Stafettbakning

Jag var nere på ICA vid middagstid och skulle handla. Jag gick förbi dessa förpackningar av färdigdeg till kanelsnäckor. Av detta kunde jag inte motstå frestelsen att köpa en paket bulldeg. Så när jag varit hos en arbetskamrat med saker och varit ute med hunden så började jag på bullbaket. Jag började uppe hos min moder, men sedan kom jag på att det saknades kanel och bullformar. Så väl hemma igen så fick jag avsluta bullbaket, för hemma fanns både kanel och bullformar.

Därför kallade jag detta för stafettbakning. Och bullarna blev som min match jag dömde igår, godkänt. Det var inte lika mycket gnällande och inte lika mycket att stå i när jag gjorde bullar. Men som matchen igår, det kunde blivit bättre, men tänkte göra en ny sats att ha på bussen till Spanien. Och då gför jag dom på ett ställe. Ja innan vi åker alltså.

På tal om Spanienresan, nu är den betalad. Så fram till dess vi åker så är det knäckebröd och vatten som gäller. Kanske har jag tur och får smaka lite av kattens torrfoder, om jag är snäll, vill säga.

Därmed avslutar jag majmånads bloggande och återkommer i juni.

På återhörande!

Grattis

Idag säger jag bara Grattis mamma på mors dag! Det är hennes dag idag.

Överlämnar denna.

Grattis på din dag vår kära mamma. Du är fortfarande den samma.

Du medelålders kvinna, som alltid för din familj du brinna. Behöver du oss kan du alltid oss finna.

Inte nog med det, du tar också hand om den fina hunden, trots att du känner dig bunden.

Du världens bästa dam, ska få denna och en kram.

Tack för allt du gör, det ska vi komma ihåg

GRATTIS PÅ MORS DAG

Ha en bra dag!


Tacksamt att gå ut med hunden.......

Ja det var ju himla roligt detta. Satt och såg landskampen i fotboll mellan Sverige och Bosnien. I början av andra halvlek står det 1-1. Då besträmmer jag mig för att skippa fotbollen och gå ut en halvtimme med hunden.

Det blir en god promenad och så. När jag kommer in och sätter på TV:n igen har Sverige vunnit med 4-2. Ja man kunde ju inte utan le åt saken.

På tal om fotboll. Jag var för trdje gången i rad ett mål ifrån mitt spel på oddset. Hade ÄFF vunnit så...

Ja och ÄFF kunde haft ledningen med 3-0 mot Falkenberg efter 15 minuter, matchen slutar 1-1 efter att ÄFF kvitterat med fem minuter kvar. Nu kan nog ÄFF glömma toppstriden tgror jag. I och för sig brukar man vara bättre på hösten, så osvuret är kanse bäst.


Mer nöjd än jag...

Ha det bra!

Märkligt alltså

Så lördag idag. Inatt har jag varit med om ett fenomen, om man nu kan kalla det för det. Jag vaknade imorse på soffan. När jag öppnade ögonen gjorde jag det med ett leende. Fem nätter sedan fick jag inte fler nätter i sängen denna omgång. Men det var inte det jag skulle berätta om utan om att jag drömde inatt att jag drömde. Jag hade så att säga en dröm i drömmen. Har aldrig hänt mig innan. Jag var uppe på höga höjder och fick nästan svindel, då jag vaknade i den drömmen, men jag vaknade inte ur drömmen på riktigt.

Jag hörde på nyheterna imorse att det skulle införas rökförbud på vissa område. Man till och med skulle kunna bli vräkt om besökare smög ut och tog ett bloss. Nu är jag lite part i målet, men en ny häxjakt på oss rökare är inledd och om inte förr, så NU har det gått för långt verkligen. Typiskt jävla Sverige, med alla moraltanter och ett storabrorskomplex som heter duga.

Så kan det vara.

Nu ska jag hälsa på min broder och sedan är det tid att jobba.

Har föresten en lången på 10 kr idag. Med ÄFF, Norrköping och Sundsvall till oddset 8.40. Se om det blir lite semester pengar...

Ha en god lördag!

Ny dag, mer motion och aktivitet

Äntligen fredag, igen. Veckorna går som bara den.

Jag har precis avverkat ett löppass på cirka 2.6 km. Runt ån så att säga. Igår efter innebandyn hade jag lite kram, men lite sömn gör underverk. Nu är man pigg och idellt välbefinnande i hela kroppen.

Något nytt har annars inte hänt, sedan igår. Jo föresten ur sportsynvinkel har det hänt och verkar kunna hända. HIF:S Lantz har blivit uttagen i blågult och Rögle danske Mads Böckder spriver troligtvis på idag. Det är väl det hela.

Och så fortsätter jagh min teori, andra gången blev det godkänt. Så skam den som ger sig.

Nu ska jag ta en fika, gå ner till tvätten och sedan spela en runda fotboll.

Ha en bra dag!


Snabba tankar innan mat

Jag sitter och väntar på middag. Snart klart. Kotlett och nypotatis.

