Här hade jag fel

Kom hem från Helsingborg och Olypia för nästan en timme sedan. HIF vann på nytt med, denna gång 1-0 mot AIK. I måndags sa jag till min broder när vi diskuterade HIF:s framfart att kommer det inte en reaktion på HIF mot Mjällby, så kommer den säkert mot AIK. Nej då så fel jag hade. Det blev två stabila 1-0 segrar och fortsatt serieldening. Nu funderar jag istället på hur långt detta ska räcka. En match i taget då...

Det var Ingvarsson som dömde på Olympia och det var första gången jag sett honom döma live. Men det var inget att snack. Solid rätt igenom. Helt rätt med varning på HIF:s Sundin för filmning bland annat. Dom andra var också helt klockrena.

9022 på Olympia. Ganska ok, även om det borde vara fler, med tanke på den fotboll HIF presterar.

Annars då? Jo det borde vara kris både i Trelleborg och Göteborg. Vilken allsvensk tränare får kicken först?? 0-3 mot Åtvidaberg måste vara alamerande och 0-2 mot Malmö för blåvitt kanske inte lika alamerande men ändå.

En god kväll. Hyfsat skönt väder och tre poäng. Som vanligt skjuts hem. Denna gång i en Skoda och spansk salsa i bilstereon. Man kan inte vara annat än nöjd.

Inte vän med bollen

Jag vaknar 6:00 på soffan. Lite så halvt om halvt. Men tänker jag blir uppe. Jag somnade framför filmen "hata Göteborg" på canal plus SF.

På morgonen pysslar jag och donar, lägger i en maskin tvätt och småstädar lite.

Sedan går jag upp och tittar till läget med min förkylda moder. Hon är betydligt på bättringsvägen och ska jobba på kvällen. Jag går ut med hunden, den vanliga 20 minuters rundan om Coop.

Sedan fikar jag med mamma.

Under förmiddagen är vi på Maxi och handlar. Mamma handlar presenter till tjejerna. Bland annat en boll som hon envisas med att tappa hela tiden. Jag påtalar för mamma, att var det inte hon som förbjöd oss att leka med bollar inomhus när vi var små?? Jo svarar mamma och ler. Nu var detta i ett annat läge och fan vet om man löd sin kära moder så ofta i dom stunder.

Nu är jag hemma och har städat. Ätit middag, som bestod av kycklingnuggets som min broder har tipsat om. Till det hade jag ris och sweet an sour. Jag smaskade tydligen bra, för brorsan ringde mitt i maten och sa att "det var ju sören vad du smaskar" Ja men det är ju så gott ju. "Jo jag vet"

Det är en härlig familj jag har, vad skulle jag gjort utan dom??

Nu kaffe och bloss sedan ska jag cykla till Munka ett tag.

Seger mot "sillastryparna"

HIF ångar på i allsvenskan. Igår besegrades Mjällby borta med 1-0 på Listerlandets taffliga gräsmatta.

HIF leder allsvenskan med 22 poäng och har 5 poäng ner till Malmö på andra plats.

HI fick spela 52 minuter av matchen med 10 man sedan Ekstrand blivit utvisad för en tackling med både dobbar och sulor först. En helt korrekt utvisning i och med Ekstrand äventyrar Mjällbyspelarens säkerhet.

Domare Eriksson ska ändå ha godkänt för sin insats, han stod emot Mjällbyfolket patetiska vädjan om straff ett par gånger om, han nöjde sig med en tillsägelse på Mjällbys El-Kabir och Gashi. Det var inte förrän ovan nämda tackling som måttet var rågat. Dessutom fick även Mjällbys Robredo syna det röda efter avvikande gester mot Eriksson. Det enda som stör mig är att Mjällbys El-Kabir undkom en varning efter fyra fem tillfällen, han kom minst sagt lindrigt undan. Men en seger är alltid en seger. Det är väl antagligen därför man ger Eriksson godkänt, jag vet inte??

Jag undrar om jag inte fått ett nytt hatlag och två nya hatspelare i allsvenskan?? Laget spelar i gulsvart och den ena spelaren har jag nämt, den andra har varit i HIF.

När jag ändå är inne på allsvenskan, så kan jag meddela statistikbitna fotbollsfans med att 11 matcher av 64 i allsvenskan har slutat 0-0 och 9 har slutat 1-0 eller 0-1. Cirka 17 % på 0-0 och 14 % på 1-0 eller 0-1. Målrikaste matcherna mellan Elfsborg-Halmstad 6-0, Göteborg-Elfsborg 5-1 och Häcken-Trelleborg 4-2.

Det har blivit 9 mål på Olympia. HIF 7 och motståndarna 2, Elfsborg och MFF.

ÄFF spelade 2-2 hemma mot Väsby i söndags. En rejäl missräkning. Lite synikativt för ÄFF, när det börjar gå bra. Man får lite för stor tro på sig själva och nästan omgående tappar man onödiga poäng.

När det gäller superettan, så funderade jag på att dra i väg ett mail till TV 4 sporten med ungefär dessa rader.

