Efter i tidschemat.

Ja så är då dagen till ända. Vaknar vid 09:50. Går upp och kommer på att jag sovit fört länge. Får tag i min kompis och han kommer hit sedan. Vi går upp till hunden och går ut med honom. Sedan tar vi bussen till stationen, för vidare färd mot Helsingborg och Danmark. Min kompis är en aning hungrig och vill käka något innan, vilket vi inte tycks hinna med. McDonalds då? Nej klok som han är köper vi en bakad potatis som vi äter medan vi väntar på nästa färja. Perfekt löste vi det också. Växlat har vi hunnit med så allt är klart. Kommer över till Helsingör och kollar runt. Vi är nästan inne i varenda en ölbutik i Helsingör och ser vad dom erbjuder. Min kompis är inne i en annan butik och kollar film och spel. Tiden går och vi med den. Vi är borta på bycenter också, men vi kan inte riktigt bestämma oss. Går enliten runda till och sedan tillbaka till bycenter där vi gör våra inköp. Lite pilsner och en flaska billig whiskey. Nu ska man väl klara påskhelgen. På väg tillbaka mot färjan köper vi danska wienerbröd och medan vi väntar på färjan har jag veckans fika... danskt wienerbröd och pilsner. Det går ner det också och sedan åker vi tillbaka till Sverige och via tåget är vi i stan igen. Där blir jag upphämtad av min kollega på IP. Som efter ha känt på väskorna frågar "har du köpt beer eller?" för att sedan lyfta på nästa väskar då det klinkar säga "oj oj" och sedan småskratta. Är på idrottsplatsen på domarekurs. Kommer sedan hem och vänder innan jag kommer på att jag inte har någon ost eller bröd hemma. Så det slutar med att jag cyklar upp om Maxi för handla. Är hemma igen cirka 22:10 då jag äter kvällsmat. Denna sista dag i Mars är slut och så även månaden. Snart April och jag kan garanterad att jag kommer trilla dit imorgon på något Aprilskämt. Men som en bloggkollega skrev och så även jag så Glad påsk på er alla!

Det var en bra kväll detta...

Måndagkväll var en bra kväll. * Till att börja med hann jag med bussen i sista sekunden och med andan i halsen när jag skulle åka in på jobb i Helsingborg. * Jag fick skjuts hem ifrån Helsingborg av en fd lagkamrat i innebandy. Det andra som var glädjande idag var Rögles seger borta mot Leksand med 4-3 och nu är det halvtid i kvalserien. Sist på positiva listan var HIF:s odiskutabla seger hemma i toppmötet mot Göteborg. 2-0 till HIF var lite i underkant, fråga Sundin eller "Erik offside" som jag döpte honom till ikväll. Shit killen har snart satt allsvenskt rekord i att springa offside. På tal om detta, så har jag nog aldrig befunnit mig på Olympia, vare sig i jobb eller som åskådare och varit så ointresserad av fotbollsmatchen som ikväll. Jag hade nästan bara Rögle i skallen via mobilen och ögonen titt som tätt på resultattavlan match F. Och det kan verkligen kallas målservice. Jag till och med glömde bort att frysa, för som vanligt kan man inte klä på sig ordentligt. Slutligen ska jag passa på att tacka föraren av en röd Ford fiesta för skjutsen hem.

Helgstart

Då är det helg igen. Snart dags för Rögle-Växjö i kvalserien omgång 4. Spännande spännande. Nästan kusligt och jag är glad man käkar magmedicin. Första tänkte jag ta ett kortare löppass på cirka 2.5 km, det kan nog behövas. Sedan blir det middag och fika innan man beger sig till arenan. Igår avverkade jag och min broder årspremiären i fiske. Vi var vid hamnen, öringstigen och roddklubben. Vädret var strålande och det var verkligen avkoppling när den är som bäst. Resultatet blev en besa(utlekt fisk) på 1100 gram, som brorsan lyckades kroka. Till vår stora belåtenhet fick fisken friheten åter och försvann med ett rejält paddeltag med bakfenan ut till sina vänner i ån. Det gjorde oss alla tre nöjda. Och som igår +14 grader, solsken, kaffe och fika med sig är det för härligt att vara ute i naturen. Tyvärr har jag inga publicerbara bilder, dom enda syns bara brorsan som en svart prick. Jag återkommer igen. Må gott!

Tunga Röglepoäng.