Tänkte passa på att skriva några rader.

Som att varför får man inte svar när man mailar företag om fakturaärenden?? Förfallodag 100531, måste ju snart veta.

Att Rögle har värvat en ny kanadensisk back, när det gäller Rögle så är det fortfarande budgetvärvningar som är på tapeten. Men men vi får se, blir nog bra ändå.

Att igår när jag lämnade min broder och en kompis vid bussen så gnällde jag av att kvällen skulle bli lång. När jag kom hem fastnade jag i en pokertävling, en gratistunering och blev 34:a av cirka 1100 spelare. Lite bättre och jag hade fått chansen att åka till Talinn och spela Baltic summer festival i poker. Fast det är tufft att bli topp tre som är första steget. Sedan hade det blivit final på söndag som kostar 215 euro och denna summa vinner man i och med man kvalificerar sig. Så för att återgå till början om en dryg kväll och jag hade önskat att spela oddset eller något att förgylla kvällen med, så gick kvällen hyfsat fort.

Nu är maten klar och dags att äta.

Ha en bra dag!


Tränarejobbet kom av sig.

Jag var ute på fotbollsträningen ikväll. Någonn hade tänkt att jag och en annan kille skulle hålla i det. Det hade blivit andra planer. Det var vice versa och det ena med det andra. Så träningen hölls istället av två tonåringar på max 15 år. Dom gjorde det rätt bra faktiskt. Men det var gott att känna förtroendet hos spelarna.

Jag var ändå med och lirade ett tag trots jag inte var ombytt. Men jag rekommenderar inte att spela fotboll i jeans och promenadskor.

En annan sak jag glömde innan var att jag börjat på en ny bok. Den heter Dominans av Björn Hellberg. Den hittade jag vid sängbordet idag när jag städade. Man är lite allätare när det gäller böcker.

Två noteringar från förra inlägget. ÄFF match mot Örgryte flyttades på grund av Örgrytes cupmatch ikväll. Och det blir AIK som kommer till Ängelholm den 4/7

Nu tid för fika, dusch och TV tittande.


Sport i alla de slag.

Det är tisdag idag och dagarna bara öser på.

Uppehåll i allsvenskan och HIF leder allsvenskan med 5 poäng ner till grannen och rivalen Malmö. Om någon månad får vi se om det var ett bra eller dåligt uppehåll.

Åkesson som dömde MFF-BP igår hade emmellanåt en tuff match. Fjellström regagerade ibland på att han blåste istället för att släppa när något av lagen hade fördel. Det är jag beredd att hålla med om. MEN det fanns också tillfällen då frisparksläget var bättre än fördelsläget. Matchen avslutades av ett pangmål av BP och varsin utvisning.
Imorse såg jag Hansson, en av proffsdomarna i studion på god morgon Sverige. En domare jag haft svårt för innan, men jag har totalvänt och tycker att denna Hansson verkar vara en trevlig och sympatisk människa. Allra roligaste var när han berättade om dessa oljud till trumpeter som kommer att finnas på läktaren i Sydafrika och han fisk frågan om han testat dessa trumpeter. Hansson log och svarade: Jag gjorde ju misstaget att köpa hem sådana till mina barn, och när han skulle prova den i studion så säger han typ att mina barn behärskar dessa alldeles för väl. Och det sades med ett stort leende.

För att återgå till fotbollen igen så den fotboll som fortsätter under uppehållet är svenska cupen och superettan. ÄFF match mot Örgryte som skulle spelats igår är flyttad till den 1/7. Nästa match är Falkenberg hemma på lördag 16:00.
Ikväll möts Öster och AIK i cupen och segraren där får åka till Ängelholm och match mot ÄFF i cupen omgång 5. Tänk det kan bli AIK. Håller stan för det??

Sverige slutade på en bronsplats i VM och avslutningen med BG:s time out skrattade jag gott åt. Tjeckien vann överraskande guldet.

Rögle har värvat en dansk vid namn Jesper Jensen. En back på 19 år.

Jag läste om den så kallade Zlatan cirkusen i media. Just nu är inte Zlatan motiverad att spela i blågult. Jag kan tänka mig att när det drar ihop sig till EM kval kommer det i ett annat läge. OCH Zlatan behövs i blågult så är det bara. Sedan får man tycka vad man vill om Zlatan.

Det blev också en dyr kväll med pokern. Spelade bort en 4 dollar och som inte det räckte åkte jag på mixen på lången i 94 minuten då Gudetti gjorde BP:s 2-1 mål på MFF. Då flög 80 kronor åt skogen. Själv bara skakade jag på huvudet och gick in och satte mig vid datorn.
Kostar att ligga på topp som ni ju vet.

Nu ska jag fika sedan ska jag ut på mitt nya jobb, får se hur det verkar....

Ha en bra kväll och undvik att blåsa bort.


Pingstafton

Idaghar det varit pingstafton. En afton man inte känt mycket av.

Jag jobbade på Olympia och matchen HIF-Halmstad. En match HIF vinner rättvisst med 2-1. Ibland är det bra att ha norrbaggar i laget, jag tänker på Gashi som gjorde båda målen.

