Åh vilket party

Jag får väl ta tillfället i akt att tacka mina föräldrar för den fina födelsedagsfest dom ordnade för mig i natt.

Mycket folk och god mat, det var släktingar, nära och kära och bekanta till andra som kom på fest. Ja till och med tjejer, jag minns så väl att det fanns en tjej jag fastnade för och började gilla.

Som inte det var nog fanns det jack vegas maskiner, så kallade "enarmade banditer" Jag la i tre kronor och några drag senare så rasslade det till så till den milda grad och jag inte kunde hålla alla mynten.

Vi hade dessutom delat upp oss i två lag och spelade paint ball, men det var något annat vi hade som ammunition. Tror nästan det var tomater eller gamla potatis vi hade laddat våra bössor med.

När pappa frågade mig om dom hade lyckats överraska mig med detta party, så grät jag av lycka. Det var en sådan totalupplevelse och alla hade haft så kul.

Dagen efter var jag ute och cyklade, fast nej inte i den bemärkelsen. Utan jag cyklade nere i stan vid torget och apoteket, då min mobil ringde. Och normalt sett ska man inte prata i mobil ute i trafiken, men i alla fall så svarde jag. Det var mamma som ringde och frågade vad jag tyckte om kalaset. Ja då grät jag igen, även denna gång av lycka.

Ibland är det härligt vad drömmar kan vara konstiga, men ibland helt fantastiska.

Fotboll

Om jag var irreterad och sur efter ÄFF:s match borta mot Hammarby igår efter den TV matchen, så var jag nog lika uppgiven efter 15 minuters spel ikväll mellan HIF och Häcken.

Då stod det 0-1 på Olympias stora ljustavla och då visste jag inte om att HIF missat en straff efter en cirka 10 minuters spel.

Negativ som jag var så tänkte jag att det var denna matchen det och nu börjar höstraset igen, alltid samma visa med HIF. Lägg därtill att spelglada fotbollslag som Häcken, GAIS och Örebro med flera börjat med det som dessa destruktiva lag så väl behärskar, nämligen att maska och försöka ta kål på fotbollen.

Sedan funderade jag inte mer på det utan fortsatte sköta det jag skulle och hoppades på en snabb kvittering. Den kom också och 1-1. Sedan var det klasskilnnad. Det var närmare 4-1 och 5-1 än 3-2. Som HIF dom lirade. Det var helt otroligt att se. I 61:a matchminuten kom 2-1 och i matchminut 73 det helt avgörande 3-1 och det kunde lika bra varit ett 4-1 mål eller något åt det hållet. Gott, hoppet lever.

Det snackades om 6000 sålda biljetter och att det räknades med en publiksiffra någonstans på 8000. När publiksiffran presenterades sa den 10 040. En bra publiksiffra med tanke på motståndet, men det bidrog kanske också till HIF:s fina vändning. Så på nytt fem poäng ner till ärkerivalen Malmö. Nästa omgång är det BP borta för HIF och Malmö ta emot GAIS hemma.

Vi väntar med att snacka om det här försmädliga höstraset, ett tag i alla fall.

Storm eller kattungar

Jag hörde det varit full storm i natt. Men inget jag märkt. Jag har sovit som en stock och kanske var det jag som snarkade istället, vem vet??

Jag gjorde en annan sak också inatt. Vi skulle iväg och handla. Jag var sist ut som vanligt. Hundarna var på plats på andra ställen i huset. Men i kök och tvättstugan fann jag säker en sex, sju kattungar. Relativt nyfödda. Jag tittade på mammas katt, för att se om hon var den skyldiga, men kom jag kom på att det den möjligheten fanns inte. Då mammas katt är steriliserad. I alla fall så samlade jag upp dessa kattungar i famnen och satte utanför dörren. Innan jag sedan satte mig i bilen mot affären och berättade min nyhet.

Vilka reaktioner jag fick förtäler inte historien, då allt detta var en ny lustig dröm. Som kan läggas till dom andra lustiga drömmarna jag samlat på mig.


En händelserik dag

När jag vaknade idag befann jag mig hos min broder. Jag gick upp och tog lite cola och juice för att sedan hälla i mig två flaskor vatten. Sammanlagt en och en halv liter vatten i min uttorkade tunga kropp.

Lägger mig och sover några timmar till. På förmiddagen gör jag min broder sällskap ut med hunden och vi går bort till affären för att handla frukost och man ser ut som "kom och hjälp mig att dö" ungefär. Efter frukost och annat känns det lite bättre.