Jag har precis kommit hem från träning. Jag har följt AIK-Rögle via sportradion och i samband med både 2-2 och 2-3 skrek jag så omklädningsrumsväggarna höll på att rasa. Två blytunga poäng till Rögle med nya tränare. Skandalscener efter matchen ndå Rahimi hyssar publiken. Var är säkerheten på Hovet?? Detta får inte inträffa. Dåligt betende av Rahimi också att göra på detta sätt, när han vet var han befinner sig. Alla måste ta ansvar, även ledare och spelare. Trots det är 98% av ansvaret AIK:s, men Rahimi borde kanske agerat annorlunda, man behöver inte hetsa publiken. Nog om det. Har ni varit inne på swehockey.se/online och kollat matchrapporten? Gör det. Det märktes vad det var för domareduo! Hmm 6 utvisningsminuter mot Rögles 14. Jo tjena mittbena. Ja just det ja, det var AIK på Hovet. Lol. Rögle se nu för bövelen till att ta tre poäng mot Växjö. Till Lindab arena på lördag, samtidigt som man håller på SSK mot Almtuna. Det lär bli en rysare ända frma till målgång 11 april.

Domareepisod

Jag måste bara berätta följande episod som ägde rum på kvällens utbildning ute på IP. Vi satt och diskuterade, då en kille på cirka 14 år räcker upp handen. Killen i fråga får ordet och berättar följande.

"En gång när vi spelade match förra året mot Höganäs, så fick deras lagkapten en varning. Hans lagkamrat sa då men kom igen nu domaren... Domaren vände sig till honom och frågade vill du också han en varning? Ja tack svarade spelaren och så fick han också ett gult kort"

Jag knackade min domarekollega på axeln och pekade på mig själv och vi båda log. Killen som berättar detta var nog inte medveten om att domaren som hade matchen han berättat om fanns i rummet. Domaren ifråga det var alltså jag.


Ishockey

Ska rita några rader om hockey. Lite om Rögle och lite om slutspel. Vi börjar med slutspel. I slutspelet råder det mycket sudden tider. HV71-Timrå 2 sudden, Djurgården-Brynäs 1 sudden. Dessa två kvartsfinaler tror jag också tar slut på fredag. Vidare har vi Frölunda-Linköping 2 sudden och så ledare av slutspelets sudden liga, Skellefteå-Färjestad med 3 sudden och där är det sudden nästintill alltid. En annan sak som varit på tapeten eller hur man ska uttrycka det är valet att rycka målvakten. I måndags visade Färjestad och Frölunda att det fungerade och kvitterade med målvakten i båset igår var det Rögles tur att göra likadant. Synikativt för alla tre lagen var att dom vann senare på övertid. När det gäller Rögles tränare att plocka målvakten var det nästan det sista han gjorde i Röglebåset denna säsong, idag blev han entledigad. Och även Sjödin gick samma öde till mötes. Bra gjort av Rögles styrelse, men i totalt fel tidpunkt. Nu lär man få ännu mera ångest. Varför tar man inte detta beslut tidigare?? Aja vi får hoppas på det bästa, mer kan man inte göra.

Sport igen

Så var man tillbaka. Tänkte bara meddela att jag hittade 5.70 på Almtuna seger mot Rögle idag. Något att ha? Jag var inne på kvp hemsida och hittade mer kvalserietips. Det är Montán som tippar kvalserien. 1 Södertälje 2 Rögle 3 AIK 4 Leksand 5 Växjö 6 Almtuna. Vad tippar ni? Det var ingen snygg grej Norrena gjorde på Karlsson. Lite väl mild dom kan jag tycka. En annan sak som heller inte är snygg, det är att jävelskapet nu nått slutspelets tv sändningar och jag pratar om reklam mitt i matchen. Usch. Räcker det inte man ska höra på dom obegåvade Åström och Rönnqvist?? Jag satt och strötittade på reprisen Göteborg-Häcken igår kväll. 2Med en minut kvar av tilläggstiden gör Häcken ett byte. Kommentatorn utbrister då: "Så ska då Häcken göra ett taktiskt byte" (alltså för att tiden ska gå). NEJ detta är förlegat. Vid byte på tilläggstid sker alltid 30 sekunders extra tid per byte, precis som under matchens ordinarie 90 minuter. Det är rätt så länge sedan detta ändrades och att man som PPV kommentator i allsvenskan inte har koll på detta är bara dåligt. Nu ska jag till arenan och köpa kvalseriebiljett. Förhoppningsvis (??) den sista på ett tag.

