Fotboll

I tisdags visade ÄF styrkebesked genom att vinna premiären av superettan mot Hammarby. Igår var det HIF:s tur att visa klass, när man besegrade Åtvidaberg med 3-0 på Kopparvallen.

Jag börjar från början. Läste på SVT text att Åtvid var chanslöst mot HIF. Nej skulle inte tro det. För Åtvid hade ett par hyfsade chanser innan HIF:S 0-1 mål och bland annat ett stolpskott. Så när HIF gjorde 0-1 var det både orättvisst och ologiskt. Men det var kanske skillnaden på ett rutinerat allsvenskt lag och nykomlingar. I paus försökte Åtvids tränare analysera varför det stod 0-1. Han sa följande att Åtvid hade haft otur och bollen inte studsar deras väg. Och dessutom att HIF inte hade mer än målet och tråkigt att alla dom lag vi (Åtvid) möter får drömträff. Förvisso men då är jag mer inne på rutinen och klass vs nykomlingar. För så kan skillnaden i allsvenskan vara. För övrigt tyckte jag HIF:s ledningsmål var billigt, om än inte målvaktstavla.

Direkt i andra halvlek gör HIF 0-2 och saken är pannbiff med lök. Även det "bombades" in av Andersson. Det var lite synikativt för underlaget. För skulle det göras mål så var det att "bomba" in dom, det var liksom inte utrymme för skönlir.

Slutligen sprang Sundin i djupled för sjuttioelfte gången i matchen och fri med Gusatvsson rundar Sundin honom och rullar in 0-3 för att sedan fira med fansen. Den lilla HIF skaran som hördes matchen igenom.
HIF vinner med lite tur och mycket skicklighet matchen med 3-0 och leder allsvenskan på nytt. Hansson fick hålla sin fjärde nolla i årets allsvenska och ÅFF fortfarande mållösa.

Malmö slog Häcken hemma och därför lär det bli ett knökat Olympia på tisdagkväll.

En annan sak bara. Jag var nere på Apoteket och hämtade nya tabletter. Dom är gröna. Nu kanske jag får höra "domaren nu får du sluta med dom gröna pillerna" Ha ha ha.

Underbart väder idag igen. Gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0