Mr Strulberg

Tisdagmorgon. Allt bra hittills. Jag säger Grattis till min broder som fyller 37 år idag. Hoppas du får en bra dag. En bra dag hade jag nog inte i söndags. Jag dömde fotboll, första matchen mellan ÄFF-Munka Ljungby var en lugn tillställning. Lite gnäll men det får man ta. Ingår liksom i arvodet. Efter matchen muttrar den ena lagledaren "det var så dåligt så dom kunde stanna hemma" Detta fick jag naturligtvis till att "tack ska du ha domaren, så dåligt så du kunde stannat hemma" Jagt frågade lagledaren senare om jag hade hört fel. Det hade jag också. Det var hans lag som varit så dåligt så dom kunde stannat hemma. Som en extra övertygelse klappade han mig två gånger på axeln. Matchen efter mellan ÄFF-Skälderviken sju manna. Dessa luddiga regler med i gång sättandet vid inspark och utspark. Diskussionen pågick mitt i matchen, varvid jag svarar "jag ska förklara sedan" Inga problem för Skälderviken. I slutet på matchen vid ställningen 0-6 så går en lång utspark över mitten och Skälderviken får ett friläge, men inget mål. Jag hade varit konsekvent i matchen och varit likgiltig på båda håll. Efter matchen kommer ÄFF:s lagledare fram och säger Tack. "Du missade det här med utsparkarna ett par gånger" Jag förklarade lungt och sansat hur jag uppfattat regeln. Då fick jag följande ord slängt i huvudet på mig, då han nästan skriker i örat på mig "lär dig reglerna" Jag hittade ingen penna och skriva matchrapporten med så jag gick in i klubbhuset och fyllde i. Dessutom ville jag inte ta mer skit från någon och för att inte säga något fel, så gick jag in där. Tog en diskussion med domareansvariga och jag hade fel. Det kunde jag ta, inga problem. När jag påtalade vad som sagts fick jag medhåll av domareansvariga. Att sådant betacka hans sig för. Så skulle inte en lagledare uppträda. Genast blev jag varm i själen. Igår skulle jag övningsköra 11:40. Men vilade på soffan och vaknade vid 11. Ringde ner till trafikskolan bara för att jag säkert skulle köra. Det skulle jag. Så dags att stressa lite. Någon minut senare ringde min körlärare och sa att hon hade en tid senare på eftermiddagen. Så var min måndag räddad. Förutom att jag igårkväll skulle tvätta mina domarekläder och trodde jag tittat så noga, men det hade jag inte. Någon skulle tvätta 22:00. Så när jag kom ner och skulle hämta min nytvättade tvätt möttes jag av kläderna i korgen, plaskvåta som jag vrida när jag kom upp. Och korgen utanför dörren. Jisses vad jag lyckas med det mesta. Idag kalas hos brorsan. I eftermiddag. Sedan ikväll spelar Rögle borta mot Södertälje. Hoppas dom vinner annars får jag svårt att sova inatt. Nu ska jag se till och få en positiv dag.

Kort och koncist

Domareutbildning innebandy igår. Det var himla skoj. Och så mycket man lärde sig. Bra kursledare som höll i det. Engagerad, pedagogisk och bra på att lära ut. Rögle förlorade med 4-2 mot HV71. Så bitter jag var igårkväll efter det. Men nya tag på tisdag, hav tålamod poängen kommer. Idag match igen. Brorsan och en kompis lirar match i Eslöv, hoppas det går bra för dom. Ha en bra söndag!