Sport i massor

Jag tänkte rita lite rader om sport. Just nu pågår slutspelet i hockey, som jag redan tycker har urartat. Med allt från "den ska sänka den" och "han ska få sig en omgång där" till ett icke fungerande fyrdomaresystem. Färjestad-Skellefteå igår. 3-3 försegick av en hög klubba, ingen ser och HD står nästan sidan om. Färjestads 1-1 på straff, var det verkligen straff?? Dessa domare insatser som redan, trots bara tre matcher spelade redan varit på tapeten. På tal om domare, jag har läst lite här och var att Rögle förlorade mot Södertälje på grund av domaren. Det är se fel det bara kan vara. Det Rögle förlorade på var Helenius i SSK kassen. Idag lite måste match mot Almtuna. Det är inte kvalseriefeber i Ängelholm, det är snarare kvalserieångest i denna stad. Fotboll. När man förväntar sig att Göteborg ska springa hem allsvenskan och att Mjällbys sejour ska bli kort. Då läser man följande resultat. Göteborg-Häcken 0-1 och Mjällby-GAIS 3-0. Häcken leder allsvenskan före HIF och Mjällby har fyra av sex poäng och noll insläppta och på en fjärde plats. Igår blev jag irreterad av två saker. Det ena var på Väla, då en försäljare ville sälja en mobil till mig för 2299 kr eller en annan för 1999 kr. Det andra var min körlektion, då några saker inte var bra, men det fanns också saker som var bra, vilka inte lyfts fram och jag blir sågad längs fotknölarna. Jag funderade på om hon letade fel... Till sist ska jag publicera lite kvalserietips. Vi börjar med Roth på NST. 1 SSK 2 Rögle 3 Växjö 4 Leksand 5 AIK 6 Almtuna. Fortsätter med Thornberg på viasat 1 SSK 2 AIK 3 Rögle 4 Leksand 5 Växjö 6 Almtuna. Sedan är det Wennerholm på AB 1 Södertälje 2 Leksand 3 Rögle 4 AIK 5 Växjö 6 Almtuna. Och så Fahlman på hockeykanalen.se 1 Södertälje 2 Rögle 3 AIK 4 Leksand 5 Växjö 6 Almtuna. Själv hoppas jag bara på det bästa. Önskar en bra dag!

Mormor

Idag är det den 23:e Mars och mormor skulle ha fyllt 100 år idag. Vi tänker på henne och säger GRATTIS. Vi satte blommor igår från oss alla. Som ett minne på denna dag. Vi minns med värme och glädje.

Innebandy

Vi var i Ronneby igår och spelade innebandyslutspel. Spelordningen är den att ettan möter fyran och tvåan möter trean. Det var dessutom placeringsmatcher mellan lag 5-7. Vi mötte alltså seriesegrarna Lund. Det blev som det blev. Lund spelade med högt tempo i kombination med all världens flyt och till råga på allt var det en ensam domare. Jag sa innan matchen att bara en domare, det kommer aldrig att funka. Det var ändå division 1 slutspel. Det fungerade inte heller. När jag själv dömer på P10 nivå är vi sällan ensamma domare. Var han inte i vägen, så missades grova slag och avblåsningarna var i mångt och mycket bara på ett håll. Vi förlorade med 15-1 så det känns fel att lasta domaren och det gör jag inte heller. Men och det är ett men, dom skulle varit två. Jonas var målskytt i den matchen på assist från Victor. Vi siktade in oss på bronsmatchen, som spelades mot Karlshamn. Då var det två domare, en kvinnlig domare, som såg väldigt trevlig ut, men sorlig som domare. Förlust igen med 12-5 efter mål av Jonas 2, Nisse, Marielle och undertecknad. För övrigt ett av dom sjukaste mål jag gjort i innebandy. Sara lägger in bollen på mål och jag går på bollen och får den bröstet och bollen går i en båge över målvakten och in. Vi slutade fyra vilket är bra som nykomlingar. Finalen spelades mellan Lund och Norrängskolan. Där Norrängskolan vinner med 3-2. Nu återstår några träningar och eventuellt en träningsmatch. Forts följer

Välbehag

Så då har denna fredag passerat med välbehag. Jag känner mig en aning mer tillfreds. Dels har jag varit och gymmat med min polare idag igen. Och dels rök Malmö all världens väg i play off. Undrar om inte Rögles "säkra kontraktet" chanser ökade. Inget illa mot Almtuna, men ett derby är alltid ett derby. Vi får la se.

På tal om play off, klokt av förbundet att tillsätta Sören Persson till denna match, han av någon har lite pondus.
Jag ser på aftonbladet.se att en omröstning är igång om vilka lag som går till elitserien. Så här är följande ställning: Södertälje 65.6 % Leksand 44.2% Rögle 36.1 % AIK 21.3% Almtuna 17.7 % Växjö 9.1 % Jag själv hoppas som vanligt bara på det bästa.

Nog om hockeyn. Eller vänta förresten. Tack Almtuna, ses på tisdag.

Tänkte berätta lite om gymmet. Ett underbart välbehag i kroppen efteråt. Detta borde man gjort tidigare.

Jag har hunnit med en rejäl omgång körkortsteori idag, trots detta så slapp jag köra imorgon, det blir till att åka leksaksbil istället. Bara skoj och det tåler han.