"Det är lätt att se vilka matcher i superettan som TV 4 sport sänder. Det nästan bara att skriva ut Hammarbys spelschema, så har man TV listan för superettan"

Nu ska jag återgå till städningen. Sedan blir det middag som består av kycklingnuggets, ris och uncle B(Sv)ens. Nam nam.

Poetnötet är i farten igen

Solen ute skiner. Och det i vinder viner.

Idag är det bättre väder och jag behöver inte lika mycket kläder.

Trots den goda solen är det för kallt att hoppa i poolen.Bara en till.

Ska vi på marknad borta på kullen. Så ska jag komma ihåg att ta med mig kaffe och bullen.

Se om det finns något att köpa, när man runt bland knallar löpa.

Blir det en sak, kaka eller en tröja, det får framtiden avslöja.

Ha en bra dag!

Ska bjuda på en Rothman, som blev tre.

Det är kallt ute som bara attan. Det gäller att värme ha på kaffeplattan.

Ute det blåser och haglar, en annan sitter inne på facebook och raglar.

När kommer egnetligen våren? Jag fryser som fan om låren...

Eller lite bonusmaterial.

Jag trodde jag skulle bli bjuden på middag av hunden, han var ute med mig och slapp vara bunden.

När jag lyfte skålen med torrfoder till min haka för att se om jag fick smaka.

Då kom han in i köket i full fart, hm hunden är ju ganska smart.

En sista

Jag plockade uppe i förrådet bland allt himla mög. Saker, stolar och mattor runt omkring mig flög.

Gick igenom varje låda och påse, tänk vad plats jag får och nu kan jag komma i förrådet in. Ändå är det inte fråga om något svinn.

Nu får ni gärna rösta. Vem av oss, Rothman eller mig som är störst poetnöt???


Sport

Sport måste jag också skriva några rader om. Det har ju varit mer än derby. Ängelholm vann andra raka matchen i superettan. Borta mot Jönköping med 3-1 efter 3-0 bara efter 30 minuter.

Rögle har värvat målvaktsJoel med Gistedt i efternamn. Bra. Lägg därtill en spelare från Troja en så kallad "coming man" och årets värvarstart är igång.

Engelholm förlorade avgörande SM finalen i damernas volleyboll mot Katrineholm med 3-1 i set. Starkt av lilla Ängelholm att ha näst bästa damlag i Sverige i volleyboll.

Undras om inte Djurgårdens SM guld planer sket sig nu ikväll. Man ledde borta mot HV71 med framför allt 3-0, som blev 3-3. Men också med 4-3 knappt 4 minuter före slutet. Men HV 71 kvitterade till 4-4 och avgjorde (nästan) som vanligt i sudden. 5-4 till HV och 3-2 i matcher inför den sjätte i Globen på lördag.

Jag spräckte min vinstnoll, när det gäller spel och dobbel. I tisdags hade jag lirat 50 kronor på HIF seger och idag hämtade jag 118 kronor. Bra pengar till resan.

Övrigt då... Funderar på om jag skulle ta ett break med körkortet och ta nya tag efter semestern. Då jag både laddat mig själv och min ekonomi.

Nu ska jag avsluta kattens födelsedag med lite godis och sång.

Natti natti!

Sammanfattning av veckan hittills

Hallå ja. Nu är man tillbaka. Jag var ju och arbetade under derbyt mellan HIF och Malmö i tisdags. En bra match, en god seger och ett fullsatt Olympia. Lägg därtill en råkall Aprilkväll som mer påminde och en vinterkväll och en övertänd domare. Domaren blåser straff redan i tredje minuten, då bollen tar på hakan på HIF försvarare. Men en svår situation och 0-1 efter 4 minuter. Och där trodde jag min lången på 50 kronor flög all världens väg och hade väl så gjort om det varit ett HIF ett par år bakåt i tiden. Men man satte fart och innan det var halvtid så ledde HIF med 2-1. Och då hade HIF blivit stulen på en straff.

Men shit med poliser runt om i Helsingborg och runt om Olympia. Och dessutom runt mig. Dom till och med fråga om jag hade nyckel till grindarna om det skulle bli bråk. Jag svarade att jag hade till den bakersta. Bra sa konstapeln, håll dig i närheten om du skulle behöva öppna till oss. Men det blev rätt lungt. Men som jag frös. Varför kan man aldrig klä på sig ordentligt???

Efter kaffe, baugette och dricka fick jag skjuts hem.

Igår var jag och besökte en kompis. Jag blev bjuden på kaffe, kakor och dricka. Det var ett tag sedan jag besökte honom, så det var inte en dag för sent jag hälsade på.

På kvällen gjorde jag säsongspremiär på seriematch. Jag dömde ÄFF-Hjärnarp. Det var inte lika kallt denna kväll och solen var framme. När jag skulle ragga upp matchboll fick jag följande kommentar av en ÄFF lagledare: "Bränn nu inte benen, när du springer i solen" Jag hade shorts på mig och log rätt gott åt denna kommentar. En kollega till mig följde matchen och kom med råd och tips att ta med sig vidare sedan.

