Sport och kultur

Så dags att skriva lite igen. Jag börjar med innebandyn som kommit igång igen och dömningarna avlöser varandra. Vilket är roligt och givande. Tre matcher i lördags, en F13, en F15 och för första gången en F16. När det gäller dom här F15 och F16 så är tempot högre än vanligt vilket gör det så utvecklande och lärorikt.

På söndagen hade jag två knattematcher för att sedan avslutas med en P11 match jag dömde ensam. Gick rätt bra tyckte jag men det optimala borde att vara två domare när det är stor plan.

Något annat är att HIF slutade sexa i allsvenskan, vilket jag inte tycker är godkänt. Dessutom är man borta från fortsatt spel i EL efter 2-3 förlusten mot Hannover borta. Det var på denna ort vi var på julresa förra året, en som förmodligen också var på nöjesresa på denna ort var antagligen den franska domaren. Straff eller ej kan alltid diskuteras, men att ta fel spelare för att sedan konpensera sitt "misstag" med att ta ytterliggare en spelare är så dåligt att det förmodligen dröjer innan vederbörande dömer EL igen. Att HIF satt sig själv i svårt läge med underläge med 0-2 och släppt in 1-2 i matchens sista spark i hemmamötet är lika illa det. Så lite har man sig själv att skylla. Man är vidare i svenska cupen, så det är väl här drömmarna ligger om nästa års europaspel.

ÄFF hamnade nia i superettan och det är inte heller godkänt. Och det är inte heller (minst sagt) av Trelleborg som åkte ur superettan. Desto bättre att Falkenberg kvalade sig kvar och även Värnamo. Öster och BP i allsvenskan. Kanske gör Halmstad dom sällskap efter 3-0 i första kvalmatchen hemma mot Sundsvall. Dock återstår minst 90 minuter och tillägg innan "saken är biff"

Rögle gick till uppehåll med att bli nollade dubbelt i Karlstad och Luleå, 0-4 och 0-1. Jag har personligen svårt att se Rögle undvika kvalserien. Men trots det skulle kosta mig ett flak dricka, så har jag gärna fel.
Innan ikväll grep man i alla fall ett halmstrå genom att besegra AIK hemma med 4-1. Nu skiljer det tre poäng till lag 10 Växjö. Så kanske kanske.......Förlust mot AIK och då hade nog varit kört. Och jag läste också på hd.se där deras hockeyreporter skriver att Rögle förmodligen måste vinna hälften av återstående matcher. Hoppet lever om inget annat, så vi får se.

På tal om Rögle så läste jag också en kommentar om Rögle och slutspel i samma mening. Det är väl ändå att ta i.
För att fortsätta på AIK matchen läste jag på Rögles hemsida att en del supportrar startat en insamling genom att skänka 20 kronor för varje mål Rögle gör mot AIK till lagets klubbkassa. Seriöst alltså..... Tjänar inte dessa spelare tillräckligt och om inte den lönen motiverar spelarna, så vet i fan vad som gör det.


Såg filmen om gisslandramat som skakade Sverige. Nämligen Norrmalmstorg. Blev en aning besviken på denna film. Hade förväntat mig annan action i denna. Ska se bonusmatrialet som medföljde vid ett annat tillfälle och så ska jag se klart 30 grader i februari.

Slutligen har jag läst ut Nessers Munsters fall. Rolig att läsa dessa böker då man sett filmerna.

Ha en bra dag!

RSS 2.0