Seger mot "sillastryparna"

HIF ångar på i allsvenskan. Igår besegrades Mjällby borta med 1-0 på Listerlandets taffliga gräsmatta.

HIF leder allsvenskan med 22 poäng och har 5 poäng ner till Malmö på andra plats.

HI fick spela 52 minuter av matchen med 10 man sedan Ekstrand blivit utvisad för en tackling med både dobbar och sulor först. En helt korrekt utvisning i och med Ekstrand äventyrar Mjällbyspelarens säkerhet.

Domare Eriksson ska ändå ha godkänt för sin insats, han stod emot Mjällbyfolket patetiska vädjan om straff ett par gånger om, han nöjde sig med en tillsägelse på Mjällbys El-Kabir och Gashi. Det var inte förrän ovan nämda tackling som måttet var rågat. Dessutom fick även Mjällbys Robredo syna det röda efter avvikande gester mot Eriksson. Det enda som stör mig är att Mjällbys El-Kabir undkom en varning efter fyra fem tillfällen, han kom minst sagt lindrigt undan. Men en seger är alltid en seger. Det är väl antagligen därför man ger Eriksson godkänt, jag vet inte??

Jag undrar om jag inte fått ett nytt hatlag och två nya hatspelare i allsvenskan?? Laget spelar i gulsvart och den ena spelaren har jag nämt, den andra har varit i HIF.

När jag ändå är inne på allsvenskan, så kan jag meddela statistikbitna fotbollsfans med att 11 matcher av 64 i allsvenskan har slutat 0-0 och 9 har slutat 1-0 eller 0-1. Cirka 17 % på 0-0 och 14 % på 1-0 eller 0-1. Målrikaste matcherna mellan Elfsborg-Halmstad 6-0, Göteborg-Elfsborg 5-1 och Häcken-Trelleborg 4-2.

Det har blivit 9 mål på Olympia. HIF 7 och motståndarna 2, Elfsborg och MFF.

ÄFF spelade 2-2 hemma mot Väsby i söndags. En rejäl missräkning. Lite synikativt för ÄFF, när det börjar gå bra. Man får lite för stor tro på sig själva och nästan omgående tappar man onödiga poäng.

När det gäller superettan, så funderade jag på att dra i väg ett mail till TV 4 sporten med ungefär dessa rader.

"Det är lätt att se vilka matcher i superettan som TV 4 sport sänder. Det nästan bara att skriva ut Hammarbys spelschema, så har man TV listan för superettan"

Nu ska jag återgå till städningen. Sedan blir det middag som består av kycklingnuggets, ris och uncle B(Sv)ens. Nam nam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0