifinalen fick man en kortare paus innan det var dags för final. I finalen mötte man GIC från Danmark och finalsegern blev 4-2. Där bröderna Olsson stod för målskyttet och målvakt Patrik svarade för en bra insats i målet. Nu väntar hemresa till ängelholm med guldtåget. En trevlig dagär slut och alla nöjda. Tack för idag.

Går bra detta

Så match 2 spelad. Då mötte dom LB 07. Det blev ny vinst och denna gång med 6-2. Det är fortsatt bra lagspel som föder framgång. Matchen efter mötte laget GIC och även denna gång sergrade laget. En tuffare match som ändåvanns med 5-1. I och med detta lyckades laget nå kvartsfinal som spelas om ca 5 minuter mot danska Hvidovre. Efter gruppspelet är det tre raka segrar och målskillnad 18-5. Jag som följer laget från sidan tycker det är lika roligt och njuter lika mycket jag också. Hittills har vi haft hur roligt som helst och vi ser framemot fortsättningen.

På plats i Malmö

Så då var vi på plats i Malmö och Wihlborg arena. Killarna har precis spelat sin första match. Dom mötte Hvidovre från Danmark. Det blev vinst efter en stabil insats av samtliga i laget. Segersiffrorna skrevs till 7-2 efter mål av Mattias (4), Niklas (2) och Martin. Om tio minuter är det tid för nästa match mot LB 07. Skulle det bli vinst i denna också är kvartsfinalplatsen säkrad. Jag återkommer igen efter nästa match. Kan också tillägga att stämmningen i truppen är bra och segern drog inte ner stämmningen och man ser med tillförsikt framemot nästa match. På återhörande

Fantasi,humor(?), sport och ett efterlängtat besked

Ja det är flitigt bloggande nu. Inte så konstigt med tanke på en händelserik dag. Nu när jag skulle gå ut med hunden i eftermiddag så rök det ifrån mammmas lägenhet och nej det var inte hunden som smygrökte som i reklamen utan det var mina klubbor det kom ifrån. Ja med tanke på hur heta dom varit senaste tiden så var det bara logiskt. Nej jag har inte drömt och jag har inte rört någon alkohol sedan i lördags. Men i fantasin finns inga gränser och ibland kan det vara roligt att fantisera, framför allt om man är inne i en jobbig period. Så och så tog min jakt slut för denna gången. Jag köpte ny bärbar cd spelare som jag kan lyssna på min favvomusik på. Den ska jag ha imorgonbitti när jag sitter borta i skogen och drar i mig morgonblosset. En nära bloggare efterlyste spelare tillbaka till SSK matchen idag, men dom uteblev. Ingen av dom skadade/sjuka är tillbaka och Gunnar stack hem till Gävle av personliga själ. Så i båset ikväll står Sjödin och sportchef Hansson. Gunnar möter kanske kvällens domare på vägen, han är ifrån Gävle och det är Thomas "kuben" Andersson som leder kvällens match. På tal om glödande klubbor, tänkte på det nu snart glöder väl mina tangenter också eller fingrar som mycket skrivande det blivit idag. Och jag fick besked om vaccination. Hm samma dag som innebandymatch. Jag lirar ändå. Säger till sjuksköterskan att jag är leftare så hon får stick i andra armen. Nu ska jag avslutninsvis bli lite allvarligare men trots allt gladare. Jo jag ringde vägverket idag ja eller transportstyrelsen som det numera heter. Jag har fått tid för uppskrivning i Helsingborg och uppkörning hemmavid. Det har jag längtat efter. Som inte det var nog fick jag tid för halkkörning i Halmstad och även för "riskettan" I tisdags var jag spekulant på en soffa, det får nog vänta ett tag. Nu är det bara träna körning och plugga teori så det står härliga till. Riktar ett tack mot en lagkamrat som gav mig detta utmärkta tips. Undrar om man sover gott i natt?

Ni gnäller lite.......

Det var ju ett himla gnällande. Mm. Imorse när jag satt nere på bänken på gården och tog mitt morgonbloss, en av morgonens höjdpunkter. Då kom tanten i grannhuset som har lägenhet en bit ifrån bänken och sa följande "Det var ju hemskt vad du hostar" vilket stämmer sådär för jag hostar inte alltid och med tanke på hur aktiv man är så är det normalt. Hon fortsatte "du väcker oss varje morgon med ditt hostande" Ja eller hur? Jag skulle svarat följande jaså sover ni också till 10.00-10:30 ibland och då är det väl inte morgon? Men varje morgon hallå ja. Ta nu inte i så att du kräks. Får ju tänka på hon var på väg och gympa. Detta har hänt en morgon tidigare men då var det tidigare och jag var lite halvförkyld. Hon kom ut på balkongen arg som en uppretad tiger. Och gå någon annanstans och hosta, du väcker oss. Då var jag på väg att svara, med tanke på hur du ser ut förstår jag att du behöver din skönhetssömn. Men det är klart det hade nog hjälpt föga. Ingen annan säger något och det säger kanske det mesta om denna dam. Så om ni skulle hitta en ensam kille imorgonbitti ute i skogen vid roddklubben, så är det lungt då är det bara jag som tar mitt morgonbloss och i skogen lär jag väl inte störa någon i alla fall. Nu ska jag återgå till min soppa och bullbak. Dom har jäst färdigt nu. Ha en bra dag!