Jag åker in till stan och följer med brorsan ett ärende. Sedan går jag hem om duschar och borstar tänderna.

Sedan ska jag upp till mamma och gå ut med hunden eftersom hon jobbar. På väg upp dit, får vi syn på två tjejer som står och försöker lyfta en fabror som gått och ramlat. Naturligtvis rycker vi in och hjälper till. Får upp fabrorn på sin rullator och lyckas hålla i honom tills ambulansen kommer. Det är troligen värmen, vätskebrist i kombination med annan vätska som inte gör att fabrorns ben bär honom. När dom senare åkt i väg lämnar vi rullatorn på servicehuset och går till hunden.

Så kan det ibland vara och jag tänker osökt på hur jag kände mig på morgonen... Sedan kan man inte klandra fabrorn, för han blev bjuden på en stänkare och jag menar vem i dom lägen tackar nej till en stänkare???

Så kan det vara en fredag i stan. Nu är det poker för hela slanten, går väl lite si och så.

Ha en bra helg!

Kiviks marknad

Det var dags för en ny marknadsdag igen. Denna gång reste vi till Österlen och Kiviks marknad.

Är uppe vid åtta för att ladda kaffepannan, för att sedan sätta mig och somna om sovandes i soffan. Vaknar en halvtimme innan bussen ska avgå. Det blir en snabbfrukost med kaffe och mackor.

Min cykel står ute och jag hoppar på den och cyklar mot bussen. En timme och en halv öl senare har jag fått sällskap av en kompis och hans mamma och är på väg mot Hässleholm. Vi möter en annan kompis i Hässleholm, när vi byter till tåg till Kristianstad. I Kristianstad byter vi återigen till buss mot Kivik.

Cirka 13:00 är vi framme på Kiviks marknad. Marknaden är stor och knallarna många. Vi äter bakad potatis, handlar och ser på William-Arnes mororcykel show. Dom kör motorcykel runt i något som nästan liknar ett hamsterhjul. Dom gör lite olika övningar på sin MC och emmellanåt befinner dom sig fem meter upp i luften.

Vi fortsätter bland stånden innan det är dags att resa hemåt. Buss till Kristianstad och sedan tåg till Klippan, innan det avslutas med buss hem igen.

Nu är vi nöjda, men trötta. Imorgon ska vi pausa för på torsdag ska vi till Helsingör med samma glada sällskap som idag.

Fotnot: Tyvärr kom inte kameran med, därav kan jag inte bjuda på några bilder.

Ett år äldre...

Ja så har man då blivit ett år äldre. Tiden går och man blir äldre. Kanske snart dags för 40 år kris också kanske. Nu ska man väl slippa vissa leg när man köper bloss i alla fall snart. Tycker den tiden är kommen.

Idag blir det kalas som av utrymmesskäl firas hos mamma. Vi blir en del och får inte plats i min tvåa. Blir lite enkelt käk och tårta.

Jag har precis avverkat ett kortare löppass. 2.6 km blev det idag. Det behövs för att hålla kroppen i form och man är ju inte direkt smal heller. Man får energi, orkar mer och får ett gott välbefinnande.

Nu ska jag fika och sedan ner en kort sväng på stan innan jag ska möta upp familjen.

Vilken härlig kväll.

Ja här sitter jag mitt i natten med en öl och whiskey. Jag har precis invigt whiskeyn jag köpte på Spanien resa. Mums filibabba.

En underbar kväll har jag bakom mig. Vi var och tura med familjen och även min storebror och hans hustru. Alla var på ett strålande humör. Så att det blev en helkväll går inte att ta miste på.

Maten var bra och sällskapet desto bättre. Innan vi gick ombord på MS Hamlet skålade vi i Cava, spanskt champange. När vi kom ombord så åt vi oss mätta på en medelhavsbuffe. Till detta serverades en god öl och efterrätt.

Efter två turor till Helsingör så gick vi av MS Hamlet i Helsinör och fick 25 minuter i Helsingör. Sedan seglade vi med MS TyckoBrahe tillbaka.

Väl hemma igen blev det nattrunda med hundarna, film och jordbubbar och öl innan jag cyklade hem 01:30.

Nu är klockan snart 02:00 och jag känner förutom skoskav, blåsor och värme att det är dags att sova.

Det kommer en dag imorgon också.

Tack för en underbar kväll och SKÅL!!!