Jag läste föresten på text TV att matchen stod och vägde innan 2-1. Ja eller hur? Var stod den och vägde, möjligtvis vinden stod och vägde. För HIF:s 2-1 mål kunde lika bra varit ett 4-1 mål. Innan målet skapade HIF ett par feta chanser.

Nästan på samma gång läste jag att Tyskland på väg mot en superskräll. Ja ha tänkte jag då leder väl tyskarna med 2-0 eller 3-0 efter halva matchen...... Nej 1-0 efter period 1. Lol. Hade dom sportkunniga reportrarna på SVT text pingstledigt eller??

Annar var det mest skit sporttmässigt denna afton. Bayen Munchen förlorade rättvisst champions league finalen mot Inter med 2-0 och Sverige förlorade semifinalen mot Tjeckien efter straffar. Men hur korkad får man vara som coach?? Ta time out med 15 sekunder kvar och leda med 2-1. Ja då får man skylla sig själva. Men bra att det blir Tyskland i bronsmatchen. För vinner dom inte den är det större fiasko än OS.
Tysken som slog en felpass vid Rysslands 2-1 mål får nog svårt att somna inatt skulle jag tro. Stackars människa.

Andra konstaterande.

Att Halmstad lär vilja glömma nordvästra Skåne denna vecka, utslagna i cupen mot ÄFF och förlust i allsvenskan mot HIF.
Att Halmstad numera också är ett sparka och spring fotbollslag.
Att HIF leder allsvenskan med minst 5 poäng över uppehållet. Men troligtvis inte tar guld ändå, tyvärr.
Att när jag nämner att Henke inte är tränaren som blir uppskickad på läktaren, så håller han på att bli det dagen efter. Match 2 efter mitt uttal blir han det.
Att äntligen slipper vi ha Vinnerborg att fördärva hockeymatcher i Sverige. Måtte han fått en enkel biljett. Och dom ställer nog inga direkta krav borta i NHL.
Att jag är lite avundsjuk på min polare som flög till Mallorca imorse. Själv fick jag trösta mig med marängsviss som en god vän bjöd på.

Slutligen så var det en jävla dimma när jag skulle cykla hem. Nästan värre än om man varit på fyllan.....

Nu ska jag gå ner och sätta in mammas cykel, som jag lånat.

God fortsättning på helgen!

Sportveckan

Det har varit massor av sport denna vecka. Det är hockey VM och det har varit omgång tre i svenska cupen. Grädde på moset blir champions league finalen på lördag i Madrid mellan Bayern Munchen och Inter.

Vi börjar med tisdagens cupdrabbning i åsderbyt Ängelholm-Halmstad som slutade 1-0 till ÄFF. Det som var mest sorgligt var publiksiffran på 603. Men det är klart att ÄFF gjorde dålig reklam för sig i derbyt mot BOIS. Skulle vara roligt om dom fick möta HIF eller Malmö i cupen senare. Mardrömmen hade varit Sundsvall borta, med tanke på kostnader.

HIF tog sig lätt vidare genom att slå Hammarby TFF med 3-1. T:et står för talang och det är ett farmarlag till Hammarby.

Sverige har precis vunnit kvartsfinalen mot Danmark med 4-2. Det var inget snack och trots Danmarks succe i VM så är det och förblir klasskillnad mellan nationerna. Det var klart redan vid 1-0 och defenitivt klart vid 3-0 i SH. Sverige i semi för tionde gången på rad.

Jag har svårt att se Sverige gå hela vägen. Då skulle man behöva ett par spetsspelare och en stabilare målvakt. Men man ska inte glömma var det svenska laget stod inför VM. Nu har man nått semifinal och det är kanske max med detta laget. Vi får se.

Det är Finland eller Tjeckien i semifinal. Det är sudden i den kvartsfinalen just nu. Det blir oerhört tufft vem det än blir.

Jag hade min första dam U match igår och sprang runt i 90 minuter. Idag har jag gått som en pigg 90 åring ända tills jag tog en promenad och fika i det gröna med hunden. Härligt väder det varit.

Snart dags för innebandy i miniformat, det var länge sedan.Varmt och gott

Nu har värmen börjat komma. Både idag och igår har det varit gott väder. Idag läste jag på hd.se att det skulle ha varit +22. Kanske kan stämma.

Härligt, ska snart ut och döma min första dam U match. Det är mellan ÄFF-Åstorp. 19:00 blåser jag igång och sedan är det att springa som bara den. Det är 2*45 minuter.

Innan idag läste jag ut boken om kriminalinspektör Irene Huss. Den heter "den krossade tangahästen" Den kan jag rekommendera er om ni vill ha ett lästips från mig. Inatt tänkte jag titta på DVD:n med samma titel.

Önskar en bra kväll och hoppas åsskan håller sig borta.

Heldag i Ullared

Idag var jag, mina bröder och mamma och besökte Gekås i Ullared. Vi hade en riktig heldag som jag återkommer till. Vi var också inne på Handelshuset och Net on net.