Torsdag och fredag

Så var det det sen fredagkväll. Ikväll har jag haft P14 match mellan ÄFF-Förslöv/Grevie i mörker och i elljus. Mitt eget svaga mörker seende blir avslöjat som bara den. Men allt lungt. Under dagen var vi och handlade, mamma och min broder och jag. Min broder gick igenom dvd lagret på Maxi, men det totala dvd summan slutade vid fem. Hans totala samling är väl på....... tja tresiffrigt. Jag sa till honom att om du ska fortsätta samla dvdfilmer får du ha en större lägenhet. Men jag vet ej om han höll med. Mamma skulle inte handla något och inte jag heller, men ändå fyllde vi en kundvagn tillsammans. Pengarna rullade. Något annat som rullar är bilar, vi såg en bil som är till salu på parkeringen längre bort. En bil mamma och jag är lika förtjust i. Vi får väl se vad som händer. Sedan besökte vi min andra broder och min andra broder blev hemskjutsad och han tog den stora hunden med sig tills imorgon. Så är det ibland. Rögle startade elitserien 09/10 med att pressa regerande mästarna Färjestad borta, men ändå fick man ge sig med 2-1. Imorgon hemmapremiär mot HV71. Då ska Rögle inte avgöra på spark som tidigare på året. HIF tog en väntad seger mot guldkandidaten AIK. Segern helt i sin ordning och knde varit större. Att den var väntad, menar jag med att ända sedan kompisar och jag pratat om denna matchen har jag varit övertygad om HIF seger. Och det brukar gå bra för HIF mot AIK på Olympia. Läste i HIF blade i en intervju med AIK målvakten Örlundh som menade att förra årets match på Olympia avgjordes via en domaretabbe. Så var inte fallet och det borde Örlundh förstå om han kan regelboken. Men annars är det till att vara långsint, eller?? Henke avgjorde då och han avgjorde igår. Nu lär han bli uttagen till Danmarksmatchen i VM kvalet. Om han ska spela eller ej, där har jag ingen åsikt och skönt att slippa bestämma över det. Det överlåts i goda händer till Lars-Roland. Strunt samma vem som lirar, bara Sverige vinner matchen. Nu snart är det läggdags och imorgon är det utbildning. Först en god natts sömn bara. Slutligen igår hade jag en vilodag när det gäller motionen, ikväll var kjag piggare i benen efter matchen. Ska man vara så pigg som ikväll efter en match, ska jag ha vilodag oftare. Ha en fin helg

Målskytt till ingen nytta

Onsdagen en dag med mycket händelser. Förutom det vanliga med tvätt, städ och teori, så var det annat också. Promenaden med hunden stannade upp ett par minuter då han vägrade gå vidare. Han satt i godan ro på backen och käkade gräs och när jag skulle dra med honom så vägrade han. Han tittade på mig och jag kunde tänka mig hur han kunde sagt att du får vänta, ska bara äta lite mer gräs och gjorde sig ingen brådska. På kvällen hos min broder när jag satt och läste. Så min broders hund var pigg och på bra humör. Hans husse satt och åt middag och han tänkte väl att jag får roa mig med något. Facket i min väska var öppet lite och hunden lyckades öppna ytterliggare en bit, fick tag i påsen där jag hade en dit daim i och nästan på väg mot sovrummet kom jag på honom. För att fem minuter senare fortsätta rota och få tag i påsen med med varsin vaniljsnurra som jag och hans husse skulle ha till kaffet. När han inte fick det så mest han blängde på mig och tyckte väl jag var allmänt taskig. Vi spelade vår tredje innebandymatch i Englaligan. Tyvärr förlust trots supportern på läktaren. Jag gjorde första målet och första assisten för säsongen, men till ingen nytta. Vi gör en bra match stundtals men ibland stressar vi upp oss och det blir sämre kvalitet. Men vi kommer igen. Sedan följde jag med min broder ut med hunden innan jag cyklade hem i skaplig motvind. Jag sov gott i natt efter en händelserik dag.

Lite övrigt

Så var det onsdag. Snart halva veckan gått. Zlatan blev historisk med fyra mål i sina fyra inledande matcher. Det är rätt mycket Zlatan nu men det kommer man inte ifrån. Och så som den killen presterar så blir det mycket om honom. Så är det bara. Idag ska jag hinna med städ, fiske, promenad och lite teori. Match ikväll i Englaligan mot Ankan. Annars allt lungt. Nu ska jag ner och kasta en halvtimme. Ha en bra onsdag!

