Helgen som gick

Det har varit en händelserik helg. Det började med hockeyderby i fredags mellan Rögle och Malmö. Rögle vann med 2-1 efter straffar. Matchen som sådan var inte mycket att jubla över. Missade målchanser och felpass i massor. En snygg straff fick avgöra detta säsongens sista derby.

Läst en del om kritik mot domare Schilken och hans kollegor. Och jag ska ärligt talat säga att jag inte jublade över domaretilssättningen. Men jag tyckte Schilken och hans linjemän gjorde en bra insats och tycker väl lite att kritiken känns obefogad.

Så på lördagskväll efter Moras 4-1 seger i daladerbyt mot Leksand innebar att Rögle blev kvalserieklart. Vem trodde på detta i September och Oktober?? Ja inte jag i alla fall.
Det innebar bara inte att Rögle blev klara. Det blev också Örebro, tillsammans med tidigare klara Växjö.

Jag tror också att man kan välkomna Frölunda till kvalserien. Ny förlust igår mot Linköping med 3-2 och i torsdags tappade man 3-2 i power play till 3-3 som sedan blev straffförlust. Man gör 3-2 med 2:10 kvar av tredje perioden i spel 5-3. Men i samma PP så släpper man in 3-3. Och frågan är hur det satte sig mentalt på Frölundaspelarna när man är på väg mot en efterlängtad trea och så släpper man in kvitteringen med en man mer och tappar två poäng. Än är inget klart, så osvuret är kanske bäst.
På tal om det så sa jag till en kompis igår att man kunde välkomna Frölunda till kvalet. Då ledde LHC med 3-0 och det återstod tre minuter av period två. Nästa gång jag tittade upp på dataskärmen stod det helt plötsligt 3-2 och Frölunda hade gjort två mål på 40 sekunder.

Så man ska aldrig ta ut något innan det är slut.

Tyvärr vann AIK mot Timrå borta, så det fördärvade lite av hockeyeftermiddagen.

Men det är fortsatt jämt i tabellen mellan lag åtta och tolv.

************************************************************'

Jag själv dömde innebandy igår två matcher mellan Engelholm och Höganäs. Sedan var jag bortbjuden på middag och så. Tack för det föresten. Det blev en trevlig dag.

*******************************************

Jag såg Melodifestivalen och hoppades att Lasse Stefanz skulle gå vidare, men så blev inte fallet. Ett hyfsat startfält denna lördag och dom hade svåra motståndare.

*********************************

Idag har vi varit i Tyringe och i Boarp i Össjö. Det blev som mamma sa en billig runda. Jag köpte ett hockeykort och en golfklubba. Ska försöka slå mig in på PGA touren. Ytterst tveksamt om jag lyckas.
Vi köpte middag på Coop som mamma och min broder håller på med. Sedan ska jag göra Toscaarikoser till efterrätt.

Sedan kan man lägga ännu en helg åt handlingarna och en ny orörd vecka börjar.

Svartvit bästa hemmaspelare??

Då är det dagen efter Rögles starka bortaseger mot Leksand. Rögle vann med 1-0 efter mål av Ted Brithén och inte Jim som alla envisas med att säga. Bästa Rögle spelare var utan tvekan Jonas Fransson som mottade alla 35 skott och var hundra procentig i målet. Varav dessa ett par fantomräddningar som demonen i Röglekassen visade upp.

En annan sak jag satt länge och funderade över var domareinsatsen. Det är alltså en domare som i vanliga fall dömer elitserien, men som hade tilldelats denna match. För efter två perioder var jag tvungen att blossa och ta något rosa piller. Lite skämt och lite allvar. Men när radiosportens utsände i referatet förstår att Röglespelarna blir upprörda och som den neutrala åskådare reportern är talar om märkliga domslut och uteblivet matchstraff på en Leksing. Så förstår man att det är illa. Det jag talar om är Bergenströms butt-ending efter första periodens slut, vilket resulterade i en skrattretande cross-checking. Och jag talar om den höga klubba som for upp i truten på Rögles Panelin-Borg. Så det var inte fråga om att vara konskvent, vilket utvisningsstatistiken också visar genom åtta minuter för Leksand och arton minuter för Rögle. Det som retar mig mest är att man gör sådan skillnad på lag och lag. Ännu mer irreterad blir jag när jag hör snacket om filmning och "ah det var inte så farligt" bla bla bla. Nej eller hur.

