Rik på hunden

Då har det blivit vintertid. Det får mig att komma in på ämnet in detta inlägg. Det är små marginaler och det vänder snabbt inom idrotten. Det vet vi alla som varit med ett tag.

Igår umgicks jag med en kompis. Vi var nere på stan. Jag visste inte vad jag skulle äta och jag visste inte vad jag skulle göra. Allt kändes trist. Jag in på min gamla arbetsplats för min kompis skulle tippa. Då blev jag sugen på att spela en dagens dubbel. Det gjorde jag. Men var först tveksam att spela. Men i alla fall. Jag gick på hundens födelsedag, alltså 7-10. Min broders 14 åriga hund. Så vi gick hem och kollade travsändningen på TV.

Sedan så cirka 45 minuter senare hade 7-10 gått på dagens dubbel och jag blivit några kronor rikare. Sedan var allting skoj igen och munnen på rätt håll. Så lätt vänder det och särskilt när man inte räknar med att vinna.

Tilläggas är att det är inte första gången jag spelar på hans födelsedata. Och senast jag fick in en DD, så var det samma melodi. Det är bra med hundar i familjen som gör en rik.

Så tack lilla hunden du ska få en överaskning.

Lite funderingar

Då är det helg igen. Och imorgon ställer vi om klockorna. Sedan kan man ju undra varför det finns Hallwen. En importerad sak från USA. Det hade räckt med att vi haft alla helgona afton då vi hedrar våra bortgångna. Blir aldrig klok på detta med Hallowen.

Jag läste imorse att Barcelonas reservmålvakt stängs av två matcher, då han i CL mötet med Köpenhamn hade busvisslat när en FCK spelare hade blivit helt ensam med honom och chans att göra 1-1. Två matcher är för lite och en röd grov utvisning direkt hade varit på sin plats.

HIF är i cupfinal det var himla roligt och imorgon är det bortamöte mot Halmstad. Jag har en känsla av hur det kommer att gå. Hoppas känslan är fel.Nu ska jag ta en snabbfika innan jag ska ta bussen till innebandyn.

Ha en bra helg!

Hänt idag

Detta konstaterar jag nu innan jag fimpar datorn för ikväll.

* Det var ett gott löppass jag hade idag, det kunde varit bättre väder men man kan inte få allt.

* Vad sysslade Häcken med idag??? Luktar läggmatch, tor ni inte mig så försök se matchen. Pinsamt Häcken. Skämmes. Eller som någon på hd.se skrev HIF, guldstrid och Häcken är ingen bra kombination.
Tilläggas ska att Häckens sk 1-0 var riktigt avvinkat för offside.

* Rögle tog en stabil seger mot Växjö hemma med 3-2. Frazze hade stor del i segern efter skotten 28-43 och 95,3 i räddningsprocent. Men 14-8 i utvisningsminuter, hallå??? Ja visst ja, Rögle spelade hemma. Lol.

* Shit vad tråkigt detta regn är. Blött och trist. Nu skulle man vara på Playa des la Americas liggandes på en Hamaca med en pinacolada i näven, sol på himlen och nära till gott bad.

* Nu är jag trött, dags att sova.

Dagens filmtips

Jag måste ge er ett filmtips eller två för den delen. Men det är ungefär samma gener.

Den första jag ska rekommendera är Open water. Den handlar om ett par som åker till Bahamas för att försöka laga ett förhållande som knakar i fogarna. En dag så ska dom ut och dyka med en grupp andra resenärer. Det slutar med att arrangören räknar fel på deltagarna och paret blir satta vind för våg på öppet hav.

Den andra är rätt så liknande. Den heter Adrift. En kompisgäng på sex personer åker ut med en yatch. Efter ett tag beslutar dom sig för att bada och sista paret i glömmer ombordstegen, och även dom hamnar vind för våg på öppet hav.

Efter filmen som jag såg i natt, var jag helt tagen och var tvungen att blossa efter filmen mitt natten. Det blev en även ett par extra sidor i min bok innan jag somnade.Slutligen ska jag berätta att jag haft en hel dag i Helsingör med en vänlig kompis.

Hur tänker man??

Jag har precis med mitt besök avverkat en fotbollskväll. Idag såg vi Halmstad-AIK. AIK vinner och säkrade förmodligen kontraktet.

