Bronset blev vårt.

Vi avslutade seriespelet i fotboll med att åka till Eslöv och Ekevalla idrottsplats. I Eslöv skulle vi möta ettan Lund och tvåan Trollenäs. Det skulle också visa sig att bli en direkt avgörande match om bronset mot Hässleholm.

Men vi tar det från början. Första matchen mot Trollenäs var det inte mycket som stämmde. Samtidigt skulle vi lagt all energi på spelet istället för annat. Moståndarna är hyfsat ineffektiva, samtidigt som vi inte har alltför många målchanser. Det blir förlust med 4-0.

Den glömde vi snabbt och istället fokuserade vi på nästa match mot Hässleholm. En otäck match på många sätt. Dels att vi har lite flyt i första, vilket jämnar ut sig i andra. Dels att vår enda tjej i laget blir hotad av motståndare, vilket gör att hon lämnar plan i rädsla och slutligen att vi håller på att tappa en klar ledning. Vi inleder bra och vår duktiga tjej i laget spelar fram min broder som trycker bollen i nät. 1-0. Senare får jag tankarna på Youtube och som jag själv kallade det för, "jag har gjort ett youtubemål" Så här var det: En av våra anfaller ropar att jag ska slå bollen långt och centralt. Vilket jag också gör ungefär från eget straffområde, men bara det att passningen går inte fram utan enda ner till målvakten som bara ska ta emot bollen. Men han backar och backar och till sist när han ska ta bollen, så halkar han på den mjuka och lite leriga planen och samtidigt som han ramlar så studsar bollen över honom och in i mål. För att citera TV 4 "drömmål" Nej inte riktigt men turmål i alla fall. Sedan blir det reducering till 2-1 innan mannen från Västra Karup, snyggt vinklar in sitt första mål för säsongen och 3-1. Passning från min broder. Innan kaffevilan så lyckas vår stryktåliga anfallare göra 4-1. Fortsätt jobba säger vi i paus. Ja det var det vi skulle och gjorde till en början. För i början av andra halvlek så fullständigt spelar vi ut Hässleholm. Och turen från första halvlek är omvänd och det skulle kunna stå både 6-1 och 7-1. Men ribban och annat gör att det fortfarande är 4-1. Som ett brev på posten blir det en ny reducering 4-2. Nu får det räcka. Nej då inte alls. Min backkollega lyckas via en snygg tunnel på vår målvakt göra det spännande med 4-3. Men närmare än så kommer våra motståndare och vi vinner med 4-3. Och då visar det sig att bronset är klart.

Sista matchen blir mot Lund. Seriesegrarna. Vi skulle försöka hålla jämna steg med dessa. Men det går inte. Jag dömer fotboll själv och är väl inte så snabb att kritisera andra domare i normala fall. Men det visar sig att arrangerande förening tillsatt domare till dessa matcher som mer eller mindre är nybörjare. Och det är kanske inte så smart. Vår match mot Lund blir också domareparets sista denna dag. Lund får en straff och det borde vi också haft, då en räddning nästan på mållinjen sker med handen. Vi hade ett 2-4 mål inne, men det dömdes aldrig som inne. Vid ett inkast stod det och ropades i ungefär en minut innan det bestämdes vems inkast det var. Så vi kanske höll samma nivå. Vi hamnade efter första halvlek i underläge med 3-0. Direkt på avspark i andra halvlek överraskar anfallarna oss alla. Men broder petar till sin andra anfallare drar in 1-3 från mitten. Sedan försöker vi gå på offensiven. Vilket för med sig att vi blir straffade av ett bra lag som gör både 4-1 och 5-1. Det slutar också matchen. Vi blir trea och det ska vi vara stolta över, efter en mycket fin säsong.

Vår interna skytteliga vanns av min broder på 8 mål. Assistligan vanns av hans anfallskollega på 11 assist.

Så här slutade serien 2011.


Division 2
Lunds HIF 12 12 0 0 58-12 36
Trollenäs IF 1 12 10 0 2 61-20 30
HIK Kick Off 12 5 2 5 28-35 17
Hässleholms IF 12 4 1 7 22-36 13
LB07 2 12 3 1 8 21-45 10
Gymnasieksolan 2 12 1 3 8 23-39 6
Ronneby BK 12 1 3 8 7-33 6


Tack till alla, såväl spelare, som föräldrar, supporter och ledare.


SM GULD!!!

När man var glad och stolt över bronset vi tog i Skåneserien med Kick Off. Så skulle det oplanerade och oförutsedda inträffa på söndagen, dagen efter.