Marknadsdag

Så besökte vi då Hästveda marknad. En stor marknad med cirka 1100 knallar. Dock räknade jag inte dom. Jag hittade inget av intresse att köpa, men däremot så ordnade min snälla broder en smurf till mig. Tyckte jag var passande eftersom vi såg ut som smurfar när jag jobbade på U-21 EM förra sommaren.

Det jag inte heller köpte med mig hem var något kreatur. Det hoppade jag över och kanske hade det varit lite magstarkt att ta med det på bussen.

Man kan säga att det varit en billig utflykt. Jo föresten jag köpte en putsduk till mina solglasögon, den kostade 10 kronor.

Dagen avslutades med kaffe och glass hos min broder.

Nu ska jag gå och ta itu med min dvd beställning, så slipper vi vänta tills jul på den.

Tack alla ni tre som var med idag!

SMS dialog angående marknad

Som det ser ut i nuläget blir vi ett par stycken som ska åka till Hästveda marknad på torsdag. Jag slog upp om marknaden på internet och såg till min förvåning att det var djuraktion på marknaden också.

Hm tänkte jag. Min katt hade ju aldrig accepterat att jag kommit hem med en hund eller en annan katt. Så jag tänkte att jag kunde ju haft ett nötkreatur på balkongen.

Sedan uppstod följande SMS dialog med en kompis. Jag messade typ några frågor om när vi skulle åka, vad det kostade, hur mycket det minsta man kunde ladda jo jo kortet med och om det stämde, detta med nötkreatur. Sedan skrev jag "slut på frågor" men ändå ytterliggare en fråga med ett tillägg att jag ska bli förhörsledare när jag blir stor.

Två minuter senare kom svaret "Jag fixar allt" Ha tänkte jag nu ska jag skoja till det och messade tillbaka "Allt? Kreatur också? Med en smiley. Svaret lät inte vänta på sig utan kom i retur omgående "va fan kan du inte bara skaffa dig en vanlig tjej"

Sedan skrattade jag gott åt det hela, det var ju inte riktigt så jag menade. Men det var humor när den är på topp.


Ekebofestivalen

Här sitter man dagen efter Ekebofestivalen. Tre dagar är till enda. Mycket dans och musik.

Besökt festivalen med fyra härliga vänner.

På torsdagen spelade Torgny Melin och Fernandoz bland annat. Dom var rätt bra.

På fredagen efter middag, fika och jordbubbar hos mamma var det dags för dag två. Denna kväll spelade Scotts. Dom var riktigt bra

På lördagen var det avslutningsföreställning med Lasse Stefanz, Arvingarna, Face 84, Zlippers och Lars-Kristers.
Lars-Krister var nästan helgens bästa band. Man verkligen showade och bjöd på sig själv. Efteråt hade bandmedlemmarna tid att samspråka med sin publik och ställde upp för fotografering.

Ett band jag inte blev så förtjust i var Zekes och ett annat var Perikles. Lite sämre musik och lite taskigare attityd.
Sedan inte att för glömma Danne Stråhed. Mycket bra.

En annan positiv sak var också kvinnan i kassa ett. En föredetta lärare till mig på Kungs. Det är väl 22 år sedan jag hade henne. Hon ser inte ut ha åldrats en dag. När jag visade mitt leg och hon skrev av mitt personnummer, så sa jag till henne "ja du ser man börjar bli gammal" (Känns så trots dessa snart 35 år) Hon svarade "vad ska jag då säga?" Då kom jag att tänka på hon inte åldrats mycket.

Sen något negativt. Varför ska det vara så svårt att få tag i en taxi hem?

Och vilka hutlösa priser. Eller vad tycker ni?

Öl 60:- Cider 50:- En liten hamburgare 45:- Läsk och vatten 20:- Skål chips 40:- Langos 60:- Sedan tillkommer entré med tre dagars pass 700:- Alternatvt entré torsdagen 160:-, fredagen 350:- och lördagen 350:-

Så man har ju inte överskott i kassan precis. Tur jag lagt undan pengar till mitt kalas.

Nu önskar jag en bra dag!


Veckan i Calella

Veckan i Calella började Med en bussresa in cirka 237 mil. Från Skåne, genom Danmark och Tyskland. Innan lördagen övergått till söndag .

När jag vaknar i bussen på söndagmorgon Är vi i Frankrike ungefär vid Södra Lyon. Vi äter en snål tilltagen frukost . Fick lära oss Att fransmännen inte äter några stadigare frukost .

