Tre unga män

Tre unga män är en titel på en dansbandsmelodi av Lasse Stefanz. En titel som passade bra igår när tre unga män var på Väla och IKEA på shoppingtur. Det var jag, en kompis och min broder. Jag möter upp dom på eftermiddagen. Det första vi gör är att besöka EB. Går vidaree och letar efter matställe. Ingen vill gå på "Donken" Vi gör en klassiker nämligen att käka på IKEA. Det blir köttbullsmeny med sallad och kaffe. Vi sitter och slappar efter maten. Min kompis och jag inhandlar varsin kudde efter maten, men inte för att sova middag. Vi fortsätter in på Väla och Stadium. Min broder provar skor så det står härliga till. Killen på Stadium är hjälpsam trots att min broder han provar sjuttioelva par. Men hittar inget och det han hittar på vill han fundera på. 42:orna sitter inte riktigt 100. Vi går vidare mot Intersport, men inget där. Min kompis är på EB igen och köper ett spel GTA 3. Vi strossar vidare och klockan går. Det börjar bli upploppsdags. Vi ska ner till Stadium igen och förhöra oss om 41:orna finns på "nätet" eller ej. Då möts vi av tjejen som expierat oss innan och vips så hittar hon ett par 41:or. Min broder blir nöjd och går och betalar. Han tar ett snabblån av mig, så snabbt att räntan garanterat uteblivit. Jag betalar i kassan och min broder betalar mig, då han hittar pengar i andra gömmor. Tur han inte köpte tröjan på HM som han nästan ångrade sig för. Nu har det blivit stängningsdags på Väla. Innan vi går mot bussen, frågar min broder mig om han kan låna pengar till bussen. Då vänder han på huvudet och får syn på Minutenautomaten. Alla är nöjda förutom att vi får vänta en kvart på bussen i denna kylan. Vid sjutiden är vi tillbaka i stan. Nöjda, men lite tröttare och lite fattigare. Men så brukar det vara efter en shoppingdag.

Lång promenad

Vilken söndag. Vaknar 08:15 på soffan. Går upp och äter frukost. Sedan beger jag mig till hallen för att lira innefotboll. Byter om och går upp till mamma för att gå ut med hunden. Stressar sedan iväg till bussen som ska ta mig till Strövelstorpshallen. Kommer till hallen inte en kotte syns till och inte ett barr. Då dyker en kollega upp. Han kollar upp det och det visar sig att det inte är match förrän 13:45. Där står jag ensam och övergiven. Nästa buss går om 40 minuter. Så vad göra?? Stå och vänta och frysa eller finns det bättre förslag? Jag beslutar mig för att gå dom 12 km hem. Och gör så. Jag går och går. När jag kommer fram till Varalöv har jag gått 2 km, men det känns mer som 4 km. Jag plumsar och vidare i ömsom cykelbana och ömsom snödrivor. När jag är tillbaka i Ängelholm och kommit fram till korsningen på Villan vid Nisses bageri så visar min klocka på 1:24:50:80. Jag går inom pizzeria Napolitana och hämtar en pizza. Den äter jag tillsammans med hunden och katten som följer varenda tugga jag tar. Sedan unnar jag mig ett härligt bad. Efteråt känns jag som en ny människa. Det blir också kaffe och glass, det är man väl värd efter denna lilla promenad??

Det var tur jag slapp döma den.......

Lördagmorgon. -9 utanför mitt fönster. På TV4 nyhetsmorgon säger meterlogen att hon inte ser slutet på kylan. Shit alltså. Allsvenskan i fotboll ska börja rekordtidigt. Hur många uppskjutna matcher blir det? Och får dom allsvenska domarna döma i långkalsonger? Många frågor att räta ut. På tal om döma. I natt spelades det match mellan Örebro och GAIS och jag är tacksam jag slapp döma denna. Fult slagsmål mellan ett par spelare och bland annat Örebros nyförvärv som förutom grov utvisning fick blodvite och en tand utslagen. En sådan match slipper jag gärna undan. Nu mynnar det ut positivt eftersom det hela var en dröm från min sida. Och det var inte blod som mina byxor var fuktiga av utan den lilla ölen som var kvar i burken som jag tippat på mina byxor i sömnen. Snart dags att göra som pappa sagt, nämligen lägga häftstift i soffan. Idag blir det dessutom full rulle, ja inte full på det viset. Ska ut med min promenadkompis på förmiddagen, då hans matte jobbar. Sedan blir jag hämtad av vår lagledare för färd till Munka och innebandymatch i Englaligan mot Utmarken. Femtonde raka månne? På eftermiddagen ska jag med min broder och en kompis till Väla och eventuellt shoppa lite. Så när man kommer hem ikväll är väl både jag och plånboken slut. Önskar en bra dag!

Ponta spånar

Idag är det fredag. Ponta spånar. Ett par saker reflekterade jag på igår. * Det ena var när vi pratade om den nya mobilladdaren. Som hade blivit fel. Mamma sa att den kunde vi kasta. Men hallå den är ju alldeles ny. * Det andra var efter träning, då min kompis säger att det inte spelar någon roll om jag somnar på soffan eller inte eftersom jag inte har jobb. Ändå är jag nog lika aktiv som vissa andra. Dessutom har jag mitt domareyrke och körkortpluggande. * En annan sak var (om det nu stämmer) att Rögle hade chans att knyta till sig förra Luleåsapelaren Bartecko för 200 000 kr månaden. Men Rögle försökte pruta en vecka, sedan kom Färjestad med i bilden. Han ville till Rögle dessutom och resten kan ni vid detta laget. Snålhet går före fall. * En annan sak är det jag läste på hd.se från TT (Tidningarnas telegrambyrå). Det stod att Rögle var närmare allsvenskan. Men vänta nu, kan Rögle få avsluta elitserien först och låta kvalserien börja innan man pratar om allsvenskan, snälla.. En ny helg står för dörren, med all vad det innebär.

Sega ben och märkliga ord

Så var vinter tillbaka på allvar igen. Vaknar till en snötäckt stad. Men känns inte lika kallt idag.

Något som känns är mina ben. Det var träning igår och benen är som cement idag. Det märks också att man varit efter med sömnen, eftersom jag sovit hårt i natt. Dessutom städning och match idag. Hoppas jag fått igång benen tills dess. Usch man börjar bli till åren kommen. Man är inte 20 längre.

Tänkte jag skulle förklara lite nya ord. Exempelvis chilla, ett uttryck bland yngre och studerande3 i vår lilla srad. Det betyder ta det lungt, slappa. Ett annat ord som jag själv använder när jag sitter vid datorn är fjampa. Datorn fjampar sig, vilket innebär att den strular eller hänger sig. Ja inte bokstavligt. Ett annat ord är lol. Det använd inom pokern och betyder typ lot of luck. Varje gång jag säger det och min kompis hör det så kommer "vad betyder det" ifrån honom. Just det här typ är också ett lustigt ord som mer eller mindre betyder ungefär exakt. När något märkligt händer brukar min broder säga: shit a benny. Var han har fått det ifrån vet jag inte.

