Låta hunden få en nyckel extra???

Så har man varit duktig igen. När jag var ute och gick med hunden, så funderade jag helt plötsligt på var mina nycklar var... Då kom jag på att jag låst mig ute. Så istället för en ordinarie runda, fick vi bege oss ner till mattes jobb och låna hennes nycklar. Annars hade vi fått vara ute till efter 17, då hon skulle kommit hem. Som tur var mötte vi henne nere vid hennes jobb och vi kunde få låna en nyckel.

Det är bara andra gången jag lyckas med konsstycket, men antagligen inte sista.

Inatt hade jag på nytt en underlig dröm. Jag dömde en fotbollsmatch P13 och i ett anfall kommer det en lång djupledsboll, där målvakten kolliderar med anfallaren. Jag står vid straffområdeslinjen och blåser frispark till försvarande lag. Efter ett tag reser sig målvakten upp och borstar av sig. Sedan vänder han sig mot mig och säger "det är mål domaren". Jag blir lite konfunderad, men om jag minns rätt står jag fast med mitt domslut och följaktligen blir det frispark och inte mål.

När jag ändå är inne på fotboll och domare. Så efter min match igår, kommer två tjejer från bortalaget fram till mig och frågar på vem jag höll på i matchen dom spelat och jag dömt. Jag svarade att jag försöker vara neutral och att, ja jag kommer ifrån stan. Den frågan kom också, alltså om jag var från stan. En rätt komisk fråga.

Jag är ute hos min broder nu, så nu ska jag låta honom få sin data åter och så ska vi fika istället.

Äventyr

Jag var på äventyr i natt. Jag var ute och reste. Tror jag var i Danmark eller Norge. Detta tillhörde till min förvåning också Åland.

Det var sent på kvällen och jag skulle resa hem. Så bara helt lustigt hade jag hamnat i en familj, som tog hand om mig. Jag var hos dom på kvällen och dom lovade mig att skjutsa mig till tåget. Under tiden höll vi på med lekar eller om det var kortspel låter jag vara osagt. Sedan ordnade dom med biljetter som ungefär föreställde värdekuponger på ICA.

Men till sist blev jag körd till tåget. Och väl på stationen hade jag god tid till mitt tåg gick. Så jag sysselsatte mig med annat. Fan vet om jag inte satt och kollade på text TV på stationen. Då kom jag på att jag får ju inte missa tåget eftersom det var det sista. Det skulle gå 00:15. Då tittade jag lite oroligt som jag hade missat det. Och jag vet inte hur det gick, mer än att jag kom hem till slut.

En stund senare vaknar jag hemma i sovrummet med lampan tänd och TV:n på. Då är klockan 07:30 och tid för uppstigning. En helt ny dag framför sig.

Ojämn lördag

Ja då är det helg igen. Vädret började bra. Varmt och gott på fotbollen. Men blev en aning sämre uppåt dagen och på kvällen regnade det igen. Som väl var hade jag hunnit hem från min broder på cykel.

Fotbollen idag gick också skapligt. Jag hade ÄFF-Landskrona. Den slutade med hemmaseger med 3-1.

Jag såg fotbollen mellan Örebro-HIF. Det är ok att förlora, men inte med dom siffrorna och inte på detta sätt. Det var skrämmande att se. Och jag skulle här och nu vilja påstå att HIF är borta från allt vad guldstriden heter. Efter vad man sett idag, så tyder inget, säger inget att HIF ska bärga guldet. Och redan nu känns säsongen som ett stort fiasko, med tanke på hur mycket man ledde allsvenskan med innan. Nu är det tveksamt om det ens bara blir silver, vilket även det är ett stort misslyckande. Men man börjar vänjha sig med HIF. Samma visa varenda höst. Målvakts Hansson blev utsedd till matchens spelare i HIF, vilket får anses som en stor portion ironi. Han avgör matchen på egen hand när han fumlar vid 1-0 målet.

Sedan måste ju jag också kommentera dessa offsidesituationerna. Vid "2-0" så skymmer Örebrospelaren Hansson och på så vis vinner fördel av att vara i den position han är. Klockrent. Vid "3-0" så är det offside när bollen spelas ut till yttern i Örebro, och alltså inte bilderna som visas på denna länk http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article7689509.ab

Att man har mage att kalla det domareskandaler är bara pinsamt. Nog om detta. Malmö ska ju vinna sin match också. Återstår att se imorgon mot Elfsborg.

