Lite om det mesta

Så är då denna fredag över och det har blivit lördag. Jag passar på att skänka dom drabbade i Norge en tanke. Det är en fullkomlig tragedi och helt overkligt det som händer.

Över till något annat, då jag inte är speciellt insatt i Oslohändelsen.

Innan idag läste jag ut Willy Josefssons deckaren som heter "Övervintraren" Denna kan jag trots det konstiga slutet ändå rekommendera er att läsa. Men det gäller att hänga med i svängarna från nutiden till 40 talets tennishändelse i Båstad.

Så efter denna bok började jag på nästa. Den heter Herr Ros och det är Håkan Nesser som författat denna bok. När denna är utläst ska jag ge min åsikt om boken också.

Någon jag inte kan rekommendera är Göta Kanal. Denna såg jag och min broder ikväll. Och ja... ettan var bra och tvåan var också helt okej. Men ärligt talat, trean kunde man varit utan. Jag saknade "OM" knappen man skulle trycka på för att få igång filmen. Men den uteblev och ja nu har man sett den i alla fall.

För att återknyta till våldet, vilket jag inte gärna vill. Men det är ganska otroligt och helt aburd att när jag såg semifinalen i Copa America mellan Venezuela och Paraguay och Paraguay har vunnit straffläggningen och gått till final. Vad händer då?? Jo då blir det slagsmål mellan lagen och vakter och poliser får gå emellan. Och så dagen efter läser man på text TV att en match i Gothia cup har fått avbrytas och där övriga åskådare och föräldrar fick gå in på planen för att stoppa spelarna. Enligt AB.

Så imorgon (läs idag) är det Skånederby. HIF-Malmö. Hoppas det blir regn och huliganfritt då. Och det gör inget om HIF vinner.

Ha en bra helg!

Tankar denna molniga söndag.

Så jag idag känner man sig lite gammal. Men ännu ingen guldklocka eller rosa fotbollsskor.

Det blev en halvkväll igår med brorsan och en kompis. Vi spelade kubb och vann båda matcherna. Dessutom så förblev bilarna oskadda på på parkeringen intill gräsplätten där vi spelade. Trevlig kväll.

Annars är det lite oro i magen nu med mamma och hunden. Och dessutom saknar jag den andra hunden jättemycket. Det går inte en dag eller timme utan jag tänker på honom. Han var så fin. Ska besöka honom på minneslunden vid ett senare tillfälle när jag blivit starkare.

Ibland är inte livet rättvisst men vad ska man göra??? Måste ju gå vidare i livet ändå.

Det är tur man har en underbar familj där vi stöttar varandra.


Veckan har varit lugn. Vi var i Båstad i onsdags och i tisdags gick vi en lång promenad vid hamnen. Den lilla hunden var också med och gick i bra takt. Men han ville inte bada.

Så kan det vara. Man måste vara positiv så går det rätt bra.

Ha en bra söndag!


Rosa fotbollskor blev till brons.

Så fel jag hade med att Sverige skulle åka i gruppspelet. Det blev ju VM brons. Vilken match. 1-0 och sedan 1-1 ja och sedan en kvack fu spark av Öqvist. (Var det mycket och diskutera den utvisningen???) Och med 10 tjejer så avgör man genom Hammarström. Vilket mål alltså. Innan målet när jag såg Hammarström i action så kände jag att jag trodde hon skulle avgöra. Ja hon eller hon med dom rosa fotbollskorna, charmiga Schelin.

Semifinalen var inte bra men det kan man skita i nu. För bronset kan ingen ta ifrån dom. Och ibland behövs en utvisning för laget. Utvisningen var solklar och jag trodde bara att det var vi män som hade det adrenalinet. Men och andra sidan har man och kommer aldrig heller att göra spela fotboll på den nivån.

Grattis till bronset!

Sammanfattning av den senaste veckan.

Jag tänkte skriva några rader men vet inte riktigt var jag ska börja. En vecka sedan senaste inlägget.

Kan väl börja så här. I fredags åkte jag och en kompis till Danmark, mycket på grund av att vi skulle komma ut en runda. Bara det att vi valde fel dag. För när vi väl kom till Danmark så regnade det. Och gjorde större delen av besöket i Helsingör. Hade man nu varit fyndig kunde man sagt att det var lika blött utvändigt som invändigt, men riktigt så var det inte. Det blev dock en kall öl på båten.

På lördagen ställde vi upp i Lergöken cup. En metaretävling i stan. Började bra men sedan hände inte så mycket mer och vår fångst slutade på cirka 500 gram.