Säger du en sanning med modifikation blir svaret ibland: ja eller hur? Så där lite tveksamt. En annan kompis använder orden jag precis i nitton av tjugo meningar. Själv svarar jag efter att fått svar på en fråga ja okej eller bara okej. Och jag är väldigt glad för att såa. Om jag gjort något eller plockat upp något eller lagt något till rätta så säger jag alltid så. Ofta ofta. Det är likadant med mammas vän han är glad för att använda detta också.

Kommer jag på fler ord kan jag återkomma vid ett annat tillfälle.

Passar på att tacka farsan för han lyckades ragga upp en ny video till oss. Nu ska fabrorn bara få betalt också, så han slipper leva på knäckebröd och vatten.

Ett par saker till. Jag undrar om jag inte var på väg till London inatt, såvida jag inte var där. Drömde om stor stad som var större än Berlin och tunnelbanan var inblandad. Kan ha att göra med att jag satt och kollade efter Stockholmsresor igår. Kom på det nu när jag städade. Dags att gå till stan och körskolan.

Mugg på rymmen.

Jisses ska man bli rädd för sig själv eller vad ska man? Skulle ringa ett samtal imorse. Det glömde jag, men blev påmind när jag ringde min broder och berättade om videon pappa hade raggat upp.

Jag skulle ta en fika nu, innan jag går ner på stan. Då letade jag efter min Röglemugg som jag skulle dricka varmchocklad av. Jag kunde inte hitta den. Jag letade lite här och var. Till sist fick jag syn på den. I microvägsugnen. Den hade stått där sedan jag värmde mjölk imorse vid 06:45. Men mjölken glömde jag i micron och det kom jag på när jag fick syn på den nu.

Är det konstigt om man blir rädd för sig själv?

Rögle förlorade och pappa och jag bara såg elitserietåget rulla ut från perrongen i Lindab arena. Frusterad, besviken och lite till. Men vad göra? Går ju inte att påverka. Så man cyklar hemåt i kalla januarikvällen. Temperaturen ligger väl på -12 grader. Samma temperatur som elitserielaget Rögle håller, för snacka om att vara iskalla.

Men jag skämtar med pappa ute på parkeringen innan jag cyklar hemåt. Vi skiljs åt med varsitt leende. En stund senare är jag ute med min kompis hunden och då känns allting mycket bättre.

Konsert

Söndag förmiddag var jag på konsert i Nybrohuset. Det var en stor dag för fritidsenheten i Ängelholm. Denna rockiga resa som började här.

Jag lyssnade på Informations life. Bandet består av Persson gitarr och sång. Rasmus sång och trummor. Linnea, sång och trummor, Magnus sång och tamburin. Niklas showman och gitarr och slutligen Tobias på bas och även låtskrivare.

Dom rockade av sex bra melodier varav två av dom uppfattade jag inte titeln på. Men dom började med Walk on water, fortsatte med You are a jerk och Keep on in a free world. Avslutningsvis spelades Midnight run som skrivits av Tobias.

Efter konserten och publikens jubel såldes det idolkort som även signerades, dessa kort gick som smör i solen.

Arrangörerna hade räknat med 80 personer. När konserten skulle ta sin början var lokalen fylld till max med ca 100 personer.

En riktigt bra och imponerande konsert. Och ett nöje att lyssna till.

Aktiv helg

Det blev en aktiv helg. I lördags dömde jag innebandy mellan IBC och Röke. Matchen slutade 1-1. Ingen kollega dök upp så jag fick döma själv. På eftermiddagen var jag på strandpromenad med mamma och hennes vän och hunden var också med. Jag hade också nöjet att övningsköra en runda och det gick bra.

På söndagen var jag och lirade innefotboll mellan 9 och 10. Sedan var jag på konsert med mamma och hörde min broder i Informations life. En riktigt bra konsert som jag ska återkomma senare till.

På eftermiddagen var vi på Rusta och Harald Nyborg. Det blev inga inköp utan följde mest med.

Söndagen var jag ganska seg resten av dagen mycket på grund av fotbollen. Mamma bjöd på middag och hennes vän på fika.

Det var min aktiva helg i korthet.

Celebert besök på träningen

Igår gjorde jag årsdebut med träning på Nyhem. Headsetet var undanlagt tillsammans med mobilen. Min egen terapi hade fungerat. Jag kan inte påverka Rögle, det jag kan påverka är träningen och det gjorde jag. Ingen koll på resultatet från Röglematchen och full fokus på träningen. Jag sprang och sprang och tydligen märks det att jag sett Rögle för jag missade läge efter läge. Omständigt som bara den. Frustrationen rök ifrån öronen på mig, men jag kämpade vidare. Vid ett tillfälle skulle jag bara framåt, då jag fick en nätt tryckare i ryggen och både på grund av den och trötthet flög jag över sargen. Jag visste jag skulle flyga så jag förberedde mig på att ta emot mig i golvet. Så ingen skada skedd och det gjorde inte ont. Men truten gick med orden "fan lär er spela bandy istället, kan ni inre det stanna hemma" Det handlade egentligen inte om det, det var frustration rakt igenom.

I omklädningsrummet efter matchen sa min kompis till mig, du missade ett par lägen idag. Jag svarade. Ja jag vet, jag hänger dom baljorna på match istället. Sedan fick vi celebert besök på träningen. En fladdermus som hade letat sig in i hallen. Våra ledare hjälptes åt med att få ut den tillsammans med någon spelare. Till sist var den ute och flög vidare i januarikvällen. Inte ofta man får sådant besök på en träning inomhus.

Denna kväll hade varit hyfsad och Rögle hade tagit livsviktiga poäng om inte det varit från en viss kub ifrån Gävle som godkände Luleås regelvidriga 3-2 mål, som solklart var offside i målgården. Och därmed drogs väl snaran åt för fortsatt elitseriespel utan kval. Man kan bara konstatera att Rögle och andra lag döms inte efter samma regelbok. En helt ok bortamatch och man får inte riktigt chansen att poäng. Förhoppningsvis har Rögle dessa domslut med sig i kvalserien. Och förhoppningsvis lägger domare Andersson snart av medan han har sina meriter. Han med sina kollegor gör en riktigt slät figur i matchen. Men som pappas hustru brukar säga, det är som det är.

Skulle kanske satsat på döma hockey istället.

Fixar Rögle detta, vilket är föga troligt ska man ha 2010 års bragdguld.

Jag är ett snille

Idag på morgonen skulle jag ner och tvätta. Tog med mig tvätten och något jag skulle anteckna. Efter ett tag skulle jag kolla tvätten. Gjorde så. När jag kollat tvätten skulle jag fortsätta skriva. Då uppstod ett problem. Jag kunde inte hitta min penna och jag letade och letade. Tittade i tvättstugan och tittade uppe i lägenheten, ingen penna så lång ögat nådde. Aj ja tänkte jag den kommer väl fram. Så jag gick ner igen och tog en ny penna med mig ner.