Nu ska jag i ärlighetens namn också tala om att hur man än vänder och vrider på det så gör ju inte domaren fel. Han dömer efter vad han ser och tar stöd av sin bibel i detta fall regelboken. Sedan kan jag och andra hålla på att ifrågasätta bäst fan man vill.

Följde matchen både på http://fanblog.roglebk.se och på webbradion. Ett bra sätt att följa matchen.

Ny drabbning imorgon och tillika derby Rögle-Malmö. Vinner Rögle så är i praktiken Rögle klart för kvalserien och för Malmö tar säsongen slut nästa vecka. MEN och åter MEN inget är klart än.

Det är fortfarande kallt i våran stad, men Rögle är i alla fall glödheta.

Streckstrider

Så då har snart halva veckan gått. Kom något konstigt vit från himmeln igårkväll. Jag som trodde sista snön var förbi. Nu var det ändå ingen skada skedd då det var som bortblåst på dagen igen.

Idag är det Leksand-Rögle. Striden om tredje platsen fortsätter. Jag funderar på att gå ner och se matchen på pub Saloon  men inte riktigt bestämt mig.

Det är fortfarande lika tight i streckstiderna i elitserien. Det jag tror om jag nu ska göra det, så är det väl att Södertälje och även kanske Frölunda kom ett steg närmare Ängelholm i denna omgång. Skellefteå övertog serieledningen från HV 71 som förlorade med 2-3 borta mot MoDo.

Enligt Late night elitserien på TV 4 sport trodde dom sex stycken i studion att Frölunda skulle hamna i kvalserien, fem av sex trodde därnäst på AIK. Sedan fanns även MoDo, Södertälje och Timrå med kvalserieresenomanget.
Och dom flesta var överrens att det blev Timrå som tog sista platsen till slutspelet. Tätt följt av MoDo. Även AIK fick ett tips (programledare Jidhe). Jidhe som den smålänning han är trodde också att Växjö skulle gå upp. När jag hörde detta vände det sig i magen. Usch hemska tanke.

Det återstår fem omgångar av elitserien och fyra i allsvenskan. Sedan blir det play off. Jag fick reda på igår att det inte är dessa vanliga "bäst av tre matcher" längre. Utan att det blir istället en rak serie med dubbelmöten mellan lag 4-7 i allsvenskan. Vinnaren i detta förkval går till kvalserien. Detta är nytt för i år och kanske skulle det kunna gynna Rögle som haft svårt att lyckas i det gamla play off.

Detta inleds 4 Mars och avslutas 12 Mars.

Så här ser Rögle laget ut ikvällens match:

Laguppställning mot Leksand, nedsläpp onsdag 19:00;
 
M: Fransson (Gistedt)
1: Bødker, Glimmenvall - Himelfarb, J.Johansson, Björklund
2: Bartley, Jensen - P.Bergström, Brithén, Olsson
3: Persson, Panelin-Borg - Gustafsson, A.Johansson, Lindgren
4:                                      - Everberg, N.Bergström, Brendheden
R: Bengtsson   -   Lindqvist-Hansen

I nuläget kan jag inte presentera någon domaretrio, men det lär finnas på www.swehockey/online om någon timme.

Matchen sänds i viasat hockey och viasat on demand och kan även höras på www.sr.se/radiosporten/hockey
 och även via liveblogg på www.hd.se

Till sist vill jag bara avslöja en lärares tips på körskolan där jag studerar. Han tror på Rögle och att dom ska ta steget tillbaka till elitserien.

Veckostart.

Så är vi då inne i sportlovsveckan.

Själv sportade jag så pass att jag cyklade dom 12 km ut till min broder och hans hund och hälsade på.
När jag skulle cykla hem hade jag medvind men kunde bara använda tvåans växel då växlarna frusit, så jag påminde nog om en ryttare när jag cyklade hem då jag lite smålustig satt och hoppade av allt trampande.

På tal om växlar ja. Så fick jag hundra kronor i mynt av min broder och han fick hundra kronor i sedel av mig. Vi så att säga växlade. När jag stannade på hemvägen på Maxi, så betalade jag 106 kronor av 126 kronor i mynt. Undras vad dom i kön bakom tänkte. Förmodligen att jag snott en sparbössa kanske.

