Alkohol, hockey, fotboll och lite humor...

Jag har drömt inatt å det grövsta. Det var festen som fullkomligt urartade. Var vi var någonstans minns jag inte riktigt. Men så mycket vet jag att spriten den flödade. Om jag minns rätt var vi i en stuga och det gick som sagt vilt till. Efter ett tag blev stämmningen så pass att det uppstod bråk. Det kastades mat, gardiner föll ner och även ett draperi drogs ner i fyllan. En kompis var med och vi bjöd väl även han på dricka. Problemet var bara att kompisen har epilepsi och efter ett par drinkar fick han värsta anfallet. Så hans föräldrar fick komma och hämtade honom. Dessa undrade vad vi sysslat med och frågade sig hur vi kunde bjuda honom på sprit när vi visste att han kunde få anfall, Dagen efter vaknar vi i denna stuga och allt är i en jävla röra. Vem som städade låter jag vara osagt.


I onsdagskväll satt jag och såg semifinalen mellan AIK och Skellefteå. Matchen höll på till period 6 och klockan var cirka 23:50 innan matchen var över. Lasse Grankvist på canal plus uttryckte sig väldigt komiskt då han efteråt tittar på sin klocka och säger parkeringshuset stänger vid midnatt. Vilket han också pratat med supervisorn Ulf Lindgren i en av pauserna. Denne svarar lungt med att det är ingen fara, p-huset öppnar ju 6:00 imorgonbitti igen. Humor på långväg.Igår dömde jag ÄFF-LB 07. En match jag försökte byta bort på grund av innebandyträning och att vi skulle haft match på lördag. Nu blev det WO på på våra matcher och jag var ändå rätt nöjd att kunna döma. Eller ja någorlunda i alla fall. För satan vad jag fick skit på matchen. Hur jag ändå gjorde var inget rätt. Fick till och med höra att "hur fan kan det vara offside" och då leder vederbörande lag med 4-0 och vid en straffsituation då jag förklarat att hon gör brytningen och träffar bollen får jag höra "a men hallå domaren du står två meter därifrån" Med lite bättre självförtroende borde jag gått bra och påtalat att detta inte var acceptabelt. Slutligen så det komiska utspelar sig direkt efter slutsignalen, då nämnda lagledare kommer fram och tackar och säger "tack ska du ha domaren, bra dömt" Då är jag nästan på väg att svara: Jaså det var därför ni stod och gnällde nästan hela matchen?? Men jag väljer med att svara "tack själv" Matchen vinner bortalaget med 6-2 men paradoxallt nog är det dom som protesterat mest. Även men näsa fick sig en "kyss" Fick bollen på snudan när jag klumpigt nog stod i vägen. Så kan det vara.


Till sist. Det ser bra ut för Rögle. MEN inget är klart än. Hoppas hoppas!

Tankar inför helgen

Ny helg, nya matcher och nya utmaningar. Idrotten är både kul och spännande.
Idag blir det att döma ett poolspel i innebandy. Tre matcher och två gånger tjugo minuter med byte varannan minut som det är i poolspel.
Imorgon ska jag döma dubbelmatch i fotboll. ÄFF-Brunnby och sedan ÄFF-HAIS. Det blir en aktiv helg på det sättet.
Något som inte är lika upphetsande är att det ska behöva finnas både publikvärdar, ordningsvakter och poliser i samband med en J20 match i ishockey. Nu var det förvisso ett derby, men var är idrotten på väg???
*******************************************
I eftermiddag spelar HIF supercupfinal mot AIK på Olympia. Avspark 14:00. Hoppas på ny rödblå titel.
Ikväll spelar Rögle borta mot Leksand och förmodligen sista chansen att hänga på i toppen för att kunna vara med hela vägen om en elitserieplats. Personligen tror jag tåget gick i torsdags efter förlusten mot Timrå och just sättet man förlorade på.
*************************************
Nu tänkte jag ta en RPS innan jag ska iväg till innebandyn. Om ni undrar vad en RPS är kan jag tala om att det är en runda på stan. Lustigt va??
Ha en bra helg!

Just det ja, detta kunde jag inte påverka...

Kom på mig själv igårkväll vid hemkomst att jag hade tendenser att reta upp mig på allt vad som hade med idrott att göra. Det har varit allt ifrån Luleås praktfiasko mot AIK, det har varit Frölundas respass ur slutspelet och det har framförallt varit domarnas orättvisa behandling av Rögle. Helt plötsligt kom jag på (och detta med ett leende) att fan detta kan jag ju inte påverka. Det är ju bara idrott och som en sten föll från hjärtat kändes allt mycket bättre.
Lite senare satt jag och log och skrattade för mig själv och såg La liga matchen Villareal-Real Madrid och detta med en godispåse i närheten.
Okej att idrott betyder mycket för vissa supportrar och man är en rabiat fans på läktaren som blir överlycklig om favoritlaget vinner och som mår skit om favoritlaget förlorar. Men detta kan inte jämföras med familj, vänner andra nära och kära och framförallt det kan inte mätas med hälsa.
För även om du skulle ta en förlust personligen och må skit ett par dagar och till och med bli så deprimerad av att det går dåligt för favoritlaget. Så kan jag nästan garantera er att favoritlagets spelare ändå inte skulle ägna särskilt mycket tid eller sympati åt ett eller flera fans som blivit deprimerad av en typ formsvacka.
Det tycker jag är väldigt tänkbart i stridens och matchens hetta. Med den inställningen i fatet var jag rätt "nollställd" inför hockeymatchen mellan Rögle och Timrå. Nu ett par timmar efter slutsignalen är jag inte alltför ledsen trots att Rögle förmodligen spelade bort sina elitseriechanser ikväll.
Jag menar mamma. pappa, syskon, husdjur och andra nära och kära mår bra. Våren är på god väg och snart börjar fotbollen. Och slutligen körkortet ligger på lut runt hörnet. Visst är det härligt att solen går upp imorgon också.

Hur kör du egentligen???

Det är natten mot söndag i slutet på Februari. Jag och min styvfar är ute och kör i höjd med Hässleholm-Kristianstad. Det liknar mer vägen mellan Össjö och Klippan. Det är vinterväglag och en aning halt.
Ett tu tre så börjar vägen svänga och jag märker mer och mer att vi riskerar att kasa av. Så jag får panik och skriker till. Då upptäcker jag att min styvfar som kör bilen somnat bakom ratten och har inte sådär jättekoll på läget. Men tack vare att jag skriker till så väcker jag honom och i sista stund kan han parera bilen från att hamna i diket. Ja jävlar som det kan gå till i ett sovande läge. Dels sov chauffören och dels sov jag när detta hände, för alltihopa var bara en dröm.
Och på tal om att se illa så såg vi nog säsongens sämsta domareinsats i Lindab Arena mellan Rögle-Södertälje. Att det var två lika dåliga lag och en dålig match gjorde inte saken bättre. Så därför är det ju ganska logiskt att Rögle åker till Lekand och vinner istället. Och så säkrade man femte platsen och är garanterad tre poäng när play off serien startar på söndag.
Lite skämt lite allvar och ni får tolka det hur ni vill (finns ju mer än ett play off lag exempelvis), men är det inte dags för ett allsvenskt hockeylag att ta "omvägen" till elitserien?? Sist det begav sig var Väsby eller vilda Väsby som dom kallades för 1987.
Den 6 April vet vi. Och vi vet en sak till. Nu är det sängen som kallar.

RSS 2.0