Fotbollsfest med styrkedemonstration

Igår var jag och jobbade och såg matchen mellan ÄFF och Hammarby. En stor fotbollsfest med 3013 på läktaren.

Ängelholm vinner med vänder både 0-1 och 1-2 till seger med 3-2. Nu på förmiddagen läste jag Metro som min granne varit och lämnat. Slår upp sportsidorna och möts av rubriken, Ängelholm skrällde. Nej jag säger så här. Fullkomligt väntat. Inget snack. Nej jag fått delerium och är helt ok i själen. Men Hammarby kommer från allsvenskan och ska tillbaka fortast möjligast, plus lite underskattning mot "smålag" från en liten håla i Skåne. Dels så brukar inte ödmjukhet vara förknippat med storlag. Lägg därtill att ÄFF är svårtuggade på hemmaplan och rättar sig efter eget spel och är ett spelande lag med oavsett planunderlag. Detta såg vi igår.

Till det kan man också lägga till att när Hammarby gjorde 0-1, så tyckte jag detta blir nog tufft. När Hammarby gjorde 1-2 så tänkte jag. Ja ha fotbollsfesten kom av sig. Vi får hoppas på en poäng, men jag tror inte dom fixar det. Jag skulle tippa på att Hammarbyspelarna hade samma tankar och blev bekväma. Som jag brukar tjata om idrott är mycket mentalt. ÄFF trodde på sig själva både vid 0-1 och 1-2 och att dom vände är föga överraskande med ovan nämnda anledningar. För när ÄFF gjort 2-2 så nästan bara väntade jag på ett segermål också och det kom i 82:a matchminuten.

Det ÄFF gjorde igår var ett styrkebesked av högklass och det ger eko i superettan, men skräll nej det är kanske till att ta i. Och väntat resultat är också att ta i. Men jag sa till min kollega innan matchen att jag står här och är nästan lite självsäker på seger. Någonstans där mellan ligger nog sanningen.

Kommentarer
Postat av: Fadern

Vilken härlig match och kämpaglöd. Tänk om Rögle hade kämpat lika hårt vid underläge

2010-04-15 @ 22:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0