Ikväll var jag och en kompis och såg Rögle-Tingsryd. Det blev 3-0 sedan matchen avgjorts på en målvaktstavla. Undrar om den tavlan går  att rama in?? Samtidigt vann Örebro mot Leksand med 4-1 och Rögle har nu tre poäng och några plusmål tillgodo på Leksand. Dessa lag möts på onsdag för övrigt i Leksand.

Nu ska jag återgå till min sportlovsfirande kompis, som besöker mig ikväll.

Det blev lite mer...... bloggande

Vilket härligt väder det är denna söndag. Klarblå himmel, kallt och solsken. Men så gott. Funderar på om jag skulle cykla ut till min broder och hälsa på. Får se.

Jag dömde ÄFF-Höganäs idag på Valhall park. Det slutade 1-1. Jag hade till och med vantar och halsduk på mig denna förmiddag. Den enda gången jag inte frös och stod stilla var efter matchen då jag väntade på bussen. Antagligen för jag sprungit mig varm.

Sitter och strötittar på www.swehockey.se/online. Följer Rögles J20 match borta mot Linköping. Det står 2-2 och inget anmärkningsvärt i det. Utan istället att det delats ut 62 utvisningsminuter av domare Byhlin och fem (!!) av dom är personliga tio minutare för abuse som det heter. Är det gnälliga spelare eller har domaren somnat på soffan med en öl i handen, som han sedemera spiller över sig??? Då återstår det dessutom en period eller knappt i alla fall.

På tal om hockey så vann jag sittplatsbiljetter till Rögle-Tingsryd i hockeyallsvenskan imorgon. Bra ju. Men frågan är om inte min tjejkompis familje var snäppet före. Hennes mamma vann sittplatsbiljetter och hennes far och hennes broder vann ståplatsbiljetter båda två. En kompis till mig sa att jag hade flyt med biljetterna, men påtalade också att jag hade otur i kärlek. Ja kanske det, jag vet inte. Det beror nog på mig också och inte bara fru Fortuna.

En sak till inatt har jag drömt så mycket så jag vet varken in eller ut. Det handlade om dömda innebandymatcher, nya husdjur och ombyggda sovrum. Undrar om jag håller på bli knäpp??

Nu ska jag ut och ragga upp en namnsdagspresent till mamma. Hon fick en blomma i fredags av oss efter sitt sjukhusbesök, så jag får väl hitta på något annat idag.

Sammanfattning

Så då har snart ännu en vecka passerat. Tänkte jag skulle försöka mig på en kort sammanfattning.

Det blev en tura igår med mamma och hennes vän. Vi möttes av ett kylslaget Helsingör. Det blev lite inköp av lite dricka och ett fikabesök på Bajkowski i en av Helsingörs bakgator. Det var lika kylslaget på resturangen, tyckte mina medressenärer. Men sedan lugnade jag dom med att meddela att det var ännu kallare på toaletten. Så tur att man inte skulle stanna alldeles för länge där inne. Men en god kopp kaffe som blev en halv påtår extra och en god öl. När vi skulle gå möttes vi av en barnvagn med ett litet barn i. Danskorna har väldigt udda vanor. En gammal klasskamrat från Komvux gick in och påtalade detta och mamman kom ut och hämtade det lilla barnet.

Vi tog färjan tillbaka till Sverige och vid bilen betalade jag parkeringsavgiften i efterhand, ett väldigt bra sätt. Så slipper man bekymmra sig om när tiden på bilen går ut.

************************

I torsdags tränade vi som vanligt. Bra spel med en ny rolig övning. Hoppas det blir fler sådana. Vi laddar för serieomgång i Kallinge 12 Mars.

Och Rögle tog åtta av nio poäng på deras roadtrip. Vinst mot Borås 4-0, vinst mot Bofors med 3-2 efter straffar och slutligen vinst mot sundsvall med 5-2 efter att lite ha haft marginalerna på sin sida.

**********************************

Personligen har jag börjat på två nya böcker efter att ha läst ut mina julklappsböcker. Den ena heter Människa utan hund av Nesser och den andra heter Inre säkernet av författare Bernuth.

