Svartvit bästa hemmaspelare??

Då är det dagen efter Rögles starka bortaseger mot Leksand. Rögle vann med 1-0 efter mål av Ted Brithén och inte Jim som alla envisas med att säga. Bästa Rögle spelare var utan tvekan Jonas Fransson som mottade alla 35 skott och var hundra procentig i målet. Varav dessa ett par fantomräddningar som demonen i Röglekassen visade upp.

En annan sak jag satt länge och funderade över var domareinsatsen. Det är alltså en domare som i vanliga fall dömer elitserien, men som hade tilldelats denna match. För efter två perioder var jag tvungen att blossa och ta något rosa piller. Lite skämt och lite allvar. Men när radiosportens utsände i referatet förstår att Röglespelarna blir upprörda och som den neutrala åskådare reportern är talar om märkliga domslut och uteblivet matchstraff på en Leksing. Så förstår man att det är illa. Det jag talar om är Bergenströms butt-ending efter första periodens slut, vilket resulterade i en skrattretande cross-checking. Och jag talar om den höga klubba som for upp i truten på Rögles Panelin-Borg. Så det var inte fråga om att vara konskvent, vilket utvisningsstatistiken också visar genom åtta minuter för Leksand och arton minuter för Rögle. Det som retar mig mest är att man gör sådan skillnad på lag och lag. Ännu mer irreterad blir jag när jag hör snacket om filmning och "ah det var inte så farligt" bla bla bla. Nej eller hur.

Nu ska jag i ärlighetens namn också tala om att hur man än vänder och vrider på det så gör ju inte domaren fel. Han dömer efter vad han ser och tar stöd av sin bibel i detta fall regelboken. Sedan kan jag och andra hålla på att ifrågasätta bäst fan man vill.

Följde matchen både på http://fanblog.roglebk.se och på webbradion. Ett bra sätt att följa matchen.

Ny drabbning imorgon och tillika derby Rögle-Malmö. Vinner Rögle så är i praktiken Rögle klart för kvalserien och för Malmö tar säsongen slut nästa vecka. MEN och åter MEN inget är klart än.

Det är fortfarande kallt i våran stad, men Rögle är i alla fall glödheta.

Kommentarer
Postat av: Fadern

Imorgon kväll så har kanske Rögle svalnat när Malmö vunnit med 3-2.

2011-02-24 @ 20:40:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0