Så upprörd vi var alla tre efter slutsignalen. Och ilskan berodde på att domare Martin Hansson på egen hand avgjort matchen till AIK:s fördel. Och då bortser från ett par uteblivna frisparkar i bra lägen. Det jag tänker på är när AIK försvare fäller en HBK:are i straffområdet, en solklar straff, vad än canal plus kommentatorer Grankvist och Fjellström än dillade om. Då är ställningen 0-0.

I andra halvlek gör AIK 0-1 på ett billigt mål. Sedan kommer en ny straffsituation. Denna gång är det en AIK:are som fälls i straffområdet. Och i och med att det är en AIK:are, så är det givetvis så att Hansson blåser straffspark och 0-2 är ett faktum. Två liknande situationer, i AIK:s fall blir det straff och i Halmstads fall blir det inget. Det är skillnaden på att komma från Halland och huvudstaden. I ärlighetens namn är det straff i båda fallen.

Jag ser senare på SVT:s fotbollskväll att den finns ännu en utebliven Halmstad straff att diskutera.

Men detta mina vänner är en skandal av stora mått. Så får man inte behandla två liknande situationer så olika. Och så bara för det är AIK. Detta är pinsamt!

Nu är jag rädd för att HIF får en jobbig match mot Halmstad på söndag. Halmstad ännu inte klara och lär väl ånnyo göra säsongens match mot HIF.

I samma program ser jag att expert Strömberg anser att domare Hansson gör rätt. Alltså är han seriös?? Skulle vara roligt att höra expert Anderssons åsikt. Möjligtvis tyckte han det var straff och fick inte uttala sig. Jag vet inte. Jag blir så upprörd när jag ser detta. Allting tycks vara ok så länge det gynnar Stockholmslagen. Glöm då inte bort AIK:S horribla straff man fick i hemmamatchen så förstår när att jag inte är helt ute och cyklar.HIF slog igår Åtvidaberg med 3-0 och där svarade Lerjeus för en bra insats, inte bara för att HIF vann utan lugn med kortleken och tillätt lite kamp. HIF leder allsvenskan i alla fall fram till onsdag. Då återstår det att se om det blev en sanndröm, det jag drömde om. (Se tidigare blogginlägg).

Jag kan väl spå på irretationen med att vad jag har läst mig till och mellan raderna, så var Rögle på väg mot tre poäng borta mot Örebro. Då ville domare Öhlund och hans kollegor annat. Först hittades ett tveksamt lagstraff tack vare 6 man på isen och lite senare en horribel interference utvisning och kvällen var förstörd för dom grönvita.

Något positivt var att det var goda våfflor vi åt i samband med matchen.

Utflykt till Munka

Ja det är speciellt med att cykla till och från Munka. Alltid något smått olustigt som händer.

Onsdagen förra veckan, när jag var på väg hem från Munka och kommer cyklandes vid bilprovningen och vid det området gäller normalt utfartsregeln. Denna regel gäller mot alla trafikanter således cykel också. Men detta struntar billisten i och bara kör rätt ut mer eller mindre.

På fredagen samma vecka. Denna gång vid Maxiöverfarten är det en vänlig bilist som släpper över mig, men jag ser att en annan bil kommer bakom och kör om den stannande bilen mot mig. Detta medför att jag blir lite osäker och avvaktar innan jag cyklar över. Men bilen bakom stannar också, så inga problem att cykla över.

Idag har jag varit ute på samma cykelrutt. När jag skulle cykla hem till mitt kommande besök, hade det ju givitvis börjat både och regna och mörkna. Halvvägs till stan märker jag att mitt framljus glappar. Ju fortare jag cyklar ju mindre lyser det. För att sedan efter Maxi lägga av helt. Typiskt. Jag använder min lampa på mobilen den korta sträcka som återstår. Vad händer när jag cyklar in på området hemma?? Jo då då lyser det igen.


Onsdag eftermiddag

Då är det lillördag idag. Soffan var god i natt och hade mig i säcken tills 05:30, då sängen tog över.

Idag är det hockeymatch mellan Rögle och Troja. Rögle med två raka segrar och Troja med fem raka nederlag. Så därför bli inte förvånad och Troja reser hem till Småland med poäng. Idrotten är aldrig logisk.

Vädret är uselt i stan i dag. Regn och rusk. Jag får väl se om hunden vill gå ut trots allt.

Ska som avslutning publicera ett citat från arbetspasset på IP i lördags. Min kollega bad mig öppna grindarna på andra sidan. Han gjorde det med följande citat " spring, du är inte på en fotbollsplan nu" Skrattet var gott efteråt.