Vi åkte runt klockan åtta imorse och var framme 1 timme och 20 minuter senare. Inga köer och varsin kundvagn och shoppingen kunde starta. Alla var hela på gröten, mest het på gröten var nog min mellanbroder. Vi började på sportavdelningen. Jag hittade handskar till en kompis och reflexväst till mig själv. Ena brodern hittade fiskedrag och mamma spikkudde och spikmatta. Sedan fortatte vi på avdelningen med schampo, såpa och annat till rengöring av hemmet. Sedan tog klädesinköpen vid. Och efter en kvart så small det... Då sprack nämligen min budget. Ja inget onödigt. Någon annan tappade räkningen vid 8 och så höll det på.

Vi tog en fika emellan och fortsatte sedan shoppingrundan.

Vid 14 snåret hade jag tömt plånboken och betalat mina inköp. En snabbrunda i affärerna och sedan blev det middag på Burger King bland trevlig personal. Jag tog Ullaredmålet med kaffe.

Allt hade flötit på hela dagen och nu skulle vi åka hem till Skåne och väntade hundar och katter. Då mamma skulle starta bilen, ville inte bilen starta. Hon försökte och försökte. Det blev till att ringa till en närboende vän som fick köra dom tre milen och hjälpa oss igång med bilen. Efter möda och stort besvär fick vi rullat igång bilen.

Vi bestämde oss att streckköra hem. Vi hoppades också att det inte skulle bli rött ljus från Ängelholm, så vi skulle få nya problem med bilen.

18:00 var vi hemma igen. Lillabror kom hem, katten kunde komma in och äta och hundarna kom ut på promenad.

Alla var nöjda och belåtna. Och tack vare strulet med bilen, så har ännu en Ullaredsresa blivit en klassiker i vår familj.

Tack till halläningen som kom till vår räddning denna dag.

Ute kväll.

Ja var ska jag börja? Vad ska man skriva. Jag vet inte. Jag är hyfsat pigg idag efter en kväll ute med kompisar igår. Det blev en och annan öl. Vi besökte torget, men på torget var det lika mycket stämmning som en julskylting i juni månad. Så vi fortsatte runt lite och kollade läget.

Efter tre öl och en halv pizza hade jag glömt ÄFF förlusten. Vet inte om det var maten, drickan eller sällskapet som gjorde mig tillfreds.

Träffade några innebandykamrater på stan och samtalade med dom. Vi var en sväng på krogen när min broder och en kompis åkt hem.

Jag säger bara stackars dom som var på krogen i lördagsnatt. För nere i källaren fanns en kareoke maskin. Jag sjung karaoke via Änglahund. Usch vad illa det lät. Tur man druckit öl. När melodin var över tog jag till orda och sa: Så nu kan ni andas igen. Inget jag lovar göra om.

Ute på stan fick lite senare kom jag på mig själv att vara gammal. Kanske inte gammal tradig gubbe. Men det hade inte skadat om man haft sin ålder likgiltig med hur gammal man ser ut. Det hade man antagligen varit 10 år yngre. Paradoxalt nog fick jag visa leg på krogen vi var på och krogen har 18 års gräns. Som sagt man ser yngre ut än vad som visas i passet. Men men tiden går och vi med den.

Fick precis telefon från min promenadkompis matte. Har blivit erbjuden middag på Hallandsåsen. Vad tror ni matvraket svarade på det??

Nu ska jag hoppa in i duschen och plocka undan lite. Ta och sopa och torka golvet. Så känns både jag och bostaden lite fräschare.

Nu önskar jag alla en bra dag!


Lite bilder

Här kommer dom utlovade bilderna ifrån landskampen i Ängelholm. Håll tillgodo.  
       Nedsläpp Sverige-Danmark i Lindab arena i Ängelholm, (ovan) och byten i båda lagen (nedan)                                               
       

Från vänster nedåt, teckning i mittzon, målvakts Gustafsson och svenskt power play.                               

  


 Nedsläpp i mittzon.


 Spelarna tackar varandra

 

   Landskampen slut.                                                                            .

 

 Tre Kronor på väg ut från landskampen efter vinst med 10-3.Övergångar

Nu har jag varit ute och frusit igen. Från Kungs till Ängavången och tillbaka i bara shorts tröja och en fleceväst. Plus igår när jag cyklade till Munka och blev minst sagt våt rätt igenom. Som det inte räckte regnade det när jag var ute med hunden också. Blir jag förkyld får jag skylla mig själv.

Några som också får skylla sig själva är Tre Kronor. Underläge mot Tjeckien. Hade Rögle spelat lika uselt hade jag väl gråtit var varannan match och haft ett magsår. Skönt att det ska bytas förbundskapten. Verkligen dags nu.

Sedan att dom ryska domarna är det sämsta VM sett är en annan femma. Samma standard som Sverige. Det enda som är bra är kommentatorerna Holmgren och Johansson. Jämförde dom innan med Åström och Rönnqvist på canal plus. Ungefär lite som att välja äta fläskfilé eller fiskbullar till middag.