När jag kom upp i lägenheten och skulle borsta tänderna upptäckte jag något bakom örat. Just det där hade jag satt pennan. God morgon, man ska inte bara gå upp man ska helst vakna också.Snillen spekulerar.

På stan

Jag har bestämt mig  nu. Långt om länge. Jag ska gå en kurs. Har funderat länge på det och idag kom jag på att jag måste gå denna kurs. För det är något jag kan ha nytta av i framtiden. Så det är bara att skicka in intresseanmälan då.

Jag pratar om kursen "hur man använder en kundkorg" när man är och handlar på antingen ICA, Maxi eller Coop. Det har jag fortfarande inte lärt mig och skulle man tjatat lika mycket som det görs på hundens skällande hade det väl slutat med att jag inte gått och handlat.

Ja ni vet hur det är. En i butiken. Man ska bara ha något lite, istället slutar det med att man kommer till kassan med händerna fulla. Och då har man ändå tappat sina varor femtioelva gånger på vägen till kassan. Idag när jag var på ICA i stan var jag dessutom så "duktigt" att jag lyckades välta ett kexpaket i golvet. Ibland står man i vägen på bästa hockeydomaresätt. Så ni förstår. Det räcker alltså inte med att man ska vara stor och kumpigt vaggad?

Som sagt det går inte lära gamla hundar sitta.

På stan mötte jag också en fd kollega och ett par gamla kunder, som normalt hälsar. Men icke idag. Man frågar sig varför. Kollegan jobbade jag dessutom samma skift med.

Ikväll börjar vår innebandyträning på nytt. Eftersom vi har samma placering som Rögle, kan ju det behövas. Imorgon är vi spellediga.

Avslutningsvis, var det någon mer än jag som missade idrottsgalan?

Händelserik söndagkväll

Vilken söndagkväll jag hade. Vi skulle övningsköra ut till Munka, då kom jag i för hög fart och tack vare min handledare så undvek vi påkörning. På hemvägen så blev jag utskälld av hunden, antagligen för han tyckte jag körde så illa. Men hem kom vi och allt blev bra.

Framför TV så säger mamma att hon hade förätit mig på chocklad. Tio minuter senare satte hennes vän fram en påse med chocklad och mamma är givetvis först i påsen. Jag kunde inte låta bli att kommentera det och sa: Var det inte du som hade förätit dig på chocklad under helgerna?? Han som köpt chockladen skrattade gott, men av mamma kom inget ett svar. Om det var beroende på frågan eller hennes reservsnäcka låter jag vara osagt.

Så var denna söndagkväll, när jag körde i mörker för första gången. Det var inte därför det höll på att bli en sammanstötning, för vid det laget var det dagsljus.

Och hunden låg stilla i sin korg på kvällen, så det var nog ingen större fara. Kanske hade han bara hemlängtan efter en helg i Munka.

En sak är säker i alla fall, det var att det fortfarande lika kalllt i stan denna söndagkväll.

Årsdebut

Så har man gjort sin årsdebut som domare. Innebandy mellan IBCE och Hjärnarp som slutar 5-7 (1-3, 1-2, 3-2).

Det gick bra. Framförallt med tanke på att jag i sort sett bara hann byta om och sedan var matchen igång. Vi hade fem utvisningar och ett straffslag under matchen.

Efteråt fick vi beröm av alla, korv, dricka och kaka. Så då är man rätt nöjd. Jag sa till min kollega att hoppas inte klubben dra av kakorna på arvodet. Det var som så att jag åt dom tre sista annars hade dom gått i arkivet. Kände mig som ett kakmonster.

Jag passar på att tacka pappa och min kollega för skjuts till och från hallen. Det var mycket snällt och där räddades min dag, tack vare skjuts dit.

Nu ska jag ta lite varm chocklad och spela lite x-box 360.

Må väl!


Tårarna nära!

Ja då sitter man här denna lördagskväll. Tårarna är inte långt borta. Man ser sitt kära Rögle blöda och ingenting, överhuvudtaget ingenting görs. Det snackas slutspel fortfarande, ja eller hur och jag ska bli pappa på onsdag.

Jag pratade med pappa för en timme sedan och då var tårarna som närmast, nu är det lite bättre. Men kvällen känns ungefär som när man var tonåring och gräts sig till sömn efter att ha blivit ovän med sina föräldrar. Ja shit alltså, dessa kvällat för cirka 22 år sedan känns som igår, verkligen.

I ett sms till en kompis så skrev jag typ att undrar om mitt sista flak ifrån Tysklandsresan överlever kvällen. Då kom jag på att efter en öl innan ikväll efter matchen hade jag redan blivit sentinmental. Så ölen lär klara sig ikväll och det lär inte komma några tårar heller. Dessutom ska jag döma innebandy imorgonförmiddag. Nu skulle jag kunna skriva att jag inte behöver känna mig som en elitseriedomare i hockey, nämligen verka bakfull, förvirrad och utskrattad, ändå gjorde jag det. Men det är att anklaga fel person. Gör min katt sina behov på golvet och jag glömt ställa in hennes låda skulle jag inte ge henne skulden och hade så heller inte gjort.

Sist i elitserien och sju poäng till Timrå på säker mark. Och direkt börjas det. Ah Rögle har inte i elitserien att göra, snackas det om i media. Vem av Södertälje eller något av dom allsvenska lagen skulle klara sig bättre i elitserien?? Södertälje håller heller inte måttet. AIK ska ju spela KHL, Mora? Malmö? Växjö? Möjligtvis Leksand, men dom har också haft samma chans som Rögle tog för två år sedan, i nu tja räcker det med 10 år?

Det är lätt att snacka, gäller att via handling också. Jag bara hoppas att liksom solen går upp i Ängelholm imorgon, så hoppas jag också Rögle ska reda ut detta, men det gäller att agera nu!! Ingenting ont utan det har något gott med sig!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och röka lite pipa, det behöver jag nu!

Lite perpektiv på ishockeyn

Igår i Karlavagnen i radions P4 pratades det om längtan. En hade flyttat från Norge till Sverige men längtan tillbaka till Norge hade blivit för stor och hon trivdes inte. En annan kvinna längtade tillbaka till gamla tider med sin man, då mannen var helt frisk. Mannen var dement och som hon sa "det är bara halva han kvar" Detta fick mig att under min match på mitt nya x-box 360 att tänka på att man själv längtar efter både det ena och andra. Man är så beroende i humöret på hur det går för Rögle och vice versa. Då kom jag fram till att, att om man tänker efter riktigt noga så förstår man hur oviktig hockeyn egentligen är. Det är bara sport och det finns människor som aldrig i någonsin skulle hänga upp sig på ett hockeyresultat, med tanke på deras livssituation. Det tål att tänkas på när man är helt ur slag, deppig allmänt frusterad för att Rögle inte vinner.

För även om man är en rabiat Röglesupporter så får man inte låta hockeyn gå ut över sin egen hälsa. Som mammas vän säger, om du blir dålig, bryr sig Röglesspelare om dig då? Nej garanterat inte.