Nu ska jag gå och ta en brun lemonad. Återkommer imorgonbitti om jag hinner.
Torsdag

Det blev mycket denna torsdag. Jag inledde med att tvätta. Sedan var jag en RPS, alltså en runda på stan. Vid middagstid kom brorsan på besök. Han har inte varit här sedan. Jag kunde inte låta bli utan frågade honom om han hittade hit?? Sedan la jag till att det var pappa varning på det skämtet. Det blir nog mer nu att han dyker upp när fisket är igång.

Efteråt jagade jag desperat en livrem på stan och fick tag på en. Fortsatte sedan upp och gick ut med hunden. Efter promenaden slängde jag ihop två kladdkakor att ta med på resan till Ronneby. Receptet hittade jag på lagkamrat Mellans blogg. Därför var jag tvungen att bjuda en bit på henne på innebandyträningen.

Jag fortsatte hem och bytade om. Mötte min polare och han och jag begav oss till Frsiskis och svettis på en timmes styrketräning. Gott det kändes. Sedan hem om och hämtade våra klubbor och cyklade till en och en halvtimmes innebandyträning.

Efter det var det gott med vatten, dusch och ett äpple. Sista insatsen för dagen var på hemvägen då jag var och lämnade TV tidningen till min broder.

När jag kom hem var lilla jag hungrig, så jag åt sju mackor och drack en halv burk läsk. Jag var lite sugen på att tura idag men det hade blivit för bra. Slut som artist som mamma brukar säga somnade jag på soffan.

Idag nöjer jag mig med en promenad med hunden och körkortsteori och ska försöka hinna med ett pass på gymmet också.

Imorgon bär det av till Ronneby. Frågan är bara om jag ska köra dit? Vi får se.

Ha en bra dag!

Hinner med mycket......

Ja ja. Som det kan vara det är mycket man hinner på en dag. Om det är på detta sättet. Blev väckt 08:00 av mamma och då hade mobilen skjutit och dönat med vibration i sängbordet, så kortet hamnade på golvet.

Palla mig och gjorde vad jag skulle. Sedan blev jag hämtad av mamma vid niosnåret. In till Helsingborg och lasarettet. Mamma skulle hämta sina nya snäckor och jag var snäll och följde med. Mamma tycker inte om att köra i Helsingborg och har lite otalt med parkeringshuset på lasarettet. Allt med bommar, parkeringsbiljett och till att komma ut igen. Jag gick före och matade in biljetten och mamma kunde lätt slinka ut.

Det blev ingen dyr semla idag och heller inget vänligt "har du anmält dig??" på audionomen. Men det tog en jävla tid och fick mig till framstå som snabb.

Efter en cirka timme kom mamma ut igen med snäckor i öronen och helt sonika hör hon allt. Så går det inte att snacka skit om henne eftersom hör allt. Ja hon kanske till och med hör hur hon snarkar. Nog om detta. Hon klev nog in i en ny värld.

På hemvägen var vi på Claes O och handlade till skåpen. Hur lite man är på Väla har man alltid tid till en fika. På vägen ut ville mamma titta på kläder och det gjorde även jag med kaffemugg i högsta hugg. Inget spill, kan jag meddela. Mamma var snabbt ute igen, men själv hittade jag ett par byxor jag snart ska prova. 99 kronor. Hoppas  nu inte man har blivit för smällfet så dom går på en. Tänk som det kan utveckla sig ibland. Lägg därtill att jag fått ställt min klocka också, så förstår man att jag var nöjd med denna förmiddag.

När vi kom hem lekte jag hantverkare och sedan åt vi middag. Nu tänker jag bara: var blev denna dag av?

Detta en onsdag i mitten på Mars.


Katten Maja i Helsingborg

Jag tänkte bara jag skulle berätta om nattens episod.

Det var så här att jag var i Helsingborg. Med i Helsingborg var mammas katt Maja. Det var tid att åka hem. Vi skulle ta bussen hem. Problemet jag hade var att få Maja med mig hem. Hon sprang vind för våg på Bergaliden, innan jag lyckades få tag i henne.

Då bar jag henne i famnen och pratade med henne och hon pratade med mig, ja på riktigt alltså som jag pratat med en människa. Jag hade ingen förvaringsbur och inget koppel. Så jag fick lägga henne i en ICA plastpåse, i vilken hon somnade i på hemvägen. När vi pratat klart. Hur det slutar sedan förtäljer inte historien.

Men däremot vet jag att Niklas var och fiskade i stan med mig efteråt och tappade en lax på fem eller sex kilo. Detta i samband med att jag kom springande med håven.

Det är mycket man hinner med på en natt. Som varit besvärlig, med magkatarr och lite sömn. Av den anledningen var jag hemma från träning och Olympia idag.

Annars är det fint fotbollsväder idag, solen skiner och himlen är blå. Härligt bara det.

Allsvenskan 2010

Imorse gjorde jag årsdebut på konstgräset på Valhall. Gick helt okej. Fotbollen är igång igen.

