Hemma

Så då är man hemma igen, efter veckan i Spanien. Tack alla för en fantastisk vecka.

Allt bara bra. Mycket roligt som hänt vilket jag återkommer till.

Halv ett snart på natten, dags att sova.

Espania calling

O`hla.

Har sitter jag i Calella. Varmt och gott. 25 grader. Befinner mig pa ett internet cafe i byn.

Igar firade vi mamma. Vi var pa Tossa de Mar och pa en vinbodega.

Idag har vi varit i stan och fikat.

Det var St Juans dag i Calella igar. Det bjods pa cava och Kouka. En sorts vetebrod. Dessutom en del fyrverkerier, eftersom man firar att sommaren ar kommen.

Ha det bra!

Dags för avresa

God morgon!

Klockan är fyra på morgonen. Jag sitter och äter frukost med min broder och hundarna.

Idag är det avresa till Costa Brava. Det som var så långt med borta för några månader då vi bokade resan är nu högaktuellt.

Det blir nog en lång dag, det får vi räkna med.

Just nu märker jag att kaffe var starkt och det lär man nog behöva denna morgon. Så där riktigt svart så man vaknar. Framförallt eftersom jag hade svårt att somna också.

Nej jag får ta tag i disken och plocka nedr det sista i väskan.

Önskar alla en bra dag.

Snart bär det av

Det är dagen före dagen. Imorgon åker vi. 06:10 rullar bussen mot varmare breddgrader. Det är ändå rätt lungt inför resan. Jag stämde av temperaturen igår. Min broder han var ganska varm, men det berodde nog lika mycket på hans städning. Mamma var väl ganska lugn förutom att hon har hängt hallen full med kläder och inte riktigt vet vilka plagg hon ska ta med. Hunden var lite konfunderad i och med detta, för hon hade hängt kläder över garderoben så han och katten kunde inte öppna garderobsdörren och plocka lite extra torrfoder. När jag serverade honom torrfoder igår så sprang han runt och kollade så han skulle få ha maten själv. När jag sa till honom att du behöver inte vara orolig jag ska inte ta maten ifrån dig, så blev han trygg och kunde äta i lugn och ro.

Min broder är så lik mig med vissa saker. Som att börja packa klockan tio på kvällen. Pontus två eller?

Än har jag sluppit resfeber. Något som retar mig är att jag både fått min elräkning denna månad och som grädde på moset fick jag en extra räkning från Apoteket. Jag var tvungen att betata båda. Bara för att den ena räkningen var för privatägt Apotek och den andra för det var Apoteket AB. Trötta mig.

Min katt hon är så kelsjuk, undrar om inte hon känner att husse ska åka bort ett tag. Pappa och hans hustru ska titta till henne när jag är borta.

Nu ska jag sätta fart med dagens sysslor. Börjar med lite TV spel, sedan blir det ett löppass och en lektion körkortsteori, innan det är dags för mat och tvätt.

Ha en bra dag!

Spaniendikt

Jag tänkte jag måste skriva av mig ett par rader, så lugnheten kan öka några grader.

På lördag åker vi till Spaniens kust, i början av veckan hade jag ingen lust. Jag vet inte om det hade att göra med vår måndagsdust.

Jag spånra, filosoferar och tänker så till den milda grad att ögonen blänker.

Orden som gnager i mig är att jag fått höra jag är slösig, snål och ego, ändå har jag slutat leka med lego. Man vill finnas till för alla och framför allt när då familjen vill kalla. Trots allt går det inte att livet igenom tralla.

Ska pengar, packning och annat räcka. Det gäller ju att inte budgeten efter några dagar spräcka.

Det som är bra är att jag betalat min skuld, det hade ändå inte räckt till spanskt guld. Så nu kan man köpa sig ett fint Spanienminne som man kan plocka fram vid speciella sinne.

Min broder tar hand om bostad, hund och katt, dom passar han dag som natt. Pappa ger mina blommor vatten och ser till att pyssla om den lilla ensamma katten.

Jag har köpt solglasögon och nya skor, dessutom har jag växlat min kassa så stor. Nu har jag fått en del euro till Calella och hotell Volga, det är där vi denna veckan bor.

Alla ställer upp på sitt sätt och därför kanske det ändå känns rätt.

När vi kommer fram till Costa Brava, då ska vi vår packning in på hotellet lava.

Sedan ska vi koppla av och njuta innan det för hemfärd börjar tjuta.


Väder, körkort och fotbolls VM.

Så har man återigen tvingats dra ut hunden i eftermiddagsregnet. Så våta vi blev, men nu har vi torkat igen. Detta vädret gör mig så less. Skönt att komma utomlands så man får lite solsken och färg på kroppen.

