Vilken vinst

Slår upp min mail och ser jag vunnit biljetter till Rögle ikväll mot Bofors. Skoj. Hoppas nu någon är sugen och se Rögle, efter deras senaste kräftgång. Men men någon ska väl vara villig att ta emot dom.

Jag själv då?? Nja jag ska döma fotboll, så jag kan inte. Men jag får något för insatsen och jag får motion. Och har jag tur får jag kanske en kopp kaffe innan match, så jag klagar inte.

Jag har en kvar, så jag får väl höra med någon.

Ha en bra kväll!

Utbildningsdag

Sitter nu hemma efter dagens utbildning på biblioteket i stan. Jag har gått en FDU utbildning i innebandy och kan nu fortsätta döma innebandy på heltid.

Det var en givande dag bland alla papper, pärmar och utbildningsmatrial. På middagen bjöds vi på smörgåstårta och dricka. Fint bara det.

Jag fick också svar på min fråga som jag funderat väldigt länge på. Den om du spelar som sista man och du blir överspelad och har inte en chans att nå bollen, utan du hoppar upp och slår bort bollen med handen och stoppar ett friläge. Det är egentligen tre regelbrott i sig, nämligen hopp, hands och förhindrande av målchans. Svaret blev att det blir U2 och straffslag. U2 står för utvisning två minuter. Blir det mål på straffen, så kvittas utvisningen och blir det inte mål får felande spelare sitta utvisad två minuter.

Jag börjar döma min första match imorgon kl. 13:00, en F14 match.

Nu ska jag bara se om min gamla domaretröja passar efter sommaren alla godsaker.

Nu ska jag ta en fika och spela lite hockey.

RBK

Rögle. Vad i hel***e sysslar ni med????????

Lika läge igen

Ja ha här hade jag tänkt mig berätta om hur ett arbetspass på Olympia vid allsvenska fotbollsmatcher ser ut och då hände det annat.

Sitter i skrivande stund på bussen på väg hem efter ett arbetspass på Olympia. Efter derbymatchen i Malmö såg man Malmöspelarnas stora glädje. Då tänkte jag för mig själv att bara jubla ni, men det är inte klart ännu och det hade pratats om derbymatchen avgörande betydelse för guldstriden.

Inför kvällens båda matcher hade Malmö 3 poäng och 8 plusmål i försprång på HIF. HIF vann med 2-1 och det var siffror som både kunde varit 4-1 och 5-1 men det satte HIF:s ineffektivet stopp för och det blev onödigt spännande, men 3 poäng är alltid 3 poäng. Alexander Gerndt gjorde båda HIF:s mål, men i nästa match mot AIK är han avstängd efter sin tredje varning, en aning onödig varning.

Samtidigt som HIF vann mot Mjällby, besegrade Djurgården Malmö med 1-0. Och nu har vi följande tabelltopp

1 Malmö 24 M 44-22 (+22) 52p och 2 Helsingborg 24 M 36-20 (+16) 52p.

Det är alltså långt ifrån avgjort. Det är likaläge igen med undantag av ett par plusmål. Nästa omgång är på söndag och måndag. MFF hemma mot Göteborg och HIF borta mot AIK. Dramatiken spinner vidare.....

Valet 2010.

Valet 2010 är över och allting är väl klart.

Kom på mig själv igårkväll med att förutom en timme då jag var ute med hunden, följa nästan hela valvakan i SVT. Det är nog första gången jag följer en valvaka med detta intresse. Tyckte det var rätt spännande att följa och inte förrän 01:10 då det var slut bytte jag kanal.

Att alliansen skulle behålla makten var det väl inget tvivel om. Många trodde nog också att Sverigedemokraterna skulle få en vågmästareroll och så blev det. Den stora förloraren var utan tvekan socialdemokraterna, som tappade i ännu ett val. Kanske bör Sahlin ställa sin plats till förfogande?? Jag vet inte, det verkar vara ont om tänkbara ersättare.

Trots allt fick jag en känsla av att Reinfeldt löser detta med SD på ett eller annat vis.

Det kommer bli intressanta veckor så småningom, det verkar ju inte som Mp vill sälja sig till alliansen heller. Så vi får se vad som händer.

Vad tror och tycker ni? Kommentera gärna och vädra era åsikter.

En kväll i Malmö.