Idag har jag tvättat. Jag var ute med hunden, uppvaktade min lilla katt som fyllde 9 år idag. Hon uppvaktades med kattmat, lek och godis i massor. Grattis Ronia på 9 års dagen, må väl min lilla kise.

Jag hann med en sväng till Helsingör med goda vänner också.

Sena reflektioner

Ett par andra reflektioner denna sena måndagkväll som övergått till tisdag.

Jag börjar med Rögle. Ny trio ska leda Rögle tillbaka till finrummet. För mig låter det som en budgetvariant. Men klart Kenny är Kenny. Lite komiskt att det blir RBK över denna trio. Roger Björn och Kenny.

Jag tror HV 71 gillar sudden death eller? Hur många sudden segrar har dom nu?? Man kanske skulle döpa om HV blå till HV sudden. Ursäkta, kunde inte låta bli. Jag vet den var dålig, men jag försöker i alla fall. :-)

Vad sysslade Trelleborg med ikväll??? Mot HIF hemma 0-0, sedan Djurgården borta 0-3. Efter det Göteborg hemma 2-1 och ikväll BP hemma 0-1. Hallå!!! Får snart döpa om Tjångavallen till berg och dalbanavallen. Shit vad man ojämna. Likaså Kalmar. AIK hemma 0-3. Vid 0-3 målet vid hörnan, står man och sover värre än vad jag gör i soffan. Matchen innan. Mjällby-Kalmar, Peter Swärd-Nanne Bergstrand. Kunde det sluta annat än 0-0?? Förmodligen inte. Jag tror jag ska räkna alla 0-0 matcher i årets allsvenska.

På ren svenska, fy faaan vilka otäcka bilder då Eddie Gustafsson skadas i matchen i österrikiska ligan. Värst var reprisbilden. Jag höll på att sätta min fruksoda i halsen.

Kunde varit ett fall för kvartersdoktorn. Har ni inte sett det bör ni göra det. En sådan husläkare skulle man haft. Annat än doktor hjälplös.

Hur sjutton kan telefonkort till mobiltelefoner ta slut?? Det skannas i kassan och och man får ett kvitto med en kod på. Ja tydligen är allt konstigt möjligt på ICA Maxi.

På tal om det. Skulle lämna in papper på Försäkringskassan. Bara det att jag hade glömt dom flyttat. God morgon! Lol.

För exakt ett år sedan var jag i Stockholm på Tre Kronor live i TV huset. Jag flög hemma denna måndag. Hur hade gått i år? Nu när det är kaos i flygtrafiken på grund av askmolnen från vulkanen på Island. Tja säg det...

Nu måste jag hoppa i säng annars är risken att jag blir en vulkan imorgon om jag inte får sova tillräckligt. Ska bara sprida lite moln på balkongen innan jag lägger mig.

Ha det bra!

Konsert med ett leende

Klockan är mycket och jag borde sova vid detta laget. Dessutom är det eventuellt fiske imorgonbitti.

Men måste delge ett par saker som hänt ikväll. För utom att jag var ute med hundarna innan. Först den ena och sedan den andra. När det gällde den stora så gick han och lukta, han hann knappt ut innan han la sig på alla fyra. Och jag gick och dagdrömde och var knappt närvarande.

När jag var ute med den lilla hunden när jag besökte min broder så fick vi syn på en liten söt ekorre. Som verkligen skuttade från gren till gren.

Ikväll var jag på kulturafton på biblioteket. Det var en massa unga artister och talanger som uppträdde. Sist ut var höjdpunkten med rockbandet Informations life. Som spelade upp tre låtar från sin platta och bjöd även på ett extranummer. Riktigt bra detta. Och det är killar och tjejer som verkligen har musiktalang. Man bara sitter och njuter samtidigt har man ett stort leende.

Vi väntade och väntade, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Till och med pappa och hans hustru förärade med ett besök. Vilket uppskattades väl.

Jag önskar detta band all lycka i framtiden och hoppas dom får fortsätta göra succé.

Innebandycupen lite till...

Så här dagen efter innebandycupen är allt bra.

Jag konstaterade för mig själv att när det gäller Frosta så är det mer än trätofflor och björnar som man nu har minnen av. En episod från när jag var litet barn och jag var med familjen på djurparken Frostavallen. Jag hade trätofflor på mig och kunde aldrig vara stilla eftersom jag alltid varit rastlös. Vi stod och tittade på björnarna och vips så sparkade jag av mig tofflorna som flög ner till björnarna. Efter det ville jag gå ner till björnarna och hämta min toffel men det fick jag givetvis inte. Så hur vi löste det minns jag inte. Det jag kommer ihåg var att en snäll farbror jag mig en krona till nya tofflor, inte så mycket men tanke var god.

På tal om detta med priser. Jag hade förväntat mig en fin segerpremie, men så blev inte fallet. Och Rögle åkte ner i allsvenska och dom får en miljon kronor. Vi får en vattenflaska. Inte så mycket och ganska opersonligt men tanken var god. Äran har vi i alla fall. Och som detta med tofflorna, man har minnen ifrån det hela. En bra liknelse så här 30 år efter, eller hur gammal jag nu var.