Och imorgon är det också ÄFF-Örgryte på idrottsplatsen. Ska vi säga 0-0???

Nu önskar jag god natt och en god önskan om en bra söndag.

Livad tisdag

Då är vi på ny vecka. Känns som hösten är i antågande. Det är mest regn och rusk nu om dagarna.

Det har varit en livad dag. Först teori, sedan upp till hunden och tagit honom på den dagliga promenaden. Han är så snäll och det är ett nöje att gå ut med honom.

Efter kaffet cyklade jag ut till min broder och hälsade på honom. Hjälpte honom ett tag innan jag cyklade hem och han tog bussen till stan.

Senare var jag på fotbollsträning med gänget. Träningarna är väl så där. Dom som håller i träningarna känns för unga och ibland är det svårt att motivera sig när man blir tränad av småglin. Ibland funderar man på om det är därför vi så få på träningarna.
Ja ja, så kan det vara. Jag slapp i alla fall cykla till träningen också. Vi fick skjuts av en kompis pappa och tog bussen tillbaka.

När jag kom hem följde jag Landskrona-ÄFF på nätet. Det blev 0-1 förlust och tåget om en kvalplats gick. Förra bortamatchen mot Ljungskile, släppte man in 2-2 i den 87:e matchminuten. Idag släpper man in 0-1 i den 88:e. Det är ganska typiskt ÄFF. Synd när Örgryte förlorar hemma mot Falkenberg med 2-1. Nu hade man haft världens chans (igen) att vara med om tredje platsen. Men som sagt det sket sig på ren svenska.

Hoppas det går bättre för HIF i derbyt mot Trelleborg imorgon, så HIF kan ta tillbaka serieledningen.

Vi planerar resa för tillfället. Men vi är nu nere på tre alternativ. Bortröstade alternativ är Turkiet, Grekland, Mallorca, Tunisien, Rhodos och Hawai, mitt eget men förstår inte varför??? Alternativ som är kvar är, Cypern, Egypten (Hurghada) och Tenriffa. Vi får se var vi hamnar.

Nu ska jag titta på TV och ta en fika. Ha det bra alla läsare!

Bra bil eller???

Igår kväll efter att vi lämnat mina bröder så erbjöd mamma och hennes vän mig en extra runda övningskörning.

Jag tackade och tog emot. Vi skulle köra ner till Klitterhus och vända för lite stadskörning. När vi kommer ner till korsningen vid Rönnehallen så hackar bilen och jag försöker starta om igen. Ingenting händer bilen är stendöd, försöker sätta på varningsblinkers. Inte ens det fungerar. Vi puttar bilen åt sidan och mammas vän får pula lite med bilen. Jo då till sist startar den och jag blir istället hemskjutsad.

När jag varit hemma en 20 minuter ringer mamma och berättar att det inte var mitt fel, för på parkeringen hemma hos henne har bilen lagt av igen. Töttsamma Volvo. Mamma säger att hon aldrig ska köra Volvo mer och jag är beredd att hålla med.

När vi övningskörde på dagen var det inga problem. Men på kvällen var bilen som en obstinat tonåring. Hoppas dom får rätt på bilen igen.

******************************************************

Måste ta med två fyndiga citat också. Det ena från sportspegeln, när skidskyttstränare W Pichler får frågan om han tror att den nygifta skidskytten H Ekberg är lycklig. Han skrattar till och säger "är man inte lycklig när man gift sig så har man gjort fel val" och tillägger det är min livserfarenhet i alla fall"

Det andra citatet kommer ifrån vår domareansvariga på fotbollen. Jag letar efter min jacka efter matchen i tisdags. När jag går där och letar hör jag plötsligt "letar du efter arvodet???"

Det är humor lång väg och inte konstigt man trivs.

Nu ska jag gå ner på stan en runda och sedan ska jag plugga teori.

Ha en bra dag!

Körkortshistorier

Jag var ju på teorilektion i tisdags, på Affes. Man hör ju ett och annat då.

Som till exempel, när läraren som undervisade skulle gå och uppvakta en person som fyllde 50 år.