********************************************

Idag ska jag ut i kylan och döma fotboll mellan ÄFF-Höganäs på Valhall park. Det gäller att ha bra på sig.

Slutligen säger jag grattis till mamma på namnsdagen. Det är hennes namn idag.

Sporten i helgen

Så var ännu en sporthelg över.

Innebandymatch igår mellan Engelholm-Perstorp som gick bra. Och idag dömde jag ett sammandrag med Engelholm, Röke och Hofterrup.

På eftermiddagen dömde jag fotboll ÄFF-Kullavägen på Valhalls konstgräs. Det var kallt och blåsigt som bara den. Så det var gott med fika och ett bad när man kom hem i stugvärmen.

Sedan har jag strötittat och följt Rögles match borta mot Borås i Knalleland. Rögle vann med 4-0 efter en bra insats av Fransson i mål. Två mål gjordes av Björklund och debuterande Zaar drog onödigt på sig 5 minuter och matchstraff för en boarding.
Rögle kvar på en fjärde plats med häng på en andra och tredje plats då man har två respektive sex poäng upp med en match mindre spelad.

Och Tre Kronor vann LG hockey games efter att ha besegrat Finland idag med 3-2 efter straffar.

Det fick bli ett kort inlägg idag, nu väntar kaffe.

Rögles slutspurt.

Jag satt i början av veckan och kollade in den allsvenska tabellen.

Blåögd som man är tror man och hoppas att Rögle ska hamna topp tre när serien summeras efter omgång 52. Det som slog mig var att man ska nog inte ropa på för mycket, då det "bara" är sju poäng ner till plats åtta i andra delen av serien. Nu har förvisso åttonde placerade Malmö två matcher mer spelade. Men ändå.

Rögle har fem poäng upp till trean Leksand och två matcher tillgodo och nio poäng till tvåan Örebro. Man ska möta både Leksand (borta) och Örebro (hemma). Så det återstår väl att se. Rögle har ganska svårt restprogram så det kan bli tufft.

Rögle har kvar att möta i följd:

Borås borta, Bofors borta, Sundsvall borta. Sedan hemma mot Tingsryd och och sedan Leksand borta. Blir nog en rejäl fight. Och inte mindre fight blir det då Malmö kommer till Ängelholm. Innan det avslutas med matcher mot nuvarande topp två. Örebro hemma och Växjö borta.

Leksand har kvar att möta: Sundsvall hemma, Örebro borta, Rögle hemma, Växjö hemma och slutligen Troja/Ljungby borta.

För Rögles del väntar i bästa fall kvalserien i sämsta fall är säsongen 2010-2011 slut.

Det återstår att se den på kvällen den 2 Mars vid sådär 21:40 tiden.

Besök hos grannen och våldsam innebandymatch

Så har man då avverkat två aktiva nätter.

Natten till igår var jag och min broder ute med hunden och efter en runda i snön så tyckte jag vi skulle gå hemåt. Det ville inte min broder utan han ville istället gå in till min granne på och hälsa på henne. "Ah men vi kan vi gå inom och snacka en liten runda bara" Ja och så fick det bli.

Inatt har jag haft fullt upp. Jag dömde innebandycup. En spelares klubba gick i sönder, men spelaren fortsatte spela ändå. Det slutade med att jag visade ut honom två minuter för spel med trasig klubba. Hur konstigt det än låter så är detta inte tillåtet i innebandy. Mycket tack vare skaderisken. Matchen efter blev om än tuffare. Kanske hade spelarna hämtat inspiration från Västerås hockeylag. Det blev nästan full slagsmål. Ja nästan och nästan föresten. När jag skulle gå emellan två spelare så är det en annan spelare som står och sparkar sin motståndare på halsen. Jag studsade snabbt dit och avstyrde samtidigt som jag hivade upp det röda kortet. När spelet sedan fortsatte tänker jag "ja ha då får jag skriva rapport sedan"

Någon timme senare så ringer klockradion. Klockan är åtta. Dags att gå upp.

Var fanns min korg??

Hej eller god natt kanske jag skulle säga. Klockan är snart två på natten.

Jag har inte varit sådär sugen på att sova så därför knackar jag ner några tankar här som jag vill förmedla innan det är sovdags.

Jag var på hockey och såg Rögle vinna mot Almtuna efter övertid, 2-1. Mer om Rögle ber jag att få återkomma till. Det som rör sig om mina egna tankar om slutspurten och Rögle.