På tal om middag så åt jag för övrigt snitzel och pommes idag, det gjorde inte ont någonstans. Till det drack ett glas pepsi.

Pepsi ja, Jag skojade med min broder innan idag och sa att "vi får sluta dricka pepsi" Det står på Hammarbys tröjor. Vi gillar inte Hammarby och vi gillar inte AIK och Djurgården heller.

Däremot så grattis till Atletico Madrid som vann Europa league igår. Och grattis Linnea på namnsdagen.

Det var det hela. God fortsättning på helgen!

Slagsmål med karatesparkar m m.

Ja nu är det sent på natten och jag är vaken med katten.

Natten tills igår hände det märkliga saker. Jag satt i förlokalen till bowlinghallen. Det är den lokalen dom har TV:n. Där satt jag framför TV:n men jag vet inte vad jag gjorde där. Jag fick en och annan gliring från hallföreståndaren, som jag fick höra genom båda öronen. Till sist pallade jag inte längre och antagligen var jag inte välkommen dit. Så jag gick hemåt. Då var det någon kille som skulle pryla mig eller på annat vis trakassera mig. Men till min förvåning så dök min kollega upp från fotbollen och försvarade mig. Det bar sig inte bättre än att det blev slagsmål. Min kollega delade ut slag och ett par karatesparkar mot killen eller killarna som skulle ge sig på mig. Under tiden han gjorde det stod jag paralyserad och tänkte: Är han sådan?? Han dömer ju fotboll..... Ja och lite senare vaknade jag.

**********

Jag fick ge mig i kriget i källaren. När allting var klart och jag pumpat bakdäcket, så försvann luften lika snabbt som en avlöning. Inte mycket att göra. Gå ner och lämna cykeln på reperation och lägga en lapp till min moder. Så kan det gå, när inte ventilgummit är på, fast det var det ju. Jag lämnar in min egen cykel också, för det är också bakdäcket och det slutar väl på samma vis. Trots nyinköpt slang.

Snart dags att sova igen och påbörja en ny lustig dröm...

Må väl!

Kriget i källaren.

Sen eftermiddag idag gick jag ett krig nere i källaren hos min moder. Jag hade lovat henne att byta slang på hennes cykel. Så efter att hämtat pengar och köpt ny slang så började jag skruva och meka.

Pumpade upp slangen lite och sedan startade kriget när jag skulle ha den nya slangen till bakdäcket. Jag vände och vred och käpade och slet. Tände lampan på nytt så släcktes i källaren titt som tätt. Svetten lackade och jag svor lite tyst men jag gav mig aldrig.

Klockan kvart i sju avbröts kriget för då hade min moder varit behjälplig att värma min inköpta mat till mig. Då var jag svettig, skitig och oljig om händerna så inte ens hunden ville bli klappad. Men det smakade bra med middag. Sedan var det dags att hålla kväll för Gefle-HIF. Imorgon ska kriget återupptas i fas två. Då ska skruvar och muttrar tillbaka. Kedjan och växlar på sin vanliga plats.

Slutligen bara ett bekymmer och det är inte vem som vinner kriget utan att hennes cykel ska hålla mer än en dag innan man får lämna in den på reperation. Det hade ju varit synd att ha jobbet förgäves. Och då lär jag nog också få värma min egen middag nästa gång.

HIF wow!

HIF vinner igen. Borta mot Gefle med 3-1 och med en man mindre vänder man 0-1 till 3-1 på cirka 12 minuter. Det är inget annat än en stor bedrift. Vilken jäkla lagmoral det finns i laget och vad gör tränareConny med sina spelare??

Alltså det är dessa typer av matcher man är bortskämd med att Rögle gör ibland, nu var det HIF:s tur att glädja på detta viset.

Nästa match borta mot Kalmar för man klara sig utan mittbackarna Ekstrand och Nilsson. Ekstrand tjatade till sig en varning och blir avstängd på nytt och Nilsson blev utvisad. Hans andra gula kort är solklart. Jag sa till min kompis att ja ha så är dom tio man nu också redan innan han fick syna det gula. Stängde TV:n och gick in och vände i sovrummet, för att sedan sätta på TV:n igen och segerdans med polaren vid 1-2.

Mustcherna växer ett tag till med andra ord. Två omgångar kvar innan VM uppehållet. Kalmar borta på söndag och Halmstad hemma nästa lördag (22:a).

Slutligen måste jag säga att det var starkt av ÄFF att klara 0-0 borta på konstgräs mot Syrianska. Deras nästa match är BOIS hemma på lördag. ÄFF är sjua på 9 poäng.

Ha en bra kväll!

Söndag

Söndagmorgon och allt väl, än så länge.

Vi var på Väla igår och jag bytade mina skor och köpte batterier till min joystick och bärbara telefon.

Jag såg handbollen och tyckte lite synd om Drott, som har gjort en suverän säsong trots allt. Hade väl dessutom lite oflyt med domsluten.

