Grattis mamma.

Ja idag är det mors dag. Säger grattis till min underbara mamma och önskar henne en fin dag.

Skänker också en tanke till min underbara mormor som för snart femton år sedan gick ur tiden. Vi besökte henne igår och satte några blommor.

Så lika mamma och mormor är. Lika snälla, lika omtänksamma och lika generösa.

Helt fantastiskt. Tack för allt!

Fotbollsgodis modell xxl

Vilken match dom gör FC Barcelona. Fotbollsgodis på hög nivå. Wow och lite till. Manchester United var ju totalt chanslösa. Så typiskt att Messi dunkar in 2-1 målet. Men borde inte Van der Saar ha tagit det skottet, jag vet inte. 3-1 målet var ju också ett riktigt klassmål.

Bra insats av det ungerska domareteamet tycker jag.

Ett par andra saker tänkte jag på också, när jag satt bänkad framför TV:n. Jag är inget stort fan av Uniteds Rooney, men när han efter matchen går med tårarna rinnades ner från ögonen och samtidigt är så sportslig att han applåderar Barca, när dom tar emot bucklan är verkligen fair play och Rooney växte i mina ögon. Dessutom gör han ett snyggt 1-1 mål.

Det andra var när någon ny kille, som antagligen inte kommer långt till begåvningsreserven, springer in på plan under matchen. Vad gör TV bolagen då?? Jo dom visar repriser och på allt annat än denna kille. Mycket bra måste jag säga. Varför jo för då får inte killen någon uppmärksamhet som han kanske var ute efter.

Till och med sir Alex log. Och det tillhör inte vanligheterna.

Så festen har nog varit stor i och omkring Barcelona inatt. På Sagrada Familia, till katedralen och ända bort tills La Rambla.

Härligt, så ska fotboll vara.

Tråkig slut på en fotbollsfest.

På tisdag eftermiddag tar jag bussen till Helsingborg. Där möter jag kollegor och en väntande buss till Malmö. Det är dags för Skånederby och en fotbollsfest. På bussen till Malmö blir det Ramlösa och baugette. Jag

Väl i Malmö delas vi upp och intar våra platser. Det blir mycket folk på HIF sektionen. Totalt fullpackat.

Matchen tar sin början. Det är en bra match, mycket chanser, mycket kamp och bra domarekvartett. Spelet böljar framåt och tillbaka. Stämmningen på läktaren är hög. Så efter en halvtimme så gör HIF 0-1 och stämmningen på HIF sektionen höjs till himmelen. Rachid gör målet assisterande av Jönsson.

Själv tar jag ett stek bakåt. På andra sidan på MFF sektionen brinner det till hos en kille som inte lär tillhöra begåvningsreserven. Först ett knallskott och målvakts Hansson blir drabbad. Sedan så är geniet framme och puttar till Hansson, medan han brottas ner av Wahlstedt och den MMA inspirerande Larsson. Sedan övermannas huliganen av vakter och polis och bärs bort från planen. Spelare och domare har redan lämnat planen.

Det hålls ett tjugo minuter långt möte. Sedan kommer det väntade beskedet. Domare Johannesson har i samråd med andra bestämt att bryta matchen. Publiken börjar lämna arenan.

Vi står kvar på läktaren tills läktaresektionen är tömd.

Jag möts av kommentaren "vad du ser deppig ut, vi vann ju" Jag väljer att inte svara. Okej visst kommer förmodligen HIF att få tre poäng och 3-0. Men vad då?? Det är fotbollen som blir lidande och poängen är inte mycket att jubla över. Hade gärna bytt dom tre poängen mot mot att få slut på läktareproblemen för alltid.

Det är en svart dag för fotbollen. På väg till Helsingborg är vi inom McDonalds och det smakar bättre än dom tre poäng.

Är i Helsingborg vid 22:30 och har sällskap med en kollega till bussen som går hem 23:22. Efter diverse omvägar med att hämta cykel och så är jag hemma igen 00:30.

