Övergångsinlägg.....

Vilket oväder det var igår. Höll nästan på blåsa iväg när jag skulle gå hem igårkväll. Det blåste så pass att årets julskyltning ställdes in och det var nog ett klokt beslut.

Ett klokt beslut var nog också att gå och rösta. Såvida vädret inte försvårade för en. Det blev en klar NEJ seger med siffrorna 59-39 i procent räknat. 2 procent hade inte av lagt någon röst. Om det var ointressse eller väder låter jag vara osagt, men det berodde säkert på stormen också.

Och det stormar i Rögle också. Nu slutar sportchef Elvenes och någon annan tar över.

Tagit över har också Joel Gistedt gjort när det gällder målvaktspaden. Tre matcher, tre bra insatser och tre raka segrar, om än att två av dessa var på straffar. Men man klättrar uppåt i tabellen och det gör även Joel i statistiken.

En annan som ville ut och klättra var katten igår, men hon stoppades i trappan. Lika bra det för små söta katter ska inte vara utomhus när det är full storm ute. Det är skillnad på att väga ett par kilo och nästan 90.

Och på tal om att väga, så gör jag nästan vågen idag när vinden avtagit och det har varit uppehåll från regn hela dagen.

Uppehåll har jag också gjort när det gäller Bingolotto. Men fick en idé igår om att prova. Och jo då det blev Bingo och en hundring till min resa. Och det var ju roligt.

Jag tänkte jag skulle avsluta med något roligt och det är att 17 dagar kvar till vår resa och det behöver vi verkligen. Ska bli riktigt trevligt.


Cupspel i Limhamn.

I lördags var vårt fotbollslag nere i Bunkeflostrand Limhamn och spelade IS cupen.

Vi åkte ca 8:00 från Ängelholm och var på plats en timme senare. Vår första match skulle blivit mot Hässleholm, men dessa fick lämna WO.

Nästa match var klockan 11:00. Vi mötte Engahaven från Odense i Danmark. Vi spelade delvis bra men när väl danskarna ökade tempot hängde vi inte riktigt med. Det blev förlust med 7-2. Målskytt för oss blev Martin som gjorde båda.

Nästa match 11:45 mötte vi Trollenäs. Ett lag vi förlorat båda seriematcherna mot. Men denna gång var det vår tur att dra längsta strået. Seger med 3-1. Martin tre målskytt, varav ett vacker framspelad av Victor. Även Patrik i målet svarade för en bra insats.

Matchen efter möter vi Lund och trots ledning med både 2-1 och 3-2 lyckas Lund något tveksamt kvittera till 3-3. Martin fortsätter sin målskörd med tre nya mål. Niklas och Victor spelar fram till målen.

Turneringen är indelat som så att det i klass 1 är seriespel och i klass 2 och 3 slutspel. Så för oss blir det inget slutspel, men förhoppning om en hyfsad placering finns ändå. Detta verkar vi fullständigt ha glömt till matchen efter. Då det är match mot antagonisten LB 07. Vi gör ett spelmässigt bottennapp och förlorar med 7-3. Nu är det mycket besvikelse och en aning frustrerat. Lagledare och lagkapten gör vad dom kan för att peppa laget till sista matchen.

Sista matchen möter vi Gymnasieskolan. Spelmässigt ett fall framåt. Men vi missar en aning för mycket samtidigt som vi har lite otur. Och andra sidan så tur har man inte, det förtjänar man. Vid vinst hade vi blivit tvåa efter Engahaven. Vi får nöja oss med 2-2. Martin gör våra mål nummer 12 och 13 i denna cup och komiskt nog vår enda målskytt i cupen. Vi blir fyra totalt, efter Engahaven som vinner cupen före LB 07. Trea blir Lund och fyra Kick Off från Ängelholm.

Det blir prisutdelning med pokal nummer två denna säsong och medalj till oss. Vilket är uppskattat efter ha blivit fyra.

En rolig dag trots allt och ensam målskytt i laget. Därför är det inte mer än rätt att denna man får hålla i spelarefesten på lördagskvällen. Vilket blir en fin avslutning på dagen.

Tack alla för en trevlig dag och bra kämpat till alla i laget och även beröm till ledarna i vårat lag.

Dyr parkering

Så har jag varit i farten igen. Denna gång hade jag rest till USA.

Jag var ute och cyklade och skulle besöka några vänner. Väl hos dom så skulle jag parkera min cykel utanför. Gjorde så och gick in till dessa. Då fick jag information om att jag skulle betala parkeringsavgift för min cykel. -Ja ha vad kostar det undrar jag? -Vad har du parkerat med? -Cykel svarade jag. -Jag ska titta på det svarade mannen i huset och började räkna. Någon minut senare kom priset. -Det blir 13 dollar. Jaså konstigt tyckte jag, det var ju dyrt och fick för mig att det var ungefär 130 svenska kronor. Men jag ville inte ha böter utan tog upp en tio dollars sedel och en fem dollar sedel och fick ett två dollars mynt tillbaka.

Lite senare vaknar jag och klockan är 04:45 och återigen har jag haft en sådan där lustig dröm.

Hur som helst, det verkar dyrt att parkera sin cykel i USA.

Tid att minnas.

Ja då stundar alla helgons helg. En helg då vi ska minna våra nära och kära som inte finns med oss längre. Ett tillfälle att bara samla familj och vänner och bara minnas alla fina stunder man har och haft.

Jag tycker det personligen är ganska osmakligt att denna helg även går i Hallowens tecken, något importerat skit från andra sidan pölen. Och jag har aldrig förstått vitsen med det. Och andra sidan är det en del jag inte fattar, så det kanske jämnar ut sig.

Får jag som jag vill tänker jag besöka vissa platser i helgen. Skulle vilja sätta en blomma eller tända ett ljus eller kanske både och. Helgen tänker jag tillbringa med familjen och vänner och dom som betyder något.

Så med det vill jag önska alla en riktigt fin helg och var rädda om varandra där ute.

RSS 2.0