Nu väntar mat och fika innan promenad och cykeltur till Munka tar vid.

En sak till. Fick svar från svenska spel idag. Ett positivt sådant. Jag slipper nog repressalier av mitt mail. Hyggligt.

Nu var det inte mer.

Oj då

Då tätnade i guldstriden under måndagskvällen. HIF slår Elfsborg borta och Kalmar vinner överraskande i Malmö. Så nu är det 58-58 och målskillnadsledning för MFF.

HIF möter Åtvidaberg på söndag och Malmö tar sig an Häcken på onsdag nästa vecka. Hoppas Malmö står på Häcken (förlåt) där också. Det kan om korten sköts väl vara serieledning för HIF på söndag. Om inget annat ska det bli roligare att åka in att jobba på söndag.

Straff eller inte vid Mendes hands?? Straff säger jag. Men jag säger också straff när Mendes plogas i andra halvlek av målvakts Dahlin. Att svt:s reporter är så "färgad" är bara sorligt. Glöm inte, (vilket är svårt för alla som inte sett HIF matchen och inte sett situationen) att vid Elfsborgs kvittering, så frisparken dom får är väldigt diskutabel. När domare Johannesson för övrigt hållt en bra nivå i 45 minuter.

Det är små marginaler, det kan man väl säga efter 1-2 och 1-3 målen och alla knallebygden ropar på offside.

Det är beklämmande att canal plus teamet följer Hansson när han mår så illa som han gör. Var det något att se??

För övrigt var det en konstig match igår på alla sätt. Jag och min kompis skulle se den själva, men det slutade med att min lägenhet var knökad till sista soffplats.
Och var matchen så dålig att min kompis fick epilepsi anfall i halvtid och HIF målvakt spydde i början på andra halvlek? Nej förmodligen inte. Men allsvenskan lever.

Då var det klart.

Då var det klart. Norrköping tillbaka i allsvenskan nästa år och ÄFF säkrade kontraktet för superettan nästa år också. Vilket innebär att jag har jobb en säsong till i alla fall.

Starkt av Norrköping att vända 0-1 till 2-1 på dom tolv sista minuterna. Om än med en man mindre. Så grattis Norrköping. Vad jag kan tänka mig pågår festen bland bortalaget på idrottsplatsen än. ÄFF säsong har väl inte varit helt lyckad, toppstrid blev istället bottenstrid, eller i alla fall nästan. Bra att Syrianska kunde hjälpa ÄFF till ett nytt kontrakt. Syrianska behöver en pinne mot avsågade Väsby i sista omgången.

När jag kom hem till mamma och hunden så det första jag gjorde var att slå på text TV och se att Rögle hade vunnit borta mot Tingsryd med 4-2. Så då har väl också Rögle också inlett marchen uppåt. Eller hur var det nu. Skrev ju om Malmös march uppåt i ett tidigare inlägg. Skönt så länge Rögle vinner, så behöver man inte vara bitter för det.

En annan sak. Jag drömde i natten till igår att HIF vann sina två nästa matcher, samtidigt som Malmö förlorade båda sina. Hoppas det var en sanndröm.

Nu ska jag käka räkor med mamma och min broder. Nu har man snart tinat upp efter fotbollen på idrottsplatsen på eftermiddagen.

Så tack för maten mamma och tack Rögle att ni inte gjorde mig besviken. Och tack till min kollega på IP för gångna säsongen.

Ha en bra kväll!

Tankar en torsdag

Så där ja. Vi blev blåsta på våra tipspengar och jag skickade möljande mail till svenska spel.

citat

Hej!
 
Jag skulle bara vilja skriva några rader ang den brutna matchen mellan Italien-Serbien, som lottades till en "tvåa"
 
För det första varföre ska jag som kund förlora pengar på att en bunke människor inte kan uppföra sig? Jag hade 1X på den aktuella matchen, men naturligtvis lottades den till en tvåa. För övrigt en lottning som stinker lång väg om man frågar mig. Och som hade fått Luciano Moggi den förre Juventus bossen att blekna av avundsjuka.
 
Jag hade förvisso kanske inte fått in topptipset ändå, men sannolikheten då jag hade 1X hade varit 67% av 100, nu blev det istället dom där 33%, vilket varken förvånar mig eller är första gången heller. Och det hade varit skönare för båda parter om matchen hade slutat tvåa efter 2*45 minuter.
 
Det minsta ni borde göra för att åtminstone vara lite rädda om era kunder, är att dela ut någon konpensation för detta.
 