Onsdagkväll

Jag var ute med hunden nu ikväll efter innebandyn i Munka. Kom att tänka på om hunden hade fått rumsarrest, hur hade det gått? Ganska snart slog det mig att det blivit som målvakter i ishockey när dom blir utvisade 2 eller 10 minuter. Målvakterna slipper själva och sitta av utvisningen. Vad det gäller hunden måste han ut, annars kan det bli problem. Innebandyn gick som vanligt. Förlust och målskytt. Det är det här med vanor. Dålig vana att förlora och bra vana att göra mål. När jag cyklade till stan ikkväll så slog det mig att den gången vi vinner då blir jag mållös, men inte mig emot. Och på tal om matchen, så var det debut för mig ikväll som lagkapten. Jag fick vikariera som det när ordinarie var skadad. Men jag skötte mig bra, det tyckte i alla fall domareteamet. Det var allt jag hade för stunden. Nu ska jag och hunden gå och äta korv med bröd. På återhörande mina kära läsare.

0-0.

Jag var och såg Rögle-Brynäs igår. Det slutade med 0-0 efter periodsiffrorna, nej vänta nu det behövs ju inte. Men 0-0 det var ju inte det jag hade betalat entré för. Ändå lite speciellt eftersom det var min första 0-0 match jag såg live. Som jag brukar säga varje match lever sitt eget liv. Det var ändå lite positivt. Lätt att komma ner och få plats på läktaren och lätt att ta sig upp i pauserna när man skulle ut och lufta sig. Nackdelen var att ibland satt sig ståplatspubliken ner och man skulle ibland behöva hoppa över folk för att komma fram. Stöter man sedan till något då fick man sig en knuff tillbaka. Rätt så onödigt med det betendet. Annars kändes rinken mindre och spelarna större, men det var bara min egen känsla eftersom jag inte varit i Lindab arena sedan i våras. Det finns väl tillfällen att återkomma denna säsong till arenan.

Soprummet

Imorse var jag nere i soprummet och skulle kasta sopor. Då såg jag att det hade inkommit nya grejer på lagret. Denna gång två par skor. Shit alltså, snart kan hyresvärden anordna loppmarknad i soprummet. Det är snart allt mellan himmel och jord. Tyvärr är det bara som så att den typen av grovsopor inte ska sättas i soprummet och i slutändan drabbar det bara oss alla hyresgäster negativt eftersom det uppstår extra kostnader för hyresvärden. Det handlar om att ta ansvar, det fixar tydligen inte alla. Fotbollsgalan igår var väl ingen jättehit precis. Rätt så väntade pristagare över lag. Det jag reagerade på var att Caroline Seger i Linköping som fick diamantbollen inte verkade gilla Adam Alsing, det var bara vad jag tror. Hon var rätt så kort mot honom. Viss del av humorn verkade inte heller fungera, utan blev mest en droppe i havet. Idag återstart i elitserien, Rögle-Brynäs och för första gången denna säsong tänkte jag infinna mig på arenan. Hoppas på det bästa.

Avkopplingsdag

Så måndag igen. en lugn måndag. Hade tänkt ta igen mig idag och vila upp mig. Det har varit full rulle i helgen. Innebandymatcher både lördag och söndag. 5 matcher i lördags och 1 igår. Tidiga mornar både lördag och söndag. Dessutom ett extra pass fotbollsträning med ett par kompisar och min broder igår. Därför tänkte jag mest bara slappa idag. För kroppen behöver återhämta sig också. Jag har kännt att min gamla magkatarr har börjat spöka igen. Jag fick firat fars dag igår också och blev bjuden på fika. Mycket hemmabakat. Trodde inte det skulle bli så länge, men cyklade ifrån pappa ca 23:00. Jag har ingen körning idag heller och det är rätt bra. Ha en bra dag!

Hundens version av ring så spelar vi.