Vädret lämnar i övrigt att önska.

Idag ska jag på fotboll. Det småregnar ute, men det får man ta. "Sanktan" från kvällsposten är på plats så det blir lite aktivitet på idrottsplatsen idag. Sanktan är något som kvällsposten arrangerar tillsammans med skåneboll och ungdomsfotbollen i Skåne. Det blir lite lek och tävlingar och på nåt ställe kan man prova spela TV spel som Nintendo wii.

Jag har fått matchen ÄFF-Borgeby F15 som spelas 2 gånger 40 minuter. Gäller konditionen är bra och min ljumske håller.

Till sist. Kasta aldrig en ketchupflaska i väggen. Du får att göra efteråt. Och när kommer vårvärmen??

Önskar en bra söndag.

Trevligt trevligt.

Så då har det blivit fredag och snart helg igen. Mina nätter är lika svajiga som AIK:s backlinje med målvakten i spetsen. Vaknar 05:50 på soffan och är på väg att bli uppe. Men går och lägger mig ett par timmar i sängen. Och så slutar det att jag vaknar på förmiddagen. Suck vad trist det är. Dags att ta tag i det.

Under dessa timmar står jag ute vid Tulpanvägen och diskuterar hur många pokerbord du kan ha uppe på din datorskärm med min moster. Hon säger en sak och jag säger något annat. Jag hinner också med umgås med en tjej ifrån innebandylaget. Senare berättar jag stolt för min broder att hon ringt mig och han svarar: oj då. Jaa du. Sedan vaknar jag av att min kise är kelen och vi bli klappad.

På förmiddagen ser jag reprisen på Göteborg och AIK. En sak konsaterar jag. Lasse Granqvist på radiosporten och Canal plus är Lasse Granqvist. En fröjd att höra på honom och inte blir det sämre att han har Fjellström vid sin sida. Dom pratar om 1-0 målet i höstas då IFK:s Olsson magade in bollen ungefär vid samma tidpunkt som 1-0 målet igår. Granqvist är i form och säger "att han hade mage att göra det". Det snackas om underlaget och vid 3-0 säger Fjällström att målskytten Söder har hjälp av underlaget. Klart det är underlaget utbrister Granqvist och fortsätter, alla skulle spela på sand och gräs.

Tidigare i matchen så springer den assisterande från sin kant ut till fjärde domaren med något. Granqvist säger "att så har det kastas in något på plan" För att senare konstatera att assisterandes flagga gått sönder. "Aha säger Granqvist det var flaggan som var kass. "Ja (AD) han bor i Göteborg så han har inte så långt att hämta en ny". Detta är Lasse Granqvist när han är i form och få kommentatorer kan uttrycka sig som honom.

På tal om roliga kommentarer. Så igår på jobbet vid HIF matchen så ropar en av killarna till en annan arbetsledare då han säger "käring". Min arbetsledare reagerar och vänder sig om. "Nej det var inte dig jag menade" Hon svarar med "jag tror det är mig dom kallar på när dom ropar käring" Detta säger hon med ett leende. Vilken gargong. Hårt men kärvänligt.

Ett sista roligt citat var när jag jobbade vid ÄFF matchen på onsdagen. Ljungskile busschaufför blev bjuden på kaffe och kanelsnäckor av min arbetsledare. När han kommer för att tacka så säger han att det var annat än Gamla Ullevi. Ja svarar min arbetsledare, du kan få en till bulle om du vill ha... Nej svarar busschauffören, det är snart badsäsong. Antagligen Göteborgshumor.

Så mycket trevliga människor man mötte igår, dom flesta hälsade på en. Trevligt.

*********

Återkommer med utlovade bilder senare.

Heja Sverige

Jag besökte igår Lindab arena för ishockeylandskampen Tre Kronor mot Danmark. Matchen slutade 10-3 Efter 3-0, 3-0, 4-3) inför 3318 åskådare.

Sverige gjorde  mål i power play och gjorde 2 i box play. Svenska målskyttar var  Jimmie Ericsson 2-0 och 8-0 och Johan Harju (6-0 och 9-1. Tony Mårtensson (10-2), Magnus Johansson (3-0), Niklas Bergfors 7-0, Christian Bäckman (4-0), Johan Andersson (5-0) och Victor Hedman 1-0. Danskarnas mål gjordes av Lykkeskov (8-1), Kasper Degn (10-3) och Julian Jacobsen (9-2).
Sveriges mål vaktades av Jonas Gustafsson från Toronto i NHL.

Utvisningarna slutade Sverige 6*2 och Danmark 8*2. Det var två utmärkta norska domare tillsammans med två svenska linjemän.

Som bäste spelare i varje lag utsågs Victor Hedman och Rögles Mads Bödker i Danmark.

En rolig match och titta på och förhoppningsvis blir det fler landskamper i Ängelholm någon annan gång.

Som avslutning på kvällen åts det ett par goda hamburgare innan hemfärd med en trevlig publikvärd, som tjänstgjort denna landskampskväll.

