Behövliga poäng

Det blev en rätt hyfsad torsdagskväll. Rögle bortabesegrade Växjö med 3-1 och HIF tog poäng borta mot Häcken. Samtidigt förlorade MFF mot Göteborg och AIK förlorade i hockeyn hemma mot LHC, vilket inte gjorde saken sämre.

Vi börjar med HIF. En poäng mot borta mot Häcken är alltid bra och starkt att kvittera med tre minuter kvar av Djurdjic. Häcken borde haft en straffspark i slutet på första halvlek. Men domare Lerjeus friade.

Rögle fick äntligen ta ledningen och göra det sköna 1-0. Barta rakade in pucken efter förarbete av Tjärnqvist och Iggulden. Denna formation var Rögles främsta idag. Victor Lindgren får man inte heller glömma. Hans 0-3 är rena hockeyporren och var ett psykologiskt mål att få innan andra kaffevilan. I tredje kontrollerade Rögle det bra. Det var en välbehövlig trea Rögle fick.

På tal om hockeyn så frågade en kompis till mig när matchen ungefär var slut. Jag svarade ungefär 21:20. När matchen var över tittade jag på min klockradio och den visade 21:19. Bra tajming på detta. Och kompis hann med bussen och slapp gå hem i regnet.

Idag tittar solen fram igen. Nu blir det nog en runda på stan med ovan nämnda kompis.

I helgen har vi säsongsavslutning med vårt fotbollslag i Helsingborg. På kvällen blir det kalas och på söndag ska jag döma fotboll. Fotbollen lider mot sitt slut.

Ha en bra helg!

Kämpa......

Så tittar äntligen solen fram efter allt detta regnet. Det är skönt det och ska efter detta försöka hinna med en cykeltur. Blir för lite motion men så blir det också när man sover lite för länge.

Det går ju inte så bra för Rögle och ärligt talat så här dåligt trodde jag inte det skulle se ut. Man gör det för omständigt och för lite mål. Nyförvärven har inte heller presenterat sig i någon större utsträckning. Se nu till och ta poäng borta mot Växjö, gärna tre och låt Igulden få sätta några.

Samtidigt spelar HIF borta mot Häcken. HIF brukar ha svårt borta mot Häcken. Så det blir en tuff bortamatch mot Häcken som jagar guld. Ärligt talat vem trodde det när allsvenskan startade??
För att fortsätta på HIF så kan man väl säga att det inte är deras år i år. En utebliven straff i derbyt och MFF:s kvitteringshörna borde det dömts inspark på. Förvisso skulle Malmö också haft en straff i första halvlek. Men domslutet har inte gynnat HIF. Men domsluten påverkar INTE HIF:s tabellplacering. Det har man sig själv att skylla.

Slutligen har jag läst ut boken "kaffe med musik" och denna bok kan jag rekommendera er att läsa. Hyfsat underhållande.

Nu ska jag underhålla mig med en cykeltur i friska luften.

Det var länge sedan......

Det var länge sedan jag var här inne och skrev. Tänkte ta tillfället i akt och skriva några rader.

Jag börjar väl med lite sport. Elitserien har väl inte börjat sådär jättebra för Rögle. Två raka förluster låt vara mot bra motstånd, men ändå ingen fakta att "gömma" sig bakom. 1-3 mot Luleå och 1-2 mot Linköping. Men igen fara på taket då vi hunnit med två av femtiofem omgångar. Ny match på torsdag mot Färjestad. Kommer första segern då månne?

HIF kvalade till CL men fick uttåg efter 0-2 gånger två mot Celtic och nu väntar EL. Där man möter Levante (Spanien) Hannover (Tyskland) och Twente (Holland). På torsdag är det bortamöte med Levante.
I allsvenskan har det gått trögare. Man är borta från guldet och kommer antagligen få svårt att nå topp tre. Seger mot Sundsvall (4-0) var närmast ett måste.
Elsborg som såg ut att ha avgjort allsvenskan har nu fått sällskap av Häcken, Malmö och AIK i den jämna toppen. Är det naturgräset som spökar?? Och vad häftigt om Häcken tagit SM guld.

Jobbade på min första A landskamp för några veckor sedan. Sverige-Kina. Var väl ingen jättematch men ändå kul att vara delaktig på sitt sätt och träffade på många trevliga människor, därav förbundsordföranden för SvFF.

Vi hade andra helgen i september sammandrag med vårt fotbollslag i Hässleholm. Det blev förlust mot serieledande Trollenäs 1-3. Trots att vål målvakt Patrik slagit en utspark direkt i mål. I matchen efter blev det vinst för oss I Kick Off mot LB 07 med 4-1. Själv lyckades jag göra två mål, varav ett på hörna direkt i mål. Niklas svarade för ett och blott 17 åriga Sanna svarade för sitt allra första mål. Bronsplatsen hägrar för vårt lag och nästa och även den sista omgången är den 29 september i Helsingborg.

Annars är allt sig likt. Blir en del film, serier och böcker. Just nu läser jag kaffe med musik som handlar om fyra vänninor som vunnit en julresa till Schwerin i Tyskland. Tycker den är underhållande och lättläst.
Serier som jag ser på dvd är för tillfället är 30 grader i februari. Denna fick jag i födelsedagspresent av min broder och var väldigt uppskattad.

För närvarande planerar vi en resa, men kan inte bestämma oss för var och när. Så det får tiden utvisa var vi hamnar.

Nu önskar jag en bra dag!

RSS 2.0