 Två centrar som sitter och filosoferar.

Nedan. En spelare som var nyklippt och het som ett strykjärn.

                                     En bild från en annan match i hallen. Lund mot Klinten 2.

Där med får innebandycupen vara ett avslutat kapitel, nu är det fotboll som gäller.

Vi vann

Idag var vi nere i Höör och vann Frosta cupen i innebandy. Det blev avslutningen på denna säsongen.

Vi samlades klockan 07:15 imorse och kom hem vid 16:30.

I första matchen mötte vi Frosta och vann med 8-1. Jonas gör 4, Patrik 2, Victor 1 och Frans 1.

Matchen efter mötte vi ett mixat Lund. Det blev en tät match och efter mål av Jonas vann vi med 1-0. Krille höll nollan.

Efter denna match mötte vi ett nytt gäng från Trelleborg, som hette Palmstaden. Det blev ny seger med 10-0. Målskyttar Jonas 4, Patrik 2, Frans 2, jag själv lyckades göra ett,  Christer Förslöv 1, SvedalaRobin 1 och Patrik 1. Krille målvakt blev dubbelnolla, riktigt kul för honom.

Sedan var det lunchrast med allt vad det innebar, det blev inget "sova middag"

Efter middagen mötte Klinten 1 och vann med 5-0. Målskyttar var Jonas 2, Sara 1, Nisse 1 och Patrik 1.

Slutligen var det dags för det som kom att bli finalen. Kick Off mot Klinten 2. Vi vinner med 4-2. Målskyttar var Jonas 1, Sara 1, Nisse 1 och Victor 1.

Vi fick en detta tabellfacit: 1 Kick off 5 5 0 0 +25 (28-3) 15.

Det var skoj att spela innebandycup och det var roligt att vinna den, men jag blev besviken över priset vi fick en vattenflaska. Otacksam som jag var så vräkte den i väggen i omklädningsrummet och någon annan fick den med sig hem, men det kan kvitta.

Bra insater också av målvakts Robin och dagens passning svarade nykomlingen Evelyn för som serverade Patrik med en passning rätt på läppen.

När alla var nöjda och belåtna åkte vi hem. Innan vi åkte hem drack jag två pilsner och sedan var jag inte besviken över priset längre.

Nu är jag hemma och sitter och fikar med en kompis. Glass och kaffe och han har glass och the, lite ungefär som pappa och hans hustru när dom fikar. Min lilla kise ligger i min säng och jäser.

Innebandyn säsong 2009-2010 är över. Tack för denna säsong.

 Föräldrar, spelare och ledare.


 Bild från hallen.

Ovan: Min backkollega och en av våra målvakter.


Fotboll

I tisdags visade ÄF styrkebesked genom att vinna premiären av superettan mot Hammarby. Igår var det HIF:s tur att visa klass, när man besegrade Åtvidaberg med 3-0 på Kopparvallen.

Jag börjar från början. Läste på SVT text att Åtvid var chanslöst mot HIF. Nej skulle inte tro det. För Åtvid hade ett par hyfsade chanser innan HIF:S 0-1 mål och bland annat ett stolpskott. Så när HIF gjorde 0-1 var det både orättvisst och ologiskt. Men det var kanske skillnaden på ett rutinerat allsvenskt lag och nykomlingar. I paus försökte Åtvids tränare analysera varför det stod 0-1. Han sa följande att Åtvid hade haft otur och bollen inte studsar deras väg. Och dessutom att HIF inte hade mer än målet och tråkigt att alla dom lag vi (Åtvid) möter får drömträff. Förvisso men då är jag mer inne på rutinen och klass vs nykomlingar. För så kan skillnaden i allsvenskan vara. För övrigt tyckte jag HIF:s ledningsmål var billigt, om än inte målvaktstavla.

Direkt i andra halvlek gör HIF 0-2 och saken är pannbiff med lök. Även det "bombades" in av Andersson. Det var lite synikativt för underlaget. För skulle det göras mål så var det att "bomba" in dom, det var liksom inte utrymme för skönlir.

Slutligen sprang Sundin i djupled för sjuttioelfte gången i matchen och fri med Gusatvsson rundar Sundin honom och rullar in 0-3 för att sedan fira med fansen. Den lilla HIF skaran som hördes matchen igenom.
HIF vinner med lite tur och mycket skicklighet matchen med 3-0 och leder allsvenskan på nytt. Hansson fick hålla sin fjärde nolla i årets allsvenska och ÅFF fortfarande mållösa.

Malmö slog Häcken hemma och därför lär det bli ett knökat Olympia på tisdagkväll.

En annan sak bara. Jag var nere på Apoteket och hämtade nya tabletter. Dom är gröna. Nu kanske jag får höra "domaren nu får du sluta med dom gröna pillerna" Ha ha ha.

Underbart väder idag igen. Gott!

Fotbollsfest med styrkedemonstration

Igår var jag och jobbade och såg matchen mellan ÄFF och Hammarby. En stor fotbollsfest med 3013 på läktaren.