Medan jag satte mig på cykeln hem så fortsatte lagen mot Tyskland och ishockey VM.

*******

Återkommer senare med några bilder från kvällen.

************* 

Sverige vann mot Danmark med 10-3 (3-0, 3-0, 4-3) i VM-genrepet mot Danmark i Lindab Arena, Ängelholm, på onsdagskvällen den 5 maj 2010.

 

VM-genrep

Sverige-Danmark

Onsdagen den 5 maj 2001

 

Lindab Arena, Ängelholm

 

Matchfakta:

 

Sverige-Danmark 10-3

(3-0, 3-0, 4-3)

Period ett: 00.18 utv 2 min Morten Madsen tripping, 01.32 1-0 Victor Hedman assist Magnus Johansson och Jimmie Ericsson, i power play spel fem mot fyra, 08.55 utv 2+ 2 min min  Niklas Persson holding+roughing, Mads Bech Christensen elbowing+roughing, 13.14 utv 2 min Christian Bäckman hooking, 17.02 utv 2 min Andreas Enqvist hooking, 17.24 2-0 Jimmie Ericsson assist Tony Mårtensson och Christian Bäckman, 19.42 3-0 Magnus Johansson assist Jonas Andersson och Tony Mårtensson

Skott: 10-7.

Period två: 03.02 utv 2 min Thor Dresler interference, 08.33 utv 2 min Jesper Duus hooking, 14.09 utv 2 min Stefan Lassen hooking, 14.34 4-0 Christian Bäckman assist David Rundblad och Niklas Persson i power play spel fem mot fyra, 15.20 5-0 Jonas Andersson assist  Magnus Pääjärvi Svensson och Tony Mårtensson, 18.20 6-0 Johan Harju assist Niklas Persson och Linus Omark

Skott: 16-2.

Period tre: 00.34 7-0 Niclas  Bergfors assist Oliver Ekman Larsson och Jimmie Ericsson , 01.36 utv 2 min Jesper Duus hooking, 04.04 8-0 Jimmie Ericsson assist Tony Mårtensson, 05.14 utv 2 min Linus Omark hooking, 07.45 8-1 Kim Lykkeskov assist Thor Dresler och Mads Bödker, 10.04 utv 2 min Stefan Lassen hooking, 12.02 9-1 Johan Harju assist Linus Omark i power play spel fem mot fyra, 15.12 9-2 Julian Jacobsen assist Kim Staal, 16.43 utv 2 min Christian Bäckman tripping, 18.15 10-2 Tony Mårtensson  assist Carl Gunnarsson och Johan Harju i box play spel fyra mot fem, 19.14 10-3 Kasper Degn assist Thor Dresler och Mads Bech Christensen

Skott: 17-4. Totalt: 43-13.

Utvisningar: Sverige 6x2 min. Danmark 8x2

Domare: Owe Luthke, Norge, Tommy Sostummoen, Norge

Publik: 3 318

 


Landskampsfeber

 
Ikväll är det ishockeylandskamp i Lindab arena i Ängelholm. Jag ska dit och det är första gången jag ser en ishockeylandskamp i Ängelholm sedan mitten på 1980 talet. Då jag såg Tre Kronor-Kanadas OS lag. Matchen slutade 6-4 till Sverige och vid ett tillfälle blev jag så glad när min på den tidens idol Jonas Bergqvist tryckte in 4-2 målet så jag höll på att vifta flaggan i huvudet på en äldre farbror på sittplats.

Jag har planerat för det idag med Sverigetröja och landskamp på mitt x-box 360 spel. Men flaggan hittar jag inte.

På x-boxet bankmar Kenny Jönsson in slagskott efter slagskott från blå linjen, målvakts Lundqvist är vid ett tillfälle ute och köper kaffe. Ja för i målet var han inte, men dom klarar sig undan baklängesmål. Matcherna som bestämt av mig själv är bäst av sju, slutar 5-0, 6-2, 8-0 och 4-1. Ett insläppt i BP, ett gjort i PP och ett gjort i SH.

Domare i matchserien är finländaren som vid ett hockey-VM på 1990 talet påsods vara lik en medlem i Björnligan i Kalle Anka tidningarna.

I båset står Bäckman och BG tillsammans med HC Andersen och Reinfeldt. Det har varit långa applåder efter Kungens tal inför matchen.

Ja ha vad är detta? Ja jag tror jag fått en släng av landskampsfeber.


 


Den har jag väntat på.....

Vid middagstid idag skulle jag som brukligt gå ut med hunden. Till hunden stora förvåning dök jag upp i tid och hann hade trots allt bråttom ut. Antagligen för det sköna vårvädret.

Jag hängde av mig väskan och la nycklarna på bordet, sedan satte jag på honom koppel och vi gick ut.

Pang så smällde jag igen dörren. Direkt kände jag, nu missade jag något. Mycket riktigt. Nycklarna låg på bordet, både till min egen lägenhet och till mammas. Ja ha tänkte jag detta har jag väntat på. Utelåsta, jag och hunden. Men han skulle ändå ut, så vi beslöt oss för att gå ner till mammas och mattes jobb och låna hennes nyckel.