Jag tänkte berätta lite om kvällen i Malmö. Jag jobbade som steward eller publikvärd under onsdagens Skånederby mellan Malmö och Helsingborg. En rätt kul upplevelse ändå om man bortser från resultatet.

Vi samlades utanför Olympia 16:30 och sedan åkte vi mot Malmö 16:45. Vi var i Malmö vid 17:20. Vi tog en snabb genomgång och delade upp oss för att sedan intaga våra platser på Swedbanks stadions läktare. 17:30 var det insläpp och folk fylldes på ståplats. När alla kommit in blev publiksiffran 23 783 och det var näst intill fullsatt, med tanke på alla platser som ur säkerhets synpunkt kom bort.

20:00 blåste domare Eriksson igång matchen, som blev en sprudlande och fart fylld första halvlek mellan Sveriges två bästa lag. Tempot avtog en aning i andra halvlek. En bra match sa dom flesta, jag själv var en aning mer skeptisk, då jag tyckte HIF skapade för lite i anfallsväg och slog bort många bollar. Men denna uppfattning är av mig personligen. Det var 1-0 i paus och på tilläggstid gjorde Malmö 2-0. Och om nu inte Malmöiterna jublat för mycket occh tagit ut det i förskott så ska dom ha guldet i en liten ask, även om det är 21 poäng att spela om.

För att återgå till själva uppdraget vi hade, så stannade vi kvar tills bortastå var tomt. Sedan samlades vi utanför innan vi åkte mot Helsingborg.

På vägen hem stannade vi på McDonalds utanför Malmö. Då vi blev bjudna på Big Mac och company, som smakade bra efter avslutat arbete. Det var god stämmning i bussen hem och det är ju positivt.

Vi var i Helsingborg cirka 00:00 och sedan fick jag och en annan skjuts hem av våran chef. Jag var hemma hos katten igen 01:00. Nöjd med kvällen och några erfarenheter rikare att ta med sig.

Inte så man hade tänkt sig

Så var premiären av hockeyallsvenskan avklarad. Den slutade precis tvärtom vad man kunde önska sig. Förlust med 5-6 efter sudden death. Och just 6 insläppta mot ett kag som Borås ger en mardrömmar.

0-1 i PP, 0-2 i BP, 0-3 i BP och 4-5 i BP. Imponerande va?? Varför tränar man inte sådant på försäsongen?? 62.5% i BP och 12.5% i PP lämnar ju i övrigt att önska. Men i alla fall så ligger dom trea efter en omgång när fyra lag har spelat så alltid något.

Målvaktspelet var lite blandat, Ibland svettiga räddningar, ibland fick man tankarna på Nihlstorp. Backspelet obefintligt. Anfallspelet omständigt. Coachningen, hm säger bara "Björnen sover Björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte varlig och han är inte farlig, men man kan dock osv" Den björnen gick i iden innan matchstart, dom andra två var väl fullt upptagna med kaffet eller synas i jumbotronen.

Något som var bra, relativt bra i alla fall. Det var domaretrion. Det var inte deras fel Rögle förlorade. Fler sådana insatser kan man hoppas.

Nya tag på lördag mot Mora. En seger skulle ge nytt hopp. Annars har jag inte mycket hopp efter denna premiärnatt, allting är bara nattsvart, totalt nattsvart. Jag har i alla fall redan gett upp hoppet om en kvalserie och saknaden efter G Persson är stor.

God natt Rögle!

Hockeypremiär.

Så middagen är på G. Ett löppass är avslutat. Hockeypremiären är 1 timme och 10 minuter bort. Rögle mot Borås. Spännande. Första gången denna säsong man ska se Rögle. Förvisso i serie lägre men kärleken till Rögle består.

Och låt oss tro och hoppas att det slutar topp tre och gärna, gärna före Malmö. Jag tror det blir en intressant säsong och var det slutar det står väl i stjärnorna skrivet.

Gistedt börjar i mål, Kenny är assisterande tränare och ett par spännande (oj vad mycket jag använder det ordet) nyförvärv, så lite hoppfull är man.

Domaretrion ikväll är Holm (HD) tillsammans med Pihlblad och Lundgren (LD). 3000 minst i Lindab arena. Nu kör vi. Mot nya goda mål!

Fotboll och hoppet tändes

Ja det har varit mycket fotboll denna helg. Förutom besök på Kinaresturang och kalas.