Jo HIF slog GAIS med 3-1 borta och Malmö spelade 1-1 mot AIK. Och det innebar att HELSINGBORGS IF är Svenska Mästare i fotboll 2011.

Helt fantastiskt. Roligt och trevligt.

Jag följde matcherna i min mobilradio, på kalas hos min broder i Eslöv. Och jag sa att både till pappa och min broder att vinner bara HIF så tror jag det blir klart. Det var min magkänsla. Jo mycket riktigt, HIF vann. Det stod 0-0 länge mellan MFF och AIK. Sedan gör ju AIK 0-1. Men inte ens då blev jag besviken, för magkänslan sa att det kommer ett 1-1 mål. På radiosporten sa man att det lär bli 0-1 och det är inte troligt att Malmö kvitterar utan att det kommer bli 0-1. Så kom då Ranegies mål i 92:a matchminuten. Detta stod sig matchen ut. Och i höjd med Ljungbyhed och Forsby i en svart BMW kunde jag lungt jubla över HIF:s SM guld.

Tänkte jag får ta det lungt med tanke på att mamma satt sidan om mig och att bilen var fylld till sista centimeter. Så det blev att ringa en kompis för lite guldsnack.

Vi var aldrig inne i Helsingborg på söndagskvällen. Mycket på grund av att vårt bronsfirande hållit på till 03:30 på söndagsmorgonen. Ärligt talat var det trötthet och inte skumpan som fått oss trötta.

Jag firade med öl, alkoholfricider och en påse snacks och det fungerade det också, man får ta igen det på söndag i hemmamatchen mot Norrköping.

En annan sak jag också tänkt på. Frågan är om inte årets mästarelag är det bästa sedan IFK Göteborgsstorhetsera på 90 talet??? För kolla vilka spelare man sålt, det är ju inga direkta dunungar och det gör bedriften än mer imponerande.

Stort Grattis HIF!

Sporthysteri

Just nu sitter jag och funderar om jag ska gå på hockey eller inte. Jag tror det blir så.

Igår på innebandyträningen provade vi det nya spelsystemet, det kallades för ruter enligt coach. Det var hur talande som helst. För gång på gång stod laget som spelade enligt rutersystemet både en och två fria med målvakten. Jag tror också att "ruterlaget" ledde med ungefär 7-1 efter en kvart. Kan vara roligt att testa något nytt.

Imorgon spelas dom sista seriematcherna. Vi åker till Eslöv och ska möta Trollenäs, Hässleholm och Lund. En seger och kanske vi kan bli trea, vilket känns riktigt bra.
Jag köpte faktiskt mousserande vin idag för att ha att tillgå vid hemkomsten. Dessutom har jag bytt match ifrån söndag till onsdag och är dessutom ledig om vi vill fira på lördagskväll. Spännande.

Ja på tal om att fira, så tror jag HIF får skjuta på det någon omgång. HIF möter GAIS borta, AIK Malmö borta och Elfsborg åker till listerlandet för möte med Mjällby. Svår bortamatch mot GAIS.

I superettan åker ÄFF till Jönköping på måndag. Nästan ett måste med tre poäng. Eller??

Och Rögle spelar hemma mot Bofors ikväll och derby mot Malmö på måndag. Sex säkra poäng eller???

Mitt i all denna sporthysteri så ligger nuvarande fokus på mitt körkort. Det går framåt.

Ha en bra helg!

Nära nära...

Tänkte skriva några rader om fotboll innan jag hoppar upp på cykeln och beger mig till Munka city.

HIF slog i söndags Mjällby eller "sillastryparna" som jag kallar dom för, med 3-0. Samtidigt för torskade (fyndigt va??) Elfsborg mot Häcken med 2-0. Vilket gör att HIF har tio poäng ner till Elsborg till matchen i "knalleland" på onsdag. Igår förlorade AIK derbyt mot Djurgården med 1-0 och där har HIF åtta poäng ner till AIK plus en match mindre spelad. Det innebär att det ser rätt ljust ut för HIF.

För vinst imorgon mot Elfsborg och man har tio och elva poäng ner till AIK och Elfsborg.

När jag slog upp matchen på fotbolsförbundets hemsida, så såg jag att matchen Elfsborg-HIF skulle dömas av Stefan Johanesson. Denna domare som dömt HIF åtta gånger innan denna säsong och HIF har vunnit alla. (Även den brutna matchen mot Malmö inräknat). Så jag är optimist. För en gång skull...