Så då tänkte jag ta tillfället i akt att tippa allsvenskan 2010. Och när jag gör något ska det gå fort. Så var det med denna tippning också, som tippades på balkongen under medan jag tog ett bloss.

1 AIK
2 Göteborg
3 Elfsborg
4 Helsingborg

5 Kalmar
6 Malmö
7 Djurgården
8 Trelleborg
9 Örebro
10 Gefle
11 Halmstad
12 Häcken
13 GAIS

14 BP

15 Mjällby
16 Åtvidaberg

Vad tror ni själva??

Fredagsaktivitet och premiärer

Jag undrar om inte svarta halkan slog till ikväll. Jag hade varit på Maxi och när jag kommer ut och är på väg hemåt, så är detg kasigt under sulorna. Det tog inte lång tid för denna halka att "titta fram". Tur jag inte cyklade ut till brodern som jag var inne på. En som hade lika bråttom ändå var hunden, han ville gå fort och jag vet inte, kanske hade han broddar på tassarna. En till ville gå ut vid nio ikväll och det var mammas katt, men jag hindrade henne. Små busiga katter katter ska vara inne vid denna tid. Nu ligger hon gott och vilar i fönsterkarmen och hunden i sin korg. Nu är det bara jag som ska stänga av datorn och gå hem. Jag är öm i flabben idag och det beror inte på att jag snackat för mycket som brukligt är, utan för att jag varit hos tandhygienisten och gjort vårstädning. Jag sa till tandhygienisten att nu kan jag döma med ett leende imorgon och så fick hon följande slogan " Hemskt ljud - ren mun" Hon skrattade gott åt den. Kvalserieschemat är spikat. Rögle inleder mot Södertälje borta och har sedan Malmö eller Almtuna hemma. Dessa två lag tog sig vidare från play off 1 för cirka 20 minuter sedan. Imorgon börjar allsvenskan i fotboll och premiär på Olympia på söndag. Jag har årspremiär imorgon mellan ÄFF och HIF en sju manna match, klockan nio på morgonen. Det blir debut för mig på Valhalls konstgräs. På eftermiddagen, 17:00 avslutar jag mitt första år som innebandydomare. Även den mellan Engelholm och Helsingborg i Strövelstorp. Skönt så har man att göra i helgen. På kvällen håller jag på Timotej eller Jessica i melodifestivalen.

Nu hemgång.

Rögle-Luleå.

Rögle spelade sista hemmamatchen i elitserien igår. I alla fall denna vår. Förhoppningsvis blir det nya bataljer till hösten. Men säker kan man aldrig vara. Jag såg matchen i repris på PPV på sena torsdagskvällen. En sak var jag klar över när jag fimpade TV:n och sa god natt till katten. Det är att jag hörde klacken sjunga fyra domare och ändå katastrof. Jag kan bara instämma. Frågan är om man sett sämre domareinsats i Lindab arena denna säsong. Jag menar hur kan fyra domare hinna med så mycket fel på en hel match. Var ska jag börja? Jo jag kan börja med nivån som gäller för Rögle, det minsta lilla och en tvåa. Luleå gör samma saker, men inte förrän tredje, fjärde gången åker armen upp. Gaths två minuter för hög klubba på en ständigt filmande Modig. Jo det var hög klubba, men av vilken anledning. Jo han blir dit knuffad av Luleåbacken. Luleå är sex man på isen ett åtskilliga gånger, det bara släpper man. I andra perioden får Amar i Rögle en crosschecking i ryggen, det fortsätter med att Nihlstorp blir pååkt i sitt eget målområde, en sk charging. Åtgärd? Tekning i mitt zon. Ja men det var ju bra betalt på två förselser. I tredje perioden får Nihlstorp en hög klubba. Samma visa, hög klubba men dit knuffad av en Rögleback. Det slutar med spel 4-4. Lol. Jag tror till och med han blir pååkt en gång till. I slutet av matchen åker Granak ut på en tvåa för tripping, när han enbart har klubban i isen. Abbotts tjatar på en för dagen medioker Andersson (domaren). Han har världens tålamod och klarar sig undan tio minuter. Sist men inte minst, Luleås 2-3 mål. Det är rena skämtet. På reprisen hör du signalen klart och tydligt, varpå Nihlstorp lägger sig ner och tappar pucken. Detta får domareduon helt sonika till mål, av någon konstig anledning. Ja som min farmor hade uttryck det. Det är för sorgligt och riktigt oförskämt gjort. Och på tal om farmor så skulle hon göra en bättre insats som domare på rullator igår, än fallet Johansson-Andersson. Som väl bar gällde matchen inte något för Rögle. Det får man vara tacksam för. En annan sak, angående matchen. Jag gillar Månsson inställning i intervjun. Men jag gillar inte kommentator Hedman som låter väldigt opåläst i det stora hela. En annan sak är att hur kan 3200 åskådare i Lindab arena låta som 4500? Rätt imponerande. Nya tag och mot nya mål!