Sport, domslut och sluttjatat

Ett par tankar bara. Jag börjar med fotboll. AIK vann hemma mot Örgryte med 3-0. Siffror som för övrigt inte speglar matchbilden, men det kan man skita i. AIK gör 2-0 på en solklar straff. Ett par anfall senare blir ÖIS Källander omkullvräckt av Örlundh i AIK målet solklar straff och EV varning men signalen uteblev och AIK kunde defilera mor slutsignalen. Jag funderar på detta under återstoden av matchen framför TV:n och kunde inte släppa det. Gör man skillnad på andra lag och AIK? Svar Ja om jag får frågan, är förövrigt ganska uppenbart. Är dom allsvenska domarna för fega för att blåsa en straffspark till bortalaget på Råsunda? Vet ej, i så fall är dom i fel yrke. Tilläggas är att vid en eventuell varning på målvakten hade målvakten varit avstängd på Olympia på torsdag. Jag vet inte om det hade något med att domaren friade. Men det är inte mycket att diskutera och det börjar bli lite mycket sådant nu och det kommer vara förödande för svensk fotboll. AIK:s straffskytt Mr 100% M Jonsson sa i intervjun att det var AIK säsong i år. Ja skoja papegoja det är och det har alla inblandade funktionärer hörsammat?! Ja man börja undra och ibland talar bilderna sitt tydliga språk. Lägg därtill en straffsituation mot Häcken förra omgången (ingen straff), AIK tveksamma straff i cupsemifinalen och mot BP i allsvenskan (tveksam straff igen) Sådana domslut underlättar för ett lag i serieledning. Nu ska jag sluta tjata om det. Och på tal om att tjata har jag snart nått aftonbladets klass. En viss bloggande Ros har nu i veckor skrivit negativt om dom tippade bottenlagen i elitserien. Lite bla bla bla bla bla. Idag när jag läste på deras hemsida, fann jag rubriken "Nu eller aldrig Leksand" Och fortsatten med denna text under, "Bottenlagen i elitserien är svagare än någonsin, vilket bäddar för avancemang för Leksand och AIK" Ja då säger vi väl. Rögle och Södertälje välkomna tillbaka till allsvenskan och grattis AIK och Leksand till avancemanget. Så alla nöjda, nu kan folk sluta tjata i alla fall. Förövrigt blir det inte Luleå-Djugården i SM final???

Införe ishockeyn

Ja ska vi börja med lite sport. HIF förlorar borta mot Halmstad igår och inget att säga om det. För det var lika väntat som att det blir julafton varje år. Att sedan HIF kanske förtjänar en poäng, man har något friläge och två skott i trävirket. Men så är det. Visar man för lite glöd och vilja och spelar som man gör då kan det ta ut sig jämnt med otur. För trots ett passivt HIF som det tjatades om på TV 4 igår (för övrigt så mycket tjat om det så jag stängde av ljudet) och att man var loja, så skulle man kanske i ärlighetens namn talat om hur svaga Halmstad egentligen var som höll på att tappa det och den där 2-0 ledningen. Aja nog om det. Rögle svarar för ett perfekt genrep när man bortabesegrar Frölunda med 3-1. Jag vet, det var en träningsmatch. Men man pratar om att Rögle floppat på försosngen, hur f*n nu man kan göra det när man är så utdömda. Dessutom har folk inte varit sena med att vräka ur sig både ett och annat när man förlorat på försongen. Det jag vill komma till att kan man vara så negativ pga resultaten på försäsongen kan man vara positivare efter ett sådant resultat i Göteborg igår. Eller?? För ärligt talat, vem f*n vet hur elitserien kommer att se ut efter 55 omgångar? Jag vet inte, mina kompisar vet inte, mamma och pappa inte. Min bröder då? Eller min katt? SMHI då...... dom kan ju spå väder eller Rymd Christer... Nej ingen vet man bara tippar och ingen sitter med facit. Experterna vet. Ja ha jo tjena, det har vi ju hört förr. Vilka experter och vad är dom experter i?? För övrigt ett jä*la slösande med ordet experter. Gå till en ortoped om du brötit benet. Jag lovar det är en expert och han har betalt för det också. Jag brukar säga det ibland att dum är jag, men inte dummare än att jag begriper att folk vill ha ner Rögle bl a och vill ha upp gullelagen Leksand, Malmö och AIK. Men dom får göra som Rögle gjorde kvalificera sig för elitserien. Och tänk vad positivt med Rögle i elitserien, så länge Rögle är i eliten lär dom inte stänga serien. Jag ska inte tippa någon tabell, men ska säga som så att: Alla utom ett lag har uttalat sig om slutspel. Ni kan nog lista ut vilket, Luleå ska hela vägen till final, trots man tappat en hel första femma. Hur bra är deras ersättare? Djugården ska bliu topp 5. Men har bara två hyfsade nyförvärv Tjärnqvist och Nilsson*2. Skellefteå har tappat Dimitrakos, McDonell plus någon till. MoDo då? Timrå också tappat en del och fått en del nya. Men än är mycket osagt. På torsdag 19:00 börjar det hela. Det man ännu vet är att jag sluppit höra tjatet om nolltollerans i hockeyn inför denna säsong. Bra att det ska vara det men då ska det hållas länge än till jul och gälla alla lag. Det blir fyra domaresystem,vilket är bra. Om äön inte på alla matcher ännu. Slutligen jag tror inget om Rögle jag bara hoppas på det bästa. Dom brukar inte göra mig besviken alltför ofta. Ska bara skriva en rad om dagens omröstning. Det är kyrkoval idag. Ja jag tänker gå dit och göra min plikt. Om man så röstar blankt så har man deltagit. I eftermiddag är det fotboll ÄFF-Vaslund. Ska kontraktet defenitivt säkras och det lilla hoppet om kvalplats bestå? Vi får se. Ha en bra dag denna röstsöndag!