Innan idag förhörde jag mig om att få gå en intensivkurs för körkörtet, men det skulle pratas med körläraren först. Så det var inte självklart. Skulle jag bli nobbad, så byter jag körskola. Det är mycket flis som man stoppat in till detta körkort och jag måste få valuta för dessa summor. Om jag ändå kunde få folk att köra mer med mig privat.

Så det blev flygstrejk ändå. Ja då är det tur vi ska bussa till Spanien.

Såg lite på VM fotbollen mellan Nya Zeeland och Slovakien. Det var en sensation att det blev 1-1. Okej, men ändå. Det är Slovakiens första VM, så krysset borde ändå inte vara helt oävet trots allt.

Men sedan blev jag irreterad, när dom på SVT pratade om att en del spelares misstag berodde på VM bollen. Men hallå, ge er nu. Så välbetalda dessa fotbollsspelare är och så mycket uppmärksamhet dom får, får dom helt enkel inte skylla på bollen. Det låter helt sinnessjukt och lika absurd. Vad är det nästa gång? För små mål, för långt gräs, för stor arena eller nästa gång det ska letas dåliga bortförklaringar är det vuvuzelans fel. Jo, denna underbara trumpet, som borde finnas i alla barnfamiljer. Undras om jag kan hitta en sådan i Spanien. Kanske fungerar att döma fotboll med...

Nu ska jag återgå till näringarna, det har ju slutat regna just nu i alla fall.

Händelserik lördag

Då har denna lördag också gått. Det började på förmiddagen, då domareansvarige ringde och behövde domare då två stycken hade sjukanmält sig.

Det var två sju manna matcher, en P12 och en F12. Mellan ÄFF-Kullavägen. Den första var helt okej, men den andra så tråkig att döma så den glömmer jag helt och hållet.

Då blev det roligare på eftermiddagen. Då mamma visade upp sitt nya vrålåk. En vinröd Volvo med cd spelare, centrallås och sollucka. Som grädde på moset fick jag övningsköra en timme också. Först ner till Havsbaden och sedan ut mot Vantinge och Hjärnarp och vände. Den var kanon att köra.

Det som inte var kanon var att övningskörningsskylten nummer två blåste bort. Den första tappade jag på vägen och den idag blåste antagligen bort.

På kvällen var vi ute och åt. Efteråt följde mamma och hennes vän med hem på kaffe och en whiskey.

Nu är klockan snart elva och snart dags att lägga sig.

Må väl!

VM start

God morgon!

Då är dagen inne, idag börjar VM i fotboll. Somnade till VM krönikorna i natt och vaknade lite senare av en ny VM krönika. Härligt, vilka tider det är. Och ska det vara sådant här väder denna sommaren så behöver man inte skämmas övet att sitta inne framför TV:n.

Ska ner och lämna VM tipset och också hinna med att plugga lite teori på körskolan. Om att i fall mina överordnade skulle få för sig att låta mig övningsköra till Falkenberg imorgon tur och retur, så skadar det inte att läsa teori också.

Tänkte slå på stort och ta ett rejält löppass i skogen nu på morgonen/förmiddagen, funderar på 10 km, men vet ej. Hunden ska också ut och hade tänkt cykla till Munka senare idag också. Jag får se. Vi avslutade innebandysäsongen igår, så nu hädanefter får man motionera på egen hand. På söndag har jag sista matchen innan semestern, ute på Valhall.

Men idag är det fredag. En god middag och jag tänkte på en god efterrätt också, för att fira VM start men också för min duktiga löprunda. Hm kanske inte så smart, först löpning och sedan efterrätt. Det rimmar illa.

Ja i alla fall. 16:00 inleder VM med matchen Sydafrika-Mexico. Sedan Uruguay-Frankrike.

Ha enb bra dag!

Nu börjar det...

Då är det snart dags för ett riktigt gottebord för oss fotbollsälskare. Imorgon börjar VM i Sydafrika. Då kommer ett x antal vuvuzelor att ljuda. Undras föresten om hundar gillar vuvuzelas??

Nu kommer det bli mycket tv tittande och några slantar på tipset. Kaffepannan lär gå varm och en och annan öl också, men den ska helst inte vara varm.

Martin Hansson, min nya favorit är sidsteppad den första omgången, han har fått några fjärde domareuppdrag och jag hoppas han verkligen han får någon chans i VM. Det är situationen i höstas i Paris som antagligen hindrar Hansson från något premiär uppdrag.