Ängelholm vinner med vänder både 0-1 och 1-2 till seger med 3-2. Nu på förmiddagen läste jag Metro som min granne varit och lämnat. Slår upp sportsidorna och möts av rubriken, Ängelholm skrällde. Nej jag säger så här. Fullkomligt väntat. Inget snack. Nej jag fått delerium och är helt ok i själen. Men Hammarby kommer från allsvenskan och ska tillbaka fortast möjligast, plus lite underskattning mot "smålag" från en liten håla i Skåne. Dels så brukar inte ödmjukhet vara förknippat med storlag. Lägg därtill att ÄFF är svårtuggade på hemmaplan och rättar sig efter eget spel och är ett spelande lag med oavsett planunderlag. Detta såg vi igår.

Till det kan man också lägga till att när Hammarby gjorde 0-1, så tyckte jag detta blir nog tufft. När Hammarby gjorde 1-2 så tänkte jag. Ja ha fotbollsfesten kom av sig. Vi får hoppas på en poäng, men jag tror inte dom fixar det. Jag skulle tippa på att Hammarbyspelarna hade samma tankar och blev bekväma. Som jag brukar tjata om idrott är mycket mentalt. ÄFF trodde på sig själva både vid 0-1 och 1-2 och att dom vände är föga överraskande med ovan nämnda anledningar. För när ÄFF gjort 2-2 så nästan bara väntade jag på ett segermål också och det kom i 82:a matchminuten.

Det ÄFF gjorde igår var ett styrkebesked av högklass och det ger eko i superettan, men skräll nej det är kanske till att ta i. Och väntat resultat är också att ta i. Men jag sa till min kollega innan matchen att jag står här och är nästan lite självsäker på seger. Någonstans där mellan ligger nog sanningen.

FBC cupen

Jag lördags var jag i Strövelstorps och dömde FBC Cupen i Innebandy. Spännande och roligt tyckte jag först. Jag inledde med Engelholm vita-Frosta som slutade med Engelholmseger med 3-2.

Ju mer dagen led jobbigare blev det, både i kropp och huvud. Efter ett tag började klagomålen komma och sedan var det ingen hejd på det. Det var gnäll hit och det var gnäll dit. Man blir inte piggare av all negativ kritik. Det var P10 och SSL *. Vi fick höra att vi måste börja döma för det ena och det andra. Innan hade det dock varit klockrent. Själv fick jag höra att i samband med en utvisning, att "vad tar du för" "du vet ju integ vad du sysslar med" sa en lagledare som studsade in på banan till mig. Min kollega kontrade med "du långt inte beträda planen" Efter denna upplysning så skickade han ut rätt spelare i utvisningsbåset, jag hade dock misstagitmig på en spelare men visste vad jag visat ut för. Dessa två var väldigt lika. Lagledaren hoppade in i båset och skakade på huvudet och jag själv gick till offensiva krysset, högra hörnet för tekning och blåste igång spelet igen. Jag ska bli bättre på att komma ihåg vilka spelare jag visar ut till nästa säsong.

Detta är  en nyttig läxa för mig eftersom jag själv gnäller på andra domare och man lär sig hur kämpigt det kan vara. I en paus sa min kollega skämtsamt "Det är så vi bearbetar kritiken genom att gå på hockey och gnälla in hockeydomarna" Som sagt han skämtade, men kanske hade han en poäng i vad han sa.
Jag avslutade med Helsingborg-Frosta som slutade 1-1. Efter ombyte och annat fick jag skjuts hem av min kollega.

Det var ingen tabellräkning men hade det varit så hade det sett ut enligt följande

1 Engelholm Vita       7     +13   19
2 Helsingborg           7     +11   15
3 Engelholm Svarta   7     +14   13
4 Frosta                    7      +9   13
5 Engelholm orange   7     -3       9
6 Bjärred                  7     -11     6
7 Skurup                   7     -15     3
8 VV 84                     7    - 16     0

Siffrorna står för: Antal Matcher-målskillnad-Poäng. Matcherna spelades 1 * 10 och dömdes av två domare. Totalt var vi tre domare som dömde två och vilade en. Alla spelare erhöll medaljer och diplom, vilket dom väl förtjänade.


Fotnot * SSL =Svenska superligan.


Sorgens dag

Det är en sorgens dag i Ängelholm. Skånes hockey stolthet Rögle åkte idag ur elitserien och återfinns nästa säsong i allsvenskan. Jag vet inte om man ska bli förbannad, besviken eller ledsen. Det är bara tomhet. Idag efter matchen innan spelarna lämnade isen, så ställde dom upp framför fansen. Då fick jag en gråtattack, men den kunde jag avvärja. Jag hade sällskap av en kompis efter matchen nu ikväll och tackvare hans uppmuntrade sätt och glada tillrop, kändes det lite lättare att vandra ut i en halvkylig April kväll. Men man ser idag också skillnaden på supportrar och supportrar. För trots Rögles fall till allsvenskan finns det Rögleiter som njuter av denna stunden. Om än det är prestige så i alla fall. Rögle förtjänar inte elitseriespel, MEN det gör inte AIK heller. Inget ont utan det har något gott med sig. Det är så vi äkta Röglesupporter känner. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får fira igen. Rögle det kvittar vad som sker.. i med och motgång.