Dessutom har det nyligen varit ett jordskalv i Haiti, med en fruktansvärd dödsiffra. Som sagt hockeyn handlar inte om liv och död.

Avslutningsvis. Pappas bygdespelsgäng har premiär i Össjö idag 15:00. Jag önskar honom lycka till! Jag vet vad detta bygdespel betyder för honom.

Ödesmatchen

Denna kväll spelades ödesmatchen mellan Timrå och Rögle. Tyväär slutade matchen med hemmaseger 2-0, efter båda målen i sista perioden. Rögle mäktade med 18 skott och hela 3 heta målchanser.

Så vad händer nu då?? Förmodligen ingenting. Rögle får fortsätta kämpa. Det är fyra poäng upp till rätt sida strecket. Det är 48 poäng att spela om. Personligen tycker jag det är fel att byta tränare, för vem är ledig och vad kan personen ifråga tillföra?? Alla suppoters väntar på nyförvärv, den här frälsaren. Man är uddlösa framåt och behöver spetskompetens.

Kvällens match var rätt hyfsad defensivt men som sagt offensivt skulle det behövas andra pjäser. Det positiva idag är väl att både Södertälje och MoDo förlorade. Det är en pinne upp till SSK och fyra till både Timrå och MoDo. Hade MoDo och SSK vunnit hade varit fyra, fyra respektive sju poäng till MoDo. Man ska dessutom möta både SSK hemma-borta, MoDo borta och Timrå hemma. Och dom andra lagen ska också mötas inbördes.

Så även om det kanske skulle vara bättre med att vara kvalserieklara, så man slapp gå med falska förhoppningar. För hoppas det gör man ändå som supporter. Så än hängs det inte upp någon kvalserieskylt och släpps några kvalseriepaket i Lindab arena. Men poängen måste snart trilla in. Rögle kunde gett sig själv en ärlig chans genom att inleda en segersvit. Det tillsammans med någon spetsspelare så är allting möjligt. Vi får försöka vara lika positiva som mannen på andra sidan åsen.

Ny match på lördag i Lindab arena, ta då chansen Rögle. Rögle vi ger oss aldrig, jag lovar stanna hemma.

Innebandyn igång igen.

Så har onsdagen pacerat. Med det som innebar städ, teori och hundpromenad. Idag mötte vi inga andra hundar men kanske förbrukades igår.

Jag sitter nu och väntar på fika. Skulle avsluta pokern bara. Är precis hemkommen ifrån Munka. Efter besök hos en anhörig och innebandymatch. Det märks att man varit ute hos en anhörig för nu är man på gott humör igen. Att innebandyn sedan slutade med förlust får man ta. Nu är innebanddyn igång igen och vi är igång och förlorar. Men känns som det kvittar. I och för sig alltid roligt att vinna, men det är mycket för det är roligt också. Någon ska ju förlora. Just nu samma placering som Rögle.

Ja på tal om det, Rögles placering. Igår på hockeysändningen så läste jag elitserietabellen upp och ner och mellan benen och då såg tabellen ut som i mitten på november 2008. Det kanske jag skulle prova med Englaligantabellen också. Får väl gå och hämta LT och prova.

Det gick bra med halkträning med cykel ikväll i alla fall. Och som min privata övningslärare sa, kommer man in i snöslask så ska man inte bromsa utan bara sakta ner. Fungerar lika bra på cykel.


En vispgräddesugen katt och en tjejglad hund

Jag skulle göra lite ris a´la malta så här nu framåt nattetid. Jag vispade grädde, som jag även skulle ha till min varma chocklad. När jag hade vispat färdigt, tänkte jag min lilla kise kunde få slicka visparna och jag kallade på henne eftersom jag inte visste var hon befann sig. Då tittade jag i sovrummet där jag hade ställt ifrån mig gräddskålen. Mycket riktigt. Hon nöjde sig inte med att slicka visparna utan satt och slurpade i sig över gräddskålen som jag slarvigt ställt ifrån mig. Ja ja jag får själv skylla mig. Och grädden räckte även till mig.

Igårkväll skulle jag ha tag i min moder efter besöket hos pappa. Jag beslutade mig för att ta ett löppass upp till henne. Ett löppass som hade blivit förskjuten stora delar av dagen. Väl framme hos mamma, katten och hunden sängde jag av tiden eftersom jag skulle prata med dom. Efteråt när jag skulle jogga hem kom jag på att jag ville ha båda tiderna. Så för att komma ihåg första tiden som var 11:15:06 så rablade jag den i huvudet typ som en växelsång. Och så fick jag med båda tiderna. Sluttiden blev 22:47:52.

Under tisdagen efter min teori på körskolan skulle jag upp till samma adress. Det var dags för hunden att komma ut. På vägen mötte vi en kvinna, som förövrigt är kolonist på samma område som pappa och hans fru. Hon var också ute med sin hund, en tjej på fyra år. Jag sa till hunden att gå åt sidan men han tvärnitade. Hon sa: Han vill inte gå åt sidan och började prata med min hund. Hunden som i sin tur tittade på tjejen och sa inte ett ljud. Efter en kort konversation gick vi vidare alla fyra på två håll. Och det var ju roligt för hunden att möta en flicka bara sådär.

När jag kollade min e-post upptäckte jag att jag hade fått svar av NST:s hockeyreporter Roth. Ett väldigt trevligt mail och roligt han svarade. Det handlade givetvis om Rögle. Som än så länge inte fått något nyförvärv. Imorgon kan man på hd.se chatta med Rögle sportchef. Chatten sätter igång 13:00.

En annan sak jag tänker på är piloten som inte ville ta med organet som skulle flygas till Skåne. Jag är kluven i denna frågan. Jag förstår att kvinnan behöver detta organ, men samtidigt kan jag inte tycka piloten gjort fel. Han har säkerligen bara följt sitt reglemente.

Nej nu är klockan 01:30 och dags att sova. Ska bara avsluta med att känns det inte som det är mildare ute nu i dagarna??

Natti natti!

Min nya leksak

Mitt nya x-box 360. Som jag köpte på mellandagsrea och fick hem igår. Min broder köpte ett och jag blev sugen, till sist kunde jag inte låta bli. Men tiden försvinner och man har svårt med tidsuppfattningen. Jag inledde med att spela ishockey och kunde vara Rögle. Då mådde jag. Det påminde om riktiga Rögle, många förluster och få mål. Även en del gnäll på läktaren och bara jag som fick utvisningar.

Detta har jag kunnat finansiera tackvare julklappspengar och dd vinst. Mina födelsedagspengar från i somras överlevde.

Det hoppas jag mina ögon också gör. Jag får nästan fyrkantiga ögon. Men det är klart, idag satt jag mellan 8:00 och 12:00 och igår mellan 20:30 och 23:55. Jag blev sen ut idag, men säger någon  om det säger jag bara att man vet hur karlar är när dom får nya leksaker.

Mitt nya x-box 360 Mitt nya x-box 360

Matchen slut efter period fyra.