Detta som till en början var en bra match slutade i totalt mörker. Så tråkigt för fotbollen.

Fotnot:
MMA är en kampsport i USA och infon om Larssons MMA intresse hittades i Aftonbladet.

Så får det inte gå till...

Det har varit en tuff natt för mig och min privata handledare när det gäller övningskörning.

Vi hade varit ute och kört en lång runda, upp mot Kristianstad och det hållet. På väg hem var min körning under all kritik. Jag var så nonchalant att jag både höll ratten med en hand, kom för nära andra bilister och missade avfarter. Detta fick jag ju höra av min handledare som påtalade hur dåligt det gick.

Normalt sett tar man ju åt sig av kritiken och försöker ändra på sitt dåliga betende. Men jag, nej då inte en chans. Istället skällde jag ut min stackars handledare och talade om för honom hur slapp han var och att han föredrog att ligga på soffan framför TV:n istället för att köra med mig. Jag till och med sa: "Ja det är väl för fan inte mitt fel, det är ju ingen som vill köra med mig. Hur ska jag kunna lära mig??" Det var riktigt synd om honom, för ärligt talat det var inte hans fel. Verkligen inte.

Men i alla fall vi körde vidare, för snäll som han är lät han mig köra ändå. När vi börjar närma oss Hässleholm lägger bilen av. Totalt stendöd. Inget fungerar. Lamporna på instrumentbrädan har helt slocknat och det går inte att få liv i bilen. Vi sitter i bilen och bara stirrar rakt ut. Vi vet inte vad vi ska ta oss till. Några minuter senare vaknar jag upp i sängen. Som vanlig var det bara en av mina bissara drömmar.

Det som skulle varit kul att veta är hur vi löste detta. Tyvärr lär jag aldrig få svar på det. Samtidigt är det kanske tur. För så här kan det inte gå till.

Comeback

Igår gjorde jag så comeback på fotbollsplanen. Vi åkte till Limhamn för sammandrag i division 2. Det var samling 07:00 ute i Skälderviken.

Är framme i Limhamn vid 9 snåret och vi byter om och värmer upp.

Första matchen spelas mot Lund. Vi är lite övertaggade och man känner att det var länge sedan man spelade fotbollsmatch. Vi hamnar i underläge med 0-1 på en straff och sedan också 0-2. Vi fortsätter och kämpar på. Lite senare får vi också en straffspark. Lagledarna ropar från bänken att dom vill ha mig till att lägga straffen. Normalt sett hade jag inte tagit en straffspark, på grund av rädslan att missa och att jag aldrig lagt någon straff i hela min karriär. Men konstigt nog beslutar jag mig för att ta den och funderar aldrig på "om att i fall" jag missar. Nej då straffen sitter och jag har satt min livs första straffspark, 1-2. Så paus.

I andra halvlek kommer 1-3 och 1-4 ganska snabbt och vi ger mer eller mindre upp. Vi har bytt målvakt och stackaren i mål får inte mycket hjälp. Matchen slutar 1-8 och nu kan det i alla fall inte bli sämre.

Nästa match möter Gymnasieskolan. Och tydligen har vi inte lärt oss läxan. För vi hamnar i 0-2 underläge. Men undantaget är att vi inte ger upp. Med minuter kvar lyckas jag reducera till 1-2 och i slutminuten får vi en hörna. Lagledarna beodrar upp hela laget, vilket får målvakts Patrik och bege sig ut på utflykt. Och vad händer, jo han lyckas forcera in 2-2 på hörnan vilket också blir slutresultatet.

Det börjar kännas i benen, men lite kaffe och medhavd pastasallad jag fått av en tjejkompis intas och snart är vi redo för match 3.

Efter ett par minuter får vi en hörna som jag, där jag siktar på min i luftrummet starka kompis. Det lustiga är bara att deras målvakt går ut och på något vis lyckas han fibbla in bollen i eget mål. Nu leder vi matchen med 1-0. Tyvärr så får vi alltför många hörnor emot oss och på en av dom många lyckas vi också att göra självmål och 1-1. Vi har spelet denna matchen men matchen slutar 1-1.