TANKESTÄLLARE

Jag vaknar idag, sådär lite halvt om halvt orolig. Inatt har jag drömt igen. Drömer att vi är ute och åker, på jakt efter hundar. jag drömmer om Milano och det mesta är rörigt. När vi åkt en bit så hittar vi Jeppe ute på landet. Han finns på en amerikansk ranch. Glädjande utbrister jag "titta där är Jeppe" Vi får syn på Jeppe som kommer gående på en grusväg intill denna ranch. Ranchen ligger ner i en håla, likt en grusgrav. Solen står på sådär vårlikt och himlen är blå. Sedan försvinner allt och klockan ringer när klockan blivit 07:00 på söndagmorgon. Jag ligger och drar mig ett tag innan jag går upp och bortsar morgongruset ur ögonen. Plötsligt blir jag en aning nojjig. Kommer att tänka på att mamma tagit med sig den andra hunden på sitt besök hos en god vän. Jag tänker var det därför Lillen följde med henne dit. Men skulle han lämnas bort hade vi blivit informerade och dessa planer har inte mamma. Och Lillen har bara varit på en kortare semester med matte och lilla kisen. När jag hunnit sansa mig kommer jag på att drömmen om hundarna och den blåa himlen och solsken är en tankeställare och ska betyda att hur det än går i hockeyn på eftermiddagen så har vi husdjuren, familj och vänner kvar och solen går fortsatt upp. Och det är detta som verkligen betyder något.

Ett par saker glömde

Jag glömde ett par saker innan idag, förutom medicinen och den ska man kanske inte bolla med nu. Det ena var att skulle Växjö ta poäng mot AIK och på så vis hjälpa Rögle till elitserien, lovar jag att ALDRIG yttra ett negativt ord om Växjö mer. Heder. En annan sak var att min trevliga lillebroder hade skrivit inne på loggen typ "älska MIF" fortsätter han så så sparar jag pengar på julklappar. Ha ha ha. Lustigkurre till broder man har. Det blev inget fiske, ska cykla en runda istället. Men nej inte flyget idag, får ju variera sig lite. Imorgon ska jag döma FBC cupen i Strövelstorp mellan 14:30 och 20:30. Ska bli roligt och det är min första cup i innebandy som domare. Så på återseende i helgen!

Jobbigt jobbigt

Så här dagen efter Rögle förlust borta mot Almtuna så ser det mörkt ut. Rögle vinst på söndag samtidigt som Växjö ska ta poäng på Hovet. Man kan ju bara hoppas. Och fy vad jag tänker på det där 5-5 målet i tisdags som helt felaktigt underkändes, det känns som det avgjort hela kvalserien. Det vet vi om inget annat på söndag. Själv är jag duktig på mina konspirationsteorier när det gäller Rögle. Men att det skulle vara så här uppenbart finner jag inte ord för. Att SSK förlorar i sudden är helt förklarigt. Varför ska dom agera sportsligt när inte domarekåren följer regelboken. Jag hoppas också man storstädar i Rögle, både vad det gäller företagsbiten och det sportsliga. Jag ser tyvärr inte Rögle tillbaka i elitserien på ungefär 5 år. Den situationen man var för två år sedan är speciell, då Rögle kunde smyga med och slippa all press och favoritskap. Då var det full glädje, mycket med tanke på att Malmö var närmast att gå upp. Nu är det raka motsatsen. Jag kunde acceptera att Rögle åkte ner, men inte att AIK tar (?) platsen och inte på det sättet. Med allt ifrån läktarskandaler till ja ni vet. Solen är framme idag, men det är bara tungt, tungt. Orkar inte bry mig och varesig HIF eller ÄFF nu, men man kommer över det. Positivt igår var att jag skonade min mobil, den var jag på att skicka in i väggen när AIK gjorde 2-1. Folk som säger att detta är bara idrott. Jo det är det, men dessa folk har aldrig varit riktiga supportrar. Nu tänkte ta en fika, sedan prova fiskelyckan, samtidigt är jag bitter och kommer så vara två veckor. Ha en bra helg!

Tankar en torsdags eftermiddag.