Matchen är slut och mannen är nästan spyfärdig. Inför tredje snackade Gunnar (Rögles tränare) Om att det var gastkramning. Jo shit vad rätt han hade. Bara förnamnet.

Rögle gjorde 3-2 i Ändra i PP (!) Och kund gjort Något till, men man ledde inför rond tre. Den tredje MoDo vann med 1-0 och det blev 3-3 full tid. Efter 35-32 i skott och 12-12 i Utvisningsminuter. Jag funderade på om integ Rögle skulle ha utvisningarna med sig i tredje Eftersom det stod 12-2 i Utvisningsminuter till Rögle inför sista. Jo det skulle dom. Men man lyckades Inte mycket Skapa alltför. 2:55 in i plötslig Duisburg kan defilera Månsson med en riktig skjutare (vad har jag sagt skjuta om att?) Och Två poäng till Rögle.

Man Visar en jävla vilja glöd och energi och det är härligt att se. Dom Där tre poängen som det var Innan och som Kants som tio, är nu bara en. Hoppet spak.

Jag var på väg attberömma Domare Claesson efter första, kom männen på mig av skrockfullhet Att jag Brukar undvika det för det för otur med Rögle. Jag Andra och tredje var han väl Inte lika bra och släppte bland annat Ett lagstraff och en högklubba på MoDo. Och Andra Sidan släppte han även till Rögles fordel. Sa han Bör ändå Få Godkänt.

En Som Inte ska ha Godkänt är PPV Kommentator Hedman. Den kommentatorn är jag hyfsat trött på. Mycket efter Han envisas med Bödker den lilla dansken som han sagt femtioelva gånger och Högardh heter Högardh och Inte Högardt. Dessutom så får man intrycket han Håller på Bortalaget och Sådant ogillas av mig. Men för all del, det är Mycket jag Ogillar och är trött på och säkert en del som är trött på mig och Ogillar saker dom hos mig. Inget att hänga upp sig på. Bara bagateller.

I skrivande stund står det Södertälje-HV71 2-1 med Någon minut kvar av första och i Slutet på tredje är det Mellan Brynäs och Färjestad 0-3. Till det Lägger jag Att Timrå torskade på Hovet (OPS Det var inte meningen). Så förutom Södertäljematchen gick resultaten Rögles väg och HV 71 har två perioder på sig att vända. Så Solen går upp i Ängeholm imorgon också.

Nu dags för middag och en bira. Ha en bra kväll!


Onödiga utvisningar

Rögle-MoDo står 2-2 efter första perioden. 12-12 i skott och 8-6 i utvisningsminuter. Men snälla Rögle ta inga fler onödiga utvisningar. Lova oss supportrar det.

Fyra stycken alla är lika onödiga. En i anfallszon, en i mittzon och två i försvarszon. Dessutom gör Rögle mål i PP. Och man kunde gjort ett par till. Med lite flyt.

Nu dags för andra och man kommer slitas mellan hopp och förtvivlan. Måste blossa innan också. Skulle behöva något starkare än kaffe.

Hoppas hoppas!

Fredag

Fredagmorgon. Allt lungt. Sitter vid datorn och lirar gratistunering i poker. Det är priser till 50 och jag har plats 216 av 241. Försöka gneta mig till någon cent. Några som också höll på att gneta sig till något var Rögle igår. Borta mot Skellefteå, eller Schatan som en del säger. En idiotisk utvisning med fem minuter kvar, oflyt och vanlig ineffektivitet fällde Rögle. Trots allt är det som en annan bloggare skrev tre poäng till säker mark, det känns som fan mycket mer. Redan imorgon är det ny match mot tuktade MoDo som fick 2-7 i häcken mot DIF. Jag lovar stanna hemma, allt för att hjälpa Rögle. Det ryktas om en ny back, men känns mer som har du hör den förut?

Jag vaknar på soffan (lika vanligt som Rögle förluster) ca 05:50 och kan inte somna om. Lika bra att bli uppe. Så kan jag gå ner och plugga och hämta mitt nya sällskap. Får umgås med det och prata med katten så är inte ensamheten så överhängande. Jag klagar i och för sig inte, har det bra ändå.

Jag kollade temperaturen på hd.se och den visade -10. Kallt med andra ord. Ett reportage i TV4 nyhetsmorgon intervjuades en person som befunnit sig på Antarktis. Temperaturen visade -71!! Programledaren frågade vad han hade för råd till oss som gnäller om kylan i Sverige. Han svarade med att man skulle ta på sig bra och gå ut och njuta. Positivt tänkande med andra ord.

Nu är min poker slut och jag försöker sätta personligt rekord i nysningar. Katten ligger kvar konstigt nog, brukar inte tycka om när husse nyser.

Om man skule gå och göra lite nytta... Ja så får det bli.

Ha en bra dag!

Har jag gnällt för mycket??

Jag fick en tanke idag när jag var ute att jag kanske gnällt för mycket och kanske då på dessa domare. Så det är kanske därför kommentarerna har avtagit.

Jag skulle vilja säga som så att det är bättre med poker. Då behövs ingen domare, för man kladdar till det själv så bra. Ibland är det som att torka sig innan man varit på dass.

På tal om det så slapp jag gå dit och sitta i mörker. Ny lampa i satt och det är så ljust nu så.

Sedan på tal om lampa. Så kan jag berätta att min hustomte har blivit opererad. Av kirurg Paulsson. Operationen tog ca fem minuter och han mår väl efter omständigheterna. Sanningen är den att jag har bytat lampa i honom, så nu lyser han så fint så. Så pappa bli inte besviken att den varit släckt. Nu vet du anledningen. Ge han lite gröt som belöning.

Som bonus kan jag lova att om Rögle vinner ikväll ska jag förse tomten med Leksandsmössa, Rögle halsduk och Rögletröja.

En sak till eller två. Har min fd kollega fått en 50 års kris?? Han hade fått hästsvans när han körde buss inatt. Oj då. Nu äntligen har min förkylning satt igång, lika bra så man blir av med möget. Är ju sugen på att börja ta ett löppass igen.

Nu är det fika dags innan jag ska göra stan och gå ut med hunden. Vov vov.

Önskar alla en bra dag! Gör inget jag skulle gjort. Fast i och för sig ingen risk heller antar jag.

Vad var det jag sa........

Vad var det jag sa...... Rögles utvisning på Beaudoin är absolut ingen utvisning en ren tackling. När han ändå tog Röglespelaren borde han tagit LHC målvakten för roughing. Men men ingen skada skedd.

Andra perioden. Först står dessa feta jävla linjemän i vägen som dom alltid gör i Ängelholm. Anfallet efter blåser hans okmpetenta kollega för offside. Det är ingen offside och Rögle blir rånade på ett halvt friläge. LHC får ett friläge där Penker räddar. Spelet vänder och en Röglespelare blir hakad så det sjunger om det. Ingen åtgärd såklart och LHC gör nästan 0-2. I slutet av perioden åker Amare i Rögle ut två minuter för hakning. Hakning är det inte när man använder klubban och hakar med och inte åker skridsko? Jo. Röglespelaren går på kroppen och LHC spelaren ramlar som Bambi på hal is. I PP gör LHC 0-2. God natt. Matchen var avgjord efter 0-1. Nu ännu mer.