Jag har lagt av att spela poker på er site, nu slutar jag spela med svenska spel överuvudtaget, då förtroendet är noll. Snacka om att känna sig blåst på sina pengar.
 
Så besviken jag är.
 
Tack för ordet.
 
Vänligen Pontus

slut citat

Så var det med det. Får väl konpensera mamma och hennes vän med en fika eftersom dom var med på liret.

***********************************************************

Nu något annat.

Såg innebandymatchen i måndags på TV4 sport. Kanalen hade hittat ännu ett stolpskott till expert någonstans. Efter period 1 stod det, 0-1 i mål och 4-5 i skott, då tyckte geniet att Mullsjö ledde på poäng.

Efter period 2 stod det 0-2 och 9-11 i skott. Obstinat som bara den, så var det Mullsjö som ledde över Helsingborg på poäng trots resultattavlans siffror. Undrar om han tillhör begåvningsreserven. Efter matchens slut, så kunde han till slut erkänna att FCH vunnit på typiskt bortaspel och lite rättvisst. Det blev 1-4.

Igår slog jag på svt text TV och läser följande: Citat Malmö har börjat marchen uppåt efter seger borta mot Örebro med 4-2. Slut citat.

Hm hur kan man börja marchen uppåt efter en seger och dessförinnan 3-7 i arslet mot Växjö. Ett Växjö som gjorde 5-1 i period 1. Fattar inget och knappt ens det.

****************************************************************

Till sist: Är det inte mycket dröm inom idrotten?? DRÖM- mål, pass, öppning, start, match och avslut.

Då var det slut...

Ja så har man dömt sin sista match för säsongen. 80 minuter plus tillägg.

Allt var lungt, rätt så i alla fall. Från början lät jag det bli lite kamp. Då hör man "du får kolla det och det domaren". Ja ok. Då gör jag det. Då tänkte jag att nu ska jag vara med och ta vid dom tillfällen då armarna och andra ojustheter används. Sagt och gjort. Efter ett tag hör jag, "det måste få vara lite kamp" och "man får gå in med kroppen". Ok tänkte jag, då kör vi på det. Jag tillät lite kamp om bollen och så. I mitten på andra halvlek hör jag "men domaren, nu får du börja titta vad som händer" Då var det helt plötsligt för mycket kamp. Oj oj, trötta mig.

Det lugnar ner sig och nu återstår bara tilläggstid på grund av en skada. Det står 1-1. Vad händer då? Vid en hörna till bortalaget, blir hemmalagets målvakt nersprungen och bollen går i mål. Jag blir totalt utskälld av fem-sex hemmaspelare för dom tror det är dömt mål. Felet är bara att jag inte dömt mål utan istället blåst frispark men glömt "gå bort till situationen". Så det blir hemmafrispark och spelet vänder. Nu är det ungefär 20 sekunder kvar av matchen och hemmalaget går till matchens sista anfall. En hemmaspelare kommer in i straffområdet och ramlar alternativt blir fälld. Jag bedömmer det som hon ramlar av egen kraft. Och publik, spelare och lagledare vill ha det till straffspark. Men jag är bestämd och pekar för inspark och löper därifrån. Några tillslag senare blåser jag av matchen och säsongen 2010.

Uppföljning av hockeyn.

Det var ju inte så derbyt jag hade hoppats skulle se ut. 3-7 mot lillebror Malmö. Aj aj aj. Det svider. 5-1 i sista perioden och en målvakt som är ihålig likt en switzerost. På tal om det, borde man kanske inte bytat målvakt vid fjärde eller femte insläppta? En coach som är lite vaken gör dessa förändringar och på så vis stoppar "blödningen" Att sedan bytat ut en "het" målvakt i Fransson är för mig också en gåta.

Vågar man hoppas på en förbättring mot Leksand?

Och när man börjar skriva om att AIK och Djurgården är på plats 11 och 12 i elitserien så vinner Djurgården mot Färjestad och AIK tar poäng mot HV71. Dessutom borta.

Nu ska jag ut och döma mion sista match för säsongen. ÄFF-Uppåkra F15 Skåneserien. Sedan är går jag i ide.


Lika intressant nu??

Idag är det derbydag. Malmö-Rögle. Två lag som har lite kräftgång. Lite upp och ner. Det skulle inte förvåna mig om Rögle åker ner och vinner idag. 3.80 på oddset. Vi får se.