Vi rullar vidare i frankrike Genomet Monte Lemar och Montpieller . Vid 14 tiden når vi Spanska Riksgränsen.

Reseledare Ingela spelar katalansk Musik i Bussen sa vi långt rätt atmosfär.

16:00 är vi framme vid hotell Volga där vi checkar i och packar upp .

In kvällen går vi en guidad tur i Calella, innan det är dags för middag på hotellet .

På måndagen är vi och badar in Stranden , enorma strömmar och vågor som jag till viss del råkar ut för.

Senare in eftermiddagen är vi i Mataró på köpcentret Mataró park . Dar vi tillbringar tre timmar .

Sedan blir det tisdag . Vi Ska åka till Barcelona, vi hittar inte samlingsplatsen , så vi åker in egen hand till Barcelona med tåg. Det kostar 3,60 € Enkel Resa och tar cirka 1 timme och 10 minuter .

Vi besöker katedralen och St Maria kyrkan innan vi promenerar in La Ramble . Tittar jag affärer och tar en fika .

Sedan åker vi tillbaka till Calella .

Onsdagen , mamma fyller 60 år .

Vi åker till Tossa de Mar Vi åker buss till Blanes och sedan båt till Tossa . Vi går i kvarter fran 1100 talet in och tittar en gammal kyrkoruin . Det blir lite fika och mat innan vi åker vidare till Lioret de Mar. Där vi besöker vinbodegan . Där vi får provsmaka alla möjliga sorters viner och handlar .

In kvällen firar vi mamma , som också blir uppvaktad av medresenärer och  hotellpersonalen. På bussen till Lioret de Mar sjunger vi för henne på bussen . Reseledare Ingela sjunger också solo för henne på Spanska .

Torsdagen tar vi det lungt . Vi badar i poolen. Vi promenerar i gågatan på kvällen och intar en sedvanlig fika . En del affärer är stängda eftersom det är St Juans dag i Spanien . Det är helgdag för spanjorerna .

Fredag. Sista hela dagen i Calella . Vi sol och badar . Vi går vår dagliga tur in gågatan . Jag och mammas vän, är med i aktiviteter på hotellet . Bowling och en så kallad femkamp . Jag blir tvåa och min kompis blir femma. behand . Det var ingen fri Vecka på hotell Volga i första pris, som jag frågade aktivitetstjejen om.

Lördagen . Hemresa. 11:00 checkar vi ut från hotell Volga och sätter oss i bussen dom 237 milen hem . Från Spanien in i frankrike till Beursobon , innan det blir söndag .

Söndag . Frukost i tyskland i Kassel. Åker vidare till Lübeck , Där våra bordershop varor hämtas . Sedan blir det middag i Serbutz . Efter måltiden rullar vi mot Puttgarden och färjan över till Norden. Två timmar i buss i Danmark . Sedan ankommer vi till Öresundsterminalen i Malmö.

Klockan 22:00 är vi Hemma igen hos brodern och husdjuren . Semestterveckan är över för denna gång.
Calella -172   calella-192   Gata i Calella. Ingång till hotellet.calella-171 Barcelona kylskåp. Dessa fanns till försäljning.

calella-150 Vy över poolen på hotellet. calella-148 Hotellrummet.


calella-160 Utsikt över Mataró.Juli

Då är det julimånad. Tiden susar vidare. Jag kom hem från semestern i söndags. Ska återkomma senare med något kort reportage ifrån Calella. Eventuellt några bilder.

Ekebofestivalen inledds ikväll. Vi ska förmodligen dit. Min kompis har precis hoppat av. Och igår hade min broder som med stora mått sett framemot festivalen drabbats av ryggskott, som tillkom på tisdagens träning. Vi får se.

Hade ett dilemma, inför kvällen. Skulle jobbat på ÄFF matchen mot Assyriska. Men på grund av morden i Södertälje är matchen uppskjuten. Vad jag fattade det som hade en AFF spelare blivit drabbad. Usch.

Igårkväll fick jag mess om ambulans och polis blivit tillkallad utanför en kompis lägenhet utanför stan. På samma område bor också den ryggskottsdrabbade brodern och hans hund. Usch det är otäckt.

Har hunnit med ett löppass idag också. Glädjande nog visade midjemåttet samma efter min underbara semestervecka. Idag blev det 4.25 km på cirka 25 minuter.

Så slutligen. Min katt blev glad idag. Hon fick vykort från Barcelona. Så kan det vara.

Nu ska jag fika i solen.

Må väl och var rädda om er.

RSS 2.0