Rögle är väldig ineffektiva och kan inte göra mål. Men låt dom slippa dessa felaktiga domslut mot sig, som det är match efter match. Det är illa nog som det är.

Rögle behöver skaffa sig en målskytt eller två. Nya tag på torsdag

Inför Rögle-LHC

Skulle orda något om Rögle-Linköping med nedsläpp om ca en timme.

Men vilken motion jag fått idag, förutom snöskottning.

Jag har promenerat med hunden och han har verkligen rastat mig. Först 30 minuter och sedan 25 minuter då vi skulle möta matte på jobbet. Han gillar antagligen snö, för som han skuttat rundor i snödrivorna. Vi sover nog båda gott inatt.

Nu till hockeyn. Jag blev riktigt besviken när jag läste domarelistan till ikväll. Nicklas Johansson dömer i Lindab arena ikväll. Så där rök dom poängchanserna. Har vi inte haft nog med problem då Vinnerborg dömt matcherna mot DIF och Frölunda? Nu får vi ännu en Kalle Anka domare.

Vinnerborg som var ordentligt fel på det igår, när han underkände MoDos 0-1 mål mot Brynäs för offside i målgården. Ja ha var?????? Som sagt Sveriges bästa säger dom, då ser man hur illa det är.

En annan intressant sak. Brynäs, MoDo, Timrå, Rögle och SSK alla dom ska till slutspel. Men ett kommer till slutspel, två kommer ha lirat klart och två kommer att få kvala. Nog sjutton för att Rögle och SSK inte känns så heta med slutspel. Men och det är ett STORT MEN, MoDo och Timrå ska kanske gilla läget och vara ödmjuka så man inte får kvala. Får hur går det i så fall? Dom lär nog få magkatarr bara på tanken.

Till sist när jag såg domaren i matchen till ikväll så lär jag nog ha sparat 60 kr plus något spel. Dom behövs i en skral kassa så här efter helgerna.Mannen med whiskeyröst får julkort och ser en film

Så har det blivit trettonafton. Mannen som bloggar är mannen med whiskeyrösten. En aning hes och lite förkylning i kroppen. Det som bidrar till detta är rökningen. Jag har sagt att när jag fått mitt körkort ska jag sluta röka eller åtminstone försöka. Den som inte tror på det och som envist hävdar att jag kör bra, så där lite diplomatiskt är min nya körlärare. Men och andra sidan tror han inte jag pallar cykla till Falkenberg heller. Man skulle kanske sätta en slant eller en fika, om inget annat på cyklingen.

    Igårt fick jag ett försenat julkort från min backpartner i innebandyn. Förutom god jul och gott nytt år stod det 2010 då vi håller oss kvar i division 1 och Rögle håller sig kvar i elitserien. Sådant gillar jag och nog för det var försenat men fan vet om inte det var det bästa julkortet jag fick.

 I natt såg jag en film på canal SF + som hette Dödlig drift med Stefan Sauk, Kjell Bergqist och Mikael Persbrandt. Sauk spelar polis, Bergqvist spelar bad guy och Persbrandt spelar den konstig seriemördaren Andreas. Men hur än jag försökte sätta mig in i filmen blev jag inte klokare. Infogar en recention här nedan.

Dödlig drift

Dödlig drift

Ej lämpligt för personer under 15 år

Thriller . Sverige. 1999. 105 min.

Originaltitel: Dödlig drift
Regi: Rolf Börjlind.
I rollerna: Stefan Sauk, Mikael Persbrandt, Kjell Bergqvist.

 

Andreas bär på en smärta som borrar sig allt djupare in i hjärnan. En elak barnmelodi får hans fantasi att snurra allt fortare, tills han gör det han tror att han måste: mördar. Göran, ett passerande vittne på mordplatsen, dras in i Andreas förgiftade fantasi, och en kattens lek med råttan börjar. "Dödlig drift" är en psykologisk thriller av det riktigt otäcka slaget, i regi av Rolf Börjlind och med Mikael Persbrandt och Stefan Sauk i huvudrollerna.När den var över så slogs man av ett ja ha. Fortsatte titta på nästa film som var den svenska "köttarfilmen 9 milimeter. Denna har jag sett innan. Så det slutade med att jag gick in och la mig med min bok och SVT 24:s regionala nyheter.

Idag har jag skottat snö. Eget iniativ, inget betalt mer än grattis styrketräning. Bara än sådan sak och så är det roligt.

Dags för fika nu. Önskar en bra dag!


Hos doktorn och hockey

Så är denna halvkonstiga dag över. Jag var uppe vid 07:30, för att sedan somna framför TV:n ett tag på förmiddagen. Sedan hände mycket.

Göra middag och äta snabbt. Ner på stan och hämta paket. För att sedan vidare gå upp till mamma och rasta hunden. Efter hundpromenaden gick jag vidare mot Läkaregården på andra sidan stan nästan. Promenaden tog 25 minuter. Min broder skulle till läkaren och ta bort leverfläckar. Jösses alltså den killen har ingen smärtgräns. Medan han fick ligga på britsen och lida vände jag bort huvudet, för jag blev helt tagen. Det var värre än att jag själv hade utsatts för behandling och värre än när jag fick en puck i huvudet. När vi var klara och skulle få en tid till honom att ta bort stygnen så säger han: Nu har dom sytt in mig, varpå vi båda skrattade gott och begav oss till Tasty house på Maxi för en välförtjänt fika.

Jag följde hockeyn på min andra broders data ikväll. Resultat som verkligen gynnar Rögle.
Så här är läget i fel ända av tabellen: 9:a MoDo -3 44, 10:a Timrå -16 42, 11:a SSK -34 40 och 12:a Rögle -25 39. En match mindre spelad. En trea imorgon och det skulle se ut följande: MoDo 44, Timrå 42, Rögle 42 och SSK 40. Dom får göra en Leeds United som slog ut Manchester United i FA cupen, nämligen välta dom stora.

Förändringar är gjorda och man har agerat. Hoppas nu också att ord går över till handling, inget är omöjligt och man ska aldrig säga aldrig. Skulle kunna bli en bra trettonafton i sådana fall. Till och med jag med min tunna plånbok efter helgerna är sugen på att gå på matchen, även om jag kan se den på TV.

Under kvällen besökte jag min broder utanför stan. Han fick sina spel och filmer och lär nog ha sysselsättning ett par kvällar. Hans x-box 360 blir bara mer och mer intressant vad det lider. Ett sådant skulle man kanske ha?!

Ber att få önska en trevlig trettonhelg till alla.

