Stockholslagen och domslut

Jag ska sluta tjata, försöka i alla fall. MEN jag blir så upprörd när vissa domare hela, hela tiden dömer till Stockholmslagens fördel. Gång på gång på gång. Som alla säkert vet har jag tjatat om AIK:s fördelar dom får. Det är straffsparkar som AIK själv får, det är straffsparkar AIK slipper undan. Ja listan kan göras lång. Vi har Djurgården som undkom en straffspark hemma mot HIF i somras. I lördags mot Örgryte fick dom själv en straffspark som var ungefär i stil med den HIF skulle haft. Igår hände det igen. På Olympia. Jag har sett matcher som ideellt arbetande publikvärd utan en krona i lön, som har blivit sabboterade av domaretrion som har ett arvode man bara kan drömma om. Lägg därtill körersättning och traktamente. Här offrar man en helkväll eller eftermiddag plus resekostnad och man får detta tillbaka. Jo jag vet allting är diskutabelt. Om det bara varit det. Matcherna mot GAIS (två konstiga utvisningar), BP (deras 0-1 mål 2-3 meter offside och dessutom gör man 1-1 som felaktig vinkas av för offside) och Örebro (1-1 mål felaktig avvinkat för offside) Jo som sagt igår hände det igen. Matchen på Olympia var 37 minuter gammal när Sundin så gott som är igenom och blir drgaen i armen, ingen frispark såklart utan istället vänder spelet och DIF gör 0-1. Sedan var det god natt. I andra halvlek blir Sundin nästintill nedtryckt utan frispark. I straffområdet blir Sundin neddragen utan åtgärd. Domaren måtte nog ha något personligt mot Sundin eller har bara Sundin snott Lerjeus flickvän, eller något åt det hållet. Kanske ville Lerjeus stjäla uppmärksamheten som Henke skulle haft i sin avskedsföreställning. I situationen efter spelar DIF backen handboll. Armen långt utanför kroppen och defenitivt ingen naturlig rörelse. Ingen straff. HIF har en sådan straffsituation med hands till men ingen åtgärd. Det är beklämmande. I halvtid använde jag mobilen och wappade. Vad läser man då??? Jo domaremiss (nr 35 789) räddar AIK. Jo då har Örebro gjort 0-1 och målskytten onside. Nej då vinkas han av för offside. Spelaren är onside med 0.7 meter (enligt fotbollskanalen). En halvtimmes spel efter detta ungefär gör AIK 1-0. Matchen slutar 1-1. Man kan ju hoppas att ovan nämnda AIK och Djurgården får äta upp detta på söndag. Ett AIK som hade mage att gnälla att Henke var offside i septembermötet på Olympia, vilket han inte var. Som sagt nu ska jag inte tjata mer om detta. Hoppas det görs något åt det. Att göra om handsituationen till den gamla vanliga vore kanske det bästa och enklaste. Det verkar som dom allsvenska domarna inte är kapabla att göra denna bedömmning. Det tycker jag det visats klart denna allsvenska säsong. Nästa säsong är jag beredd och strunta i att följa allsvenskan överhuvudtaget. Detta förstör fotbollen. Och ni kan ju tänka på vilka jag håller på i sista omgången. Göteborg, Örgryte och Kalmar. Det skulle sluta med att Göteborg rättvisst vinner guld, Örgryte får kvala och Djurgården studsar ner i superettan, tillsammans med Hammarby. Thats it.

Tankar en onsdags förmiddag

Jag skulle bara nämna ett par saker jag tänkt på. Jag börjar med sport och fotboll. Henkes sista match på Olympia ikväll mot Djurgården. Det blir med andra ord hans avskedsmatch. Det blir kanske min sista också. En annan sak är domen som kom i måndags i Sturebymålet. Stureby föresten det var jag på väg och spela en ungdomsmasters tävling i bowling för en massa år sedan. Den dömda killen fick 1 år och 2 månaders ungdomsvård för mord och anstiftan till mord. Min fråga är. Är det vad ett liv är värt i dagens samhälle i Sverige? Rätt skrämmande faktiskt. Dom anhöriga fick livstid. Jag förstår det inte. Och slutligen är det Hallowen till helgen. Ytterliggare ett importerat mög i från USA typ. Men skönt att slippa behöva klä ut sig. Idag gratulerar jag farmor som fyller 90 år. Grattis!