Inget att deppa över, så vi fortsatte kvällen på Ekebofestivalen. Ja det blev nästan en besvikelse det också. Inträdet på 380 kronor, bussresa 100 kronor tur och retur, snuskiga 80 kronor enkel. Mat och dricka låg väl i samma prisklass. Och slutligen dansbanden som uppträdde kändes inte direkt som man tillhörde dansbandseliten. Många som jag kallade dom för "töntband" Nej det blev inte vad jag tänkt mig och jag var tacksam att det bara blev en dag. Förmodligen var detta min sista dansfestival, även om man aldrig ska säga aldrig. Mycket lär handla om hur mycket man prishöjer nästa års festival, om man nu gör det. Det återstår att se.

Lördagen blev till söndagmorgon innan sängen kallade. Det blev en lugn söndag med mycket fotboll. VM semifinaler och allsvenskan.

Ja på tal om det. Så vann HIF mot Djurgården med 3-0. Mycket bra. Jag noterade också att i allsvenskans två senaste omgångar hade man haft sex utvisningar. Fyra stycken "målchansutvisningar, en "2 gula kort=rött" och en grov utvisning. Den sistnämnda hade TV 4 som "veckans shit", vilket jag tycker är mycket märkligt. Man menade på att slaget GAIS:s Alvaro Santos fick inte gjorde så ont, vilket är mycket möjligt. Men som engelsmannen skulle ha sagt: It´s a but and it´s a big but. Jo den att spelaren ska bedömas genom effekten av handlingen och det är den att han slår till sin motståndare. Hur hårt slaget är är inte relevant.

En annan sak som nästan är lite ironiskt drabbade Kalmar. I hemmamatchen mot Trelleborg fick man sin ordinarie målvakt utvisad. I returmatchen borta får man ersättaren utvisad. Dessutom med samma rubricering. Så kan det vara.

Avslutningsvis är det rätt roligt för nordvästra Skåne på fotbollsidan. ÄFF leder superettan och HIF leder allsvenskan. Härligt. Nu vill jag bara se Sverige i en VM final på min födelsedag. Och då landslaget och inte domareteamet.

Ja just det. Jag hade fel om att Sverige skulle åka i gruppspelet, men det gör nog inget...

Nu fick jag nog med det mesta. Nu önskar jag god natt!


Ny bok och inte riktigt söt...

Så nu har jag fått en eller fått låna en ny bok att sätta ögonen i. En Josefsson roman. Spännande. Läst ut 100 åringen som hoppade ut och försvann innan i helgen och fick nu tag i en annan.

Köpte en bok innan ikväll också. I kassan sa mamma att den boken har jag hemma. "Nej svarade jag det har du inte" och köpte boken. Vad tror ni jag hittade på mammas köksbord i samband med fikan. Jo helt riktigt. Den omtalade boken. Snyggt jobbat Pontus.

I samband med fikan, så såg vi grannhunden  leka utanför. Mamma sa där är den lilla hunden som skällde på vår katt igår och katten bara tittade på honom. Så fortsatte mamma. Den är för söt. Jag svarade med att tänk att det har du aldrig sagt till mig. Nej svarade mamma men du är ingen hund. Nej förvisso men jag är duktig på att skälla.

Så kan det vara, mor och son emellan vid en fika.

Tillbaka i vardagen

Då har vi kommit in i juli månad. Den riktiga sommarmånaden. Kom hem från semestern för en vecka sedan. Har inte blivit färdig att skriva förrän nu.

Semestern var rätt bra med bra hotell och bra mat. Vi kallade staden Dinant för spökstaden, det var mamma som kom på detta fyndiga namn. Sista vistelsen som blev i Bremen blev rätt så kort. Så vi kom hem midsommaraftonskväll efter 6 dagar i utlandet.

Firade resten av midsommarhelgen med familjen och min broders familj.

Denna vecka har man umgåtts med vänner med sol och bad plus lite annat. Igår var vi och såg HIF-FCK i en träningsmatch, som föga oväntat slutade 0-0. I måndags funderade vi på att åka till Halmstad och sett HIF, men det fick duga med canal plus sändning och lite kaffe. Dom två senaste möten har vi funderat på att åka dit, men sett det på TV. Det var som en av oss sa: Den gång vi åker dit så förlorar säkert HIF.

Jag var på teorilektion igår med min körlärare. Enligt henne ska vi försöka vara klara i november då mitt lämplighetsintyg går ut. Så där är att kämpa på. Tänkte plugga lite idag med en kompis.

Vädret idag är helt okej. Lagom varmt och lite solsken. 19 grader ute.

Annars har jag inget nytt att berätta. Det går sin lilla gång. Man får ta en dag i taget.

Jag önskar en trevlig helg!

RSS 2.0