Det är hyfsat väder i vår lilla stad idag. Jag och hunden gick en promenad. När jag kom hem tog jag en Lillen special. Strut med glass, gräddbulle och vispgrädde. Den är också svart och vit. Inte undra på att vågen visar obehagliga siffror. Det börjar dra ihop sig till nedsläpp i Almtuna. Almtuna mot Rögle. Usch, fy och tvi. Hur ska detta sluta? Vet ej. Det är ångest, det är tankar och lite till. Som inte det var nog hade tipsbloggen.com på HD:S hemsida tippat en tvåa. Vad då då?? Jo så här är det. Almtuna hemma, trodde dom på Rögleseger full tid. Rögle vann efter straffar. AIK borta så tippade hemmaseger, Rögle vann i sudden. Växjö hemmma tippades det en tvåa och ja Rögle vann. Ska jag fortsätta?? Leksand borta hade dom en etta och Leksand hemma en etta. Det slutade med bortaseger respektive bortaseger i sudden. Växjö borta trodde dom på hemmaseger, det slutade 3-7. I tisdags mot AIK vet jag ej, men förmodligen lär dom haft en etta på lången. I förmiddags läste jag med fasa att dom tippat Rögleseger borta. Om jag är skrockfull?? Tja skiter björnen i skogen?? Jag ska försöka träna innebandy ikväll trots allt, om jag så ska springa runt med headsetet till mobilen i öronen. Mammas data skulle fungera att se matchen på webben. Men modemet höll ungefär samma klass som Nihsltorps målvaktsspel mot AIK. Så kan ni själv tänka er. Idag håller alla Röglefans tummarna. Här nedan kommer en ny supporter i dom grön vita leden, eller kanske skulle det varit svart och vita. Så dags att studsa vidare innan ägaren av datorn kommer hem. Så slipper jag höra " har du ingen egen dator?" Må väl och så hoppas vi på det bästa!

Många burkar.....

Så är man hemma igen efter den blytunga förlusten mot AIK. Nu mår man allt annat en bra. Samtidigt funderar jag på att resa med till Almtuna på torsdag. Hur som helst lär det bli svårt att sova inatt. Det verkar ha gått lungt tillväga under matchen i Lindab arena, så personalen har säker gjort ett gott dagsverke. Det kan man inte säga om domarna ikväll. Som dels screenar bort en Rögleback i samband med 2-4. Dels har alldeles för brått att blåsa vid en AIK utvisning. Som inte det var nog kan dom ha avgjort hela kvalserien med att råna Rögle på 5-5 målet. Ni kan ju själva tänka på vad som hänt om Rögle fått 5-5 i det läget. Jag tänker inte lägga orden i munnen på er läsare. Vad ska man straffa domaren med?? Livstidsavstängning?? Kortare avstängning?? Böter?? Frågar man mig personligen, så avvakta tills söndag. Missar Rögle elitserieplatsen på grund av detta domslut, så är det inte för mycket begärt med livstidsavstängning på domaren gällande alla serier. Det är inte att ta i med tanke på Rögles situation och Rögles uteblivna summa på miljonbelopp. Att låta vederbörande duo döma på torsdag i Uppsala och på det viset gottgöra Rögle skulle inte fungera. Förvisso skulle Rögle gjort mål på alla sina chanser, men det försvarar inte det felbeslut domaren tog och that´s it. Hur det än går för Rögle måste prioritet 1 nästa säsong vara att hitta två nya betydligt bättre målvakter och inga puckmottare. Dels en ny tränare. Gunnar Persson saknades oerhört. Alla som var så nöjda med dom nya tränarna kan ju också inse misstaget. Så här hade Rögle aldrig läckt med Persson i båset. Något positivt då? JA, RÖGLE har fortfarande allt i egna händer. Men det blir oooooooooooooolidigt spännande och hoppas medicinburkarna i skåpet räcker.

Viktigt och Sveriges rikes lagbok

Så då är det viktig match idag mellan Rögle och AIk inför ett fullsatt Lindab arena med lapp på luckan. Seger idag skulle smaka kladdkaka med grädde. Samtidigt får man som Rögle supporter hoppas på Södertälje vinst i Leksand. Då skulle det se ljust ut. Satt imorse i samband med nyheterna på TV och funderade på det faktum att åklagare ville ha den 23 åriga man i Landskrona häktad för mord. Tanken som slog mig var att, hur kan det bli mord? Han har ju knappast planerat att mörda den 78 åriga kvinna. Även om konsekvenserna egentligen likgiltiga. Vill bara poängtera att jag ej försvarar en våldsman. Ja i alla fall, funderade jag inte mer på detta förrän i eftermiddags då jag hörde på radion att mannen blivit häktad för grov misshandel. Så helt fel ute var jag trots allt inte. Förövrigt måste mannen haft en sjutusan till advokat. Jag menar gå från mord och dråp till grov misshandel är ju en liten bit. Nog om det. En annan sak dök också upp i eftermiddags. AIK får ytterliggare 75 000 kronor i böter för skandalen i samband med Röglematchen på Hovet. Nu börjar det likna någon påföljd. Hur klarar Lindab arenas personal och säkerhetspersonal av returen om några timmar? Ja svaret kommer väl sent ikväll. Såg precis att det blir en Gävleduo att leda matchen, Sjöberg och Andersson. På linjen Persson och Pihlblad. Sänder gör Viasat hockey. Nu dusch och fika innan hunden ska ut och sedan ska jag möta upp mitt sällskap. Hoppas på det bästa!