Träning

Hemma igen efter ett träningspass. Vi var manfall idag. Några sjuka, några skadade, någon jobbade och en del på hockeyn. Vi avslutade träningspasset med en ska vi kalla det "curlingövning". Det gällde att komma närmast konen med en boll. Vi var tre lag när vi spelade två mål, och vinnaren i varje lag fick lyfta på konen för ett pris. Själv ville jag slå på ett biljardliknade sätt men det fick jag inte för coach. Under konen låg en handfull Ahlgrens bilar. Vinnaren i vårt lag delade med sig. Vilket slutade med att jag blev sugen och cyklade inom Coop efter träningen och köpte en påse bilar. Jag läste på internet på en hockeysite att MoDo hade olika bötesbelopp på träningar och matcher. Det jag lade märke till var att kom man sen till träningen så fick man alltså böta. Jag sa till vår lagledare att tur vi inte har det här, då hade jag blivit utfattig. Nu ska jag gå och se reprisen Rögle-Luleå. Jag vet inget om matchen hittills, mer än typ attden började och slutade.

Pontus, katten Gustav 2.

Det är mycket man hinner på en dag. Jag skulle in i Helsingborg på kick off med HIF och då passade jag på att be om ledighet hemmaifrån av katten som jamade ja till det. När jag inom var på det hållet åkte jag tidigare inom Väla. Skulle se om jag kunde få rätt på min klocka som alla vet jag behöver. Och lite annat, typ titta lite och kanske handla något onödigt som man brukar göra. Nej jag trodde jag skulle hitta mer, men det gjorde jag inte. Och det jag handlade var inget onödigt. En mapp att samla innebandypapper i, ett register till min nya pärm och batterier till min x-box 360 kontroll. Som jag tänke för mig själv gåendes på väg till bussen. Fick jag något för jag åkte in. ********************************** Nu bara undrar jag om ni mött den där personen, tex vid bussen, på stan eller något annat ställe. Man har liksom känt wow, men det trista är att man aldrig ser personen ifråga igen. Detta hände för en massa år sedan då mamma bodde ute på landet och jag skulle åka ut till dom och hälsa på. Kommer ut med ett leende, och man får frågan varför man ler. Så berättar man då man mött en tjej vid bussen och wow. Då svarar mammas sambo så här. Ja ja. Du är är rolig du, henne lär du aldrig se igen. Eller typ för några år då jag och en kompis var i Göteborg och skulle se en fotbollslandskamp mellan Sverige och Finland. På spårvagnen till nya Ullevi mötte jag en av Göteborgs charmigaste tjejer tyckte jag då. Detta berättar man glad i hågen för sin kompis och får svaret. Hon kommer du aldrig att möta igen. Alltså vilka människor, lite glädjedödare. Denna tanke for genom skallen på mig p när jag satt på bussen från Väla till Olympia. Då såg jag en kvinna med det där lilla extra. Och jo henne ser jag förmodligen inte igen. ********************************************* Vi satt i resturangen på Olympia på den här kick off. Jag hade ätit lasagne till middag och det blev vi bjudna på ikväll också. Den var riktigt god. Och ingen tog en andra portion så det hade inte jag mage att göra heller även om jag var frestad. Jag nöjde mig med en kopp kaffe. Ber att få önska god natt!

Guldfisk och Wikegård.