Detta var en arbetskamrat till honom. Dom visste han var glad för glass och köpte en två liters glasspaket som han slevade i sig. Det var ju inte mer med det och på kvällen skulle dom fira hos personen ifråga. Kommer upp till honom och hans fru sitter och gråter i soffan och skakar på huvudet. "Vad har hänt frågade dom" Då berättar hon att mannen som hade fyllt 50 år hade blivit stoppad i nykterhetskontroll och det hade givit utslag. Han bedyrade sin oskuld, men fick följa med ner till polisen för blodprov. Blodprovet visade inget. Det var alltså glassen som hade givit utslag. Ibland använder man alkohol till att förbättra smaken på glass. Så kan det gå.

Kan berätta en till innan maten. En kille hade köpt husvagn för cirka 300 000 och skulle på semester. Han hade blite bråttom iväg och glömde fästa husvagnen enligt anvisning. Så när han då backar ut, stöter han till en sten och husvagnen släpper. Han kör men husvagnen fortsätter ner i sjön. Detta är sant, jag lovar. Killen i fråga blev så förbannad på sig själv att han låste i sig på sitt kontor en och en halv vecka och på semestern blev dom hemma.

Som inte det var nog var jag ute och övningskörde på natten med mamma och hennes vän. Undrar om han vågar köra med mig mer. Titta för dåligt åt vänster, höll på bli påkörd av en lastbil och en buss. Ena gången fick jag köra ner i diket vid Netto för undvika krock. Hur det med bilen är oklart.

Kör försiktigt och krama gärna varandra i trafiken!

Så var det igång igen

Så var fotbollen igång igen efter sommareuppehållet.

Första matchen i tisdags. Jag dömde ÄFF-Fortuna. Konstig match, ni ska få se match fakta nedan. Storseger för ÄFF och Fortunas bästa spelare var målvakten. Positivt var att det inte regnade.

ÄFF-Fortuna 10-1 (4-1)

Avslut: ??-??
Frisparkar: Typ 3-7
Offside: 12-1
Hörnor: Typ 8-2
Bollinnehav: 70-30

Gula kort: 0-0 (Borde kanske varit 1-0)
Röda kort: 0-0

Ja ni ser själva. 10-1 målet gjordes med endast fem sekunder kvar av matchen. Det positiva i denna maychen och det med stort P, var att man inte hörde ett (!) enda negativt ord eller annat gnäll ifrån Fortunas vare sig spelare eller ledare. Bara positivt hela vägen, det borde fler lag ta efter. All heder åt det.

Igår hade jag ÄFF-Höganäs. Fem minuter innan avspark tittar jag upp i den molniga himlen. Kan gå tänkte jag. Matchen igång och efter bara en minut har det varit en konstig situation där målvakten ska rensa bollen, men målvakten ramlar i vätan och mittbacken ska. Han i sin tur får ingen träff på bollen utan ramlar han också. Liggandes med ryggen mot bollen, skjuter Höganäs spelare bollen mot mål. Bollen tar i ryggen, eller sidan på magen, det går inte att utesluta att den tar på armen, men eftersom han har ryggen mot bollen har han ingen aning om var bollen är och således oavsiktligt. "Hands ropas det från Höganäsbänken" Nej "spela ropar jag" Det hade i så fall varit fråga om målchansutvisning, men inte därför jag friar.

Anfallet efter, knappt spelat två minuter gör Höganäs 0-1. Tio minuter senare gör ÄFF 1-1. Sedan så....... Så öppnar himlen sig. Det fullkomligt bara öser ner under en intensiv period. På den korta tiden blir jag genomvåt. Det liknar nästan vattenpolo. Vid en inspark blåser jag tillfälligt av matchen och förhör mig med lagledarna om dom vill fortsätta spela. Jag får svaret så länge bollen studsar och det inte åskar så fortsätter vi. Man springer runt på planen det enda man hör är slörp, slörp.

ÄFF har vänt innan halvtid till 2-1. Det är svåspelat I andra halvlek gör ÄFF också 3-1, vilket också blir slutresultatet. Mitt protokoll är oläsbart när jag ska fylla i matchrapporten.

Sedan cyklar jag snabbt hem och värmer mig med kaffe, dusch och torra kläder.

Idag, dagen efter skiner solen. Det blir handlingsrunda, teori och tvätt. Jag ska jobba på idrottsplatsen ikväll. Man har nästan bott där dessa dagar. Molnigt i tisdags, regn igår, då är det väl inte mer än rättvisst om solen skulle skina idag.

