Kalas för hunden.

Vad gör man när sonens lilla hund ska fylla 15 år??

Jo man gör som mamma gjorde. Man ringer en lokal kaffestuga och beställer kafferep för tio personer till en kostnad av 279 kronor. Man bokar bord till 14:30 och skriver det på en lapp och lägger lappen i hallen.

Bara det att sedan när klockan blev 14:30 så dök vi aldrig upp på kaffestugan utan det blev något annat av det. Vad som gjordes med bokningen och betalningen framgår inte av händelseförloppet.

Jag framförde mina åsikter för mamma, men hon svarade lungt med att vi får fira det på annat vis.

Denna typ av drömmar har jag om nätterna. En av många lustiga drömmar jag haft.

Fotbollsuppdatering

Jag måste ha ett par rader sport också. Det har varit sportfritt ett tag nu.

ÄFF leder superettan och tuff bortamatch imorgon mot Degerfors på Stora Valla.

HIF leder allsvenskan och har hemmamatch mot hopplöst sist Halmstad. Ändå har jag en viss oro för denna match. Varför vet jag inte.

HIF som igår gjorde en rätt slapp insats (min personliga åsikt) borta mot Standard Liege. Förlust med 1-0. Man ser att både Malmö och HIF har att lära av europaspel. Bland annat med tempo, slarv och tjuv och rakarspel. Och som kommentator Jarelind sa: Det är straffspark en gång på hunda. Sant tycker jag, men bra räddning av "Per-Hasse"

Att Malmö skulle förlora var väl ingen större överraskning men att det skulle bli 4-1 var ju onödigt. Men det återstår en returmatch.


Och för varje match jag ser med Real Madrid ju mindre gillar jag Mourinho. Och ju mer gillar man Barca. Eller??

Premiäromgången i La liga blev inställt på grund av spelarstrejk.

Jag har två matcher i helgen. På lördag ÄFF-Strövelstorp och på söndag ÄFF-Dösjöbro. Vad bra då har jag motionen avklarad i helgen.

Kanske blir det Malmöfestivalen och kanske kan det bli mer körning. Vi får väl se vad som händer.

Nu önskar jag trevlig helg!

Smällt glass

Jag var idag ute och övningskörde. Jag körde bland annat motorvägen mellan Ängelholm och Strövelstorp. Dessförinnan hade vi varit i Munka och hämtat ett paket till mig som jag fått ifrån min broder.

Vi hade Citygross i Hyllinge som mål och dit kom vi och ja hem också. Det känns att ju mer man kör ju tryggare blir man. Men när jag skulle ut på motorvägen så började det regna plötsligt. Och då blev det mycket. Kolla diit och kolla hit och kolla backspegeln. Så förstå om jag blev tacksam när handledaren sidan om mig ställde in vindrutatorkarna och jag kunde koncentrera mig på trafiken. Normalt sett ska jag fixa vindrutatorkarna också, men eftersom jag inte har övertygande mycket motorvägskörning så blev det som det blev.

Vi hade handlat och var på väg till kassan och vi diskuterade om vi skulle köpa glass. Men mamma tyckte inte det utan svarade att det hinner bli vaniljsås innan vi är hemma. Då var inte min broder sen och replikerade snabbt: Nej inte om det är P som ska köra och så kom det en sådant spontant leende som bara min broder kan och jag skrattade gott.

Vilket självförtroende man får när man får vara chaufför och man känner det fungerar. Det är riktig härlig känsla.

Semester i sommarens sena timme.

Så var man hemma efter en kort semester i Halland. Åkte igår och kom hem idag, så det var lagom.

Vi besökte Gekås först igår för en sedvanlig shoppingtur och efteråt ett besök på Älvsered en bit därifrån.

Kvällen ägnades åt film, kortspel och fika.

Idag var vi på Fynda. Ännu ett shoppingställe som ligger i närheten av stugan.
Det blev en fika i stugan innan hemfärd på eftermiddag.

Trevligt att komma iväg ett tag så här på sommarens sista timme (?).

Tack alla för en kort men trevlig vistelse och tack till stugägaren i Halland.