Veckan som gått

Måndag. Jobbat som f*n. Full rulle hela dagen. Övningskörning på förmiddagen. Tisdag. Teori och utebliven träning. Onsdag. Innebandymatch Englaligan, förlust och utgick i paus med en sträckning. Jag lovar jag såg ut som en pigg nittioåring. Torsdag. Hjälpt mamma. Innebandyträning på kvällen, bättre i benet, mycket stretchning. Rögle får en poäng i Gävle, förlust i sudden och Brendheden skadas borta ca två månader. Brynäsbacken stängs av. Fredag. Hämtat min brorson och min broder. Lagat mat och umgåtts med familjen. Imorgon. Innebandytunering i Ängelholm med samling 8:30. Söndag. Döma innebandy Ängelholm, samling 11:15. Ja det går i ett med andra ord. Roligt att ha att göra. Emellanåt hinner jag med lite läsning också i mina böcker. En roman och en nutidshistoria. Nej snart dags och kolla lite på TV, innan sängen kallar. Önskar en bra helg!

Ny karriär

Så har jag kanske inlett en ny karriär. Igår var jag och dömde mina första matcher i innebandy. Först tre matcher på liten plan och 2*15 minuter och sedan tre matcher på stor plan 2*20 minuter. Dessa matcher på stor plan skulle jag dömt tillsammans med en annan domare. Men denna domare kom aldrig så jag fick ta dom själv. Lika bra att kastas rätt in i hetluften med en gång. Det gick bra och det var roligt. Men efteråt var jag trött och det var länge sedan jag fick så mycket gymnastik som jag fick när jag skulle hoppa över sargen för att inte stå i vägen för spelet. Det blev en riktig heldag och tacksamt nog fick jag skjuts hem med en förälder. Så där hade jag tur. Annars hade jag fått vänta över en timme på bussen. Nu väntar man på spänning med nästa uppdrag.

Fortsätter på samma linje

Jag fortsätter på samma linje som innan, nämligen vad som inte tillhör vanligheterna. Denna gång är det Rögle som kommer på tal. Andra raka segern och på bortais. Det har vi Röglefans inte varit bortskämda med på sistone. Det är rent ut sagt gottepåse. Femma i tabellen med 14 poäng. Helt okej. Än är det mycket kvar. En liten parantes, jag tänkte på imorse när TV:n stod på canal plus SF. Dom visade Emil i Lönneberga. Hade inte den killen typ ADHD?? Sov gott!

Mellberg och jag

Så ja. Vad skönt. Precis pratat med innebandyföreningen som jag ska döma för i helgen. En sten föll från mitt hjärta. Nu känner jag mig inte så vilsen längre. Jag fick reda på tid, plats och dag. Så nu är jag lugn. Angående rubriken jag har. Jo så här är det. Igår när svenska fotbollslandslaget avslutade VM kvalet med vinst mot Albanien med 4-1 gjorde den jämn gamla och skäggiga Mellberg två mål. Men till ingen nytta och det hör inte till vanligheterna att goda Mellberg gör två mål. Likheten med mig är, ja för jag är inte skäggig. Att även jag gjorde två mål i förlustmatchen mot Kung Fu bandy, vi låg under med 2-0 och jag lyckades ta oss in i matchen med både 2-1 och 2-2. Det hör inte heller till vanligheterna och målen var till ingen nytta. Men vi kommer igen var så säkra. Och dessutom har jag tripplat målskörden från förra säsongen då det blev ett mål på hela säsongen. Denna säsong har det blivit tre på fyra matcher. Oj jag är het ju. Tacka fan för att jag hade 37.6 i temp när jag la mig. Det var allt för nu.

Kall morgon

God morgon! Det är kall morgon idag. Jag kollade på hd.se då var det -2 grader. Preecis när jag gjort detta kom min granne ut påä balkongen och sa det var + 0,4 grader. Jag svarade med "så bra då kan jag lägga en tröja ju" Men det är skön luft, så här 09:15 på onsdagsmorgonen. Idag ska jag avsluta städningen, ev fiska och lira innebandy ikväll. Match mot Kung Fu bandy. Snart måste vi vinna. Sista VM kval matchen idag. Sverige mot Albanien och Portugal mot Malta. Tja större under har hänt eller vänta....... nej det har det inte. Så dags att gå upp i värmen. Ha en bra dag.

Slut för i år.