Tid igen

Så var det tid igen i dubbel bemärkelse. Först ska jag ta och friska upp minnet med en teorilektion och sedan ska jag blåsa matchen ÄFF-Fortuna. Och det märks det är fotboll på gång när man tittar ut och det är regn och rusk.

Hoppas bara inte jag får äta upp att jag var lite kritisk mot domarna i helgen, ibland får man äta upp det då man inser att det inte är så lätt. Man ska se till och vakta sin tunga, så är det bara.

Jag skulle haft F13 matchen men tog P13 istället bara för att kunna medverka på teorilektionen och det behövs alltid.

Det är match tisdag, onsdag och söndag och på torsdag är det superettan match på IP så man kommer nästan (med betoning på nästan) bo på IP denna vecka.

Det var uppehåll när jag var ute med hunden, hoppas det blir så ikväll också.

Nu fika.

Veckan som gått

Då är det måndag igen. En helt orörd vecka framför oss.

Tittar tillbaka på veckan som gått. Det hände en del förra veckan. Kalaset hos min brorson var höjdpunkten. Det har varit blandat väder.

Annars har det varit veckan då förhållanden sprack. I ett av fallen tyckte jag ordspråket "stötta mig som mest, när jag förtjänar det som minst. Det är då jag behöver det som mest" Det beskriver väl det jag gjorde.

Jag hade besök i fredags och söndags. Fredagen satt vi och småsnackade över en öl och igår såg vi Göteborg-HIF på canal plus.

Det får mig att komma in på nästa ämne. Igår på gamla Ullevi, så börjar det med att IFK får sin målvakt utvisad, helt korrekt. Vid frisparken efter är det en uppenbar hands på en IFK:are som borde renderat en röd blå straff. Nej då domaren fegar och allt rinner ut i sanden. Tio minuter senare har du en Göteborgare i stor bestraffningsbar offside. Och här skulle jag kunna skriva något annat, men väljer att släppa det därhän. I momentet efter blir Hysén i IFK kapad och kompensationsutvisningen är ett faktum. Möjligtvis kan man diskutera hurvida det är utvisning eller ej. MEN och det är ett MEN, det borde varit offside innan och följakligen hade inte situationen efter uppstått. Men helt klart en bedömningfråga. Jag vet inte. Det känns solklart från första början.

Så med utebliven straff och en tveksam utvisning emot HIF försvann chansen till tre poäng och Malmö jublades det.

Ska man sedan fortsätta diskutera så är ju AIK:s straff mot GAIS i lördags minst sagt horribel, men det är sådant AIK får hemma på Råsunda. Till det lägger man att reglerna om att avbryta en match i halvtid för att sedan spela om vid 0-0 dagen efter är ju nästan komiskt. Men allting är relativt. Det spelade mindre roll.

Till sist: Fem matcher på Lantz??? Lägg ner! Ge han tre matcher och sedan är denna sandlådasaken ur världen. Han behöver inte straffas hårdare bara för han är HIF:are och dessa har chans på SM-guld.

Nu ska jag aktivera mig. Med önskan om en bra vecka!

Eskilscupen 2010.

Så var då Eskilscupen 2010 avslutad. Jag dömde på lördag i Rydebäck och idag söndag började jag döma på Heden och avslutade på Råå.

Jag började klockan 8 igår morse med Bårslöv och Olofström. Sju matcher senare avslutade jag med Husie mot Ramlösa. Så jag höll på mellan 08:00 och 18:30 igår. Idag började jag med Eskilsminne mot Rävlanda och avslutade årets cup med matchen mellan Fristad och Lyckeby. Idag höll jag på mellan 08:00 och 16:00.

På mina tre inledande matcher idag på Heden så gick två av dom till straffsparksläggning. Sedan hade dom ringt i från huvudsekretariatet och gett mig förnyat förtroende och fick alltså tre matcher på Råå.

Två av mina matcher idag var kvartsfinaler i A slutspelet. Den första var mellan Höganäs och Hasko och den andra mellan Torn och AIK.

Det har varit en riktigt givande helg och mycket trevliga människor. Vädret var bra igår idag har det regnat nästan hela dagen, men man kan ju inte få allt. Dessutom har jag fått god mat. Igår  serveverades spagetti och köttfärssås mitt på dagen och på kvällen snitzel, klyftpotatis bearneisås. Idag blev jag bjuden på kycklinggryta med ris.