Oddset

Lördag morgon. Skulle gått ut med hunden. Cyklade upp till familjen, men vår kamrat från andra sidan åsen hade hunnit före. Jag fikade med dom istället. Spelade en lången igår på oddset. Med Mora 3.80, Leksand 1.30 och Sheffield U 1.70. Den gav 8.40 och den satt. Men det jag skulle komma till var att det var en sinnesrubbad trippel. Mora höll på att tappa 4-0 och Sheffield U höll på att tappa 3-0. Leksand var trygg dom vann med 4-0. Min broder sa till mig, tänk nu om du satt 20 kr istället. Mitt svar kom reptilsnabbt. Då hade Malmö gjort 4-4 också. Så nu macka och kaffe sedan iväg. Ha en bra lördag!

Trafik, fotboll, hockey och tillykke

Sensationen är ett faktum en riktig smaskig högoddsare slog in när jag övningskörde med min körlärare. Nämligen att en Ängelholmare kunde och använde högerregeln. Verkligen imponerande. Då finns det hopp. Härligt att skåda. Men jisses vad långt jag kommit med min körkortsteori. Jag är klar med denna. Men körningen återstår en del. Jag övningskör inte allt för mycket privat, ändå har jag inte kört mycket extra på trafikskolan. Man kämpar på. Idag har jag hunnit med löppass, övningskörning, körkortsteori, städning av bostaden och ändå haft tid att koppla av. Härligt väder har vi i staden idag. Satt ute när jag inledde min nya bok, som heter "Under solen med Liza Maklund. Får se om den är lika bra som dom andra hon skrivit. Sa*ans också. HIF förlorade i cupsemifinalen mot ett effektivt Göteborg. HIF bjuder nästan på alla tre målen. Suck. Nu känns fotbollssäsongen som supporter över. Jag skulle följt med familjen och fika istället. Men solen går upp imorgon trots allt. Slutligen så ägnade jag mig åt att hitta räddningsplankor i elitserien till Rögle. Trots sen kväll, nästan natt så hittade jag tre. Timrå, Skellefteå och Brynäs och vips så hade Rögle helt sonika hamnat på åttonde plats. Ja ja lugn och fin. Lite allvar, lite skämt. Samtidigt FÖRSTÅR jag Rögle och dess styrelse att man inte vill äventyra ekonomin genom att handla en massa "på pappret" bra spelare och stjärnor och och ändå riskera åka ur, med röda siffror i bokslutet á la 1996. Jag har slutat tro om Rögle. Det har gått bra. Andra året jag inte trodde något gick dom upp i elitserien. Numera hoppas jag bara på det bästa. Ja ni ser ju. Förra säsongen kvalade dom sig kvar. Så vi får se. Än har jag inte köpt säsongskort, det är talande för Rögle. Det ska spelas om det i alla fall. Slutligen vill jag passa på att gratta kvinnan på andra sidan sundet som fyller år idag. Tillykke som dom säger i Danmark Min lilla katt har intagit sängen, så det ser ut som jag får ta soffan i natt. Natti natti.