Då har jag dömt min sista fotbollsmatch för året i alla fall utomhus. Kvällens möte mellan ÄFF-Förslöv/Grevie flickor 14 slutade systerligt 1-1, vilket också var resultat i kaffevilan. Och kallt som bara den var det och med en mindre förkylning i kroppen, så blir det nog en skön nattsömn. Under matchen satte jag nog personligt rekord i offside avblåsningar, ibland till hemmalagets stora förtret. Bara det att offsiden i bästa fall låg på en meter. Men ganska svårt för mig när det är mörkt och elbelysningen på, för jag har inte världens bästa mörker seende. När jag väl fått körkort får jag ge fan i att köra i mörker. Ska göra nytt syntest och kanske behöver jag starkare glas. Nästa säsong önskar jag mig uppstädat domarerum och med varmvatten. Antagligen har vi varit så dåliga i matchen så vi får duscha i kallvatten. På sommaren går det an, men som idag var det inte speciellt tillfredsställande. Men man kan ju inte få allt. Det var min 42:a match för säsongen, nu är det dags att gå i vinteridé. Nu tar innebandyn över, både spelmässigt om domaremässigt. Mot nya djärva mål. Tack ÄFF för den gångna säsongen och tack till alla andra besökande lag och ett speciellt tack till domareansvarig i ÄFF. Väl mött nästa säsong.

Dagen efter

Så här dagen efter den underbara Rögle segern och den bisarra Sverige förlusten har det lugnat ner sig en aning. Jag är inte så bitter som det lät igår. Treots at jag vidhåller mina åsikter. Och dels förstår jag att det hade blåst före vid 0-1 målet. Fast egentligen var det inte det det handlar om, utan att bollen inte var över linjen. Danskarna ska inte tjäna på att vinka med armarna och sluta spela. För då är fotbollen illa ute. Bollen var fortfarande spelbar, det var det som var relevant. Plus alla andra avblåsningar som är skumma, men skitsamma. That´s it. Det är ändå inte här Sverige förlorar VM platsen. Och nej vi ska inte kalla det fiasko. Det var det som utspelade sig vid EM förra sommaren, det var fiasko. Angående Rögles match, så ska jag inte heller bry mig om all skit som skrivs i media. Inte mist med tanke på att Rögle är och kommer vara elitseriens fula ankunge. En seger är alltid en seger. När det gäller domaretillsättningen i dessa matcher, så tycker jag att det är denna typen av domare där man ska använda sig att fyradomaresystem och inte att dom mest erfarna och rutinerade ska döma tillsammans. Man kan ju hoppas domare Försström kan se matchen i efterrhand för han kan inte ha sett matchen på isen??? Eller? Nej nu ska jag sluta gnälla, men jag vill bara ha en rättvis jämn bedömning för Rögle, något som för tillfället inte existerar. Rögle får ett par lediga dagar, kan nog behövas. Vila slitna kroppar är aldrig fel. Slutligen skulle Malta kryssa mot Portugal och Sverige vinna sin match och ta play off platsen, då ska jag personligen gå till Köpenhamn. Är det ok att ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör?

VM chansen som försvann med besk eftersmak.

Grattis Danmark till VM platsen. Skönt att ni måste ha denna tur och dessa domslut med er för ta er dit. Måtte det gå åt helskotta för er i VM. Personligen kommer jag inte hålla på Danmark i VM. Möjligtvis som i hockey när man följer MIF. Hålla på deras motståndare.

Tack också till en totalt usel domare som knappt vågade döma till Sveriges fördel. Var dom rädda för att få en dansk huligan efter sig?? Hade man konspirationsteorier innan, lär dom inte vara färre nu.

Nej så surt att förlora denna match, dels mot ett sämre lag och dels att domaren ska sätta sig själv i centrum. Men men, sådan är fotbollen. Håller en tumme för Ungern nu.

Däremot är jag imponerad av Rögle som gör en över lag fantastisk bortamatch mot MODO och vinner med 3-2. Som vanligt vann ju inte Rögle rättvisst enligt TT. Men det skiter vi som kan idrott i.