Jag hade en tanke om måndagens match också angående domaren. Det var (ö)kända Perh Claesson som dömde matchen och han gör en helt ok insats tycker jag. Det jag vill komma till är om inte denna domaren får mycket skit på grund av gamla mindre bra insatser. För jag menar även om han hade gjort en prickfri insats och Rögle vunnit med 10-0 så hade garanterat Claesson fått skit ändå. Man borde vara nollställd inför en match, vilket gäller både spelare, ledare och publik. OCH oj vad jag kände igen mig själv på en situation i söndagens dammatch vid situationen som uppfattades som straffslag från publikhåll. Av den anledningen så förstod jag hur domare Claesson kände sig och kunde på ett elller annat vis förstå honom. Oj vad jag blev långrandig i texten där.

På tal om nämnda situation om dammatchen så kan jag bara tala om att matchen jag dömde i söndags var nittio minuter lång. Den var lugn i ungefär sjuttiofem, sedan hände allt. Två fula kapningar, tjafs, en straffspark, ett gult kort och kanske två uteblivna målchans utvisningar. Det kunde uppfattas så från publikhåll. Kapningarna såg jag, straffen utdömde jag och varningen kom. Men jag bedömde det inte som målchansutvisningar.

Då kom plötsligt följande tanke. Att när man ibland (kan vara broder, jag eller mamma) säger till hunden på skarpen, så kryper han ihop och går med nedböjd huvud och lägger sig i sin hundkorg. Så kände jag mig i slutet på matchen också. Jag kröp ihop, borrade ner huvudet och ville bara försvinna. Det var bara det att jag inte hade någon korg att fly till.

Nu är klockan mycket och jag måste gå och lägga mig. Sov gott!


Aktiv sporthelg

Det blir och är en aktiv sporthelg denna helg.

Igår var vi och spelade seriematch i Tyringe med innebandylaget. Första matchen förlorade vi med 5-1 efter katastrofalt spel av oss alla och där jag själv var delaktig i förlusten. Dels vid markeringen 0-1 och dessutom när chansen till kvittering uppstod och jag skulle nypa till istället för som jag gjorde med att lägga den till rätta. För i samband med det studsade bollen till och chansen försvann. Mycket beröm till vår målvakt som höll siffrorna nere.

I andra matchen gick det bättre. Då vann vi med 12-3. Allt var mycket bättre. Passningsspel, rörlighet backchecking, ja allt. Vi leder serien fortfarande på 18 poäng och +41 i målskillnad före tvåan som har 16 poäng och +26 i målskillnad.

Nu återstår det tre matcher innan slutspel och dessa avgörs i Kallinge i Mars.

Idag ska jag göra årsdebut i fotboll. På Valhalls konstgräs ska jag döma ÄFF-Kullavägens damlag. Ärlig talat är jag lite nervös. Men jag hoppas det ska gå bra. Det gäller att inte fundera för mycket. Avspark klockan 12:00.

Så ser en aktiv idrottshelg ut för mig.

Veckan som gått.

Så då har det blivit fredag igen och dagarna går undan.

Det har väl inte hänt så mycket denna vecka, mer än det vanliga som innebär hundpromenader, körkortsteori och träning.

Rögle svarade för en stark vändning i onsdags när man vände 3-5 till seger 6-5 i sudden. Underläge med åtta minuter kvar och jag och dom som gick hem hade givit upp. Jag stannade dock kvar.

Igår på träningen fick jag vikariera som målvakt. Gick godkänt men det var svettigt bakom masken.En annan sak är det som kom med posten igår. Jag hade fått tid till kirurgiska mottagningen, eller jag trodde det i alla fall. Jag öppnade kuvertet och när jag läste det tyckte jag det stod "besöket beräknas pågå i fyra månader" Jag tänkte vad fan ska dom undersöka varenda liten del på mig?? Så när jag läste en gång extra stod det "Besöket beräknas ske om cirka fyra månader". Då kom det i ett annat läge. Inget allvarligt dock.

Imorgon är det dubbelmatch i Tyringe. Vi ska spela 11:20 och 12:40. Se om vi kan fortsätta vara obesegrade.

Nu önskar jag en trevlig helg!


RSS 2.0