Igår dömde jag ÄFF-Önnestad flickor 15 Skåneserien. Det slutade 9-2 till hemmalaget. Min egen insats var väl inte sådär jättebra. Och därför har det varit skönt att ha haft match idag igen. Satt med kaffe efter matchen igår, då ÄFF lagledare dök upp. Efter några meningar så säger han " ursäkta jag skällde på dig under matchen" - Det är lungt svarade jag och fortsatte med att säga - men det var kanske befogat.

Idag dömde jag ÄFF-Wormo och idag kändes det bättre. Jag var med från början, agerade direkt och killarna spelade emellanåt riktigt bra fotboll. En del i detta P13 lag har talang och kan bli riktigt bra och få en ljus fotbollsframtid. Matchen slutade med bortaseger 2-5.

Igår var det också omstart av allsvenskan för HIF och MFF. MFF åkte till Östergötland och hade 2-0 efter en halvtimme och tänkte antagligen att nu kan vi åka hem med tre poäng. I 44:e minuten kom 1-2 på straff och i första tilläggsminuten kom 2-2. Halvvägs in i andra halvlek hade Åtvid fullbordat sin vändning till 3-2. Med 1:30 kvar av ordinarietid så kvitterar Malmö till 3-3. Då var väl läget lite bättre för dom ljusblå innan Mehmeti drar på sig sin andra varning och blir utvisad och därmed avstängd i derbyt mot HIF. Detta i den andra tilläggsminuten. Då hade redan Larsson den andra MFF anfallaren dragit på sig sin tredje varning i första halvlek och även han avstängd mot HIF. Dom avstängningarna till trots, så behöver det inte betyda ett dugg på onsdag. Så inget att lägga för mycket fokus över det.

HIF eller Alexander Gerndt besegrade Gefle med 3-1. Gerndt som jag kallade för floppvärvning med lite glimten i ögat. Det har jag fortsatt med när han producerat. Så jag får väl fortsätta kalla honom det, så han kan göra ännu fler mål. Malmö har 49 poäng och + 21 och HIF har 49 poäng och + 18. Det kommer bli oooooooooooolidigt spännande.

Nu ska jag ta en fika innan jag ska upp och besöka familjen.

Ha en bra söndag!

Grattis!

Lördag idag. Klockan är 07:50. Frukosten är uppäten och kaffet uppdruckit.

Idag säger jag Grattis Lillen på 9 års dagen. Det är hunden som fyller år idag. Hipp hipp hurra! Vi får se om det blir tårta eller något.

Nu önskar jag en bra dag!

Stundande helg

Ja helgen står för dörren och idag äntligen fredag.

När det gäller fotboll spelar HIF hemma mot Gefle, på Olympia imorgon 16:00. Laget är intakt efter debaclet i Örebro. Så både Gerndt och Edman spelar, trots två varningar och en eventuell tredje skulle innebära avstängning i derbyt mot Malmö på onsdag. Jag hoppas slippa få skit för detta. Men natten till i tisdags drömde jag att Edman fick en varning och blev avstängd till derbyt. Det får inte vara en sann dröm, före Edman behövs mot MFF. Ja mot Gefle för den delen också.

Malmö spelar mot Åtvidaberg på Kopparhallen också imorgon. Hoppas på Åtvid där, som har rätt skaplig form.

ÄFF ska till Halland och möta Hallands stolthet Falkenberg på söndag 17:00. FFF har även dom bra form.

**********************************

När det gäller Rögle, så upphör man aldrig att förvåna. Men klart med en sådan huvudtränare ska man klart inte bli förvånad. Man ville inte ge transatlanten Evan Barlow ett normalt kontrakt, utan ytterliggare ett tryout kontrakt på en månad för han skulle visa mer. HALLÅ!!!!!!!! Han gjorde 3 mål på 5 matcher!!!!! Det är ingen Ovetskjin dom skulle kontraktera....... Vad begär man?????? Nej typiskt Rögle. Bra spelare kan man inte behålla, för då är det risk för succé.

**********************************

Jag själv då?? Jo jag ser framemot fotboll lördag och söndag. Och imorgon kalas för en 9 åring också.

Jag önskar en god helg!

Kan man vara ADHD???

Nu ska vi ser här. Jag vet ej var jag ska börja. Ska snart iväg och träna.