Jag läser efter förluster att typ "det var det sämsta jag sett". Men allvarligt talat?? Har man inte varit med om värre saker?? Ge det unga laget lite tid och hav tålamod. Kvalserieplatserna delas inte ut varken idag eller imorgon eller nästa vecka. Vi får hoppas på det bästa. Rom bryggdes inte på en dag.

Sedan en annan sak som gäller alla oss Röglesupportrar. VI måste lära oss att inte skylla på domaren så fort Rögle förlorar. Lika väl som Röglespelare kan ha en dålig dag kan domaren ha en dålig dag. Allting går så fort där ner på isen, och domaren gör så gott han kan, jag lovar.

Så slutligen. Inför elitserienstarten i hockey skulle elitserien blir hetare och mer intressant nu när AIK var tillbaka i högsta serien. Det skulle vara Stockholmsderby och det ena med det andra. Jag undrar om inställningen är den samma nu när AIK och Djurgården ligger sist och näst sist i elitserien???

Med förhoppning om ett positivt Skånederby!


Avkopplingstips

Jag ska bara skriva några rader ikväll innan sängen kallar.

* Jag tänker inte kommenterar domare Holms misstag från Västerås-Rögle, mer än att varför kan inte domarebasen inse att han gjorde fel och stå för det. Och domaren bad i alla fall om ursäkt. Så thats it.

* Jag trodde jag hade två matcher kvar att döma i fotboll i söndags. Igår fick jag en till ikväll, om ni förstår vad jag menar. Dessutom var det dubbelbokat och min kollega ringde mig i eftermiddags. Han hade fått samma match av dam U:s lagledare ungefäre samtidigt som domareansvariga ringde mig. Det blev en bra insats från mig. Jag värmde upp med att cykla ut till planen på Valhall, sedan dömde jag 90 minuter, ja eller 91:30 med tilläggstiden och sedan cyklade jag hem.

* För ett tag sedan beställde jag hela serien med den danska serien "Mordkommisionen", sedan nästan ångrade jag mig. Nu har jag det som ett sätt att koppla av med emellanåt. Jag har nu också beställt filmen "överlagt mord" och till det x-box 360 spelet GTA 4. Hur roligt som helst det spelet, filmen har jag inte sett ännu.

* Igår läste jag ut boken av Giles Blunt som heter "När du läser detta" En hyfsat bra kriminalroman i min smak. Nu läser jag en bok av som heter "Det målade huset" av John Grisham.

Den ska jag snart avverka några sidor av innan släckning.

Önskar en god natt!

Fotboll

Det är söndagmiddag. Tänkte skriva några rader om fotbollen igår. Är det dags att säga grattis MFF nu? Det ser onekligen så ut. För även om MFF förlorar mot Trelleborg idag så har HIF kvar att möta Elfsborg och Halmsatd borta och Åtvidaberg och Kalmar hemma. MFF har kvar att möta, förutom TFF. Kalmar och Mjällby hemma. Och BP och Häcken borta. Så där tycker jag personligen det är fördel Malmö.

Ska man vara rikitigt naiv så hoppas man ju på TFF ikväll, då är det fortfarande likaläge. Men jag hade ändå varit skeptisk. Vi får se.

Jag läste om domarna som prioriterade champions league framför allsvenskan. Det hade varit klagomål om detta. Och där är jag beredd att hålla med. Allsvenskan måste komma i första hand, inte minst när så mycket står på spel och dessutom är ju förbundet vissa domares arbetsgivare.

Till sist det är spännande både i allsvenskan och superettan. Det är höst och med hösten kvaltider. Norrköpings maskineri krånglar en aning, sedan är det tufft om andra cch trdje platsen. Kampen om SM guldet är ännu spännande likaså i botten av tabellen.

Det är avgörande veckor i fotbollen.

Dagisföreställning

Då var vi inne i oktober. Nu är det höst på allvar.

Jag var precis ute med hunden. Vi var ute över 30 minuter. Vi gick förbi Coop och skolan. Och även förbi dagiset vid Se-samgården.
Då fick hunden plötsligt en idé. Han la sig ner i gräset och snurrade rundor. Han kände väl någon doft i gräset och kände för att åla sig. Under tiden han höll på i gräset, så stod fem dagisbarn nyfiket och tittade på. Och hunden var nog ändå rätt nöjd för han slapp att bada när han kom hem. Det räckte med att jag torkade av honom

Vad är det jag brukar säga? Jo hundar gör på hundars vis.


RSS 2.0