Jag tänkte berätta lite om måndagskvällen. Jag skulle iväg och handla på Maxi. Det tog tid innan jag till en börja med kom i väg. Handlade vad jag skulle. Dessutom fångad av reklambladet, så en ny personvåg inköptes till mamma. Om jag minns rätt fördärvade jag hennes gamla då jag skulle byta batteri. Kommer till kassan och betalar. Köpte smör billigt, om man drog sitt ICA kort. Det glömde naturligtvis jag. Ja ja tänkte jag skitsamma. Då skulle jag plocka upp min mössa. Ja ha borta. Ställde varorna innanför förbutiken som jag så snällt fick av tjejen där. In och letade. Efter tre varv inne i varuhuset hittade jag mössan. Skönt tänkte jag. Handlade det sista i förbutiken, fick erhållen rabatt och gick ut till cykeln. Då kände jag mig ungefär som en guldfisk i ett runt akvarium som simmat runt, runt. Efter ett varv så... Amen här har jag ju varit innan. Trötta mig alltås. Hur blir det när man är 50-60??? ******************************************* Jag vet inte om ni såg hockeykväll på SVT igår? Programledare Lehman frågade Wikegård, vilket lag som tar sista slutspelsplatsen. Då svarade Wikegård, MoDo. Dom gick igenom återstående matcher. Och kom fram till följande. MoDo tog full pott, alltså 6 poäng. Luleå skulle ta 9 poäng och Timrå hade tuffast schema kvar, så dom räknades bort. Angående Luleå så var åsikten där någonting om tränare och att laget gick på tomgång. Så det var altså MoDo som skulle ta sig till slutspel. Nu kommer jag till själva poängen och jag undrar om gode Wikegård insåg vad han sagt. Jo så här är det. Tar MoDo full pott så slutar dom på 77 poäng och Luleå som enligt Wikegård också skulle ta full pott, får då 78 poäng. Då blir man alltså det sista slutspelslaget av dom åtta. Wikegård svarade alltså för en liten groda eller felsägning om så säger. Vad det gäller Frölunda var dessa inte inblanad i samtalet. I skrivande stund är inte Frölunda klara. HV71, LHC, DIF, Sk AIK, FBK, BIF och VF (klara) och sista LHF. MoDo och TIK färdiga för säsongen. ***************************************************************** Kvalserien startar 21 Mars och avslutas 11 April. Play off 1 spelas 10, 12 och 13 Mars. Play off 2 pelas 16, 18 och 19 Mars. Kvalserieklara lag är Rögle, Södertälje, Leksand, Växjö och AIK. På tal om hockey måste jag få passa på att berömma domare Lärking för en sak i lördags mellan SSK och Sk AIK. En SSK:are ville hämnas på en motståndare för en olycklig tackling och vederbörande spelare kunde inte tagga ner. Så Lärking skickade ut han på 10 minuter abuse. Smart tänkte jag, då vet Lärking var han har honom dom 10 närmaste spelminuterna. Även beröm till avvaktande linjemän i samma match under det stora slagsmålet. ********************************************************** Till sist såg jag en liten gnutta på TV 4 sporten i söndagskväll. Repotaget om den allsvenska AD:n. Han och hans kollegor tror på en VM final i Sydafrika till sommaren. Ja det tror inte jag. Nu ska jag återgå till champions league kvällen. Må väl!

Måndag

Måndag igen. Har plockat skräp på gården. Kunde lätt fyllt en plastpåse med skräp. Tänk vad folk skräpar ner och ingen tar ansvar. En aktiv helg har jag bakom mig med innebandy både lördag och söndag. Jag fick en kommentar om tagna straffslag, dessa är nu korrigerade i texten. Vi tog alltså inte straffarna, vi tog bara domsluten. Idag ska jag plugga lite och ta en promenad med min promenadkompis som är svart och vit och har fyra ben. Annars allt lungt. Hoppas det fortsätter så.

Ingen fotboll

Det blev ingen innefotboll. Tog en fika på Villan istället. Mötte en man från andra sidan åsen med en hund i släptåg. Han sa följande till hunden: Här går du så lungt, ända tills du möter en gangster på cykel. Lustigkurre. Jag kontrade med att möter en gangster och är på promenad med en annan. Ha ha ha.

Det får bli en cykeltur istället.

Bara en undran... Är det pingstafton på torsdag? Om inte så har jag bara drömt. Lol.

Molnigt, vindstilla och solen försöker bryta igenom då och då.

Vem vinner Vasaloppet? Skulle vilja provsmaka blåbärsoppan dom får. Men och andra sidan så har jag nästan tömt ICA supermarkets lager på Vienettaglass denna vecka. Fem packet har jag köpt om det räcker och jag har en kvar i frysen.


 
     Hockey

Jag måste ju nämna något om Rögles fenomenala uppvisning mot Frölunda igår. 7-3 slutar matchen. Jag var också ganska säker på att när "hesa Fredrik" ljudit för sista gången i Lindab arena denna kväll, så hade man missat något. Själv fick jag nöja mig med webbradion, kaffe, glass och sällskap av hunden. Och det är inte dumt bara det.

Det jag ska säga om webbradion är lite blandat. Ena minuten bra referat med stor skopa av humor för att i nästa prata nedlåtande om Rögle. Hmm. Jag menar 7-3 är svårt att snacka bort.

Pressen på Rögle har släppt och nu kan dom mer gå in och köra "så länge lampan lyser"

Konstiga resultat i hockeyn igår. 7-3, 2-7, 0-1, 2-2, 2-3, 1-2. Tretton mål i fyra matcher totalt och nio och tio, i bara en i dom andra två.

AIK vann supercupen. Inget att orda om. Har man vunnit både allsvenskan och cupen, så har borde man ha denna på köpet.

Nu ska jag snart iväg och träna. Lite uppladdning inför innebandyn.