På mina fjorton matcher har jag dömt en straffspark och delat ut ett gult kort. För övrigt inga skandaler, utan bara positiva minnen.

Helgen snyggaste tröjor var Danderyds blå röda tröjor, som jag dömde igår. Ja Danderyd alltså inte tröjorna... Tyvärr kom inte kameran med denna gång så jag kan inte bjuda på några bilder, men jag kan tipsa om www.eskilscupen.nu Om någon är sugen på att läsa mer om cupen.

Jag ska publicera helgens citat, som kom från min kollega ifrån stan. "Så då väljer ni sida och så börjar randiga med boll" Bara det att båda lagen var randiga. Ha ha ha.

Nu är jag trött och det är sen söndagkväll. Nästa år siktar jag på fem års jubileium. 2007-2011.

Jag ber att få tacka för en trevlig helg!

Full rulle

Så är det torsdag idag och full rulle. Så blir det när man sover länge. Det skulle tvättas, renbäddas, handlas och gå ut med hunden. Det mesta är gjort utom att jag varit ute med hunden.

Jag fick i min nya kanal idag, den kom i förmiddags. Visasat sport, fotboll och motor. Får se om det kan vara värt 99 kr i månaden.

ÄFF fick 3-3 borta mot Örgryte igår och det var rätt bra med en pinne borta mot ÖIS. AIK föll i CL kvalet mot norska Rosenborg med buller och bång. 3-0 i returen och 4-0 totalt.

Vi fotsatte vår intensiva träning med ett löppass i slingan på 2.5 km. Får se om jag hinner ett pass idag också.

Nu måste jag gå ut med hunden. Ikväll hoppas vi på HIF.

Ha en bra dag!

Mitt i veckan

Så är det mitt i veckan igen, snart har halva veckan gått. Tiden går som bekant fort.

Jag har precis varit ute på promenad med hunden. Han ska hjälpa mig att komma i form till Eskilscupen. Vi tar en ny runda imorgon.

Min brorson blev 12 år igår. Verkligen ett tecken på att tiden går fort.

Innan idag beslutade jag mig för att prova något nytt. Så jag beställde Viasat sport och fotboll. 99 kronor i månaden. Efter månadsskiftet hade det blivit 199 kronor efter en prishöjning. Jag har 14 dagars ångerrätt. Det kan vara bra att veta. Kan jag ju se lite mer fotboll, jag som är lite fotbollstokig.

Igår var det dubbel fotbollsträning. Dels i Skälderviken och dels på Ängavången i stan. Det behövs verkligen.

**********************************************************

Det fortsätter gå bra för HIF. Man slog BP borta med 3-1. Fyra minuter in i andra halvlek sa det bara pang, pang, pang och så stod det 1-3. På nytt 5 poäng ner till Malmö.

ÄFF spelar sin uppskjutna match mot Örgryte borta ikväll på Valhalla IP. Kan bli en svår nöt att knäcka.

Till sist: Visst har man det bra.......

Veckan som gått

Ja då har denna vecka snart passerat. Vad har hänt?

Måndag- Hundens namnsdag.
Tisdag - Fotbollsträning Ängavången
Onsdag - Jobbat IP, ÄFF-Jönköping
Torsdag - Promenad
Fredag och lördag - Helsingborgsfestivalen med min broder och någon kompis. Trevliga kvällar, mycket kranar och en del nallar vi vann. Nu får jag snart ha större lägenhet, men katten har det gott när hon vilar ibland dom. Och i dag fick hunden två stycken. Det var en god kebab både fredag och lördag. Musiken var helt ok och det jag föredrog på denna festival var The Poddles. På lördagen var det lite mycket folk, men det får man ta.

Söndagen så avslutningsvis. Då var jag, mamma, hennes vän och hunden vid Västersjön. Hunden hämtade pinnar och badade så det stod härliga till. Kaffekorgen hade mamma packat ner och vi hade en god stund.

Under lördagen fyllade min moster också år så jag ber och få gratta i efterskott. Dessutom skulle jag vilja passa på att gratta min kompis som fyllde 30 år förra lördagen.

Det är många att komma ihåg att gratulera. Så jag fortsätter att gratta min brorson som fyller 12 år på tisdag och en kompis som fyller 19 år på lördag.

Nu önskar jag god kväll och en fortsatt bra augustimånad. På återhörande!

RSS 2.0