När det är lördagsmorgon brukar jag och en del andra lyssna på "ring så spelar vi" i P4. Idag skapade hunden en ny version av detta populära program. Nämligen "ring så promenerar vi" Det gjorde vi också, både ringde och promenerade. Men det var inte riktigt hunden som ringde utan jag ringde hans matte. Som till råga på allt sovit lite för länge. Hon skulle ju vara hos pensionärerna inom hemtjänsten 07:00. Så mitt erbjudande passade som "sickans basker" i Jönssonligan. Passa precis. Klockan nio var vi ute och då kändes det som förmiddag för mig. Nu är det i alla fall förmiddag och mina inköpta tidningar är lästa, fikan står på bordet. Så jag får återgå till detta. Innan jag ska med bussen. Jag ska ut med vovven i mellan. Hoppas alla får en fin lördag.

Lördagmorgon

God morgon! Klockan är nu 06:40. Här sitter jag i tidiga morgonstund. Precis startat ett parti poker efter avslutad frukost. En stabil frukost med tre mackor, kaffe, juice, yoggi, ägg, potatissallad med skinka och rostad lök. Det toppat med kiwi som jag fick igår. Ringde precis min moder och erbjöd mig att gå ut med hunden på morgonen. Jag har sovit på soffan och vaknade 05:50 så då kan jag lika bra gå ut med honom också. Ska ju iväg till Strövels sedan och döma innebandy. Det blir en lång dag idag på alla sätt. Så nu flög jag på den första poker frirullen. Inget annat att berätta? Nej inte för tillfället. Ha en bra dag!

Cykla och handla.

Idag skulle jag till Maxi. Jag skulle handla middag och något annat lite. Tänkte jag behöver inte ta med min väska för så mycket ska jag inte handla. Okej tänkte jag och cyklade iväg. Det är ändå rätt snabbt gjort. På vägen dit var jag inom Outlet affären som innebandyförenigen har. I affären befann sig min kollega och jag stod och pratade med honom. Kom in i affären 14:00 och klockan var över 14:30 när jag susade vidare. Aja ingen fara tänkte jag, det går fort och handla. Jo tjena. När jag var på väg hem hade jag handlat mer än jag tänkt. Det var bröd, pålägg, middag, Olw och juice. Det blev mer en storhandel och en kasse full. Dessutom en påse Olw och hushållspapper som jag lastat på pakethållaren när jag cyklade därifrån. Då hade klockan blivit 15:15. På vägen från Maxi tappade jag min påse Olw och hushållspapper, som en hjälpsam kille var snäll och plockade upp och gav mig. Sedan slutade med att jag var inom mamma, katten och hunden på fika. Nu är klockan mer över halv fem och någon middag har jag ännu inte fått. Så kan det gå när man ska handla en torsdagseftermiddag och inte ha så mycket.

Onsdag

Jag var idag på väg till Munka och match i Englaligan. På vägen ut passerade jag två platser som jag var nyfiken på var dom låg. Det ena var på platsen mammas vän köpte batteri till hennes bil och det andra platsen var där ägarna av trafikskolan jag utbildar mig på deras gård. Jag hittade båda två. På vägen till Munka såg jag en släpvagn utanför med Berntsson på och på hemvägen en övningsbil stå också utanför. Med nummer två på, alltså min "övningsbil". Matche förlorades på nytt. Trots allt har vi roligt och spelar bra. Domare i denna match var blivande kakmonstret. Ja han skrev så i sin supporterblogg efter Luleåmatchen som Rögle vann. www.fanblog.roglebk.se Han och hans kollega svarade för en bra insats ikväll. Det berömmet var faktiskt ömsesidigt då han efter matchen säger till mig att - " tänk om alla kämpat som dig" Roligt att höra. Kan tillägga att vi var 5 stycken ikväll. 6 stycken med målvakt. Lustigt att det här hör ihop som kommer nu. Speltid - Självfötroende - Producerar. Förra säsongen gjorde jag 1 mål på 21 matcher och denna säsong är jag med kvällens balja uppe i 4 på 6 matcher. Nu ska vi bara börja vinna lite så blir det riktigt bra. Djurgården gav bort 55 minuter mot Assyriska i kvällens kvalmatch till allsvenskan, hette det i TV 4 intervjun. Hade det att göra med att efter segern mot Kalmar i söndags, så hade man tagit sig till kvalspel istället för åka ur. Och det skulle man fixa. Alla var nöjda och belåtna. Ja och så står man här med att försöka vända 0-2 till nytt kontrakt på söndag. Det var kanske inte så simpelt med kvalspel trots allt??!! För övrigt hoppas jag min moder ger sin katt ett par dagars utegångsförbud eller rumsarrest om ni så vill. Idag när hunden och jag var ute så sprag hon rätt ut på gatan och om inte två bilar som kom så i alla fall en. Du ska vara rädd om dig lilla kisen. Sov gott hund som katt eller människa.

RSS 2.0