Slutligen, är det inte en vacker bild detta??swedbank


PS Tack D Roth på HD NST där jag tagit bilden ifrån. DS

Cykelflyg

Vad gör man en fredag då man blivit ledig. Matchen jag tilldelats från början bytte jag med en kollega och matchen jag skullke haft istället flyttades. Dessutom cyklade man hem från sin broder tidigare än beräknat? Jo förutom att man cyklar 12 km fram och tillbaka, så tar man en extra tur ut om flyget vid mörkrets inbrott, det blev 13 km extra men gjorde mig välmående. Sedan jag flög första gången ner på en charterresa ihop med en polare så har jag mer eller mindre älskat att flyga. Och jag är nästan sjukligt intresserad av flyg och allt vad det innebär. Så därför var det rätt häftigt att se flyget lyfta från en annan position än ombord på flygplanet. Man kunde hur säkerheten, bränsle med mera kollades innan planet lyfte. Det ser man aldrig ombord. Jag får väl snart ut och flyga en dag. Jag cyklade dom 6.5 km hem med ett leende. Och fikan smakade bra när jag kom hem.

Par saker om idrott. Den typen av förluster Rögle gick på igår, är den typen av förluster som oroar mig. Så pass att jag är nästan säker på ny förlust imorgon mot MODO borta. I bästa fall poäng. Blir det ett bra resultat imorgon blir man hoppfullare mot Djurgården i nästa match. Hoppas, hoppas.

Jag pratade med en annan kompis idag. Han påstod att hade han inte fått en dotter, hade han spelat i Bowlinglandslaget. Förmodligen ja. Och hade jag börjat döma fotboll vid 18 års ålder hade jag nog dömt champions league om något år. Ja ni förstår va??

Imorgon är det matchen med stort M. Danmark-Sverige. Lite prestige står på spel för min del. Eller prestige och prestige. Jag sa efter matchen mot Ungern att nu kommer Sverige gå till VM. Än är ingen dörr stängd.

Sov gott!


Hos tandläkaren

Frdedag eftermiddag och jag var på besök hos tandläkaren på Folktandvården. Lite nervös var jag innan jag skulle gå dit. så väl på parkeringen gjordes korstecknet och för att gardera mig så sa jag till min nya tandläkare -du om man betalar 100 kr extra så hittar ni inga hål va? Det räcker inte med hundra sa tandläkaren, en tusing får du räkna med. Oj då tänkte jag. Sedan kom vi båda på att det kunde bliu dyrare om jag inte sköter mina tänder. F*n kunde gott. Dom fotade mina tänder. Problemet var att det jä*la inte lätt att säga omelett. Men korten blev bra och inga hål hade jag. Som bonus tog hon bort lite tandsten också.

Jag betalade 150 kr så jag kom billigt undan. Och glad när  jag gick därifrån. Skönt att ha det gjort.

Sport, sport och lite sportHär sitter jag och funderar på Rögle ikväll. Gath fortsatt avstängd en match till. Tärningen är kastad. En match för tacklingen en match för namnet.

Erkärds ska spela anfallare i mot Skellefteå i en sk "checking line" som ska matchas mot Skellefteås bästa femma.  Aldrig fel att prova något nytt. Mer om detta hittar ni här och för övrigt en intressant blogg att läsa. En som kan se ishockey lite mer "objektivt" än mig.

http://fanblog.roglebk.se/?p=1395

Finns mer att läsa om och inför matchen mot Skellefteå på www.roglebk.se  Än så länge har jag inte lärt mig att länka via internet ännu, men ska försöka lära mig det.

Annars drar det ihop sig till avgörande derby landskamp på Parken i Köpenhamn mellan Danmark och Sverige. Det snackades om på sporten om danskarnas svar på tal angående vad Zlatan hade sagt. Alltså ärligt talat och helt seriöst var det verkligen svar på tal?? Ja ska danskarna vara lika lama på planen på lördag så har Sverige en hyfsad chans.

Jag tror för övrigt på följande startelva. Mv Isaksson. Backlinje Nilsson, Mellberg, Majstorovic och Bafari. Mittfält centralt Källström (O) Svensson (D) och kanterna Elm och S Larsson. Anfallare Henke och Zlatan.

Man kan ha tanken också att spela med Elmander som mittfältare på höger med tanke på han är snabb och löper mycket. Alternativet kan också vara Holmén på vänster, men han är mer defensivt lagt. Och Sverige måste gå för en offensiv.

Matchen sänds för övrigt på Kanal 5 och inget annat! Avspark 20:00, sändningen börjar 19:15

När det gäller TV sändningar så visar canal plus matchen Linköping-Frölunda och inte HV 71-Färjestad. 18:45, nedsläpp 19:00. På tal om hockey finns följande odds att hitta på matchen i Lindab Arena 1. 2.15 X 2.50 2. 2.50

Det var alles från mitt lilla udda blogginlägg.