Mitt eget reportage från resan till Berlin

  Bild på mitt hotell

 Bild på TV tornet

WEEKEND RESA TILL BERLIN 091204 - 091206

Fredag Jag vaknar tidig fredagmorgon. Klockan är halvfyra. Uppstigen är jag men långt ifrån vaken. Äter frukost, duschar kollar datorn och packar det sista. 05:10 kommer taxin och hämtar mig. Kör en extra sväng och plockar upp två andra medresenärer. Kommer fram till "Donken" där bussen väntar på oss.

Vi tre lavar in och åker mot Helsingborg. Nästa avstamp är Helsingborg där vi plockar upp resterande passagerare. Nu rullar bussen i mörkret mot Malmö och Öresundsterminalen. Halvvägs till Malmö kommer jag på att jag gjort det igen. Jag har glömt min reskassa, snyggt. Och jag i ett nötskal. Väl i Malmö gör vi en paus på cirka 45 minuter innan vi sammanstrålas med andra Berlinresenärer.

Klockan åtta åker vi mot Gedser och färjeterminalen. Vi tar färjan till Rostock. På båten äter jag middag och kollar i butikerna ombord. När vi ankommer Rostock stannar vi till på Calles. Jag handlar whiskey till mig och Niklas och några öl. När jag står i kö kommer reseledaren fram till mig och jag tänker nej detta är ju pinsamt. Dom väntar på mig. Mycket riktigt. Men hon säger att jag kan inte göra mycket i denna kö. Vid nästa rastplats får jag höra detta också av en gubbe som inte tycker jag skulle rasta eftersom dom fick vänta på mig innan. Jag kommenterar inte det utan går ut och fikar.

Vår färd fortsätter mot Berlin och vid 18:00 tiden är vi framme på hotellet. Väl framme på hotellet letar jag upp mitt rum. Som ligger på tjugoförsta våningen och är nummer 2101. 

Jag gör mig hemmastadd. tar en fika bestående av en öl och ett äpple och funderar på hur många gånger jag ska gå vilse respektive låsa mig ute. Jag har sådan underbar utsikt från mitt hotellfönster att det får en brud att flagna i jämförelse. Jag vilar ögonen på TV och sky sport, där det pågår VM lottning till Sydafrika VM. Samtidigt som jag författar. På kvällen är jag nere på julmarknaden som ligger sidan om mitt hotell. Jag handlar souvenirer och fika. Sedan är jag uppe på rummet och vänder. Besöker casinot men jag har inte den rätta klädeskoden på mig. (Skjorta, finskor och kavaj).

Så jag vänder om och går ner för kvällsmat på Burger king. Det blir en chili burgare med pommes och cola. Men den sakulle serveras med brandsläckare istället. Kvällen lider mot sitt slut. Det blir chips, öl och något som tyskarna kallar Wiedbrandt. En billigare och svagare variant av konjak. Halvsover i fåtöljen under bundesligafotbollen. För att sedan sätta mig på golvet och blägga huvudet på sängen och sova tills jag vaknar klockan fem på morgonen.

Lördag

Då går jag ner och blossar. Städpersonalen har börjat sina pass. Jag går upp på rummet igen och lägger mig ordentligt tills klockan åtta. Lördag Jag går ner i resturangen och äter frukostbuffé. En buffé som påminner lite om djungelns lag. Alla slänger sig över mat och annat, som dom inte fått mat på en vecka. Det smakar med frukost. Men det är en stressig miljö och som sagt folk springer nästan benen av sig för en tallrik yoggi eller en fralla. Och jag som är van med att äta frukost med en katt. Det blir bullar med ost och skinka, yoggi med färska frukter, minst tre glas juice och tre koppar kaffe. Potatisen och korven går i arkivet. Jag kom på under frukostbuffén att tänk att servera dagarna till ända och hur kul är det?? Men då fick jag lite perspektiv på det, då jag tänkte att hur roligt är det att i förhållande till mitt döma fotboll och innebandy. Mitt enda yrke just nu. Som jag brukar säga... allting är relativt. Men personalen var väldigt trevliga och mycket fin service och mycket hjälpsamma.

När jag återvänder till hotellrummet så slappar jag ett tag. Då tanken slår mig att det är ju fan att man ska behöva vara ute och resa för att kunna koppla av, täönke om man kunde gjort så här hemma.. Hemma ränner man mellan data, TV och x-box. Här får man nöja sig med en pilleknarkare och TV. Men inte så fel det heller.

På förmiddagen är jag ute i Berlin. Går på julmarknad, är i kyrkan och kollar i butikerna. Kameran går så pass varm att mina batterier tar slut. Vid middagstid är jag en runda på hotellet, då jag går och kollar sauna och gymmet. Möts av en vänlig tjej i receptionen, som visar mig gymmet. "Hm var inte så förförisk tänker jag för mig själv. Det har blivit lördageftermiddag i Berlin. Allt är bara bra än så länge. Men jag saknar min mössa som ligger i bussen.

Om jag skulle smita ut en runda till?? Så gjorde jag och det blev en runda på julmarknad och titta lite. Jag besöker mamma och Hans hotell. Tyvärr är inte herrskapet inne. Men möts av en mycket trevlig portier och jag får låna dass och rita ett meddelande till mamma och Hans. Jag tar tunnelbanan tillbaka och möter förra tennisdrottningen Steffi Graf ombord. Aja hon liknade henne, även om hon inte verkade lika glad för Sjöberg längder som tennisstjärnan.

Tillbaka på Alexanderplatz. Vad göra nu då? Jo jag chansar och efter ett besökt DB info så hoppar jag på tåg S3 med sikte på hållplats Olympiastadion. Funderar på den 26 minuter långa resan dit att "måtte det nu inte ligga så ödsligt bara" Jag är ju ändå ensam med en vanlig kamera och en rörlig kamera i storstaden Berlin. Jo viist snacka om synska talanger. Det ligger så ödsligt att man nästan blir rädd för sin egen skugga. Som grädde på moset regnar det och man ser knappt att det är Olympiastdion. Kolla bara bilderna. Jag springer upp och bort mot arenan och tar ett par bilder innan jag återvänder till stationen igen. Strax sekunder efter är pulsen normal igen. Snacka om mörkt och puggigt. Efter en öl och några chockladbitar senare känns det bra igen och strax därefter kommer tåget. Om jag skulle gå och se till att få lite middag i mig. Den har blivit uppskjuten sedan det andra hotellbesöket, upptäcktsfärd till Olympiastadion och en halvtimmes internet cafébesök. Så ja kanon. Hittar en kebabresturang där jag äter en döner kebab med pommes och cola. Då har klockan blivit 20:30 och magen suktat efter käk länge. Nu är det bara kaffe som saknas. Det får jag 22:00. Är uppe på mitt hotellrum och sprang innan jag provar en snabbflirt med tjejen på gymmet/saunan. Hon var trött och hade inget internet. Jag var ju bara tvungen att prova när det bara sa "klick" men det blev ett kort klick. Jag är ute en runda mellan 21:50 och 22:30. Mest för kaffets skull. För jag är för snål att betala 3.50 euro i baren på hotellet. Kaffet dricks i lobbyn på hotellet. Med vacker utsikt. Var kom alla brudar ifrån? Shit alltså man nästan slickar sig om munnen, tur man inte börjar dregla också. Kaffet hade blivit fan så tunt i så fall. Det blir lite TV på rummet i sena kvällstimmen. Innan det har blivit natt.