På väg ner till Ängavången ringer jag mamma på mobilen, men den är avstängd. Oj då. När slutar brorsan? Vi möter hans ena granne, som är på väg att handla. Frågar om han vet när min broder är hemma. Får svaret att han är hemma 14:30. Okej tänkte jag. I värsta fall får jag väl promenera med hunden till då, om jag inte skulle få tag på mamma. Men klockan är bara 13:40.

Väl nere på mattes jobb, knackar jag på och en kollega till mamma öppnar. Frågar om mamma är inne. Det var hon. Som grädde på moset sitter mamma och hennes kollegor i möte. Ops jag kommer olämpligt och nu vill jag bara försvinna. Men inte så farligt som det låter. Jag ber om ursäkt tre gånger. En gång till mamma, en gång extra till mamma som jag ber henne framför till sina arbetskamrater. Och slutligen en sista gång till en arbetskamrat.

Så pinsamt och ibland är jag ett stort stolpskott med stort S. Detta med nycklar måste ligga i släkten...

Hädanefter ska nycklar hänga runt halsen på mig när jag är uppe hos min moder, även om jag så går på dass eller bara går ut på balkongen.

Slutligen så kan det sägas att hunden blev nöjd för han kom ut på en riktig långrunda på över fyrtio minuter. Alltid något. Kanske skulle jag hänga en extra nyckelknippa runt hunden också, för honom lär jag väl inte glömma...


  Filnamn: j0303364.gif Nyckelord: apor, djur, förvirrad ... Filstorlek: 7 kB  

Här hade jag rätt

Det gäller allsvenskan och avstängningen på HIF:s Ekstrand. Jag sa minst två matcher i Ekstrandfallet och fick således rätt. Helt övertygad var jag också. Däremot var den två matcher långa avstängningen inte mycket att orda över, då den gör över "bestraffningstrappans" högsta punkt som gäller våldsamt, obehärskat eller äventyrar säkerheten och rubriken frispark + utvisning. Nog om detta.

Ikväll var det match borta mot GAIS och till publikens fötret slutar matchen 0-0, vilket också  var halvtidsresultatet. En jämn match som kunde slutat hur som helst. Och på tal om Ekstrand så var hans ersättare Patronen nära att skalla in 0-1 med bara ett fåtal minuter kvar.

Ny match på torsdag då hemma mot Örebro och utan det norska inslaget Gashi som fick sin tredje varning (en varning som helt korrekt) och är avstängd mot ÖSK.

Andra matchen ikväll spelades på listerlandet mellan Mjällby och Göteborg och även dennna slutar 0-0 (wow). Göteborg missar en straff och på efterföljande hörna gör blåvitt 0-1. Domaretrion upptäcker eller ser inte bollen är över linjen, vilket för med sig att Selakovic blir fly förbannad och skäller ut assisterande domare och blir varnad på kuppen. Detta gjorde mig en smula upprörd. För som domare måste du kunna tåla kritik och Selakovic måste få reagera och dessutom så hade Selakovic rätt. Och personligen tycker jag Lerjeus borde behållt kortleken i fickan. Lite fingertoppskänsla måste man ha.

HIF leder allsvenskan på 26 poäng av 30. 3 poäng ner till rivalen Malmö på 23.

HIF möter Örebro på torsdag och Malmö möter Elfsborg på onsdag. Då även ÄFF möter Ljungskile. Ett ÄFF som förlorade borta mot Degerfors i lördags. En seger nu hade varit bra. Jag tror jag ska se första halvlek och sedan bege mig till Lindab arena och landskampen Tre Kronor-Danmark.

Nu ska jag återgå till tvätt, poker och TV kväll. På återhörande!


Tiden går...

Så är vi inne i Maj månad. Tiden går som bekant fort.

Idag studsade jag upp och tittade ut. Det var ljust ute och jag trodde klockan var omkring halvåtta. Då tittade jag på klockan var hon 06:10. Men jag beslöt mig för att bli uppe.

Jag lirade lite poker och TV spel. Så tiden har gått och med facit i hand var det nog tur man var uppe så dags.

Jag var och handlade presenter och skulle köpa annat i förbutiken, trots 29 före i kön. Det tog tid att slå in paketen, så nog var det bra att jag var uppe så pass.

Mamma, min broder och hennes vän åkte på kalas till min broder och hans familj. Jag och min andra broder ska på fest nu ikväll.

Tiden och jag håller inte samma hastighet, det är bara att konstatera. Om tio minuter ska jag möta brorsan vid torget och jag ska duscha och raka mig, dags att öka farten.

Lite sporttankar. * LG hockeygames är ingen hit, Sju resor värre än Skånes hockeystolthet Rögle
*Har ÄFF haft för stora mål denna säsongen och kanske gör en Rögle??
*Oj snart dags för hockey VM. Och landskamp i Ängelholm på onsdag. Någon som ska dit??

Må väl!

RSS 2.0