Eskilscupen

Då är man tillbaka i vardagen igen. Efter helgens Eskiscup. Jag dömde 23 matcher från i fredagsmorse till söndagskväll. Jag inledde med Anneberga-Näset och avslutade med Ödåkra-Höganäs.

Det har varit mycket blandat väder. Allt från solsken till regn och blåst. Men det har varit en trevlig helg.

Jag fick uppleva två straffsparksläggningar, som egentligen skulle blivit tre. Och jag har dömt lag från övriga Sverige som till exempel AIK:s P11 lag och även HIF och Halmstad. Det roliga med AIK är att dom förutom spelade en fin fotboll och var totalt överlägsna sina motståndare också på dom tre matcherna jag hade dom en målskillnad på 27-0. 11-0, 9-0 och 7-0. Jag har dömt ett polskt lag som hette Naprzod och jag dömde två danska lag. B1906 och EFT Danmark som dom hette.

En annan lustig sak var att jag på dom fyra första matcherna på lördagen hade en målskillnad till segrande lag på 31-0. Om det berodde på domareinsatsen eller vad är låter jag vara osagt.

Men det har varit rätt lungt på och utanför plan och konstigt nog har jag inte haft någon varning och inte heller något rött kort. Däremot två solklara straffar.

Jag har fått god middag. I fredags någon köttgryta med ris och grönt, i lördags spagetti med köttfärssås och grönt och där såg man inte mig bakom maten. På söndagen blev det korvstroganoff med ris och grönt. Så jag har inte gått omkring hungrig i alla fall. Sedan är det ovanligt för mig att dricka mjölk till maten, händer inte sådär ofta annars. Men ibland är det bra med ett undantag.

Det är roligt att vara med om denna cup och i år var det fem års jubileum för min del. Ser framemot nästa år.

Andra tankar...

Allt medans HIF ångar på i allsvenskan och ÄFF i superettan, så gjorde Rögle ispremiär ikväll. Själv var jag inte på plats utan hade annat för mig och som nämndes i förra inlägget. Hoppas på en bra säsong för Rögle i år. Men är själv osäker på hur många matcher jag ska se och hur mitt intresse är. Känner lite som så att fotbollen tagit över intresset helt och att man har lika stort HIF hjärta (om inte större) som Rögle hjärta. Kan bero lite på att man är så delaktig på HIF matcher, ja både under, innan och efter. Fotboll är rolig och det är rätt årstid.

En sak är säkert att jag inte kommer må lika dåligt vid en Rögleförlust som tidigare och inte ta det lika allvarligt längre. Nog om detta.

Har läst lite på hd.se om Pang i parkens öden. Hm skulle man inte kunna förlägga detta evenemang till Swedbank stadion i Malmö???

Vi besökte Helsingborgsfestivalen alla tre dagarna och denna festival var bra. Lite otur med vädret. Festivalens höjdpunkt var konserten med Lisa Miskowsky. Vilken musik, vilken röst och vilken charm. Härligt.

Kom på en annan sak idag. Mammas katt har börjat skift. Jo hon är ute på natten och sover på dagarna. Annars brukar det vara tvärtom.

Som det kan vara. Nu är klockan över ett på natten. Har sovit lite längre och sitter då automatsikt uppe längre. Funderade på att jag ska döma imorgon (läs idag) och dessutom 2 gånger 45 minuter och jag har inte sprungit en meter på två veckor. Aja får kompensera det med vilja.


Bra kockbetyg

Idag var jag på stan och gjorde några ärenden. Födelsedagspresenter till min brorson, moster och kusin. Själv handlade jag ett par nya shorts då dom gamla har spruckit två par på en vecka ungefär.

Väl hemma igen gjorde jag middag. Pastasås med champinjoner creme fraiche, lök, bacon och vitlök och hjulpasta. Efteråt fick jag ett hyfsat bra betyg av min mamma. Det var inte bara det att hon berömmde det utan också det att hon åt två portioner, vilket är lika vanligt som att det snöar i Augusti och dessutom lämnades inga rester kvar. Jag sträckte på mig extra och var lite stolt.

Som tack för berömmet tog jag hand om disken också. Tänk vad tacksamt det kan vara att laga mat ibland.


RSS 2.0