FBC cupen

Jag lördags var jag i Strövelstorps och dömde FBC Cupen i Innebandy. Spännande och roligt tyckte jag först. Jag inledde med Engelholm vita-Frosta som slutade med Engelholmseger med 3-2.

Ju mer dagen led jobbigare blev det, både i kropp och huvud. Efter ett tag började klagomålen komma och sedan var det ingen hejd på det. Det var gnäll hit och det var gnäll dit. Man blir inte piggare av all negativ kritik. Det var P10 och SSL *. Vi fick höra att vi måste börja döma för det ena och det andra. Innan hade det dock varit klockrent. Själv fick jag höra att i samband med en utvisning, att "vad tar du för" "du vet ju integ vad du sysslar med" sa en lagledare som studsade in på banan till mig. Min kollega kontrade med "du långt inte beträda planen" Efter denna upplysning så skickade han ut rätt spelare i utvisningsbåset, jag hade dock misstagitmig på en spelare men visste vad jag visat ut för. Dessa två var väldigt lika. Lagledaren hoppade in i båset och skakade på huvudet och jag själv gick till offensiva krysset, högra hörnet för tekning och blåste igång spelet igen. Jag ska bli bättre på att komma ihåg vilka spelare jag visar ut till nästa säsong.

Detta är  en nyttig läxa för mig eftersom jag själv gnäller på andra domare och man lär sig hur kämpigt det kan vara. I en paus sa min kollega skämtsamt "Det är så vi bearbetar kritiken genom att gå på hockey och gnälla in hockeydomarna" Som sagt han skämtade, men kanske hade han en poäng i vad han sa.
Jag avslutade med Helsingborg-Frosta som slutade 1-1. Efter ombyte och annat fick jag skjuts hem av min kollega.

Det var ingen tabellräkning men hade det varit så hade det sett ut enligt följande

1 Engelholm Vita       7     +13   19
2 Helsingborg           7     +11   15
3 Engelholm Svarta   7     +14   13
4 Frosta                    7      +9   13
5 Engelholm orange   7     -3       9
6 Bjärred                  7     -11     6
7 Skurup                   7     -15     3
8 VV 84                     7    - 16     0

Siffrorna står för: Antal Matcher-målskillnad-Poäng. Matcherna spelades 1 * 10 och dömdes av två domare. Totalt var vi tre domare som dömde två och vilade en. Alla spelare erhöll medaljer och diplom, vilket dom väl förtjänade.


Fotnot * SSL =Svenska superligan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0