Fotbollstankar

Jösses vilken tisdag pokermässigt. Losade på tretal, tretal, färg och stege. Himla skoj. Konstig dag som aldrig kom igång på riktigt?? På väg till stan funderade jag vilket som var värst...... dåliga domare eller dåliga bilförare. Att jag funderade på vilket var att jag var frustrerad efter matchen i söndags mellan HIF och BP. Eftersom BP 0-1 mål föregicks av en solklar offside och ett par andra konstiga avblåsningar till HIF:s nackdel. Dessutom har domaretrion betalt och jag bobbade 4,5 timme idellt och får inte en krona, mer än en dricka och baugette. Jag kände matchen fördärvades av målet och detta var tredje matchen som såg ungefär ut som GAIS och Örebromatcherna. Samtidigt får man inte missa så mycket som HIF gjorde. För att återgå till mina tankar, så i mitt lugna tillstånd kom jag snabbt fram till att det var dåliga bilförare. Igår såg jag en ny specialitet. En trafikant som skulle göra en u-sväng. Det nya sättet att göra en u-sväng bestod av att köra upp på trottoaren och vända. Tänk vilka ideer folk får bakom ratten. Jag kom bakom, men körde inte längre fram trodde trafikanten skulle svänga, trots den uteblev med blinkersen. Till viss del hade jag rätt, den skulle svänga, men inte där jag trodde. Det var det här med steget före ja. Under matchen igårkväll på Stockholms stadion kom ett par supportrar på tanken att det blir bättre för Djurgården om vi hoppar in på plan och hjälper vårt lag. En hjälper Djurgården och den andra hjälper domaretrion, så ska nog Djurgården vinna matchen. Nej det blev inte riktigt så. Istället gjorde man klubben illa och räkningen som kommer ifrån förbundet blir väl inte lättbetald. Att man sedan som Djurgårdare inte tar ansvar utan klappar handen på Djurgårdesmärket när man skattat en motstånadre och blivit utvisad, är inte smart. Inte heller som lagkaptenen gjorde i intervjun till canal plus efter matchen, nämligen att vilja lägga skulden på Malmöspelarens gester mot publiken. Och nej inte så smart gjort av Malmös holländare heller. Moraliskt sett. Lika dumt det, men UTAN att försvara dennes betende på alla sätt. Så sportsligt sett var det ett genidrag, om man nu kan kalla en sådan dum grej för det?. Alla måste ta ansvar, klubbar, publikvärdar, ordningsvakter och polis, supporter till klubbarna och även domarna. Ja alla. Är av den åsikten att matchen skulle inte åtetupptagits igen. En chans fick dom, det räckte inte och dessutom kan domaretrion av oron på läktaren ha lättare att ta ett fel beslut genom att man inte vill göra det hela på läktaren värre. Domarna är bara människor och det är männskligt att fela. Idag har det blivit onsdag, känns som det blir full rulle idag. Allsvenskan i hockey startar idag. AIK-Malmö. Vem håller man på??? Oavgjort efter 65 minuter?! Ha en bra onsdag!

Fotboll och innebandy

Så skönt att kunna andas igen. Satt på nålar när jag såg fotbollen. Eller ja vilken fotboll. Det var det sämsta jag sett landslaget prestera sedan, tja det vete f*n. Hur kan välbetalda fotbollspelare agera så lojt, nonchalant, tafatt och ja man brukade knappt allvar. Men jisses vad svårt vi har att göra mål. Idag fick vi vinna på ett självmål och mot Malta, det är rätt talande. Ingen jag säger ingen får godkänt och det gäller även herrarna på bänken. Domaren såg förövrigt ut som han var dit kommenderad som straff för något. Är det tempo som sniglar måste domarem göra så att tempot blir ännu lägre om nu det går. Hans räddning bestod av herrarna på linjen, dom assisterande. Albanien-Danmark 1-1, hmm. Och Ungern-Portugal 0-1. Nu tror jag nog man kan räkna bort Ungern. Sverige och Portugal slåss om andra platsen eller? Så här ser tabellen ut: 1 Danmark 8 M +11 18p, 2 Sverige 8 M +6 15p, 3 Portugal 8 M +5 13p. Matcher kvar: Danmark-Sverige, Portugal-Ungern. Och Sverige-Albanien, Danmark-Ungern och Portugal-Malta Hur ska detta sluta och har danskarna fått VM frossa redan?? Något annat, innebandyn ikväll gick inte bra. Förlust mot ett gnälligt Torekow. Förra säsongen hade vi en domare per match. Ikväll var dom två och ändå var det betydligt sämre. Fel inställning eller attityd månne??? Skyller inte förlusten på domaren, men ibland blir det bara pinsamt. Vi hade förlorat ändå, men det kunde iaf blivit jämt. Utvisningarna var 2*5 för oss och 2*2 för Torekow. Nya tag på lördag mot vårt gamla gäng. Sov gott.