Nu ska jag gå och se om jag får in Canal plus SF film. Ha en bra dag!
Grattis

Hej! Idag den 7/10 och i all städ och tvättröra så tänkte jag skriva ett par rader. Men inte alltför långt, utan jag bara säga Grattis hunden Jeppe på 13 års dagen. Från Pontus och katten Ronia. Vi ses i eftermiddag. Ha en bra dag! Må väl!

Sport

Då var man hemma i skåne igen. Allt bra. Igårkväll när jag kom hem såg jag Rögle ta tre välbehövliga poäng mot Timrå. Ingen toppmatch precis men så länge poängen rullar in kan det kvitta. Dessutom anser jag att spela utan att vara på topp, är en styrka i sig. Man kan ju själv tänka när pp spelet fungerar, effektiviteten finns där tillsammans med en bra offensiv. Ja det är bara att gneta på men det är 49 omgångar kvar. Att det är så många omgångar kan ibland vara skrämmande. Och tur och otur jämnar ut sig. Det för mig en på nästa grej. IFK Göteborg gör 2-1 i derbyt mot GAIS på matchens sista spark. Det har varit mycket "sista sekunden mål" för Blåvitt. Vilket gör att dom är med i guldstriden. Flyt eller inte, moral eller inte. Tja. Det är kanske som så att AIK skjuter hem guldet i slutsekunderna mot Blåvitt, det vet man aldrig. Men så kanske det blir. Så då får Göteborg det i nacken istället. Att AIK har haft flyt med domsluten behöver man inte vara expert för att begripa. Jag har nämnt det innan. I söndags hände det igen. Två straffsituationer, varav den ena är lite väl mycket straff för att inte blåsa. Men det gjorde inte den AIK vänliga domaren, utan friade. Samma domare som blåste straff för AIK i cupsemin mot Häcken och i allsvenskan mot BP. Ungefär liknande situationer friar han för till AIK:s fördel mot Elfsborg. Mystiskt det här... Hur tänker man, hur resonerar man?? Jag kan nästan lägga en tjugolapp på att händer det i andra straffområdet blir det straffspark. På tal om mysterium... Det får man väl anse Frölunda hockey är. Tredje raka förlusten och 2-6 hemma mot Luleå. Ska Dahlén bli säsongens första tränare att gå??? I veckan blir det ny omgång av elitserien och VM kval i Danmark. Spännade.

Strömlös i Halland

God kväll! Här sitter vi i stugan uppe i Halland. Med två tända ljus på bordet och strömmen som försvann för tio minuter sedan. Antingen har vi slösat med strömmen, annars har vår helgvärd inte betalt strömmen, vil,ket är lika troligt som jag varit på gudstjänst idag. Annars är det på grund av blåsten som elen försvann. Det konstiga var att jag för ën timme sedan under travsändningen påtalade att tänk om strömmen går... Nej det är ingen risk för alla ledningar ligger under marken, fick jag till svar. Hm ja här sitter vi. Annars har det varit en heldag. Vi har varit i Älvsered, dom hade öppet till 16. Det hade mamma tagit reda på och 11:30 var vi framme. Bara det att varuhuset öpnnade 13:00. Det hade lilla mamma inte tagit reda på. Vi var på Net on net och Gekås. Det inhandlades välbehövliga kläder och annat som vi behövde. På hemvägen köpte vi pizza och hamburgare till oss och mosbricka till chauffören. Hemma åt vi med god aptit. Nu kopplar vi av och har det gott. Slutligen kan jag tala om att strömmen är tillbaka. Förhoppningsvis för resten av vår vistelse.

Hockeytankar

Så gott med en Rögle seger. Och Penker fick hålla nollan. Suveränt. Det gläder mig, men jag är knappast förvånad. Nu gick Rögle upp på en sjundeplats. Igår eftermiddag lyssnade jag på radion och radio Malmöhus. Under nyheterna så läste nyhetsuppläsaren upp följande nyheter: Sport och ishockey. malmö har återfått sin amerikan McLean. Hmm tänkte jag för mig själv. Skulle det inte handla om hockey? Också pratar dom om Malmö?? Ja dom är för roliga tänkte jag och småskrattade för mig själv. Nu är det fredag och ingen blåst, men nu kommer regnet så jag ska gå upp. Ha en bra dag.

RSS 2.0