I superettan tätnar det på allvar. ÄFF slog Åtvidaberg med 2-0 och övertog serieledningen. Sundsvall slog Brage med 5-0. ÄFF leder på 49 poäng, ÅFF är tvåa på 48 och Giffarna är trea på 46.

Nästa omgång möter ÅFF Falkenberg hemma, ÄFF åker till Jönköping och Sundsvall möter Assyriska.

Funderade nästan på om man skulle ta tåget till Jönköping nästa måndag, när ÄFF möter Södra borta. Får se vilket man gör.

Min nya soffa kom igår och den blev jag nöjd med. Jag har nu fått soffa i köket, om än bara tillfälligt.

Nu ska jag bege mig ut i höstrusket. Handla lite och besöka min broder.


Riskettan och aktiv helg

Det blir en aktiv helg detta. Jag började igår med att genomgå risketttan utbildning via körskolan. Det gick bra och man lärde sig mycket. Riskerna med alkohol, droger, mobilsamtal och trötthet i trafiken.

Fick lära mig att prata i mobilsamtal samtidigt som man kör bil är det samma som ha 0.7 promille i blodet. Jag lärde mig också att det finns ca 10 000 narkotikapåverkade förare i trafiken dagligen, likaså att det finns ca 20 000 alkoholpåverkade förare i trafiken dagligen. En mycket skrämmande siffra.

Vi fick också se en film om alkolholrelaterade olyckor och hur dessa kan förändra livet, för både offer och rattfyllerist.

Av 9 begravningar i veckan är det 3 som är relaterade till rattonykterhet. Tål att tänkas på.

En annan sak var också lite anmärkningsvärd tyckte jag. Det var att en folköl på 2.8 % innehåller 3.5 cl ren sprit!!! Rätt otroligt, men nyttigt att veta.

***********************************************************************************

Idag ska jag cykla till Munka och döma säsongens första innebandymatch. Min broders granne ringde mig igår och frågade om jag kunde ställa upp. Och det kunde jag. Domarekollegan och min broder bor grannar om det lät lite underligt.

Imorgon ska jag döma fotboll. På idrottsplatsen. Men det är skönt att att ha att göra på helgen.

Men först blir det en RPS. Ja alltså en runda på stan. Ska bara ha en slurk kaffe först.

Nu önskar jag en bra helg!

Utlovad fotbollsrapport

Vi var i Ronneby och spelade sammandrag i lördags. Vi samlades 06:30 vid polishuset (av alla platser). Vi åkte dom ca 18 milen till Blekinge. Vi ankom Ronneby 09:05 och paradoallt nog hade spelschemat framflyttas en halvtimme till 09:30. Så det blev snabbt ombyte och något som skulle föreställa uppvärmning.

Första matchen mötte vi Gymnasieskolan. Vi gjorde en rätt bra match som vi lyckades vinna med 3-1. 1-0 efter bra väggspel mellan mig och vår ena anfallare, så lyckades jag göra mål på en hederlig tåfjutt. Som tacksamt nog fungerar även idag 23 år efter avslutad karriär som knatte i Skälderviken. 2-0 kom via ett bra inlägg ifrån min broder som skickade in bollen i straffområdet och en försvarare petade tacksamt bollen i eget nät. Sedan reducerade GS till 2-1. Och slutligen lyckades den andra anfallaren rulla in avgörande 3-1. Vår "gamling" som vi kallar honom trots sina låga 39 år, hade också 4-1 inne. Men målet blev bortdömd av någon anledning vi aldrig fick reda på. Synd då detta varit hans första mål.

Vi pausade en halvtimme innan match två. Denna match mötte vi värdlaget Ronneby. Vi hamnade i underläge med 0-1 och det kunde varit mer om det inte varit för vår målvakt som verkligen räddade oss. Kommer så väl ihåg när RBK kommer 2 mot 0. Han lyckades rädda första skottet, men släpper retur. Han räddar även returen som går ut till ny retur och efter en trippelräddning slutar det med hörna. Vi tar oss i kragen och lite senare gör min broder 1-1 och det är siffrorna i halvtid.
Andra halvlek fortsätter vi fort positiva spel och min broder som lovat avgöra denna match gör mycket riktigt också 2-1. På slutet blir jag uppskickad i anfallet och tackar för både det förtroendet och lagkaptens förtroendet jag fått och gör 3-1 efter ännu en elegant pass av min anfallskollega.

Bra så långt. Två matcher och två segrar.