Sista matchen möter vi värdlaget Limhamn/Bunkeflo. Det går åt skogen. Vi förlorar matchen med 3-1 och jag själv åker på karriärens första varning, vilken är helt solklar. Den kan jag inte snacka bort. Ännu en straff emot oss och vi blir utan seger denna dag. Tobbe tröstmålar för oss efter ett riktigt viljemål.

Det blir ombyte, dusch och fika innan vi åker mot Ängelholm. Man hann med mycket på en dag. Förlorat, spelat oavgjort, straffskytt, målskytt och varnad. Men men nya tag i Hässleholm den 18:e juni.

Som bra tröst bjuder mamma på middag när vi kommer hem och det är ju tacksamt.

Sagostund för vuxen och annat aktuellt.

Jag har på senare tid blivit en bokmal. Det har jag nog efter mamma. Just nu läser jag Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón. Den handlar om författaren Senor Martin och hans nyblivna kontakt med förläggaren Corelli. Boken utspelar sig i dom pitoreska kvarteren i Barcelona, med allt från La Rambla, Sagrada Familia och Calle Condal.

Han får också kontakt med den unga Isabella och hennes far Sempere. Helt klart läsvärd och att den handlade om Barcelona var en stor anledning att jag valde att läsa den. Har ett par sidor kvar av boken i nuläget.

Till det har jag fått tag i en annan bok som utspelar sig i Venedig. Som handlar om kommisarie Guido Brunetti och hans fru Paola. Den inleds med att hans fru krossar en fönsterruta på en av resebyrårna av olika anledningar. Boken heter dödlig dos och är en pocketvariant.

Denna bok har jag precis börjat på, men jag har inga problem att läsa två stycken åt gången, dock inte samtidigt.

Idag är det fredagen den 13:e och jag som är skrockfull till max gillar inte denna dag.

Det är också semifinal i hockey VM Sverige-Tjeckien och senare Finland Ryssland. Mitt tips om Tjeckien-Kanada i final sprack som bekant igår.

På tal om det: Nog sjutton var Rysslands bortdömda 1-1 över mållinjen?? Kruxet var nog att det inte gick att avgöra om den var över i luften, då den liggandes på isen inte är lika tydligt över.

HIF slog ut Landskrona efter förlängning. 4-2 efter 1-1 fulltid och 3-1 i förlängningen. Men varför bytar man straffläggare till Sundin, då Gerndt någon minut tidigare slagit in 2-2 också på straff??

Domen efter Syrianska-AIK i disiplinnämnden var helt korrekt och väntat. AIK ska givetvis överklaga. Ja just det, AIK är lika oskyldiga. Den har man hört innan. Så var det Rödluvan som skulle gå till sin mormor..... eller nehe okej inte det.

Igår provade jag en ny grej. Innebandy på strumpesock. Det påminde om Bambi på hal is och efteråt fick jag smeknamnet "Gråben"

Nu ska jag inta en fika efter mitt träningspass. Sedan väntar tvätt och annat.

Ha en fin helg!

Det mesta på senare tid.

Då har halva veckan gått. Det är onsdagkväll. Sitter just nu och lirar poker.

Innan ikväll har jag dömt en F14 match mellan ÄFF och Kullabygden. Det blev 3-0 till bortalaget i en snäll match. Jag hade dessutom två egna supporter i gräset vid planen.

Nu är det inte många matcher kvar av vårsäsongen. Någon till har jag. Därför kom dubbelmatchen i lördags väl till pass. Gick bra det, lite träningsvärk och en hiskelig många offside annars var det rätt lungt.

Det har varit underbart väder nu sedan en vecka tillbaka. I lördags tog vi med oss grillen till stranden och grillade korv, tillsammans med en god öl. Hela familjen.

