Flytten i Helsingborg.

Ja ha hur var det nu? Jo så här var det. Jag var i Helsingborg och det var mamma och min styvfar som skulle sälja huset eller lägenheten som innan varit min farmor och farfars. Med i flyttlasset gick alla saker och till sist var det bara jag kvar. Dom två hundarna hade också följt med. Jag skulle visst spela innebandy och hade därför tagit på mig ansvaret att låsa och lämna nycklarna.

Det sorgligar var bara att två små kära kattungar hade lämnats kvar på altanen. Varför vet jag inte. Men förhoppningarna var att dom som skulle flytta in efter skulle ta över kattungarna.

Jag stod i lägenheten och höll på att plocka ner det sista då ett äldre par kom förbi och visade intresse över bostaden och jag förklarade att den var till salu och att det varit min farmor och farfars bostad. Dom tittade sig omkring och lovade att återkomma.

Mitt i allt detta hade jag fått två halsband. Det ena var från någon vän till farmor och det andra hade jag fått av pappas frus mamma. Det skulle vara rätt bra värde i ett av dom men och jag skulle ta reda på vilket. Oavsett vad hade jag bestämt mig för att behålla båda. Eftersom det var gesten att få dom och inte värdet i sig som var intressant.

Så slutligen gick jag mot bussen, jag hade valt olika och fick ändra allt eftersom jag aldrig blev färdig. Och när jag väl stod vid busshållplatsen kom ingen buss utan istället ringde klockradion. Klockan var åtta och och återigen hade min drömvärld skenat iväg. Ja jisses tänkte jag och somnade om.

Årets första

Hej och god fortsättning på 2012.

Det är vinter men vädret påminner mest om höstrusk. Lite solsken, snö och minusgrader hade varit lite trevligt.

Har gjort min första cykeltur för året, det behövde jag. Har annars mest roat mig med att promenera. Men idag blev det annat.

Är det höstrusk ute kanske man kan roa sig med en bok eller film i stugvärmen. En bok jag kan rekommendera är Rapsbaggarna av Karin Brunck. Den handlar om två farbröder som är bröder. Den ena är 68 och den andra är 73. Boken utspelar sig utanför Onslunda och handlar en del om det här rapsfältet.

Tänkte jag ska rekommendera en film också. Det är serien om kommisarie Irené Huss vid Göteborgspolisen. Filmen heter: Den som vakar i mörkret. Ett spännade drama, där Huss också personligen blir inblandad.

Jag beställde filmer med min broder och beställde nästan alla Beckfilmerna till ett bra pris. Jag var även nyfiken på dokumentären Skotten i Knutby. Men där blev jag besviken. Tyckte den var en aning provocerande. Blev också en dvd med frågesport på fotbolls VM genom åren. Det verkar rätt roligt och man skulle kunna tävla med kompisar eller andra.

Nu önskar jag en trevlig trettonhelg!

RSS 2.0