Aktiv tjänstgöring i idrottshall

Så har man tjänstgjort denna lördag. Idag var det poolspel för P10 och Engelholm, Landskrona och Förslöv. Match 1 startade 12:00 mellan Engelholm och Förslöv. En match som var relativt svårdömd, men på inget sätt ful. Alla var nöjda och personligen räknade jag med en sågning av oss domare. Istället fíck vi höra detta efter matchen. "Tack ska ni ha domarna, det var en svårdömd match".

Det tog vi med oss i match två. För i den hände precis allt och då menar jag allt. Bortalaget ledde en bit in i andra perioden med 6-0. Med ca 7 minuter kvar av matchen stod det 6-6. Och då hade båda lagen missat vars ett straffslag. Det ena domslutet om straffslag tog jag och den andra domslutet tog min kollega efter dialog med mig. Kanske borde det varit varsin utvisning också då strafflagen ej resulterade i mål. Lite senare fick kvitterande lag en utvisning för 6 man på banan. När matchen var slut stod det 7-10 på resultattavlan.

Innan match 3 passade jag på att ta en korv med bröd, det behövdes i en på morgonen bråkande mage.

Match 3, blev en aning lugnare och även den målrik. 11-4 till hemmalaget.

När man efteråt pustar ut i omklädningsrummet känns det i benen, men man blir så positivt bemött så man tänker inte på det. Imorgon är det tid igen. Ett nytt poolspel, men jag inleder med en F14 match 12:00.

Nu ska jag se till och sova ordentligt också. Gör jag bara det så lirar jag innefotboll först mellan 9-10, innan innebandyn. Kan vara en bra uppladdning.

Nattsömn

Jag har blivit en riktig långsovare. Onsdag, torsdag och fredag. Snart vänder jag väl på dygnet. Inte bra.

Och andra sidan så sov jag hårt i natt och kanske inte så konstigt eftersom jag drömde om kvinnor. Antagligen där för det flygetkliade på bröstet när jag vaknade framåt förmiddag. Och andra sidan väldigt konstigt med tanke på vad som hände i natt. Jo så här var det. Ett SAS flygplan skulle landa i Ängelholm och av någon anledning så flög planet så himla lågt över Ängelholm och så pass lågt att det flög i mellan husen där jag bor. Jag hade flyget 50 meter över mig när jag tittade upp.

Då hade mamma och jag av någon anledning hoppat av planet precis innan det skulle lyfta. Vi var som min kedjekamrat i innebandy brukar uttrycka det, lite osäkra.

Natten till onsdag, torsdag och fredag somnade jag till SVT:s 24 regionala nyheter. Och natten till tisdag somnade jag till reprisen av MoDo-Timrå. Då vaknade jag för övrigt 06:00 på morgonen. Det är spridda skurar.

I natt tänker jag göra ett undantag och låna sängen av katten. Det är kanske inte så bra att somna på soffan och vakna på förmiddag när matchen jag ska döma börjar 12:00. Då är det risk för att jag blir en av dom första domare som får matchstraff 1.

Jag noterar också att Rögle är klart för kvalserien, när den nu börjar?? Ambulanssjukvårdare Edqvist fortsätter att göra slätstrukna insater när han och Rögle är på isen samtidigt. Rögle släppte fram debuterande Brithen junior igår. Och Gath fick en ny "tvåa" på grund av sitt namn.

Vilket väder vi bjudits på dessa dagar, nästan vår i luften.

Och helg igen. Dagarna går fort som en avlöning.

Ha en bra helg!

goldenair
Flög detta plan mellan husen på Storgatan i torsdagsnatt??Sport och väder.

Idag har vi inlett Mars månad. Till en början bra väder och plusgrader och så. Men sedan? Kalla vindar, minusgrader och lite snö. Detr har vi ju knappt fått någon. Dessutom kändes det underkylt på eftermiddagen. Jag och en kompis såg hockeyn Södertälje-Rögle. Om man nu kan kalla det hockey... för det var knappt Rögle förtjänade några poäng. Jag läste någonstans att det varit bra defensivt för Rögle. Ja inte i denna matchen. Långsamt, duttigt och omständigt som bara den. Då vill jag också tillägga att SSK inte var ett dugg bättre. Det hela som avgör matchen är nästan lika skrämmande att man bara blir så upprörd. För kan du som domare inte vara konsekvent, då kan du lika bra sitta på en "skyddad verkstad" och ha arbetsträning med att vika servetter istället för döma elitseriehockey. Rögles Raihmi får en armbågstackling, tacklar tillbaka och blir utvisad. Ja god natt. Det har varit fiskepremiär för vissa. Inte för mig. Jag nöjde mig med en halvtimmes promenad med hunden. Det gjorde mig piggare. Måste ju bara tillägga att det blev dubbelseger för Helsingborg. Först i handboll och sedan innebandy, mot Lugi och Dalen. Sedan slutligen, blir det någon vår i år??

RSS 2.0