Tyskland anropar hemstaden.

Hej och Guten Abend fran Bremen i Tyskland. Här är det bra med alla oss tre. Det som inte är bra är att det regnar. Sa kan det vara. Mamma fyller ar idag, vilket jag patalade för henne i bussen mellan Dinant i Belgien och hit här till Bremen i Tyskland. Ja alltsa inte hela vägen, men hon svaraae med att hon slutat fylla ar. Ja okej, men ett stort grattis i alla fall.

Vi kom till Wuppertal i Tyskland i söndags för första natten. Pa morgonen fortsatte vi mot Bryssel och sedan till Dinant. I Dinant var vi mellan mandag och idag. Vi besökte brassier Bocq i Purnode och at grillbuffe pa en flodö som hette Ile D´ Yvoir.

Igar besökte vi Valloniens huvudort Namur. Och idag sa reste vi vidare till Bremen där jag befinner mig nu. Vi har besökt denna fina men stora hansa stad idag och tittat runt lite. Vi at middag pa hotellet och 21:00 smet jag ut i Bremens regniga kväll och shoppade lite.

Imorgon ska vi aka hemat dom cirka 55 milen först  till Malmö och sedan Ängelholm.

Det har varit en bra vecka, trots vädret men det ror man som bekant inte över. Mycket positivt att komma iväg ett tag. Det blir midsommarafton i bussen och middag i Lübeck, bara en sadan sak.

Nu ska jag fortsätta min semester. Ha det bra alla och ha en fin midsommar!

Sport

Ska dra lite sport också. HIF spelade 1-1 mot GAIS och en pinne i alla fall och ÄFF spelade också 1-1 mot Sundsvall.

När det gäller HIF kom dom väntade tre poängen idag efter domen i disiplinnämnden och 3-0 i resultat.

Det som förvånar mig lite är att Malmö "bara" fick 150 000 kronor i böter. Trodde nog personligen det skulle bli högre. Lägg därtill att geniet som attackerade Hansson "bara" blev portad ett år. Ja ja så kan det vara. Allting är relativt.

Boston Bruins vann Stanley cupfinalen mot Vancouver efter 4-3 i finalserien. Synd för brödderna Sedin.

Snart börjar fotbolls VM för damer. Jag tror Sverige åker i gruppspelet. Som vanligt med andra ord.

När jag ändå håller på att gnälla, så kan jag fortsätta med att sommar blir det ingen i år. För regnar det inte bort så lär den blåsa bort. Vidare tror jag inte HIF tar SM guld i år heller, utan får sikta på cupen och supercupen istället. Men inte dåligt det heller. Jag säger att Elfsborg tar det.

Något positivt idag då. Jo då. Mitt lämplighetsintyg går ut i November och enligt min körlärare ska jag kunna ha kortet klart då.

Nu måste jag ta mitt kaffe. Återkommer innan avresa. Ha det bra!

Tillbaka med rader.

Det var länge sedan sen sist. Nu är jag tillbaka med några rader. Fredageftermiddag och jisses vad denna veckan for iväg.

Vi har beställt resa och åker på söndagmorgon. Vid sextiden. Det blir mot Ardennerna, Belgien och Tyskland. Vi blev tre stycken. Mannen från Halland hade ingen semester och mamma ville inte ha med hunden och katten.

Imorgon ska vi till Hässleholm och spela två fotbollsmatcher, så det blir full rulle i helgen. Samling 9:00.

Jag har börjat på en ny bok att läsa som heter "100 åringen som klev ut och försvann" Bra bok denna kan jag rekommendera er att läsa. Innan läste jag "En ovanligt torr sommar" En deckare jag fått av mamma. Den förstnämnda är mer lättläst om man säger så.

Tog en cykeltur till Skälderviken nu innan. Behövde lite motion och tyckte det var en passande runda. Tog mig cirka 23 minuter fram och tillbaka.

Nu ska jag ta lite kaffe innan familjen väntar.

En olycka händer så lätt.

Dessa olyckor händer så lätt. I tisdags såg jag en fågel bli påkörd vid Nya Torg. Det var hemskt att se och tårarna var inte långt borta.

Igår skulle jag cykla upp till familjen. Då blev jag huvudvittne till en olycka. Bilen som kommer ifrån Planteringsvägen och ska korsa Stallgatan, mer eller mindre kör rätt ut. Trots högerregeln. Jag såg redan ett par sekunder att det kommer smälla, han hinner aldrig stanna. Pang sa det. Och olyckan var ett faktum. Varför är det svårt att hålla på högerregeln?? Det är nästan otroligt att så många bilister i denna stan har förträngt denna högerregel. För något fel är det, när nästan ingen tillämpar den.

Efter att ha stått där ett tag så frågade jag den ena brandmannen om jag behövde stanna kvar, med tanke på att jag var huvudvittne. Nej då det här är solklart fick jag till svar och fortsatte upp till familjen. Nästan lite skakis, men skönt att det under omständigheterna inte var värre.

Så kära Ängelholmare, bilister och cyklister. Ta det lungt i trafiken, titta gärna en gång extra och glöm inte högerregeln. Det finns en anledning till att den tillämpas på vissa platser.


Det gick undan

Dagarna rullar på. Långledigheten för vissa är över. Tillbaka till vardagen. Vi har firat kristi himmelfärds dag och nationaldag. Det har varit varmt och gott ute. Strålande väder.

Men var blev dessa dagar av?? Det blev torsdag och sedan så vips var det tisdagmorgon igen. Det gick undan.

Det blev en tura med två kompisar, det blev Ängelholmsgillet, fest med kompisar och så. Varit trevliga dagar.

Sverige slog Moldavien i EM kvalet borta med 4-1 och idag möter Sverige Finland i nästa omgång. ÄFF spelade superettanderby mot BOIS och trots att man var närmast segern blev det 0-0.

I helgen blev jag och min kompis nyfriserade. Blev rätt hyfsat, även om jag fick justera min kompis dagen efter. Men nu så är han också duktigt fin.

Det blev lite fyrverkeri igårkväll, då vi fick lite åska. Sedan kom regnet och det kändes som det rensade lite. Bara det att idag känns det lika kvavt igen och luften står nästan stilla.

Idag ska jag övningsköra på trafikskolan. Första gången på över ett år. Lite nervös är jag. Men fick tips igår av min privata handledare. Körde för övrigt i torsdags, då vi skulle handla. En gott men ändå nyttig runda.

Nu ska jag återgå till mina sysslor, så jag kan bli klar i tid.

Ha en bra dag!

RSS 2.0