Syselsatt av en katt och en hund och lite annat.

Så då hann man med att losa på en kåk och två tretal. Jippi. That´s poker som någon känd proffsspelare sa. Ingen fara, en gratistävling så shit happens. Ja nu skiter jag i detta och börjar städa istället. På tal om det tog jag fram dammsugaren och tömde påsen för jag hade inga nya dammsugarepåsar. Vilka fynd jag gjorde. Ett par strumpor som åkte rätt ner i tvättpåsen och en gäddtafs till fisket. Ringde också IKEA precis. Vi hade fått reda på att man kunde gå in på hemsidan och lägga följande vara i kundkorgen för att sedan hämta på valfritt varuhus före stängningsdags samma dag. Nej det visste inte kvinnan på kundtjänst något om, att man kunde göra så. Hm vet dom hur dom ska ha det??? Bara hoppas det finns ett datorbord till brorsan när han och mamma åker dit ikväll... Annars är det väl risk att man får höra det genom båda öronen. Särskilt med tanke på att jag hade nära bekant som drack ett glas vin för mycket. Personen ifråga fick syna det gula kortet av mig. Nästa gång blir det rött, grov utvisning och rapport till hunden och katten. Hårda bud i Skåne. Rätt lustigt på tal om hund och katt. Jag var allmänt uttråkad, småirreterad halvdeppig och sådär förvirrad jag är dom flesta dagarna. Tyckte inte något alls var roligt den dagen. När jag väl kom upp och skulle gå ut med hunden, förstod jag vad jag saknat denna dag. Mungiporna på rätt håll igen och några melodier med Vikingarna på cd:n så var det genast roligare. På kvällen då jag var ute med hunden, för hans matte jobbade till 22:00. Han först i koppel och jag efter och slutligen kom katten i släptåg efter oss, jamande som hon inte pratat på hela dagen. Väl hemma igen fick jag först gå in med hunden, sedan fick jag gå ut och hämta katten. Då mötte jag mor min som kommit hem och jag sa: Hej. Håller på att samla in dom en och en. Det är det jag säger jag behöver inget jobb. Jag har våra husdjur att sysselsätta mig med. Ger ingen inkomst, men så mycket roligare att det kan kvitta. Ops vad många rader det blev. Så kan det vara. Nu ska jag iväg och...... ja just det hunden ska gå ut. Återkommer med seriepremiären senare eller imorgon. Ett par rader om Maltamatchen. Må väl alla jag känner, hund, katt eller människa!

Sport

Jag måste få nämna lite sport också, som den sportnörd jag är. ÄFF vann mot Qviding och kontraktet neråt säkrades väl i och med det. Uppåt kan nog bli för jobbigt, lite fdör ojämna. Det står nog mellan Falkenberg, Sundsvall (som spelar ikväll), Åtvidarberg, Assyriska och Landskrona. Tvåan går direkt och trean kvalar. Allsvenskan funderade jag på följande slutplacering i botten: 16 BP, 15 Hammarby och direkt ur. 14 Örgryte. Djurgården, GAIS och Halmstad bl a klarar sig. För övrigt tycker jag inte allsvenskan ska innehålla 16 lag. Kvaliteten blir betydligt sämre, det har varit för uppenbart i år. Tyskland i dam EM final. Inte jätteodds på det. Tykland mot England i EM final. Tja Tyskland lär vara favoriter. Imorgon kör vi över Malta. Och imorgon är det Englaliganpremiär för vår del mot Torke. Nu ska jag fika. Ha en bra dag!

Fotboll

God mörning! Som han sa konstapeln i allo allo.

Måndagmorgon och en helt orörd vecka framför oss.

Idag blir det en shoppingtur, ett löppass och jobb ikväll.

Tänkte återknyta till fotbollen i helgen. En hel del har varit på tapeten.

Svenskorna gick på pumpen mot norskorna i EM. Och att Sverige åker i en kvartsfinal i ett europamästerskap är mer pinsamt än man kan tänka sig.

Raka motsatsen var herrlandslaget, som håller VM drömmen vid liv. Lagerbäck och co hade verkligen kavlat upp armarna. Det var mycket hjärta och fightingface över lag. Och Zlatan är Zlatan. Mer eller mindre anonym i 93minuter. I 94:e minuten slår han till. Läckert.