Match tre möter vi LB 07 från Limhamn. En tät tuff match med mycket känslor. Domaren en äldre farbror gör allt han kan för att hålla en bra nivå på planen och inte hans fel att det hettar till. Vår anfallare gör 1-0. 2-0 kommer också ifrån min broder. Det efter en hörna från mig, där vår längsta spelare med sina närmare 1.90 bara skymmer målvakten och släpper ner bollen till min bror som knäar i den. Efter det vet vi ej vad som händer. LB reducerar till 2-1. Med tio minuter kvar av matchen får vi straff. Vår lagledare ropar åt mig att ta den. Först tvekar jag, men tar hand om den ändå. Tyvärr lyckades denna hårda straff ta klockrent i stolpen och ut. Jag känner mig som ett "stolpskott". För att göra det ännu lite surare kvitterar LB till 2-2. Vi peppar varandra att ta nya tag. Vår målvakt sätter snabbt igång spelet med en utspark som mer eller mindre frispelar vår ena anfallare och han gör inget misstag och trycker in 3-2. Gott. Eller nja inte riktigt, för vi är generösa och bjuder på 3-3 och kanske är segern på väg att rinna ifrån oss. Denna match svänger hit och dit. Till slut avgör min broder matchen med ett mål som verkligen är hans signum då han drar backen täcker bollen för att sedan rulla den i mål och 4-3. Denna match ville vi verkligen vinna, då det var mycket känslor och motståndarna kanske inte alltid uppträdde så fair play. Men vi höll oss kalla och det fick vi betalt för av tre poäng.

Efter denna sammandragning ligger vi nu trea. Alldeles för många poäng upp till andra placerade Trollenäs, men fyra och fem poäng ner till fyran Hässleholm och fem poäng ner till Gymnasieskolan (dessa har spelat tio matcher) och LB 07.

Sista omgången är i Eslöv 24 september, då vi ska försöka greja bronsplatsen. Vi möter då ledande Lund och tvåan Trollenäs, samt även fyran Hässleholm.

Tack alla för en trevlig fotbollsdag!

Division 2
Lunds HIF 9 9 0 0 41-8 27
Trollenäs IF 1 9 8 0 1 46-14 24
HIK Kick Off 9 4 2 3 23-23 14
Hässleholms IF 10 3 1 6 16-32 10
Gymnasieskolans IF 2 10 2 3 5 21-27 9
LB07 2 9 3 0 7 18-37 9
Ronneby BK 9 0 2 7 4-28 2

 

 * Gjort en ändring av avgörandet i sista matchen, hade "fel målskyttar" på dom respektiva målen. 110923*


Funderingar.....

Jag har funderat på ett par saker den senaste tiden.

* Det ena är att jag snart mer eller mindre är livrädd i trafiken. För hur kör folk idag, vet trafikanter om vad som gäller här och var? Högerregeln, väjningsplikt vid obevakade övergångställe, utfartsregel med mycket mera. Varför har folk inget tålamod? Har man så bråttom och vad tjänar man på dessa ibland idiotiska tilltag i trafiken. Och för att inte tala om respekten gentemot våra medtrafikanter.

Senast idag höll jag på att bli påbackad, då en bilist bara backar rätt ut, utan att se sig för. För att sedan i Munka, då min broder bli utsatt för ett omoget trafikbeteende. Då en bilist först saktar ner för att sedan lika fort igen öka farten. Nej helt ärligt undrar hur många körkortsinnehavare som hade blivit godkända på en trafikskola idag???

* En annan sak är idrotten i Ängelholm. Röglesupportrars åsikt är att Rögle BK är Skånes hockeystolthet och i det fallet är jag beredd att hålla med. Men hur ser det ut i Ängelholms kommun. Vi har ÄFF i fotboll, som förmodligen spelar allsvenskan nästa år. Det finns FH Engelholm i bowling. SM guld i våras och det finns EVS i volleyboll. Så säga vad man vill, men Rögle har fått konkurens i staden i alla fall. Helt plötsligt kanske det är fotboll man snackar i hockeystaden Ängelholm. Och man kan ju inte sluta imponeras av detta ÄFF.

* Jag har också funderat på väder. Ska det vara detta väder hela hösten, ja då blir det fanimej en lång höst. Det är bara att konstatera. Som igår. Fin dag när man vaknar och humöret uppåt. Går på loppis och det är varmt och gott. Jo tjena sedan på kvällen kunde regnet inte hålla sig borta. Och idag bara regn, men ändå varmt.

Slutliugen lovar jag återkomma med en sammanfattning av vår roadtrip till Ronneby och fotbollen i lördags.

RSS 2.0