Tänkte jag skulle tippa gruppspelet och vilka som går vidare. Vill påpeka att jag tippar hellre än bra. Något jag däremot är övertygad om, är att OM England missar avancemang i deras grupp med England, USA, Algeriet och Slovenien. Då kan Mr Capello se sig om efter ett nytt jobb. Och på tal om det, så i kvällens sändning så pratar Johannesson i SVT studion att Spanien inte kan missa medalj i ett VM. Men hallå!!! Det är ett VM och Spanien har aldrig tagit en VM medalj i fotboll, så "hold the horses please...... Nu ser jag helt sonika också att VM bollen duger inte. Trötta mig.

Nu kommer mina tips.

Grupp A: Frankrike och Sydafrika.
Grupp B: Argentina och Nigeria.
Grupp C: England och USA.
Grupp D: Tyskland och Ghana.
Grupp E: Holland och Kamerun.
Grupp F: Italien och Paraguay.
Grupp G: Brasilien och Elfenbenskusten.
Grupp H: Spanien och Chile.

VM:s skyttekung: Varför inte Fernando Torres.

VM guld kandidater: Brasilien, Argentina, Spanien, Holland och England, outsider: Tyskland och Italien.

Så ja bara 17 timmar och 15 minuter till avspark.

Hemma bra, men borta bäst eller???

Det verkar som jag inte trivs hemma. Man är hemma och sover och äter bara. Stackars katt. Nej det är egentligen inte så illa som det låter.

Har varit ute i dagarna och rastat hunden och då har jag passat på att uträtta andra ärenden i närheten.

Idag var vi på Familia. Mamma skulle byta sin klänning. Efter bytet sa jag till henne att hon fick passa sig så hon inte blev uppraggad av en snygg och rik spanjor.

Efteråt fikade vi och ät en god bakelse. Innan hemgång var vi inom Pang. Jag provade ett par skor. När jag skulle dra upp skorna över hälen sa det, ja inte pang men väl KRAS. Det var tur man inte köpte dom.

Så gick den förmiddagen till det.


Kortet domaren...

Så var det fotbollspelaren i hemmalaget, som tyckte hans motståndare skulle ha varning vid en kapning av en medspelare. Han ropar följande till domaren: "men kortet domaren"?? Varpå domaren replikerade med att svara: "ett ögonblick bara" innan han visade det gula kortet för hemmaspelaren. :-)


Summering och tankar om helgen.

Nu var det slut på det fina vädret för denna gång. Regn och regn. Jag tänker på Lasse Stefanz melodi "det regnar, det regnar"

Givetvis har jag match ikväll. Ute i Vegeholm. Från början var det tänkt jag skulle cykla ut men efter samtal med ansvariga så erbjöd han mig skjuts dit. Tacksamt det. Han hade också pratat med en ledare som sett hela min match i onsdags och denna ledare hade sagt att jag gjort en bra match. När han berättade detta tänkte jag, mer, mer. Härligt. Jag växte säker tio centimeter av det.

Åtta av tio gånger jag har match så regnar det, så planera inte bad eller grillning vare sig på onsdag eller söndag.

I helgen hade vi grillning och TV spels kväll hos brodern. Rätt trevligt men jag tröttnade och istället för att ta bussen som skulle gå 00:38 så klockan 23:30 gick jag dom 6.5 km hem, eller till en kompis där jag hade cykel, som jag tog sista biten. Skönt fick jag motion den dagen också.

********************************************************************

Jag vet egentligen inte vilket som är mest otacksamt för hunden. Dra ut han i regnet så han blir våt och kan göra sina behov eller låta han vara inne varm och torr??
Det var kanske därför han stannade mitt i vägen och riste pälsen. Hm hundar gör på hundars vis.

I natt hade jag svårt att sova. Sista gången jag kikade på uret var hon (varför är klockan en hon) 03:50. Då hade jag betat av en och en halv dvd med deckaren om kriminalinspektör Irene Huss och co i Göteborg, sett ett avsnitt med Mayday och säsongen sista avsnitt av Efterlyst. Men klockradion skrämde liv i mig 08:30.

Varför är jag så dålig på att fira nationaldagen? Så dålig att jag hellre spelar poker. Men det var inget HALT igår. HALT står för Hungrig, Arg, Ledsen och Trött. När man känner av någon av dessa symptom ska man undvika poker enligt expertisen.

Nu ska jag återgå till refrängen, närmast teori och sedan städ innan fotbollen.

Till sist. Bara fyra dagar kvár till fotbolls VM. Gott gott. Och skaffa aldrig bredband via Telenor. Denna text jag skrivit nu fick jag skriva om eftersom den förra bara försvann.

Ha det bra ikväll!


Jag läser nog för mycket böcker.