Sammanfattning av påsken

Påsken fortsätter en dag till och den har varit relativt lugn. Förutom att magen spårade ur inatten till igår. Det blev väl så när man unnar sig lite väl mycket påskgott och dricka. Idag är det bättre. Det gjorde gott för själen att Rögle vann borta mot Växjö med 7-3. En tanke som gjorde mig en aning upprörd och kan få vem som helst med konspirationsterorier att "go banas" var att Rögle spelade 3:00 PP och Växjö spelade PP i 9:45. Efter att läst diverse artiklar om domareinsatsen är jag klar över att VL 3*2 och Rögle 7*2 inte speglar hela verkligheten på isen, men så är också AIK inblandad om en ES plats. Tilläggas är att domare Lärking är från Solna. Det som är positvit är att Rögle smäller dit 2 mål i SH. Ny match imorgon mot AIK. Vad kan man annars konstatera? Jo blandat väder denna påsk. Man har varit lite upp och ner i sinnet, mycket med tanke på Rögle. Kanske också en anledning till man blivit ovän med magen. Annars i sportväg är väl att Chelsea är hyfsat nära PL titeln efter 2-1 borta mot United. Slutspelet lever och det lär bli tight mellan HV71 och Skellefteå. Undrar om inte Linköping bränt sina broar redan mot Djurgården?? Idag är det verkligen Aprilväder och snart är det tid att ut och köra en runda, men jag ska vara hemmma till det är ljust.. :-) Önskar en bra dag!

GLAD PÅSK

Så då är det påskafton 2010. Jag har hunnit med lite spel och så. Jag tog ett löppass också. Tycker det är lika bra att passa på när man sover ordentligt om nätterna. Nu har jag tagit en dusch och rakat mig. Så nu ser man ut som folk igen. Någorlunda i alla fall. En fika på det och man är som en ny människa. Nu ska jag passa på att ge lilla katten lite kattmat, så hon också känner det är helg. Från mig till er alla Glad påsk!

Dagen efter skämten

Ja vad fick vi då höra eller läsa den första April. Jo om vi börjar med NST så skrev man att HIF skulle värva Mikael Gath från Rögle, visst. Jag läste på punischer fanblogg att kvalserien skulle ogillas och att inget av dom sex lagen fick spela elitserien nästa år. Utan dom platserna hade tagits av två ryska lag i ett avtal med KHL. Canal plus körde vid hockeysändningen att "expertkommentator" Arto Blomsten var klar för Djurgården och skulle spela semifinalerna. Efteråt i kommentatorshytten sitter Blomsten själv och programledare Granqvist frågar "hm skulle du inte spela"? varpå Blomsten svarar "Nja, jag räknar med sju matcher så jag behövde två veckor för att komma i form till SM finalen" Det var väl vad jag snappade upp igår. En sak till snappade jag upp eller två egentligen. Det ena var att under Canal plus sändningen igår så snackades det om att kvartsfinal fem för Djurgården spelats i Globen inför 14 000 åskådare. Märkligt efter som arenan bara tar 13 850. Fråga pappa och mig vi har varit där och då var det fullt. En annan sak. Jag såg Plus på SVT igår. Och jag såg Sverker sprätta godis omkring sig som bara den. Det fick mig att konstatera att Sverker inte städar TV studion själv... Man är relativt pigg idag efter all motion igår och min broder blev nöjd efter att jag cyklat ut och lämnat filmerna efter innebandyn. Jag fick motion, träffa hunden och en kopp kaffe, det gjorde mig nöjd. Nu ska jag lyssna på min nya cd singel och ta ett bloss. God morgon och fortsatt glad påsk!

Kortslutning och inget Aprilskämt

April April. Ha ha ha. Än har jag inte bnlivit riktigt lurad, men dagen är inte över. Men kortslutning i hårddisken har jag haft. För det första. Efter dubbel städ, hemma och hos hunden och efter avslutad tvättpass var jag ute på Valhall och dömde en F13 match mellan Ängelholm och Höganäs. Allt gick bra, fram tills matchminut 10 i andra halvlek då jag gjorde något som ingen annan domare gjort. Jag blåste offside på försvarande lag och när försvarande lag skulle lägga sin indirekta frispark insåg jag mitt misstag och klappade mig nätt på skallen. Vad jag är duktig. Några som var duktigare var publik, spelare och ledare som inte sa något. Hyggligt. Jag cyklade in till stan igen och skulle hämta ett paket, men paketet skulle hämtas på Maxi. Typiskt. Gick in på ICA och skulle köpa två bullar, en liter mjölk och en påse jordnötter och gick till kassan. Dags för kortslutning två. Plånboken hemma på köksbordet. Ibland har jag IQ fiskpinne. Men nu är jag hemma och fått av mig min blöta domareoverall, men trots allt lite småfuktig. Duschen kallar. Får väl ordna en fika på annat vis. Sedan ska jag bege mig till Maxi och vidare till min broder och lämna beställda filmer. Har jag tur bjuder dom på en kopp kaffe. Inatt/kväll somnar jag nog gott på soffan/sängen, bäst att gardera sig lite äggstra. Sorry kunde inte låta bli... Kan lova er kära läsare, detta är inget aprilskämt utan jag i ett nötskal.

RSS 2.0