Hm lustigt detta med kortet och en annan sak också. Ibland är världen konstig, men man ska ha något att spåna i, helt enkelt.

Ja på tal om det. Skulle göra brorsans kladdkaka idag och det blev verkligen kladdkaka. Hade den fått stå i ugnen hela kvällen hade den varit kolsvart men likt förbaskat kladdig.

*********************************************************************

Nu ska jag över till min rubrik ovan. ADHD.

Jo det kan man. För så här är det (ops låter lite väl mycket Fjellström på canal plus över det) Man kan vara ADHD.

Du börjar en fotbollsmatch som assisterande domare (AD). Sedan så blir han typ skadad och det finns ingen fjärde domare, då blir man helt plötsligt HD. Alltså huvuddomare. Då har du gått från AD till HD och således kan man vara ADHD. Ibland går det fort i sportens värld eller hur??? :-).                                                                  Ha en bra kväll!


Miniweekend

Då är helgen över. Vi har varit på mini weekend i Falkenberg. Vi åkte upp i fredagskväll till stugan och stannade tills i eftermiddag då vi åkte hem.

I fredags var vi nere och handlade smått och gått till TV kvällen. När vi sedan kom tillbaka såg vi fotboll och hade en god fikastund, med tårta, kaffe och rödvin.

På lördagen besökte vi Ullared och det obligatoriska Gekåsbesöket. Jag köpte torkställ, väska, kläder och annat behövligt.
När vi ändå var i Ullared var vi också på Handelshuset och Netonnet.

Efter det tillbaka till Falkenberg och försöka ordna något grillbart, som vi grillade på kvällen.
Sedan såg vi två bra filmer innan det var sovdags. Alla trötta och nöjda efter denna heldag.

Idag söndag var vi på Fynda i Falkenberg. Jag köpte sänglampa, för 60 kronor. En grönvit. Dessutom en flaska sköljmedel och DVD:n Flickan som lekte med elden. Vi tog en fika på Agnes cafe innan vi var tillbaka i stugan igen.

Vi packade in i bilen och lite senare styrde vi söderut mot Ängelholm. En ny trevlig helg i Falkenberg var till ända. När man kom hem, så kändes det som man varit borta längre än den helg man varit i väg. Som vanligt känns det lite motigt att komma hem. Men det är väl priset man får betala för en sådan underbar helg.

Min nya favorit

Ja det är torsdagkväll och snart sovdags. Jag har haft en lugn träning ikväll eftersom jag var förkyld. Så jag var bara med och titta.

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Utan om Canal Digital som varit generösa och försett mig med en ny kanal, som har blivit min nya favvis. Och då menar jag ingen naturkanal utan den heter Canal + hockey. Visar lite goda hockeymatcher från arkivet inför stundande elitserien. Det svider fortfarande i själen att mitt Rögle fick börja om i allsvenskan.

Den nya kanalen har gått varm när jag suttit framför TV:n med lilla kisen. Så snart jag avslutat detta så ska jag slå mig ner vid TV:n och hockeyn igen.

Det var ett kort inlägg idag. Sov gott!

Arbetspass på IP

Jag jobbar som parkeringsvakt på idrottsplatsen i samband med superettan matcherna med ÄFF. Jag tänkte beskriva lite hur ett arbetspass ser ut. Nu utgår jag ifrån att det är avspark i matchen 19:00. Och då ser det ungefär följande ut.

17:00 Börjar vi, min kollega och jag. Är det derby eller andra speciella matcher brukar vi börja en halv timme tidigare
17:15 Hälsar vi domareteamet välkomna, dom brukar i regel anlända då.
1725-17:25 Hälsar vi bortalaget välkomna. Vi talar om att laget kan släppas av vid spelareingången och sedan parker ut med husväggen. Min kollega överlämnar en kanna kaffe och en kanelsnäcka till busschauffören, vilket brukar vara väldigt uppskattat

Sedan rullar det på och det kommer folk från förbundet, delegater, observatörer och annat. Som hör matchen till. Vi försöker organisera så att parkeringarna inte blir "helt upp åt väggarna"

17:45 Fika. Kaffe och min kollegas medhavda sponsrade kanelsnäckor. Ibland påtår ibland inte.

