Detta är för tragiskt...

Då har det blivit fredag igen. Veckan har som vanligt gått fort.

Men det har varit mycket denna vecka. Det är mord hit och dit. Först i Ljungby, då en 4 åring bragts om livet. Några dagar senare handlar det om ett dubbelmord i Långared utanför Alingsås. Det är för tragiskt och sorligt. Vid rapports ena kvällssändning igår visade det sig att dom drabbade offren var ett lantbrukarepar vi hyrde stuga av 2007. Vilket gör det än mer obehagligt.

Man har också kunnat läsa och höra om utvisningen av en sjuk 91 åring dam som skulle placeras i sitt hemland Ukraina. När man trodde droppen var nådd så hör man att en hjärtsjuk 86 årig man skulle utvisas till sitt hemland. Alltså fan man skäms över att vara svensk. Vad är det för ett sketet land vi bor i??

Också var Libyiens 42 åriga diktatur äntligen över då tyrannen Kadaffi blivit mördad. Ganska hemskt allt som händer och man har det ganska bra och borde inte gnälla.

Annars är det som vanligt. Mycket tid går åt att plugga. Bor nästan på körskolan. Nu vill jag snart vara färdig.

I helgen avslutas både superettan och allsvenskan. Får se om det blir ÄFF:s sista match eller det blir en kvalmatch också.

Det man kan slå fast är att idrotten är ganska oviktigt när det finns så mycket annat som händer i världen. Kanske man kan "rensa skallen" med idrotten, men idrotten är inte det viktiga.

Kan man få be om fint väder i helgen? Nu ska jag fika och sedan ska det pluggas igen.

Ha en bra helg!

Stoppad av spansk tull

Vi sitter i bussen på väg till vår nio dagar långa semester i Calella i Spanien. Vi har åkt tidig morgon hemifrån. Byter buss i Malmö till Scandoramas blåvita buss.

Lämnar Malmö och Öresundsterminalen vid åttatiden. Nästa stopp blir färjelägret i Puttgarden. Efter det rullar vi igenom både Tyskland och Frankrike. Vi stannar och äter middag i Tyskland och en fika och några öl på bussen genom Frankrike.

Väl i Frankrike det blir nattstopp innan vi ska sova på bussen som kommer rulla vidare i natten. På morgonen blir det frukost på Isodrome.

Sedan rullar vi vidare mot spanska gränsen.

Då händet det, jag inte trodde var möjligt. För när vi ska köra genom spanska tullen blir vi stoppade och ett par uniformerade tullare går ombord på bussen.

Dom går igenom bussen passagerare efter passagerare. Till slut kommer dom fram till oss. Tulltjänsteman Gonzalez som tjänstgör denna morgon stannar hos mig och tittar och begrundar. Av någon anledning för dom för sig att jag är misstänkt illegal flykting. Gonzalez ber om mitt pass vilket han får se. "Momento" säger Gonzalez och försvinner ut till sin kollega och chef Manuel Pedroso. Dom diskuterar länge och väl och när Gonzalez återkommer till mig i bussen, har han Pedroso med sig. Dessa tullare ber mig vänligt men bestämt att följa med av. Utan protest följer jag med av, jag vill ju inte ställa till med några scener inför mamma, lillebror och mammas vän. Mamma ser lite orolig ut och frågar sin vän, vad som är på gång. Jag vet inte svarar han och även han börjar bli orolig.

Väl utanför bussen står jag med Gonzalez och Pedroso. På spanska hör jag hur dom kallar på Localpolizia. Dessa kommer efter fem minuter. Det är polisaspirant Rodriques. Pedroso och Gonzalez förklarar sitt ärende för Rodriques. Dom diskuterar i några minuter innan Rodriques kallar på sin chef kommisarie Vega Rivera.

Det dröjer tre minuter innan Rivera dyker upp och ytterliggare två innan han fått sin rapport av sina kollegor. Sedan bryter följande konversation ut. VR: Jag ser i ditt pass att du är från Sverige. Ska du på semester i Spanien? PP: Ja nio dagar på Costa Brava och ska på i Calella. VR: vad jobbar du med? Shit tänker jag, jag kan ju inte säga att jag är arbetslös då syr dom väl in mig tänker jag... hm vad är jag egentligen? Ah då kommer jag på det och svarar att jag är fotbollsdomare. VR: Ahh du dömer fotboll Myu Beno. och så fortsätter han, vilken division dömer du i? Och Rivera tittar barskt på mig. Hjälp tänker jag, vad svarar jag på det? Jag kan ju inte svara ungdomsdomare, det håller inte bara. Så jag drar till med: superettan och förtydligar, secunda division i Suecia.

Då så lyser Vega Rivera upp med hela huvudet och går bort till sin bil och hämtar något i handsfacket. Det är en fin cubana cigarr, ett dricksglas och en flaska Sangria. Han tänder cigarren till mig och häller upp Sangria efter Sangria tills flaskan nästan är slut. Då visar det sig att hans broder David Blanco dömer också fotboll. Brodern dömer i secunda division och fått ett par testmatcher till La liga eller primera division. Och Rivera vet hur svårt fotbollsdomare har det och under alla dessa glas Sangria får jag klart för mig, hur glad Rivera är för sin broder.

Efter att ha diskuterar fotboll, regler och känslor i sådär en halvtimme så tar han mig i hand, önskar mig en fortsatt trevlig resa och lycka till med yrket som fotbollsdomare. Det sista jag hör från Rivera är: Hasta Luego, vilket betyder på återseende.

Jag kan andas ut och även övriga i familjen som börjar återfå sin normala huvudfärg igen. Jag somnar på ett par minuter av all Sangria. Resan till Calella kan fortsätta.

Grattis till mopeden!

Idag är en speciell dag. Min broders hund fyller 15 år. Så jag säger ett stort grattis till honom och önskar honom en bra dag. Denna hund som varit lika kär i alla tider och som får oss alla att må bra.

Han har kommit upp i mopedåldern nu, så nu får han ta mopedkort om han vill.

Jag ska ut och uppvakta honom hos husse senare idag.Hösten blir allt mer påtaglig. Temeraturen sjunker stadigt. Idag såg jag det var elva plusgrader. Igår var det regn och blåst. Men denna tid då allt blir mörkare måste man förbi, så enkelt är det.

I helgen blir det förutom kalas och så fotboll EM kval på TV och jag själv ska döma cup i Strövelstorp. Både lördag och söndag.

Idag tänkte jag ta en ny cykeltur och kanske kan gå bra då jag ser att solen tittar fram.

Nu önskar jag återigen ett grattis till vovven och alla andra får ha en bra helg!

RSS 2.0