Händelserik vecka

Då är det helg igen. Vilken vecka det varit. En liten prinsessa kom till världen i torsdags. Och roligt för dom.

Jag såg att Skälderviken skulle möta ÄFF i svenska cupen. Och jag ska spela högerback. Häftigt. Det var resultatet av min dröm natten till i onsdags.

Jag var med mina kompisar igår i Fleninge, på något som heter Hacienda. Ett linedance stället, där man antingen dansar eller bara sitter och tar en öl.
När jag skulle ut och röka utspelade sig följande dialog med två kvinnor som stod ute och rökade. -Var inte sådan, det är första gången jag är här. Och dom svarade: Nej vi har inte sett dig här innan. -Nej svarade jag, var glad för det och det blev ett gott skratt. Ibland måste man kunna skoja till det.

Innan vi åkte ut dit blev jag bjuden på middag. Räkmacka först och sedan köttgryta med ris och chockladpudding till efterrätt. Det var rätt så mumsigt.

Skulle kanske övningskört idag men känns som jag sprungit in ett x 2000 tåg. Så vi får avvakta och se.

Det är hockey också Rögle-Tingsryd. Jag har fått biljetter av en tjejkompis. Snällt.

Nu önskar jag en bra dag!


Dagens I landsproblem

Då var det fredag igen och dagarna rullar på. Idag blir det lungt men imorgon blir det kalas och säsongspremiär i fotboll.

Igår var jag i Magnarp och dömde en liten småtuff match. Pojkar 11. Det är lite otroligt att elvaåriga killar redan börjar ha lite attityd och humör. Nu var jag själv ingen dununge i den åldern det ska gudarna veta, men när jag idrottade i fotboll höll jag rätt låg profil.

En annan sak jag tänkt på var detta med hockeyn. För några omgångar sedan vann Djurgården över Brynäs med 6-3. Dock förlorade DIF skotten. Men rubriken löd på text tv "Djurgården körde över Brynäs" samma dag spelade AIK mot MoDo i Örnsköldsvik och AIK vann med 5-1. Det var samma rubrik och scenario där. "AIK körde över MoDo" Men hur kan det heta att man kör över ett lag trots man förlorar skottstatistiken. Kör man över ett motstånd gör man det både spelmässigt och målmässigt. I båda fallen handlade det om effektivitet och inget spelmässigt övertag med tanke på skotten.

Så gick det någon vecka och sen läste jag i kvällstidningen jag fick lånat av min broder. "Växjö krossade Skellefteå" Ok. Det blev 4-1. Är det kross? Och för att tjata om det, så vann Skellefteå skotten med 29-18. Knappast någon kross, utan istället effektivitet. Eller??

I måndags var jag hos en kompis och såg Rögle-Örebro på tv. Rögle gjorde en bra match och vann rättvisst med 3-2 efter en fin vändning. Hemma på kvällen höll jag på att sätta knäckemackan i halsen då jag läser följande på SVT:s text tv: "Utspelat Rögle tog en skön seger" Vad HALLÅ. Vad då utspelat, vilken match har skribenten sett? Inte Rögle i alla fall. För matchen var jämn och Örebros 0-1 och 0-2 var rätt så missvisande enligt mig och andra tv tittare i soffan. Så utspelade, nej inte riktigt.

Ja jösses vilka I landsproblem man har. Men roligt att ha något att skriva och tycka om.

Helgen

Så då är det helg igen och det är gott det. Med allt vad det innebär.

Idag har jag ett poolspel i stan. Tre matcher P10 mellan 12:00 och 15:00. Ska bli roligt. Efteråt ska jag ut och övningsköra. Allt för att kunna bli klar med körkortet och det ena ger det andra så att säga.

Jag får matcher imorgon också men vilka och var har jag ännu inte fått reda på. Bra man kan rycka ut med kort varsel så att säga.

Jag provade mammas nya bil igår för första gången och jag var väl en aning ringrostig. Eller så var bilen förkyld för i mellan åt hosta den till, men jag tackade nej till att köra ner till Center Syd och hämta min brorson. Tänkte en sak i taget.

Nu är kaffet på G sedan ska jag snabbt ner om stan innan jag ska till idrotshallen.

Må väl.

Köp en lott mamma

Jag satt precis och läste pristagarna på HD galan. Vissa är klockrena, vissa vet man inte om man ska skratta eller gråta. Årets ledare och årets lag var ju helt rätt. HIF borde också fått årets prestation. Men men.

Jag funderar på att köpa en trisslott till mamma idag. Jag drömde inatt att hon vann 750 000 kronor på en trisslott. Men det är kanske ingen sanndröm, men spännande att prova.

Lite mildare väder ute, även om kvicksilvret fortfarande ligger under "nollan" Men solen skiner och det är ju positivt.

Nu önskar jag en fin helg!

Grattis

Jag har inte skrivit på ett tag. Så det var läge för det idag. Dagarna går och det är kallt ute. Vintern har kommit till Skåne.

Jag ska passa på att gratulera min broder som idag fyller 25 år. Stort grattis. Snart blir det kaffe och tårta. Och dessutom grattis på namnsdagen. Han har ju namnsdag idag också.

En annan sak som glädjer mig idag är att jag fått mitt nya körkortstillstånd idag. Äntligen. Nu har jag fem år på mig att bli klar och det ska väl även jag lyckas med.

Ha en bra dag!

RSS 2.0