Ny match mot Malta på onsdag. Tappa nu inte fattningen bara. Ös på och fortsätt hålla hoppet vid liv.

Att det inte är straff vid kollisionen mellan ungraren och Elm var lika solklart som att AIK:s straff mot Häcken i cupsemin igår var en riktig gåva av domare Ingvarsson. Ännu mer skrämmande är att en av dom mest rutinerade domarna vi har i allsvenskan inte kan stå emot publiktrycket på ett knappt halvfullt Råsunda. Ännu mer pinsamt är att höra kommentatorn på TV4 sport stora hyckleri och utger sig för att vara neutral. För att sedan mer eller mindre jublar ikapp med AIK vid 3-2. Och som avslutning hylla AIK att man vänt med tio man. Måste säga att det känns lite paradoxallt med tanke på straffen.

Nu lär AIK behöva betala gåvaskatt till skattmasen. Lustigt att den NÄSTAN bara är AIK som får straff i dessa lägen. Nog om det.

Åtta rätt på stryktipset och fem av nio hittills på europatipset blir man inte rik på. Tog väl ut mig för mycket i fredags.
Ikväll superettan ÄFF-Qviding 19:00. Jag är på plats, är ni?

Önskar alla en bra dag!

Blöt cykelrunda efter VM kval

Det är lördagkväll och klockan har passerat halv tolv på kvällen.

Jag hoppar på min svarta Monark och ska börja cykla mot Ängelholm. Jag vet vad jag har framför mig i regn och motvind. Men jag vet också vad som väntar när jag kommer hem. Min katt väntar på mig tillgiven som få. Och en varm god säng och torra kläder.

Innan läggdags ser jag framför mig en god öl och lite tilltugg. Det har man förtjänat idag.

En kort bit efter Munka är jag så gott som genomvåt. Fotbollsmatchen jag dömde tidigare på dagen ger sig till känna och imorgon lovar jag mig själv en vilodag.

Regnet piskar mot både glasögon och hjälm. Det lilla jag ser igenom glasögonen räcker med tanke på den lilla trafiken som råder. Ja lilla och lilla föresten, fordonen var lätträknade. Tre stycken och dom mötte jag vid ankomsten till Ängelholm, då klockan på mobilen alarmerade på 23:50 och då passerade jag Maxi stormarknad.

Åtta minuter senare hade jag parkerat min cykel i cykelrummet och på väg upp till mina väntande godsaker och min lilla kise. Trött, slut i kroppen och våt som bara den. Men jag ska inte klaga, ingen tvingade mig att cykla hem.

På natten sover jag gott och redan under nattsömnen börjar kroppen återhämta sig. Om det beror på sömnen eller om det beror på Sveriges VM kval seger i fotboll, det står i stjärnorna skrivet.

Tack för det svenska spel

Ja då var det tid igen för ett nytt fiasko i damfotbollen. Vad var det jag sa. När det gäller som mest då är Sverige som sämst. Från och med måndag borde förbundskapten Dennerby vara arbetslös och gå till arbetsförmedlingen.

Hur f*n kan man misslyckas så kapitalt i varje mästerskap med samma förbundskapten??? Skrämmande. Han har kontarkt två år till men då ska vi inte förvänta oss mer än så här.

Frågan om han kan ta Lagerbäck i handen med sig avgörs imorgon i Ungern.

Till sist. Att svenska spel bjöd 4.20 på Norge på oddset är bara tacka och ta emot. Det var generöst. Fyrlingen på oddset gick in tack vare det.

Bye bye Sverige!

Torsdag-fredag

Så var den aktiva torsdagen över. Den avlöpte väl. Matchen gick bra. Och efter matchen cyklade jag vidare till träningen och visade mig.

Jag var och handlade och mötte en trevlig kassörska, som på ett fint vis talade om för mig att jag skulle lämna väskan i förbutiken med tanke på att jag hade andra varor i väskan. Positivt när dom säger till på det sättet.

Innan hade jag varit ute med hunden och han är för rolig, det kan man bara konstatera.

När jag kom hem efter att jag hade handlat mötte jag en av damerna i trappan. Jag har bott i denna lägenhet ca 4 år och det var första gången jag smatalade med denna dam. Det har varit så lustigt att hon till och med hälsat på mamma en gång när vi skulle gå till bilen. Om det har att göra med mamma jobbar inom hemtjänsten låter jag vara osagt.