Jag såg i torsdagskväll dokumentären om domaren Martin Hansson på SVT. Den hette Rättskiparen. Filmmakaren hade följt Hansson under året 2009.

En väldigt bra dokumentär som sa mig väldigt mycket. Jag har inte alltid uppskattat Hanssons insatser på planen. Men från detta har han blivit som en förebild för en.

När man får se och höra vad som framgår av filmen så tycker man väldig synd om honom och han verkar vara väldigt sympatisk människa och sist men inte minst en väldigt bra fotbollsdomare.

Man fick följa honom under förberedelsen för fotbolls VM. Allt från årspremiären i allsvenskan till denna ödesdigra afton i Paris med det avgörande handen på Henry där han riskerade att missa VM. Allt detta obehag han fick utstå både i media och privat. Han förklarade sig med att ingen av dom fyra domarna såg handsen på Henry. Så det blev ett helt avgörande domslut som skickade Frankrike till VM.

Då när jag tänkte på detta så slogs jag av följande tanke. Detta 5-5 målet mellan Rögle och AIK. Som underkändes av domare Tomas Andersson. Ett mål som helt fick avgörande för kvalseriens utgång och näst intill skickade AIK till elitserien och Rögle till allsvenskan. Andersson förklarade sig med att han inte såg pucken och därför blåste för blockering.

Detta får någon slags paralell. Hansson och hans kollegor såg inte det var hands och Andersson blåste för blockering. Två männskliga misstag som fick oanade konsekvenser både för Frankrike och Irland i VM kvalets play off och även för Rögle och AIK:s kommande säsonger.

Men hur stora "misstagen" än är, så är dom är bara människor.

Hela veckan längtar jag till lördag

Så nu har jag avverkat min tredje match på fyra dagar och om man så vill, så fjärde matchen på sex dagar. Ikväll var det en rolig match. Relativt lättdömt, förutom hemmalaget som ropade på straff via hands två gånger. Men eftersom det var oavsiktlig hands så valde jag att fria. Det kunde stått 5-0 i halvtid till hemmalaget, men det stod 0-0 och det var min tredje mållösa halvlek i rad. Med fem minuter kvar så gjorde hemmalaget matchens enda mål och ÄFF vinner mot Västra Karup.

Dessa dagar har jag haft, ÄFF-Limhamn/Bunkeflo F15, ÄFF-Skälderviken F14, ÄFF-Högaborg P13 och ikväll som sagt ÄFF-Västra Karup F14. Kan för övrigt tala om att i Högaborg P13 lag spelade sonen till Henrik Larsson, som numera är tränare i BOIS. Så lik sin pappa han är. Min nästa match är på måndag i Vegeholm.

Igår så var min broder, mamma och hundarna i Västersjön. Den som nog hade roligast var nog den stora hunden som sprang och hämtade pinnar i vattnet, han fick verkligen motion och såg nöjd ut när vi åkte hemåt. Men jag är ganska säker på att alla var nöjda efter denna lilla utflykt.

Det har varit gott med betydligt bättre väder dom senaste dagarna, det gör inte ont någonstans. Dessutom är det härligt med lite solsken.

Imorgon blir det grillafton hos min broder.

Nu önskar jag en god helg!

Jag garderar mig...

Då är vi inne i Juni månad. Månaden som inledds med regn.

Jag var som vanligt ute med hunden idag. Under promenaden kom jag att tänka på att jag såg någonstans att hunden var född den 1/6 2001. Vi brukar göra som så att vi firar honom den 11/9 då vi hämtade och köpte honom. Men trots allt vill jag gardera mig på följande vis att jag utbringar ett Grattis hunden på födelsedagen. Så är jag på den säkra sidan. 9 år är/blir han och vi firar ordentligt den 11/9. Nästa år ska han nog ha öppet hus då han fyller 10 och då ska jag nog baka en pannkakstårta till honom.

Idag blev det en 25 minuters promenad och ett ben.

Just det på tal om ålder. Igår fick jag höra det igen och det är positivt att höra när man tänker på sin ålder. Jag blev kallad pojken igen av en kvinna i min trapp. Och jag säger OCH det skulle inte förvåna mig om jag runt denna kvinnas ålder, men tanken var god. Det är ju gott att se ung ut.

Jag skulle kunna göra folk den tjänsten att lägga ut mitt matchschema på bloggen, så kan ni planera efter det. För dom kvällar jag har match så åtta av tio gånger regnar det. Så planera ingen grillning vare sig ikväll, imorgon eller på fredag.

Idag har jag grattat mina grannar på namnsdagen. Nu ska jag snart äta middag.

Ha en bra fortsättning på Juni.

RSS 2.0