18:00 Brukar dom första från press och media komma. Det kan vara NST, radiosporten, Lokaltidningen eller annan media.
Sedan kommer det någon då och då.
18:15 Stänger vi grindarna. Dessa öppnas och stänges när nytillkomna anländer. (Mer info kommer)

Ja sedan rullar det på, berhöriga att parkera börjar avta, så smått. Kommer någon eftersläntare ibland. Vi ser mer och mer pubik komma till arenan när dom passerar oss.

19:00 Låser vi grindarna eftersom det är en säkerhetsparkering. Parkeringen är låst hela matchen. Skulle någon behöva komma ut tillkallas min kollega via speakern.

Någon minut innan full tid öppnas grindarna igen.

Dessa har behörighet att parkera på den låsta parkeringen.

*Spelarna i båda lagen
*Domareteamet
*Ledningsgrupp i ÄFF
*Styrelse ÄFF (även bortalaget styrelse kan parkera här)
*Funktionärer från Svenska fotbollsförbundet
*Handikappade
*Publikvärdar
*Polis och ordningsvakter

Dessa får inte parkera här, även om vissa tror det

*VIP
*Matchvärdar

Så ser ett arbetspass ut för oss på säkerhetsparkeringen vid superettan matcher.

Fotboll när den är som bäst

Jag skulle döma en Dam U match igår. Och det var väl inget så speciellt med den. Tänkte att allting var ungefär som vanligt. Det är tjejer som är mellan 15 och 16 år. Dam U betyder dam utveckling. Så därför blev jag en aning förvånad när jag kommer ut till idrottsplatsen och stiger in i domarerummet. Där ligger matchrapporten och spelkarelicenser. När jag läser laguppställningen så ser jag att i bortalaget finns det kvinnor som är i en helt annan ålder än vad jag är van vid att döma. Vissa är födda 1977, en del är födda 1995 någon 1982 och någon 1972. Då hittar jag den äldsta som är född 1962, alltså 48 år. Oj då tänker jag, detta blir en utmaning.

Så jag förbereder mig med uppvärmning, dricka och allt annat. Min domareansvarig bjuder mig på en första kopp kaffe.

Sedan börjar matchen. Och det blir till att ligga i. En timme innan match har jag varit med familjen och ätit på Burger King och den maten gör sig till viss del påmind. Det blir en hel del löpning, men chargongen på plan är positiv, emellanåt skojades det mellan spelarna. Jag kan inte utan att jag mitt under match springa runt och njuta, nästan som i ett eufori. Jag tycker det är så roligt att syssla med detta domareyrke och få vara så med i fotbollen på denna nivå. Det gör mig välmående. Tjejerna eller kvinnorna är snälla mot mig och det gnälls inte alltför mycket. Lagledarna vid sidan av plan märker man inte.

I slutet på första halvlek, så uppstår en dråplig situation. Efter en hörna så vid ett senare inlägg så studsar bollen upp på en hand i bortalaget. Spelet nästan stannar upp av sig själv. Men tyvärr är jag skymd och ser inte situationen hundra procentigt, utan viftar avvärjande med händerna och ropar "spela, spela" Ytterbacken i hemmalaget mumlar något om att det är otroligt eller det är sjukt. Jag svarar med "tyvärr är jag skymd" Men jag kan hålla med om att det är otroligt. För när detta uppstår då kan man ha löpt i 80 av 90 minuter, när då detta händer så kan det kännas menningslöst när denna situation uppstår.

Men det hela ebbar ut och matchen fortsätter i relativ lugnhet. Det är 0-0 i paus. I andra halvlek gör bortalaget 0-1. Senare gör hemmalaget 1-1 och med 20 minuter kvar gör också hemmalaget 2-1. I slutet av matchen sätts jag återigen på prov, men inte på grund av fotbollen. Utan av mitt inte alltför bra mörker seende. För trots elljuset är på så får jag anstränga mig i skymmningen för att inte missa något.

Klockan 20:38 lokaltid blåser jag av matchen och hemmalaget vinner med 2-1. Matchen på 2 gånger 45 minuter är över. Lagen ställer upp och tackar varandra och mig. Sedan blir det en ny kopp kaffe innan jag skriver på matchrapport och annat.

21:05 cyklar jag hemåt i sensommar kvällens mörker. Relativt nöjd med min insats. Fotboll ska vara för alla.


RSS 2.0