Idag är det fredag och kallt ute. Kanske snart läge att byta ut shortsen mot långbyxor.

Och EM kvartsfinal idag och VM kval imorgon. Inga oavgjorda resultat duger längre.

När det gäller Ängelholmarnas betende i trafiken lär jag få återkomma till, det märkte jag igår.

Nu tycker min lilla katt jag är tråkig, så jag får gå till henne ett tag innan jag ska ner och plugga.

Ha en bra dag och trevlig helg!

Fullspäckad torsdag

Ja torsdag idag. Mycket händer idag och då trivs jag. Först nu tvätt, städ och renbäddning.

Sedan körkortsteori, handla och hundpromenad.

Ikväll fotbollsmatch F14 på idrottsplatsen, samling 18:00. Innebandyträning 19:00-20:45, men det hinner jag inte. Får meddela lagledare bara.

Ska hinna med en snabbis på stan också och även besöka min broder också. Men det ska jag väl hinna. Hoppas jag.

En annan sak är att min ena mobil är konstig. Jag får en massa mess som jag sedan inte kan hitta och läsa, lol. Blir inte riktigt klok på den.

Vädermässigt så hyfsad start på september. Inget busväder än. Även om det är molnigt på himlen nu.

Ha en bara dag!

Sport, sport och lite sport

Så lite sport........

Eduardo i Arsenal blev avstängd två CL matcher efter filmningen mot Celtic i play off. Ja ha. Jo det är väl ok. Men Celtic då??? Underläge med 2-0 efter första matchen hemma. Inget som är omöjligt att vända borta i en retur. Men klart, 1-0 på straff via filmning och totalt 3-0. Ja läget blev ju inte bättre för Celtic. Varför inte omspel av match 2 på neutral arena? Stäng av domaren lika många matcher är väl det minsta. Att spelare fuskar till sig straffsparkar och frisparkar är mycket illa. Att domarna sväljer det och blåser straffspark och frispark är lika illa.

En match och så presenterade sig Zlatan. Ja varför vänta.......

Nordqvist och Fabricius uppsagda från Frölunda. Något för Rögle?? Eller för dyra? Inte vet jag.

Grattis Isaksson till tjejen i natt. Bra att hon kom i tid. Vi lär behöva "Isak" på lördag. Klart hade hon kommit ut på fredagnatt kanske han hunnit till andra halvlek?

Grattis också till Sörenstam som också fick en dotter. Tänk vad man får tid över till annat när man har lagt drivern, puttern och järnsjuan på hyllan. Jag tror inte heller barnmorskan ropade foooor. Vilken babyboomsnatt.

Att Landskrona bara är sex poäng från allsvensk kvalplats i superettan tabellen, säger bara hur jämn supeettan är.

Förbannade Canal digital. Dom förstörde min derbykväll Malmö-HIF. Kom hem vid halv sju. Oh tänkte jag en kopp kaffe och franskbrödsmacka kan vara gott nu innan derbyt. Jo när jag slog på Canal + sport var bilden svart. Matchen fick följas på en halvknasig dator och halvknasiga radiosporten. Roligt nästan jämt. Att jag bara var ett mål ifrån på min oddset lapp var bara grädde på moset.

Ha en bra sportvecka, med VM kval i fotboll, Cescka cup i hockey och US open i tennis.

En nostalgisk cykeltur

En nostalgi tur i gamla hemtrakter eller i gamla områden. Bodde som barn på ett område som heter Pomona. Idag på cykeltur på väg till min gamla hemmaarena Skäldervikens idrottsplats cyklade jag detta hållet. Men en del hade förändrats och konstigt vore väl annars.

Men trots allt kände man igen sig i sina gamla hemkvarter. En av mina favoritplatser där jag tillbringade mycket tid både på sommaren och faktiskt en del på vintern var den grusplanen. Den var borta nu och ersatts av en mindre gräsplan och en kombinerad basketplan tillsammans med en landhockeyplan. Den andra gräsplanen låg kvar som vanligt och även skogen som jag cyklade igenom. Även förbi platsen där jag dönade rätt in i ett träd med min dåvarande BMX. F*n vet om inte märket satt kvar i trädet... nej jag bara skojade. Men att trädet stod kvar än idag är inget skämt.

Att jag hade idrottsplatsen i Skälderviken som huvudmål och att jag passerade Errarps skola gjorde cykelturen än mer nostalgisk.

RSS 2.0