Flytten i Helsingborg.

Ja ha hur var det nu? Jo så här var det. Jag var i Helsingborg och det var mamma och min styvfar som skulle sälja huset eller lägenheten som innan varit min farmor och farfars. Med i flyttlasset gick alla saker och till sist var det bara jag kvar. Dom två hundarna hade också följt med. Jag skulle visst spela innebandy och hade därför tagit på mig ansvaret att låsa och lämna nycklarna.

Det sorgligar var bara att två små kära kattungar hade lämnats kvar på altanen. Varför vet jag inte. Men förhoppningarna var att dom som skulle flytta in efter skulle ta över kattungarna.

Jag stod i lägenheten och höll på att plocka ner det sista då ett äldre par kom förbi och visade intresse över bostaden och jag förklarade att den var till salu och att det varit min farmor och farfars bostad. Dom tittade sig omkring och lovade att återkomma.

Mitt i allt detta hade jag fått två halsband. Det ena var från någon vän till farmor och det andra hade jag fått av pappas frus mamma. Det skulle vara rätt bra värde i ett av dom men och jag skulle ta reda på vilket. Oavsett vad hade jag bestämt mig för att behålla båda. Eftersom det var gesten att få dom och inte värdet i sig som var intressant.

Så slutligen gick jag mot bussen, jag hade valt olika och fick ändra allt eftersom jag aldrig blev färdig. Och när jag väl stod vid busshållplatsen kom ingen buss utan istället ringde klockradion. Klockan var åtta och och återigen hade min drömvärld skenat iväg. Ja jisses tänkte jag och somnade om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0