Kan även tillägga att jag somnade till bundesliga fotboll i fredags och bundesligahockey mellan Mannheim och Hannover på lördagen. Det stod 2-3 och målvakten i båset när jag somnade. Domaretrions klädsel påminde om sopgubbars eller interner från tysk fångvårdsanstalt.

Söndag

Jag har satt mobilen på väckning 07:30. Då jag går upp och går ner och äter en ny frukostbuffé i den stressiga miljön. Äter en bastant frukost även idag.

Går sedan upp på rummet och packar, duschar, läser och ser på TV. På förmiddagen tar jag buss 100 till Brandenburg Tor. En plats där min videokamera går varm. Jag filmar även dom historiska monumenten från andra världskriget. Nu känner jag mig nöjd. Men jag hinner inte titta på souvenirer utan tar samma buss tillbaka till hotellet.

Väl på hotellet packar jag det sista, innan bussen avgår mot Rostock. Sista dagen i Berlin är regnig, men mildare än i början av helgen.

Jag lämnar Alexanderplatz vid middagstid och åker dom 21 milen till färjeterminalen i Rostock. Känner mig hyfsat nöjd med helgen. Däremot om jag kommer till Berlin igen ska jag gå på vaxkabinetten det lovar jag mig själv. 

På vägen till färjeterminalen blir det fika på vägen. Och vi är framme den obligatoriska halvtimmen före färjans avgång. Dags att lämna Tyskland och återvända till Norden eller Skandinavien vilket man vill. Det är molnigt och 7 plusgrader när jag lämnar Tyskland på söndagen.

Sen söndagseftermiddag ankommer vi Danmark och Gedser. Bussresan går igenom ett mörkt landskap. På resan rättar vi resebolagets lilla tävling, som slutar med en tandborste i pris. Vi avverkar mil efter mil, (någon som kom att tänka på mil efter mil mellan mig och S:t Per, den gamla hiten ifrån någon gång).

Tills slut är vi framme vid Öresundsbron, som för övrigt fyller 10 år i år. Vi åker över Öresundsbron och är framme i Malmö, Sverige och Skåne. Men inte fan känner man igen sig mer för detta. Tullen är inga problem och vi får rätt omgående rulla igenom kontrollen. Det är en bra busschaufför som inte är rädd för att trycka på gasen. Vid 19:00 ankommer vi Öresundsterminalen, där det blir omlastning och bussbyte. Mycket folk och många bussar.
Är inne på dass, då jag känner någon klappa mig på axeln. Tänker vem fan var nu det, någon från stan eftersom han säger "heja Rögle" Nej verkligen inte, det är Hans. Och dom har jag letat hela helgen efter, så möts vi på dass. Vilket lustigt och bissart sammanträffande. Rätt komiskt det hela. Når mamma på mobilen, vilket jag också försökt hela helgen innan vi åker mot Helsingborg och Ängelholm. Jag är tillbaka i Ängelholm ca 21:00 på McDonalds, den plats där hela resan tog sin början. 20 minuter senare är jag hemma igen i min bostad, hos en glad katt och med nyladdade batteri i själen och man känner man fått luft underr vingarna. Efter en sådan helg mår man bara bra. 


FAKTA BERLIN

Berlin har 3.4 miljoner invånare på en yta av en fjärde del av Skåne. TV tornet ligger 365 meter över havet och kostar 100 euro att gå upp i. Mitt hotell Park Inn på Alexanderplatz har 37 våningar och 1012 rum, jag bodde på rum 2101. Vidare så låg lobbyn på våning 1, resurangen på våning 2. Sauna/gym på våning 3 och Casinot på våning 37. Även en panoramaterass på våning 37 som kostade 3 euro att gå upp i.

KOLLEKTIVTRAFIKEN

Kollektivtrafiken kostar 2.10 euro. Gällde som endagsbiljett vid min vistelse.

Tunnelbanan U 5 Alexanderplatz-Frankfurt allé-Lichtenberg-Hönow m fl ca 15 minuters resa. Mamma och Hans hotell låg i närheten av Frankfurt allé.

Tåg S 3 Erkner-Alexanderplatz-Hauptbanhof-Olympiastadion-Spandau med flera. 26 minuters resa.
Tåg S 75 Wartenberg-Alexanderplatz-Hauptbanhof-Olympiastadion-Spandau med flera. 26 minuters resa.

Buss B 100 Alexanderplatz-Brandenburg Tor. 10 minuter

AVSTÅND: mellan Rostock och Berlin 216 km. mellan Gedser och Malmö 186 km och mellan Ängelholm-Malmö 84.2 km

Färjeöverfarten mellan Gedser-Rostock tar 1 timme 45 minuter

 Från vänster bild från mitt hotellrum-Reichstag-bild över floden

Nya tanklar och drömmar

Så var man hemkommen ifrån nyårsfirandet i Munka. Allt bra. Och en trevlig helg. Man hade det rätt bra igår. Sovplats, fick frukost och middag, tillgång till badrum och regelbundna kafferaster. Det är inte utan att man har en snäll broder. Idag ska jag övningsköra, dags att inviga det nya köråret och den nya skylten. I efter middag spelar Rögle i Göteborg mot Frölunda. Jag läste om mysteriumet Rögle på hd.se. Förra säsongen var man borta, borta och i år får man inte till det hemma. Ganska synd då man bevisat att man hör hemma i elitserien. Men som alla vet är idrott mycket psykologi och det skulle inte förvåna mig om det sitter mentalt. Annars lungt idag, men himla kallt och enligt text TV skulle det bli kallare nästa vecka. Hugaligen. Årets första dröm kom inatt, vi hade festat och en nära hamnade i fyllecell. Hans mamma hade varit och besök honom också och vi var oroliga. Mina drömmar är ett kapitel för sig. Återkommer vid tillfälle med en årets lista. Önskar en bra dag!

God fortsättning

Hej! God nytt år och god fortsättning. Hoppas allt är bra, så här i inledningen på det nya året. Jag har precis varit ute en promenad med hunden. Gott att få lite frisk luft så man vaknar. Mötte en kompis till oss, som skulle in och jobba. Han pratade med en fabror som sa till honom att skulle han ha tidtabellen låg den i backen en bit från hållplatsen. Min broder tyckte jag skulle vänta ta min medicin tills jag nyktrat till. Vad då då? Ska jag vänta tills sen eftermiddag? Ja okej överdrivet sagt, för så farligt var det inte. Men för säkerhets skull så tränar man inte idag och man lär ju inte övningsköra heller. På tal om att köra. Läste fadern hade skrivit att det skulle bli ett körkortsår. Det hoppas jag också. Annars var det väl konstigt. Nu ska jag gå och göra en årets lista. Må väl!

RSS 2.0