Jag unnade mig ett bad i havet efter min dubbelmatch, det var gott men ganska kallt.

På kvällen var vi ute en sväng jag och några kompisar, tog en cider och bara hade det trevligt.

Igår tränade jag fotboll. Sista träningen innan seriepremiär i Bunkeflo på söndag.

Det blev som så att min dansbandskryssning blev inställd. Ja i alla fall för egen del och kanske var det lika bra. Nu gick erbjudandet till någon annan.

HIF vann med 3-0 mot Gefle och ÄFF fick 5-0 i baken mot Åtvidaberg. HIF i fortsatt serieledning och imorgon väntar cupmatch mot Landskrona. ÄFF är också om inte i serieledning så i alla fall kvar i toppen.

Ikväll har det varit en aning kyligare och ett par droppar regn kom också under kvällen.

Så slutligen: Ibland förstår jag nackdelarna med facebook. Och Sverige är i semifinal i hockey VM efter 5-2 mot Tyskland. Nu blir det väl tyvärr stopp mot Tjeckien, eller???

Nu ska jag kolla lite resor innan jag ser lite på TV.

Tankar en lördag förmiddag.

Innan i veckan har det varit runt 11 grader. Idag blir det 19 grader. Det snackas om att sommaren är på väg på riktigt. Hoppas det inte är för tidigt bara.

Idag har jag något så ovanligt som dubbelmatch. Först derby 11:00 ÄFF-Skälderviken och sedan 13:00 ÄFF-Asmundtorp. Jag har laddat upp med energidryck och äpple. På tal om Asmundtorp, det var deras lökkorv vi provsmakade på Maxi igår. God.

Tittar lite på hockey VM. Det är ganska fantastiskt. Det är Victor Fast för hela slanten. Han är så bra och imponerar så. Ja jisses. Jag lovar att tar Sverige VM guld och Fast står i båset i VM finalen så är det ändå hans förtjänst det blir guld.

Går ju bra för Landskrona nu ju... eller nej inte riktigt. Från att varit trea i Skåne är man nu femma istället efter MFF, HIF, Trelleborg och ÄFF. Så kan det vara.

Så är det helg igen. Nu får det bli en lugn helg tycker jag. Inget farande och inga utflykter.

Nu ska jag gå ut i det underbara vädret. Ha en bra helg!

Försvann våren???

Det verkar som vårvärmen har gjort uppehåll för ett tag. Nu är det kallt igen och termometern ligger på runt 10-11 grader dessa dagar. Kanske lika bra att plocka fram en ordentlig jacka igen.

Vi firade valborgsafton med vänner och bekanta. Blev väl rätt lungt. Men som det såg ut i stan dagen efter och även i Helsingborg. Grossat glas, tomburkar och massvis med skräp överallt. Inte snyggt.

Jag övningskörde en runda igår igen. Denna gång slapp jag både tanka och fylla på olja och det var ju bra så slapp jag glömma sätta på oljelocket igen som jag gjorde förra veckan. Pinsamt alltså men ska vara jag till det. Körde en sväng på 28.4 km. Från Ängelholm till Höja-Munka Ljungby och vidare mot Tåstarp och Gånarp tillbaka till stan igen. Bra att köra så ofta man kan. Också roligt att få sådant beröm.

Om två veckor ska vi iväg på dansbandskryssning. Men jag är lite osäker på mig själv och vet ej riktigt vad jag ska göra. Samtidigt tycker jag att det både är sent och ojust med den/dom jag skulle resa med att tacka nej nu.

Inga matcher på agendan idag. Nästa är imorgon. Men fotbollsträning är det ikväll. Så lite motion blir det. Dessutom cyklar jag ut till Skälderviken också.

Både HIF och ÄFF kryssade i sina matcher. Tyvärr inget bra spel.

Hockey VM har börjat. Hur följer ni det? Sett allt, eller enstaka matcher eller som jag sett typ två perioder?

Nu ska jag återgå till mina sysslor. Ha en bra dag!


RSS 2.0